253
  • mousee
    #253
    én eddig nem voltam annyira oda a longhornért, sőt, még mostsem vagyok nagy fanatikusa, de ezek a képek kimondottan teccZenk...
  • Equ
    #252
    "Niylvanvalo, de En azt kertem, mondj ra szolgaltatasokat amelyeket emiatt sikerult a pici puhanak bevezetni"

    Ez nagyon jó... Eddig azt a hülyeséget szajkóztad, hogy a konfig fileok a jók a registry hülyeség, erre páran elmeséljük neked mennyivel fejletebb a registry, most meg azt kérdezed melyik szolgáltatása használja ki ezt a fejlettséget? MIND. Az egész windows konfigurálhatósága kultúráltabb és jobban menedzselhető mint a unixok. 100x leírtam én is, mások is, nem írom le újra, úgysem érted meg...

    "Miert Nalad a COM -ok a ClassID-ket TypeLIBID-ket es egyeb szarjaikat nem a registry-be jegyzik be a GUID-juk alapján ?? "

    És ettől rosszabb az újjabb registry mint az ősrégi? LOL :)))
    Állításoddal ellentétben maga a registry jóval fejlettebb és robosztusabb lett 3.51 óta, az hogy mit tárolsz benne az ezt nem befolyásolja. (100x jobban skálázható a registry sturktúrája mint a konfig fileoké, így jóval nagyobb méretben is használható marad)
    De mondtál már ennél nagyobb marhaságokat, így ezen nem akadok fenn...

    "Hiába szajkózod, a Unix config-ok messze átláthatóbbak struktúráltabbak mint a registry, sajnos a registry egy átláthatatlan szemét"

    A tények ellen hiába beszélsz, le lett már írva mennyi mindenben jobb a registry, aki nem tudja felfogni annak meg mindegy... (arról nem beszélve, hogy nem csak én mondom, hogy jobb, hanem jópáran itt és pármillióan a világban)

    A többi BS-edre - mint lejjebb már megmondtam - nem reagálok, magadat minősíted.
  • asysoft
    #251
    Én csak arra reagáltam, hogy nincs NTFS partició írására lehetőség Linux alatt.
  • FTeR
    #250
    huh, párszor nem ártott volna ha idézel, mert így közel 100 hozzászólás távlatból nehéz visszanézni mire írtad amit, de haladjunk sorban:

    "specku ő az xp-t dicsérte is pár pontban, tehát a "csak képen látta dolog" már kiesett, akkor meg mire épül ez az egész sorhalmaz??
    vazze ha valaki veszi a fáradságot, hogy beír vagy 10-15 sort akkor ne legyen már lusta elolvasni egy ku$va hozzászólást amit fikáz"

    aban a hozzászólásban a 3. sort ezzel kezdtem "megkérnék mindenkit," szal innentől már nem a srácnak írtam. aztán nem az egész hozzászólást fikáztam, csak megjegyeztem, h röhely miket hasonlít össze.

    "akkor ezexerint erre is írtak még-egy extensiont, mert a régi tabbrowser prefrences és tabbrowser extension pluginban tök normálisan működött."
    tabbed preffel nincs semmi baj, csak ff ezzel nem jegyzi meg a megnyitott tabokat, meg az oldal pozicióját sem, meg sokminden mást sem amit illene. erre van ez a sessionsaveres ext ami meg még csak béta környékén van és így bugos is rendesen.

    "hát talán azért mert bár néhány játék win9x alatt tudott tiltani neked alt+tab-ot és ctrl+alt+del-t, de xp alatt ezek része a ctrl-osat egyáltalán egy részük meg az alt-osat sem tudja tiltani
    ez igenis az os hibája mert az os határozza meg, hogy kinek mennyire van joga megdögleszteni a rendszert
    kritikus és kőstabil helyzetekben olyan elő sem fordulhatna hogy egy program ennyi jogot és kizárólagosságot kapjon. a dos progik is régen mennyi mindent kizárólagosan kezeltek csak később nyirbálták meg ezeket a jogokat..."

    a ctrl-es cuccot nem tudom, de altabot lehet tíltani simán (ez biztos). szarabb játékok behalnak egy alttab után, mert folymatosan szűkségük lenne teljes erőforrásra. Jobbak már tiltják, hogy elkerűljék a kifagyást. Még jobbak meg nem fagynak ki.
    A teljes képernyős futtatásnál pont az a lényeg, h az alkalmazás kizárólagos jogot kap az adott hw-hez, os szinte nme is foglakozik vele. szal szerintem nem az os hibája.

