Csalódást keltõ a Longhorn
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
CLSID-re mondod? én anno még saját típusokkal is mojoltam 😊(nem fileext, hanem object mint sajátgép lomtár etc. ja és regedit.exe-vel 😛)
Az otthoni konfigomról beszéltem, ami a "nappaliban" van... (Dolgozószobára még nem tellt. 😊 ) Ilyen jellegû munkát csak ott végzek.
ez igenis az os hibája mert az os határozza meg, hogy kinek mennyire van joga megdögleszteni a rendszert
kritikus és kõstabil helyzetekben olyan elõ sem fordulhatna hogy egy program ennyi jogot és kizárólagosságot kapjon. a dos progik is régen mennyi mindent kizárólagosan kezeltek csak késõbb nyirbálták meg ezeket a jogokat...
viszont korongról bootoló xp-vel már egész szép dolgokat lehet csinálni 😊
"szoval a wincustomize a telleg thirdparty cucc, es bugos, nekem mindig eltunik a scrollsáv, ha kisebbre huzom az ablakot" ó 😊 hehe azt hittem a built-in almenüre mondtad azért nem értettem 😊 3rd partykat nem nagyon próbálok, bár egyszer nekiveselkedtem a windowsblinds friss verziójának de azon kívül h szép volt csak lassította meg kényelmetlenné tette a megszokott dolgokat, szóval azóta a is classic win skin-t nyomom effekt tiltással meg az ablakhátteret 25%-os szürkére, mert ha véletlen 60hz-es monitor elé kerülök nem villódzik annyira 😊
az openofficét pont márciusban próbáltam újra egy lin-win topic miatt, hogy legalább naprakészebb legyek belõle ha már egyszer írok róla, de nagyot csalódtam. amíg a sun szárnyai alatt futott staroffice-ként a legelsõ funkcióhalmazt irtó gyorsan megírták és akkor tényleg optimistaként azt hittem, de jó végre nekem se kell használnom a microsoftékét és ingyen lesz
akkor még nagyon fagyott és kilépdesett, amit igaz mára "szinte" teljesen felszámoltak és sok mindentõl megszabadították hogy gyorsabb legyen, de sajnos a repertoárja nem bõvült szinte semmit 2,5 év alatt, pedig ez egy szövegszerkesztõ program esetében rengeteg idõ.
az eszközök és a formátum menü még mindig kietlen és ha nem szimmetrikus táblázatot akarsz csinálni, esetleg eltérõ oszlophosszúságokat használni, egyesíteni megzavarodsz benne.
még az abiwordnek szurkolok bár tavaly óta arra sem néztem rá, meg az nem többfunkciós csomag, de legalább más cég...
üdv: kovacsg
vazze ha valaki veszi a fáradságot, hogy beír vagy 10-15 sort akkor ne legyen már lusta elolvasni egy ku$va hozzászólást amit fikáz
peace? <#boxer>#boxer>
én a firebirdre meg sose a biztonság miatt tértem át mert azzal eddig sem volt gondom hanem a az extensionök nyújtotta kényelem
továbbra is fenntartom hogy a felh.felület terén még mindig visszamaradott a fox a birdhöz képest
nem igaz, hogy nem bírják egységesíteni a tab.browser funkciókat, kész káosz
Amugy win-hez meg 1 kerdes: hogyan lehet torolni a regi usereket egy reinstall utan? Ugyanis ha ua. az uj userek neve, akkor lesz egy user es egy user.WINNT is, ami eleg ronda es felesleges.
(Eddig az AmigaOS tetszett a legjobban ebbõl a szempontból
Persze vannak registry-tracerek, de azokat nem pont erre találták ki. Olyan program kellene, amivel egy gombnyomás az össze program konfigjának mentése, visszaállítása.
de tényleg jó lenne, ha minden ablak alaból tudná, pl a bal fesõ kis sysrem menüben
Nagy képernyõ? Egy CAD program 1600x1200-ban is elfoglalja az egészet. És csak emiatt nem veszek még egy monitort.
(De olyan eset is van ugye, hogy félig takarás.)
Mondjuk linux-szal is van szenvedes, nekem pl. USB-t most eppen nem akarja.
BeOS-hoz meg: na, az TENYLEG atgondolt rendszer volt. Kar, hogy kinyirtak...
de nem 1 kiválasztott ablakot tart a háttérben, hanem egyet always on top-ra állít.
Hát ha Neked a regedit -es túrás üdvözítõ, és egy rendsen comment-el átlátható config meg undorító, akkor téged csak sajnálni tudlak...
>És mivel ezek minden verzióban változnak, nem lehet használható frontendet sem írni rá, bár ha lenne is, az is csak "a probléma szõnyeg alá söprése".
Miért a key-ek a registry-ben nem változnak? Dehogynem, hogyne változnának, mirõl beszélsz??
És a problémáról meg annyit, hogy nem a config file-okat hanem a registry-t fogják kisöpörni, de kedves hogy véded...
