253
  • Mice
    régen a winconfig fileeditálkor és a system inik eltünésekor én pölö örültem a registrynek mert amit eddig hülye fileokban kellett nyomorgatnom azt végre reg fileokként tudtam exportálni és importálni és nem kellett mindig külön szövegszerkesztőznöm meg batch fileoznom. Merthogy ebből nőtte ki magát. Most sem teljesen fog eltűnni a dolog csak egy kicsikét netközelibbé teszik és másabb lesz a szabványa, de nem mint teljes koncepció tűnik el.

Részemről akkor lett tele az egész configfileoktól a micsodám amikor 2 egymást követő X server beállításánál, vagy másik példaként a samba cfg fileját említsem totál átgyúrták az egész szintaktikát. Valaki kihagy egy kis időt, visszanéz és azt se tudja mi van. Mára már normálisabb lett a cfg-juk, de mivel mind többségében etc mappában van mitől vagy nagyobb biztonságban? a regisztryt win alatt is illik biztonságban tartani és konzol alól is elég szépen helyre lehet állítani a legtöbb esetben.

Nekem meg fat12-vel sem tűnt lassúnak a pendrive-om. Egyszer formáztam csak fat16-ra véletlen és 1 mega alá esett rögtön. a fat12-t meg mind2 os kezeli. minek kell linuxosra formázni? usb 2.0 alatt is korrekt tempót tud a fat biztonság szempontjából az ex meg semmivel nem biztonságosabb mert ugyanúgy nem journalising az sem...
  • Yv@n
    Valaki? Longhornhoz pár szót?
  • RelakS
    A linuxunk usb-jétől én is idegbajt kapok, de írtam is:

Felcsatolás: ok
    Lecsatolás: ok
    Probléma: Megjegyzi, hogy mi volt felcsatolva (nemtom, hogy hogy), és akkor pl a /dev/sda-sdd-ig a kártyaolvasómé a slotok. Ha mégegy kártyaolvasót kell használnom (lusta kivenni a kártyát belőle :) ), akkor az sde-sdh-ig minden ugrott. Ha ezután pl egy pendrive-ot fel akarok rakni, akkor mehetek be rendszergrarázdaként, és rmmod-insmod-dal kell életet lehetlnem a dologba. (ha van valakinek 5lete a megoldásra, ne tartsa vissza :) )
  • Mice
    érdekes, hogy személyeskedést még mindig csak a másik oldalról hallottam. Én vagyok annyira inteligenciahiányos és egós, hogy a saját magamank célzott sokadik után néha már visszaszólok, de annak ellenére h te is meg strogg is, meg még egy páran már hanyadjára önérzeteskedtek egy érzelemmentes választól, equ még egyszer sem szólt vissza ugyanilyen stílusban. ha már valahol ms logót láttok akkor már törvényszerű az h. úgy tegyetek mint aki kissebségérzet miatt bizonyít?

anno a win98 idején közel egy évig kisérletezgettem az alternatív os-ekkel, mert akkor mindenki nagyon optimistán nyilatkozott róluk és én is hittem hogy a saját feladataim elvégzésére találok egy alkalmasabb rendszert, meg jó fej segítőkész linux ismiket akik segítenek egymásnak a technikai dolgokban barátian a levlistákon. legalábbis fater ezeket sorolta. azóta többnyire csak azt látom h levlistán szinte mindenki csak kérdez és senki nem válaszol és még a fórumokra is mint ha csak sötétben ülő egós emberkék irogatnának. jelen pillanatban még ha kevesebb ismim is van aki csak win-en dolgozik is többre tartom s nem a technikai tudásuk miatt hanem mert linux oldalról csak vérben forgó szemüeket látok. szomorú...
  • Mice
    " Vagy, hogy mountolni, unmountolni kell egy floppy-t vagy egy cd-t?
    Rengeteg eszkoz van ra, ami automatikusan be mountol akar usb akar floppy vagy optikai meghajtokat, ismet csak hianyosak az ismereteid, vagy csak tul reg neztel utana, vagy csak propagandat olvasol... Szanalmas mikor ilyeneket leirsz, tudod?"

mind erőszakosan behúzza a meghajtót amikor szoftverből érkezik neki egy drivetallózás, pedig kéri rá a franc
  • dez
    Ja, hát amúgy is viszonylag kevés driver volt - bár lassan javult a helyzet.
  • Mice
    hogy akarsz ablakot kezelni ha nincs desktopod? :)
  • Mice
    nekünk 120-as korongon jött és koránts sem volt kihasználva ~200 megás volt összvissz: szóval nem a helyel volt gond
  • Mice
    "nem képes ujdonságokat belerakni" a bexarás az h mégis eladják minden évben újként és ez pofátlanság v sem azért tehetségre vall :)

amúgy őszintén te melyik komponensét update-elnéd ami nem várhatna egy következő service pack-ig?
  • dez
    "Stabilitás: középsuliban valami dos alól indítható minilinux-al akarták nekünk oktatni, hogy mi is ez (persze netezésbe fulladt a dolog) A 16 gépből jó, ha négyen volt hajlandó indulni :D"