    "én clean setupkor is azzal kezdem, hogy elküldöm az egész kinézetesdit a fenébe és nagyikonosra rakom a vezérlőpultot. úgysem keresgélni akarok hanem csak amint képet látok kattintani. minek olvasgatni a nevüket, leiratukat? ez csak arra jó, hogy a felh. barát legyen, viszont a ritkán látogatott cpl fileok miatt meg 5x annyit kell kattintani, h előjöjjenek"
    ahogy az első utam vezérlőpulthoz vezet, rögtön átállítom. és valóban a felhasználóbarátságra van a default beállítás. egészet csak arra írtam, hogy nem a longhornban lesz ez így, hanme ddig is így volt.

    "nem nyert. menj visszább az mcse-t nem én feszegettem. szerintem én eddig ezen mostani postomon kívül egyszer le nem írtam ezt a szót még... de m1"
    tényleg mind1, mert még írtam is, h "hanem asszem mice írta be"

    most, hogy így kimagyaréztam magam, asszem csak az alttabos cuccbn nem értünk 1et
  • testerlnx
    #249

    >Pl. hogy hatékonyan feldolgozható, menedzselhető, bővíthető legyen. Valószínűleg ezt sosem fogod felfogni, így nem is ragozom tovább, de úgy tűnik rajtad kívül szinte mindenki érti miért is fontos ez.

    Niylvanvalo, de En azt kertem, mondj ra szolgaltatasokat amelyeket emiatt sikerult a pici puhanak bevezetni ,es ezaltal bizonyitani miert kell ez a kolonc az ember nyakaba!! Nem tetted... (olvass vissza ha nem hiszed :))

    >"Mert a registry-t utoljára 3.51-es NT-ben működött normálisan, aztán adott neki egy jónagy pofont a COM és a DCOM"
    >Megint azt se tudod miről beszélsz... A registry működéséhez semmi köze a COM technológiáknak, azok csak registry x+sokadik elérési módjai (huszadrangú feladataként.) De ne is firtassuk tovább a 3.51-es nt registry kezelését, mert látszik, hogy fogalmad sincs az egészről. (azóta jóval robosztusabb lett a registry)

    Hat persze, ha Te mondod... Miert Nalad a COM -ok a ClassID-ket TypeLIBID-ket es egyeb szarjaikat nem a registry-be jegyzik be a GUID-juk alapján ?? Húúáú de nagy ember vagy :) Humoros, hogy MCSE-d van és mégsem érted amit mondanak Neked!

    >" aztán láttuk mi lett belőle"
    Bizony látjuk, a unix like config-helljénél 100x kultúráltabb és kifinomultabb jogosultság kezeléssel rendszelkező beállításkezelő rendszer...

    Hiába szajkózod, a Unix config-ok messze átláthatóbbak struktúráltabbak mint a registry, sajnos a registry egy átláthatatlan szemét, amibe könyékig túr az ember, és ott hack-el csak igazán ha vmit akar csinálni, furcsa lenne ha Te ezt nem tudnád...

