120
Taoista szex, egészségmegőrzés és képességfejlesztés
-
John Wayne #80 Hát, ha férfi vagy, akkor nagyon is kézzelfoghatóan érzékelhető:), ha a fizikai képességekről van szó. De egyébként a (férfi) sportolóknál ez már régóta hagyomány, hogy fontos mérkőzés előtt no szex.
Viszont a szellemi képességek is megnőnek, úgymond visszatérnek arra a szintre, ami 18-20 éves kora körül van az embernek. Tehát nincs az a lepukkantság, sodródás.
Ez az energia kicsit több annál, amire az ember a ceruzaelemből meg a Duracell nyusziból asszociál:). Lassabb öregedés, jobb felfogóképesség. Jobb állóképesség.
Kicsit olyan ez, mintha egy agyonmosott pulcsit hasonlítanék a Pervollal mosotthoz:) -
Audrey #79 És mi van a megmaradt energiával? vagy ez azt jelentené, hogy pl. nem vagy annyira fáradt, vagy többet bírsz alvás nélkül? Szóval azt kérdem, hogy miként érzékelhető, hogy magmaradt az energia? -
John Wayne #78 Nincs szakadék a kettő között. Bármikor "visszatérhetek". A szex szerintem, ha jól csinálják, "lelki" dolog. A taoista szexben is akkor fogsz igazán elérni valamit, ha ide eljutsz, a hagyományosban is szerintem. Ez csak egy kis mankó, hogy ne follyon el közben az energiád, semmi több. Az igazán jó szexhez legalább szimpátia kell, imho, a szex nem fizikális dolog. Egy könyvnél is fontos az anyaga, a betűk szépsége, de a tartalom a lényege, ami ugye bár egy "megfoghatatlan", nem materiális dolog.:) -
#77 Mit bánt volna meg? És gondolod topikot nyit ha... -
Audrey #76 Köszi az őszinteséget.
És bejött neked ez a dolog, úgy értem, nem bántad meg? -
John Wayne #75 Hát, most egészen őszinte leszek, voltak bizonyos problémáim. És már elég közel voltam hozzá, hogy fehér köpenyes után nézzek. Nem nagyon fűlt hozzá a fogam.
És totál véletlenül kezembe akadt a Multiorgazmusos férfi című könyv, nem is gondoltam rá, hogy ilyen témájú könyvet olvassak, és nem is hallottam róla. Így bár nagyon úgy tűnt a borító alapján, hogy kamu, belenéztem, és meglepődtem, milyen komoly . Úgyhogy kíváncsiságból meg is vettem, és rádöbbentem, hogy bakker, mi itt az őskorban járunk, és hogy a szexuális felvilágosítás és az alapvető szexuális műveltség kb. a béka segge. A "problémám" magától megszűnt, anélkül, hogy valami magát szexológusnak címező valaki jól lehúzott volna, sőt.
Úgyhogy én itt azt mondtam, hogy ok, nekem ez kell, rendben.
Másrészt még tinédzser koromban, és 18-20 éves korom körül volt néhány élményem spontán, ami nagyon hasonló ahhoz, amit itt leírtak az energia mozgása kapcsán.
Ergo kicsit az volt az érzésem, hogy no, hazataláltam, ez az, amit akarok, stop, ez a nyugati típusú "szex" kell a halálnak, vigye el a kánya.
Úgyhogy én csak tettem egy kissé félresikerült kört a "hagyományos" irányba, aztán úgymond visszatértem a gyökerekhez, kicsit elméletileg feltuningolva, de egyébként zéró különbség. -
Gabyee #74 köszi a bíztatást,remélem meg tudok küzdeni a problémával:-D -
Audrey #73 John, ez neked miért jó? -
John Wayne #72 Hali! Tagadhatatlan, hogy feszültséggel jár a "mag" benntartása. Betegséget én nem hinném, hogy okozna. Hosszú távon persze nő nélkül mindenképp problémák lesznek, mert a túl sok jang:) női jin nélkül gázos, ahogy ezt mindannyian tudjuk.
Attól függ, mennyire veszed szigorúan a dolgot, a módszer csak annyit kíván meg, hogy csökkentsd a magömléses szex mértékét ésszerű szintre, hogy ne árts magadnak.
Tehát ha nem történik túl gyakran, akkor no problémo.
A Mantak Chia személy szerint a teljesen magömlésmentes szex vonalat viszi, az európai követői kevésbé ragaszkodnak ehhez. Nem muszáj ezt betartani, be kell lőnöd:), mi a jó neked, és pontosan mit is akarsz a módszertől.
Elég sok irányba tovább lehet ezt vinni, ha a többletenergiát hasznosítani próbálod, de ez egy úgymond átlagemberrel szemben nem elvárás, hogy pl. mint a chi kungosok, telenyomja chivel a szöveteit, és képes legyen elhajlítani a torkán egy lándzsát, vagy elbírni egy kamiont a mellén.
Ha valaki megtanulja keringetni az energiát a szervezétében, akkor állítólag kimeríthetetlen szexuális kapacitásra tesz szert, hmm, érdekes, jó lenne eljutni ide.