Na, ez nem stabilitás kérdése, hanem hogy egy floppyra, vagy mini CD-image-be nem fér bele túl sok driver.
  • Mice
    a filterek sajna mind a mai napig lassan íródnak rá és hát a layerek kezelése sem az igazi
  • Mice
    akkor nem csak nekem voltak ilyen élményeim :) aszittem már én vok a hibás (aura or something)
  • Mice
    nem, néhány oldal tényleg gányán volt megírva és döglesztette a gépet, gondolom még az sp2-es default szkript tiltás nélküli helyzetekben
  • Mice
    lol egy karban nem tartott xp-ről is max 40%-ot tudsz lehúzni ha egy évig csak telepítgetsz és nem tartod karban :) 60-70

CLSID-re mondod? én anno még saját típusokkal is mojoltam :)(nem fileext, hanem object mint sajátgép lomtár etc. ja és regedit.exe-vel :P)
  • Mice
    én clean setupkor is azzal kezdem, hogy elküldöm az egész kinézetesdit a fenébe és nagyikonosra rakom a vezérlőpultot. úgysem keresgélni akarok hanem csak amint képet látok kattintani. minek olvasgatni a nevüket, leiratukat? ez csak arra jó, hogy a felh. barát legyen, viszont a ritkán látogatott cpl fileok miatt meg 5x annyit kell kattintani, h előjöjjenek
  • dez
    Na, az már 270°, mert egy irányt vehetünk 90-nek.

Az otthoni konfigomról beszéltem, ami a "nappaliban" van... (Dolgozószobára még nem tellt. :) ) Ilyen jellegű munkát csak ott végzek.
  • Mice
    hát talán azért mert bár néhány játék win9x alatt tudott tiltani neked alt+tab-ot és ctrl+alt+del-t, de xp alatt ezek része a ctrl-osat egyáltalán egy részük meg az alt-osat sem tudja tiltani

ez igenis az os hibája mert az os határozza meg, hogy kinek mennyire van joga megdögleszteni a rendszert

kritikus és kőstabil helyzetekben olyan elő sem fordulhatna hogy egy program ennyi jogot és kizárólagosságot kapjon. a dos progik is régen mennyi mindent kizárólagosan kezeltek csak később nyirbálták meg ezeket a jogokat...
  • Mice
    :D aki már lin alól akarja elérni az ntfs-t többnyire helyreállítás miatt teszi, az az 50KB/s -el nem sokra megy :)

viszont korongról bootoló xp-vel már egész szép dolgokat lehet csinálni :)
  • Mice
    akkor ezexerint erre is írtak még-egy extensiont, mert a régi tabbrowser prefrences és tabbrowser extension pluginban tök normálisan működött. Igaz én közel másfél év alatt vagy 3 crash-t ha kifogtam ami alfa verzióhoz képest szerintem elég nagy szó!
  • Mice
    jaja, csak kár, hogy a srác abbahagyta a készítését a backup funkciótára hihetetlen gazdag volt. btw csinálja még?
  • Mice
    hali

"szoval a wincustomize a telleg thirdparty cucc, es bugos, nekem mindig eltunik a scrollsáv, ha kisebbre huzom az ablakot" ó :) hehe azt hittem a built-in almenüre mondtad azért nem értettem :) 3rd partykat nem nagyon próbálok, bár egyszer nekiveselkedtem a windowsblinds friss verziójának de azon kívül h szép volt csak lassította meg kényelmetlenné tette a megszokott dolgokat, szóval azóta a is classic win skin-t nyomom effekt tiltással meg az ablakhátteret 25%-os szürkére, mert ha véletlen 60hz-es monitor elé kerülök nem villódzik annyira :)

az openofficét pont márciusban próbáltam újra egy lin-win topic miatt, hogy legalább naprakészebb legyek belőle ha már egyszer írok róla, de nagyot csalódtam. amíg a sun szárnyai alatt futott staroffice-ként a legelső funkcióhalmazt irtó gyorsan megírták és akkor tényleg optimistaként azt hittem, de jó végre nekem se kell használnom a microsoftékét és ingyen lesz

akkor még nagyon fagyott és kilépdesett, amit igaz mára "szinte" teljesen felszámoltak és sok mindentől megszabadították hogy gyorsabb legyen, de sajnos a repertoárja nem bővült szinte semmit 2,5 év alatt, pedig ez egy szövegszerkesztő program esetében rengeteg idő.

az eszközök és a formátum menü még mindig kietlen és ha nem szimmetrikus táblázatot akarsz csinálni, esetleg eltérő oszlophosszúságokat használni, egyesíteni megzavarodsz benne.

még az abiwordnek szurkolok bár tavaly óta arra sem néztem rá, meg az nem többfunkciós csomag, de legalább más cég...

üdv: kovacsg
  • Mice
    specku ő az xp-t dicsérte is pár pontban, tehát a "csak képen látta dolog" már kiesett, akkor meg mire épül ez az egész sorhalmaz??

vazze ha valaki veszi a fáradságot, hogy beír vagy 10-15 sort akkor ne legyen már lusta elolvasni egy ku$va hozzászólást amit fikáz

peace?
  • Mice
    gimp - hiába hihetetlen mind a mai napig kapok másoktól érvet h ezért jobb meg...