    >"Amúgy meg ha jól értettem még is megszüntetik ezt a csodajó eszközt, vajon miért ha ilyen "jó" volt?"
    Rosszul értetted...
    Van ilyen, bocs. Pedig jobb lenne, ha így lenne :)

    >A kisoskolás szintű beszólásaidra nem reagálok a továbbiakban.
    Hehe, nem alacsonyodok le a Te szintetdre, ha erre gondolsz :)
    Amúgy meg nem azért kezdtem reagálni a nyilvánvaló ostobaságaidra, mert meg akartalak győzni, hanem csak azért, hogy ha más is elolvas Téged, ne gondolja már, hogy csak ez a szemellenzős, igen csak messze elutasító hozzáállás létezik mint a Tiéd...
    Mikor nem voltál képes többször is megérteni sem a pici puhát sem a unix/*nix like rendszerekt érintő megjegyzéseimt, már akkor nyilvánvalóvá vált, hogy megpróbálsz elbeszélni melettem...
    Ez tényleg csak azért humoros mert miután vagy nem válaszolsz, vagy csak erősen megkédőjelezhető butaságokat szajkózol, utána meg vered a meledd, hogy Te milyen jól megmontad, meg alátámasztottad...

  • strogg
    #248
    Láttam iBook-ot gentoo-val. stage 1 -ből lett ráhúzva a rendszer.

    Olyan sebességet azóta sem láttam sehol...
    Lemértem (komolyan) 6 sec a boot!!!
  • strogg
    #247
    Azon nem vitatkozom, hogy tényleg ki bántott kit először.
    Én úgy válaszolok mindnekinek, ahogyan szólt hozzám. Legyen az bármilyen...
    Lehet tényleg csak megszokás kérdése, de nekem semmi gondom nicsen azzal, hogy az mcedit-el editálok konfig fájlt, mert ezt általában 1x-kell megtennem, ha belövök valamit.
    Semmi előnyét/hátrányát nem látom ugyanennek grafikusan.

    A fájlrendszer. Fat alatt nem igazán tudok beállítano korrekt jogosultságokat.
    A pendrive más tészta kicsit. Tudom kukacoskodás.
    De a pda-n szemmel láthatóan gyorsabban tudok a belső memóriából másolni az SD kártyára, ha ext3-as a lelkem.(már írtam, de a pda is linux alapú. (zaurus sl5500))


    alternatív OS-ek is elhangzottak.
    Hosszan lehetne róla vitázni, de én a linuxot már egyáltalán nem nevezném alternatív OS-nek, sőt több feladatra egy uhu 1.2-öt az átlag felhasználónak is bátran tudnék desktop OS-nek javasolni, a win helyett. Az, hogy a két OS közül melyiket javaslod egyértelműen attól is függ, hogy milyen feladatra javaslod. pl: játékos beállítottságú embernek nem a linuxot fogom nyílván. (bár mekem kb: 30 játékom van a szekrényben, ami natívan is fut linuxon, és egyik sem passziansz :))))


    Az alternatív OS-nek ilyenekt neveznék, hogy BeOS, Zeta, SkyOS. (meglepően szépen fejlődik a skyOS. Érdemes megsasolni szerintem).
    De én kerestem az állam, amikor megnéztem az 1 floppy méretű MenuetOS-t, amiben nemhogy full desktop, de mp3 lejátszó, és kismillió alkalmazás van. Kicsit lökött is lehet az ürge aki fjeleszti, mert az egész assembly-ben van :DDDD

    huh. asszem ennyit akartam csak :)
  • RelakSfromhome
    #246
    a vicc, hogy elvileg azonos gépek voltak ;)
  • lowdog
    #245
    így már inkább érthető a dolog, de azért az árak nagy távolsága a sajátos magyar viszonyok miatt nagyon jelentős... nyugat-európában de leginkább az egyesült államokban nincs akkora távolság a két platform árai között... szerintem egyértelműen jobban megéri a Mac azt a kicsivel több pénzt :) de itt már végképp OFF úgyhogy bocs!
  • Equ
    #244
    válaszltam már erre ebben a topicban is és a másikban is, többet nem tudok tenni gyk sem...

    de ismét örülök, hogy sikerült neked is felfogni párezer karakternyi magyarázat után, hogy a közhiedelemmel ellentétben a win vígan elmegy swap nélkül is... (én is így használom egyébként)
  • Petty
    #243
    Xinu! Minden ember kifordítva rózsaszín!!!!Mi az , hogy "amíg zsidó van a világon"?
    Hol van ilyenkor a moderátor?
  • dez
    #242
    Akkor olvass vissza, mert úgy látom, a neked ellentmondó dolgok valahogy elkerülik a figyelmed. Pl.: registry-key, amivel ki/be kapcsolható a szabad ram nagy cache-ként való használata.