Tudod a config file-okat bármilyen text editor-al be tudod állítani, még úgy is ha nem megy alattad a rendszer, tudod, hogy számos text editor még syntax coloring-al és codecompletion-el támogatja ezen file-ok szerkesztésést, és azt tusdod, hogy számos distro lazán legyártja ezekhez a frontend-et, pl SuSE, Fedora, Mandriva, stb... Szóval nem kell az észt osztani, ha neked is kevés van belõle...
AA platform: Kameo, Super Mario Galaxy, Jak1, Ratchet, Psychonauts... Live: Byuecee, PSN(US): Dee, PN(JP): Japet / Galaxy Omega Star!
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Márpedig van benne konzol mód. Hogy te nem tudsz róla, az egy dolog 😊
Hát azért, hogy ne kelljen minden egyes programhoz egy-egy undorító 50 oldalas konfig fájlt végignyálazni... És mivel ezek minden verzióban változnak, nem lehet használható frontendet sem írni rá, bár ha lenne is, az is csak "a probléma szõnyeg alá söprése".
(Más területen képes vagy erre, talán itt is.)
A Luna egyetlen problémájának a skinnezhetõséget tartom, ez ugyanis egy szép nagy kerek nulla! Akkor merném azt mondani rá, hogy lehet bõröket húzni a luna felületre, ha ehhez nem kellene pl stylexp-t telepíteni. (A Windowsblind-et ne vegyük ide, mert az a w98-at is át tudta írni anno)
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Equ elavultnak, és hulladéknak nevezi a unix (like) rendszerekben a konfig fájl elrendezést. Nekem momentán semmi gondom vele. Nagy elõnyének nevezném, hogy nem tud az összes egyszerre megsérülni, szemben egy registry-vel. utóbbi esetben bajban vagy.
Én igenis elõnynek nevezem, hogy pl a linuxban van egy konzol. És elõrébb mutatónak technológiailag, hogy ha elszáll valami miatt az X, akkor konzolos módban még mindíg fel tudod éleszteni. Esetleg ha arra van szükséged, a konzolból a gép, és rendszer minden porcikáját el tudom érni.
Lehet tényleg én vagyok a láma, de a winben ezt nem tudom utánnacsinálni. Ha ott kritikus a gigszer, nincs konzol, amivel tudnék ügyködni. Vagy grafikus tool, vagy semmi.
Lehet te elõnynek nevezed, hogy minden grafikus. Ellene nem is vagyok. De az zavar, hogy CSAK grafikus.
Ablakkezelõ. Azt kell mondjam, hogy a win xp ablakkezelõje sem egy csoda. Mert elkéri maga alá a memóriát õ is, igaz a brutális memória igényének többségét a rendszer viszi el.
Az ablakkezelõk között azért szelektáljunk. Mert a win grafikus felülete rendszer erõforrás használatban egyértelmûen lenyomja a KDE-t, ami 70 megát (!) is elzabál. Ha engem kérdezel, ez egyáltalán nincs rendben. Igaz tudásban azért a KDE ráver a win GUI-ra, valljuk be. De pl tudom javasolni az iceWm-et, enlightenment-et, vagy akár a gnome-ot. (KDE-t nem komázom pont a fentiek miatt.) Erõforrás felhasználásban elég korrekt nem?
Játék nehéz kérdés. A linux nem játék platform. És egy csomó játékot nem is lehet portolni pl azért, mert a gyártó nem ad forrást, engedélyt, vagy mert az engine direkt3D alapú. Az OpenGL alapú játékok egyáltalán nem lassúbbak. Sõt, némelyik nálam csak linuxon fut korrektül. Pl: a q3 engine-es játékoknál a linux alatt jobban teljesít. (mohaa,wolf, et, q3) Ezek jobban futnak az uhu linuxomon, mint a win98-on. (ugyanazon a gépen persze.) Ami az én 800-as duronomon egy gef2-vel azértn em mind1😊 De más fejlesztés is korrektebb, mert pl: a neverwinter-em a linuxomon fut úgy, hogy élvezhetõ legyen a game, a win98-on ak-a-do-zik.
És változatlanul nyûgöm, hogy ha bár telepítéskor egy win jó ne ajánlja fel, hogy esetleg reiserfs-re akarom-e telepíteni, de az roppantul zavar, hogy a pendrive-om ext3, abban a pillanatban használhatatlan winen, vagy, hogy a linux alapú pda-m memóriakártyái-t ha belevágom a kártyaolvasóba mintha oda sem tettem volna, át kell butulni linuxra, hogy el tudjam olvasni.
Mellesleg gyorsabb lett szemmel láthatóan az adatforgalom is a pda-n, amióta a kártyák ext3-ra vannak formázva. Hogy neked tetszõ példát is mondjak azért, a linuxban meg hiányolom, hogy nem tudom bfs-re telepíteni a rendszert. BeOS alatt nagyon megszerettem ezt az fs-t.