én a firebirdre meg sose a biztonság miatt tértem át mert azzal eddig sem volt gondom hanem a az extensionök nyújtotta kényelem
    továbbra is fenntartom hogy a felh.felület terén még mindig visszamaradott a fox a birdhöz képest

nem igaz, hogy nem bírják egységesíteni a tab.browser funkciókat, kész káosz
  • DOT
    A 270 már szerintem is sok, nálam 90 foknyi asztal volt :) Gép balra, előttem munkaterület, jobbra műszerek.. Ezt így marha praktikusnak találtam :)
  • DOT
    Ettől még a <valami>-t simán kidobhatod, ha az a régi. Illetve be is másolhatod a tartalmát az újba, ha nem is feltétlenül egy az egyben (OE pl. új azonosítót generál új userhez). Csak az ntuser.dat/log/ini -t ne mert az egy picit bekavar a képbe :)
  • dez
    Hát, egy normál íróasztal. Nagyobb már kényelmetlen lenne. Bár tudom, vagy olyan, hogy valakit 270°-ban vesz körül az asztala, de én nem akarok elszédülni. :)
  • Mice
    mint hardverre mert hogy anélkül sokat ér a korong...
  • JeD
    Csak a baj az, hogy a <valami>.WINNT az az uj ;)
  • DOT
    SŐt, ha tartományban van akkor lehet még egy user.tartomány is :) Fogod, kitörlöd a régit, viszlát. Persze én előbb át szoktam másolni ami kell belőle, az újba :)
  • dez
    Azt szoktam csinálni, de sok program több helyre is ment, ráadásul nem szépen a saját neve alá, hanem ilyen sokbájtos kódok alá, amiket egyenként kellene figyelgetni a tracerral.
  • DOT
    Ebből csak az következik, hogy kicsi az asztalod :))
  • DOT
    Miért, a konfig fájlokat is csak egyesével tudod elementegetni. Vagy írsz rájuk egy scriptet, de ugyanezt meg lehetne tenni a registryvel is. Más kérdés, hogy az így kimentett-visszatöltött adat működne-e, bár azonos telepítés mellett valószínűleg.. De lehet a teljes registryt is exportálni, vagy csak a neked szimpi ágakat, pl. a hkcu-hklm/software-t, illetve ami ebből kell. Tény, hogy ilyesmi konfigmentő-töltő progit még nem láttam, vagy csak külön alkalmazásokra (pl. OE).
  • dez
    Nem is férne el az asztalomon. (Műszerpark, oszcilloszkóp van mellette.)
  • JeD
    En mondjuk nem vagyok win guru, sot ki nem allom, szal nem tudom mennyire jarhato ut: registry export (mondjuk a megfelelo agakat, baaar a sok ertelmezhetetlen bejegyzessel nem tudom, mit lehet tenni).
    Amugy win-hez meg 1 kerdes: hogyan lehet torolni a regi usereket egy reinstall utan? Ugyanis ha ua. az uj userek neve, akkor lesz egy user es egy user.WINNT is, ami eleg ronda es felesleges.
  • DOT
    Miért nem ? Drágállod ? Ha egyszer a munkához kellene ? Nálunk a fejlesztők két monitoron dolgoztak és igencsak komázták a dolgot.
  • Mipi
    Inkább az Xp-t fejlesztették volna. Az Xp kinézete legalább sok embernek tetszik. Azt a Longhorn meg megint hogy fog kinézni tök béna lessz.
  • dez
    Ez megoldás lenne. Bár, előfordul, hogy több kisebb ablakot hagyna az ember elől, de úgy tudom, egyszerre csak egy ablak lehet always-on-top.

(Eddig az AmigaOS tetszett a legjobban ebből a szempontból [is], ott teljesen szabadon és egyszerűen lehetett állítani a sorrendet. [És még nem is lassult számottevően az egyes ablakok frissítése.] Úgy emlékszem, a BeOS is hasonló volt.)
  • dez
    Na és arra van valami megoldás, hogy ha újra kell telepíteni az egész Windows-t (pl. új gépre), ne vesszenek el a programok beállításai. Elég nehézkes mindent újra beállítani, főleg összetettebb programokban. Persze ki lehetne keresgélni a registry-ből, de ki szórakozik azzal, főleg sok program esetén.

Persze vannak registry-tracerek, de azokat nem pont erre találták ki. Olyan program kellene, amivel egy gombnyomás az össze program konfigjának mentése, visszaállítása.
  • FTeR
    pl a win helpet alapból lehet always on topra rakni
    de tényleg jó lenne, ha minden ablak alaból tudná, pl a bal feső kis sysrem menüben
  • dez
    Akkor képzelt el ezt: egészképernyős CAD programban dolgozol, miközben nézed a kisebb ablakban lévő képet, ábrát, stb.

Nagy képernyő? Egy CAD program 1600x1200-ban is elfoglalja az egészet. És csak emiatt nem veszek még egy monitort.