    Egyébként már annyira idegesített a Win felesleges (marketing-szöveggel alátámasztottan felsőbbrendűsített) swappolása (1GB szabad ram esetén is), hogy inkább kikapcsoltam. Semmi sem lassult, viszont legalább minden gyorsult tőle.
  • dez
    #241
    (#223-ra gondolok, és Mice-nek írtam.)
  • Equ
    #240
    Akkor cáfold meg a "marketinges" magyarázataimat, te szerencsétlen, ne csak a levegőbe beszéljél. Én amit leírok azt 95%-ban szakmai érvekkel is alátámasztom, te meg csak nyomod ezt a maszlagot, hogy marketing-szöveg, meg biztos a ms-nak dolgozom, de megcáfolni semmit nem tudsz...
  • dez
    #239
    Nem BS. Otromba a stílusod, amivel rontod a morált.

    És a "magyarázataid" legtöbbször nem egyebek marketing-szövegnél, mint pl. amiket Win-telepítéskor lehet olvasgatni.
  • Equ
    #238
    ez kicsit copy-paste-nek tűnik nekem egy régebbi forumról, de attól még 99%-ban igaz :)
  • dez
    #237
    Olvasd csak el akár a legutóbbi beírását. Ez még akkor is zavaró és bicskanyitogató, ha épp nem neked szól, nem? (Akár igaza van, akár nem - de még csak adott esetben nincs is, vagy nem mindenben/nem teljesen, vagy nem eldönthető, mert évek óta vitatkoznak nála valószínűsíthetően komolyabb szakemberek is az adott dologról, stb. Tehát, semmiképp sem normális a hangnem. (Tini-topikokban jellemző ez, ez tényszerűen kijelenthető.)
  • Equ
    #236
    Kijavítottam már jópár szakmai tévedésedet neked is, testerlnx-nek is, elmagyaráztam már jópár szakmai dolgot itt, hogy mi, hogy és miért úgy működik a winben, így szerintem jobb lesz, ha nem az én szakértelmemet fikázod, mert elég viccesen hangzik... A többi meg csak BS.
  • xinu
    #235
    Nem olvastam végig de az elején volt vita mac/win/linux-hoz szolnék hozzá:

    Viszont ha a win a világ lexarabb OS-e, a unix(ok) pedig a legjobb(ak) akkor miért van hozzáragadva a világ a win-hez??
    Miért win-re írják a világon a szoftok 99,9%-át??
    Hát mert a nyílt kódú OS-ekből nincs semmiféle bevétel!
    Tehát csak szopna a cég a programozó aki pénzből él nem fejleszt csak hobbiból unixokra, igaz?
    De mért nincs 1 rendes cég, support etc. ami felvállalná a linuxot v. vmilyen unix OS-t??
    Ki van írva a legtöbbre, h semmiféle garit nem vállalnak rá + ilyesmiket csupa nagybetűkkel.
    Na ez viszont m,ég most is rejtély számomra.
    Ill. van a mac ami ezt az űrt töltené be, csak ott + az ár...

    Vki írta: "pedig ha vmit felfedeznek a számtechben akkor az rögtön apple gépen valósítják"

    Hát: Igen, ezért is volt még 2 éve is a macos-ben cooperative multitask :))
    (gyk. a windows 3.1-ben volt ilyen elévült multitask)

    de említhetném még az acl alapú hozzáférés vezérlést ami windows-ban több mint 10 éve van linuxba 2 éve koppintották bele, macos-ben - legjobb tudomásom szerint - még ma sincs.
    Integrált címtár-at is lehetne említeni, bár azt meg legelöször a novell hozta ki és csak rá 1 évvel a windows, de linuxban macos-ben szintén még ma sincs.
    Mintha webservice-ek, xml használatban is egy bizonyos w kezdetű rendszer állna az élen és nem a macos és nem a linux.
    Hogy magyarországon maradjunk az itthoni egyetlen mac alapú internet szolgáltatót év elején nyomták fel, de egyébiránt is a 0 elterjedségéhez képest elég lyukas.

    Feszegessük még ezt a témát?

    nem a saját fejleszétsű inkompatibilis protokolloké a jövő, hanem a szabányosoké. Az apple ezt mind a mai napig nem látta be, erről szól az appletalk.


    A Mac OS X, pedig BSD es nem Linux. Csak a GNU-s programokban van koze egymashoz, de a kernel teljesen mas.

    A Linux egy bonyolult kezelőfelületű szar oprendszer, ráadásul tele van
    ocska gagyi programokkal.... a támogattottságról meg jobb nem is beszélni...
    Amíg zsidó ( pl. bill gates ) van a világon addig ő ural mindent!

    Az ugye stimmt, h a Linux az csak a kernel maga, es ahhoz jonnek a GNU-s software-k. BSD eseteben pedig egy teljes op.rendszerrol beszelhetunk ami a kernel es a hozzakapcsolodo sw -kbol all. Mondjuk itt is vannak GNU-s cuccok, de nem mind.


    Azt pedig, hogy mennyi BSD kod ment az M$-hez sohasem fogjuk megtudni, tudnillik az M$ majd osszes kodja zart, a BSD licensz pedig megengedi annak felhasznalasat (tobbek kozott ezert nem szeretik a GNU/Linux-osok). Igy egy BSD fazon sem tudhatja, ha nem latta a M$ kodjat.

    Szal az a tény, h unix/linux/mac nélkül +van az ember de win nélkül aligha...

    De +látjuk hol lesz a linux (szerintem még életben lesz éppenhogy) és hol lesz a bsd ami már ma is hanyatlik, és lévén század annyi ember sem áll mögötte mint a linux mögött, valószinűleg csak a történelemkönyvekben lehet vele találkozni. mac az valószinűleg ugyanúgy megmarad 2,5%-os piaci részesedésével a sznob embereknek mint ma.
    a nagygépes rendszerek (32+ processzor) ahol szintén nagy előnyben van a win, tpc-n egy darab nem klaszteres linuxot nem találni (vagy csak igen hátul). Márpedig igen sok alkalmazás van ami nem futtatható klaszterben optimálisan, ill. irdatlan pénzbe kerülni a "klaszteresítése" ilyenkor csakis a vertikális skálázás jöhet szóba, amire a unix és a win van felkészitve, nem a bsd, a macos meg végképp nem...
    Új technológiák mac-en/linuxon implementálása és a win évekkel ezutáni kullogása, ... mi ?
  • dez
    #234
    Egy dolog lenne közölni, hogy neki van egy MCSE-je, így alaposan ismeri a Windows-t (bár úgy tűnik, vannak hiányosságok, és a markating-szöveg nem pótolja a konkrétumokat), és ez-és-ez hogy van, stb., és egy egészen más dolog szándékosan sértegetni másokat, az - amúgy is erőltetett - általánosításon alapuló feltételezéseit tényként "közölve", stb. Szal, viselkedést még kell tanulnia, de szerintem nem csak azt. Mert így csak flame van, nem értelmes párbeszéd. Bár talán nem is akar mást, mint beszólogatni az ellentábornak, akik sértik az ő és cége érdekeit, ami megint csak erősen megkérdőjelezhető viselkedés.
  • dez
    #233
    Hm, az egy általános szabány ilyen fórumokon, hogy lehetőleg nem ismétlünk, és nem ismételtetünk a saját... bocs, itt nincs más szó... lustaságunkból kifolyólag. Ezt csak jótanácsként írtam. Te is írsz hasonló jótanácsokat, ne bántson, ha más is mond neked ilyet. Ezen nincs értelme megsértődni.
  • dez
    #232
    "ha valóban visszaolvasol, akkor láthatod h 69 alá nem megy a scroll."

    Ajánlom a figyelmedbe a "Következő oldal" feliratú linket.

    Az bizony nem igazán járja, hogy Equ az általánosításából kiindulva - ami adott esetben a saját alulinformáltságával párosul - sérteget más szakembereket (szakmailag és személyében is). Miért érzed úgy, hogy neked kell játszani a döntőbító szerepét ebben, főleg úgy, hogy nem is igazán követed az eseményeket?
  • Mice
    #231
    mivel ez egy hülyenagy post számú oldal, nem fogok a downtopról áttérni a topdown válaszolásra se te se mások kedvéért.

    ha úgy érzed a válasz nem eléggé kielégítő ne válaszolj vissza rá.
    segítő szándékkal írtam le h mi az amit ettől a mai guitól el lehet várni és mit nem, ha ez nem tetszik írj saját megoldást rá, de ilyen köszit inkáb ne írj mert ez nem arra lett köszi

    a személyeskedést hagy meg equnak ha már ennyire a bögyödben van, engem hagyjál!
  • Mice
    #230
    ha valóban visszaolvasol, akkor láthatod h 69 alá nem megy a scroll. btw a 13évesre most így említés után emléxem, de ebbe miután belefutott közel 10-15 poston túl nem is szólt offendinget, míg azért olyan aki eddig nem kapott tőle az is provokálta, s bár én nem vagyok az általánosítgatás híve amikor minden postban redundásan látom a személyeskedést az állat belőlem is kijön és tizes listán te 2 2,5- ig míg strogg és teszter bátyó bő 8,8 assal hozta ki belőlem az utálatot a stílusa miatt.

    én azért különválasztanám az olyan sértéseket amikből ha elhangzik 1-1 mások mint véres karda beindulva keresztesháborúval indulnak, hogy őket megsértették.
    persze az is kérdés ki mennyire nő fel odáig, hogy egy bizonyos ponton túl az ilyenekre már ne reagáljon, de azért a közel 40-50 post utáni kiakadás az én besorolásomban türelmes embert jelent.

    az meg, hogy ki mennyire érzi jogosnak a visszaszemélyeskedését egyéni magánügye. ez engem azért nem érdekel mert kicsit olyan mint amikor oviban a béla vagy a lali kezdte a visszaütést című tészta. mindenki védje meg a saját igazát egy bizonyos szintig de a bagatel oldalba ne csapjon már át mert aki segítő szándékkal posztol annak az összes xart végig kell olvasnia

    ne legyünk már index!
  • dez
    #229
    "te arról beszélsz, hogy amiből másolsz az rendelkezzen always on toppal a fölött ami valójában active gondolom."

    Nem, nem erről beszélek. Mint már 1-2x leírtam, CAD programban dolgoznék úgy, hogy alul egészképernyőben fut a program, és felül vannak kisebb ablakokban képek, ábrák, stb.

    Az always-on-top-ot ismerjük, de nem sokra megyek vele, hogy van ilyen pl. a Winamp-ban. Mellesleg már ez is le lett írva. Jobb lenne, ha visszaolvasnál, mielőtt leírod ugyanazt, és/vagy elvárod, hogy mások 5x leírják ugyanazt. Kösz.
  • Mice
    #228
    bár ilyet még sose csináltam mert nem szorultam rá, de szerintem először csinálj both dirből egy backuppot és kihagyásos másolással nyomd commanderrel a nem nt-re az nt-t, majd ha van még vmi progi ami hiányolja a cuccát akkor abban az esetben azt az aldirt overwrite-tal

    backupból meg undozhatsz gáz esetén
    de van egyáltalán ott vmi ami kell?
  • dez
    #227
    Ha valóban visszaolvasol, láthatod, hogy Equ állandóan jön az általánosításaival, hogy aki a Win-t szídja, az csak 13 éves, számtech-et csak hírből ismerő személy lehet, sőt, konkrátan az is az illető. Es vaskos sértegetés.
  • Mice
    #226
    a foltozgatást letudják sp3-al 3 év után az előző és mások tapasztalataira építve célszerűbb üres lappal indítani
  • Mice
    #225
    akármennyi lehet és csak az számít, hogy milyen sorrendben kattintottál végig rajtuk. én pár nappal ezelőtt csináltam olyat h powerdvd winamp és brecorder ment és mind always on topban. utoljára volt legfelül majd az utána... utána...utána következő
  • Mice
    #224
    a regisztrit tudod dömpölni, de ez amiatt édes kevés mivel sok dll és egy flanc kerül be a winsystem-be és a program files\common files-ba. ez meg olyan mint egy html: hiába vannak meg a linkek a regisztriben ha a többi resource nincs meg. tehát ha a többi dir megvan akkor a regdömp általában elég, de erre találták ki a system restore-t ami tudomásom szerint ennél többet is ment (few system files but not sure wich of em)
  • Equ
    #223
    na úgy látom a butaságaidra már többen reagáltak itt, de azért maradt még pár tévedesed amire én válaszolok...

    "Amúgy áruld már el nekem, hogy a különböző alkalmazások beállításait miért akarod uniformizálni?"

    Hmm, milyen remek kérdés... lenne egy olyan embertől aki még életében nem látott számítógépet és nem tudja mi az az informatika...

    Pl. hogy hatékonyan feldolgozható, menedzselhető, bővíthető legyen. Valószínűleg ezt sosem fogod felfogni, így nem is ragozom tovább, de úgy tűnik rajtad kívül szinte mindenki érti miért is fontos ez.

    "Mert a registry-t utoljára 3.51-es NT-ben működött normálisan, aztán adott neki egy jónagy pofont a COM és a DCOM"

    Megint azt se tudod miről beszélsz... A registry működéséhez semmi köze a COM technológiáknak, azok csak registry x+sokadik elérési módjai (huszadrangú feladataként.) De ne is firtassuk tovább a 3.51-es nt registry kezelését, mert látszik, hogy fogalmad sincs az egészről. (azóta jóval robosztusabb lett a registry)

    " aztán láttuk mi lett belőle"

    Bizony látjuk, a unix like config-helljénél 100x kultúráltabb és kifinomultabb jogosultság kezeléssel rendszelkező beállításkezelő rendszer...

    "Amúgy meg ha jól értettem még is megszüntetik ezt a csodajó eszközt, vajon miért ha ilyen "jó" volt?"

    Rosszul értetted... A registry továbbra is megmarad, de a használatát nem erőltetik senkire, a .net-nek pl. igen erős config file elérhetőséget adtak. Persze ez is jóval kultúrátabb fajtája - struktúrált, xml alapú - a konfig fileoknak, mint az a szemétdomb amit a unixokon látni. De kiemelném .net-ben is megvan minden támogatás a registry-hez is és a longhorn-ban is ott lesz, hogy a témánál is maradjunk.

    A kisoskolás szintű beszólásaidra nem reagálok a továbbiakban.
  • Mice
    #222
    nem nyert. menj visszább az mcse-t nem én feszegettem. szerintem én eddig ezen mostani postomon kívül egyszer le nem írtam ezt a szót még... de m1
  • Mice
    #221
    te arról beszélsz, hogy amiből másolsz az rendelkezzen always on toppal a fölött ami valójában active gondolom.

    ez meg vagy meg van egy programban mint opció e.g. winamp vagy nem

    gui szinten egyenlőre tény, hogy nincs olyan h bármely programra rá lehessen húzni az ilyet, de ezzel a linuxosok is vagy rendelkeznek vagy nem. probably később majd vagy beleraknak az avalonba egy ilyet vagy nem. nüansz. ennyi erővel nekikezdhetnénk kde és gnome enlightenment konstrukciós baromságokat is sorolni amiből én a kevés linuxos időm alatt elég sokon felhúztam magam, de ez már nagyon offtopic lenne...(nem minthogyha a threadek 75-80% nem az lenne már most is, részben miattam is...)
  • Mice
    #220
    magasan a másik topicra, én tegnap nyugodt hangulatban néztem fel erre az oldalra gondolván vmi újat megtudok erről a szarvas os-ről és amiket tegnap olvastam abban egyet nem láttam ami miatt kijárt volna ennyi

    a többi fórumra mivel te sem pontos linkkel hivatkozol ezért vagy igazat mondassz vagy nem. itt ebben a fórumban nem őt láttam uninteligensen viselkedni

    "viccelsz?" viccelsz?
  • Mice
    #219
    registry túrás csak akkor van ha rendszerfunkciót v eszközbeállítást kell megválzotatnod és mivel ilyen opciókból rengeteg van ez egy linx os-ben is átnyálazást igényel

    "Miért a key-ek a registry-ben nem változnak? Dehogynem, hogyne változnának, miről beszélsz??"
    egy tree-n belül maradnak. ha a registryt kidömpölöd textfileba és neked a közepébe kell ugranod egy redundáns név után kajtatva (HKLM\SW\MS\WIN\CV\Uninstall or iex setup, akkor egy txt-ben hiába adod ki a find&replacét mert bazisok találatot ad. itt meg csak 4 fát kinyitok és ott vagyok

    azt meg ne mondd, hogy mindig megjegyzed, h hanyadik sorban áltál az editorban...

    "És a problémáról meg annyit, hogy nem a config file-okat hanem a registry-t fogják kisöpörni, de kedves hogy véded..."
    pont hogy nem söprik ki összvissz nem dat lesz a kiterjesztése de állítom ugyanúgy lehet majd kattogni benne

    "Tudod a config file-okat bármilyen text editor-al be tudod állítani, még úgy is ha nem megy alattad a rendszer"
    ha már ennyire trendi a tudod-ozás elárulom, hogy ez winre is igaz mert még dos-ból, floppyból, cd-ről akármiről el tudod érni a registryt és editálni is tudod még linuxos karakteres felületről "de persze gondolom te erről..."

    "hogy számos distro lazán legyártja ezekhez a frontend-et, pl SuSE, Fedora, Mandriva, stb..." és számos disztró lazán kezdheti az újragyártását a frontendnek mert mindig változik, és az előző verzióval meg semmi nem megy

    "Szóval nem kell az észt osztani, ha neked is kevés van belőle..." minek fárasztod magad itt és nem a nobelra hajtassz ha már ilyen ász vagy?
  • dez
    #218
    Ezt ismerem, de nem erről beszéltem.
  • dez
    #217
    "érdekes, hogy személyeskedést még mindig csak a másik oldalról hallottam. Én vagyok annyira inteligenciahiányos és egós, hogy a saját magamank célzott sokadik után néha már visszaszólok, de annak ellenére h te is meg strogg is, meg még egy páran már hanyadjára önérzeteskedtek egy érzelemmentes választól, equ még egyszer sem szólt vissza ugyanilyen stílusban."

    Na ne, viccelsz? Olvass vissza. És nem csak ebben a topikban.
  • Mice
    #216
    ha egy cd-t ki és bevettél dos alatt nem volt automount

    ok hogy rögtön kaptad a strukit és ezt vmiféle mountnak nevezed, de ha ki volt eresztve a kólatartó, akkor ha rámentél a meghajtóra szándékosan v véletlen nem húzta be hanem csak kinyögte, hogy "ez most nem elérhető..."
  • Mice
    #215
    ha kicsi a szöveg arrég húzod. ha masszívabb mennyiség v vágólap v ha az nem engedélyezett akármilyen okból, akkor tálcára jobb gomb függőeges elrendezés...
  • Mice
    #214
    tweakui: valahol van benne egy allow focus capture. ilyen esetben villog alul 3at és nem mozdul. valahol a reg-ben ezt is lehet szabályozni h mennyit és milyen gyorsan villogjon. részemről ennyiért lusta vagyok feltúrni azt. ha szürkére rakod winben az aktív kijelölést akkor nem is látod, h villog :D