Egyénfüggő, ki mennyire kíván ebbe belemászni, nem követelmény, hogy teljesen leszokj a magömlésről. -
#71 Én úgy hallottam, meg részben tapasztaltam is, hogy ha nem "könnyítek" magamon az betegséghez vezet, ráadásul a szervezet kiköveteli a kielégülést. Vagy ha jól csinálom egyáltalán nem kell vesztegetnem "anyagot"? -
#70 Még nem tudod mi a jó ha ez neked gusztustalan. :)
Nem baj, majd rájössz. -
#69 pedig ez a hivatalos neve (hüvelyváladék..) -
#68 hát állandóan , csak gyűjtsd össze bögrébe a termést aztán hasznosítsd újra :) állítólag finom :DD -
Gabyee #67 guftuftalan
(én kérek elnézést) -
#66 hogy leszek így jó tanítvány ha nem tudom mit és hogyan? :\
pedig vizelés közben rágyúrtam hogy visszatartom aztán engedem aztán ismét visszatartom...áh :\ -
Audrey #65 -
#64 :O -
Aspyrin #63 anélkül csak erőszaknak hívják -
#62 valamikor kijön belőlük váladék :O -
John Wayne #61 Szívesen:))) -
#60 óóó, köszi:)
a könyv címe lett volna a köv. kérdésem:)
-
Audrey #59 Véleményem szerint a nőknél is jár energiaveszteséggel a szex, még ha nem is látható formában! -
#58 Akkor te is elkezdenél gyakorolni, mi? -
#57 megnézném amikor egy pucér nő gyakorol :O -
#56 Vagy kárós...
Nagy a kárója... -
John Wayne #55 De igen. A túlzásbavitt igen. Nyilván egy serdülő még meg se érzi azt, ami egy 60 évest egyenest a sírba tenne:), de azt kell mondjam, ha naponta többször teszi, vagy akárcsak minden nap, akkor az már káros. -
#54 KÍváncsi vagyok, hány gyerek születik a taoista szex sikertelen alkalmazásából... -
John Wayne #53 :) Szabad nőknek hozzászólni, és nők számára is van taoista szex.
De a nők nem vesztenek szex közben közel sem annyi energiát, mint a férfiak, emiatt a szexben a férfi teljesítőképessége a szűk keresztmetszet. Ezért szentelnek több energiát a férfinak ezen a téren.
A nő is megtanulhatja irányítani és keringetni ugyanígy az energiát a szervezetében, és sok, hüvelyizmot erősítő gyakorlat is van benne, ami egyrész ugyanígy hasznos a nőnek az energia megtartásában, de a férfinak is igen kellemes perceket tud szerezni vele.
Mantak és Manewan Chia írt egy könyvet Gyógyító szerelem címmel, ez kimondottan nőknek szól. Érdekes olvasmány, én csak belenéztem.
-
#52 Ki tudna mondani néhány ingyenes jó oldalt ahhoz, hogy segítse az egyéni gyakorlást? Ha lehetne, akkor lehessen videókat letölteni...
(Csak vicc volt) -
John Wayne #51 Nos, hogy korrekt legyek, ez a matyi téma a taoista szexben mint "egyéni gyakorlás" szerepel. Ez lényegében matyi:), de egy picit más, mert különböző trükökkel próbálod minnél inkább elhúzni, és a spermavesztést is célszerű kerülni, de hasonló a kettő. Minnél több gyakorlás, annál jobban fog menni, hogy "éles":) helyzetben ne legyen gond. Létezik ugyan olyan irányzat is, ami csak az egyéni résszel foglalkozik, nő nélkül, ez szerzeteseknek talán ok, de nekünk nem, az általam ajánlott könyvek nem is foglalkoznak ezzel az említésen túl.
De mindenképp fontosnak tartja az egyéni gyakorlást. Ugyanazokkal az általános megszorításokkal, mint nővel. Viszont ezt mindenképp alárendeltként kezeli a nővel folytatott szexhez képest, ami igazából a cél.
Az energetikai gyakorlatokat is egyénileg gyakorolják be, de aztán élesben kell őket használni, azzal külön foglalkoznak. Én ebbe nem mentem ennyire bele, hogy mindent papír szerint csináljak, elég fura is lenne:). -
#50 Miért 4 éves gyereket egészséges Shaolin papnak nevelni? Amúgy orvosi véleményt nem tudok mondani, de szerintem jó ha az ember felvilágosult és minnél előbb kezdi.
De én is úgy gondolom hogy egy serdülőnél még nem okoz semmiféle problémát a sok matyizás! -
#49 jó, én azt értem, az energiadolgot, eléggé fogékony vagyok az ilyesmi -a zt hiszem - de serdülő szervezetnél nem máshogy néz ez ki??? magyarul: a serdülők is alkalmazhatják ezt a módszert vagy nem??:) -
#48 de pl fiatal korban szerintem egészségesebb normális mértékben önkielégíteni mint visszafolytani... nem??
Ez valóban így van, csak itt nem visszafolytásról van szó, hanem energiaátalakításról! -
#47 ahogy mondod :D -
#46 jééé:)
szabad nőknek hozzászólni???
olvastam erről egy könyvben, ami a kínaiakról szólt, de abban úgy írtak erről mint valami évtizedekig tartó komoly gyakorlás eredményéről...
és olyan orgazmust élsz meg tényleg nmint ha ejakulálnál???
amúgy szerintem az 1 hsz-ben írt orvosi vélemény (miszerint minél többett ejakuláljon egy férfi!) bizonyos szituációkban igaz lehet nem?
tény hogy ezügyben tényleg sötétben tapogatóznak a modern orvosok, de pl fiatal korban szerintem egészségesebb normális mértékben önkielégíteni mint visszafolytani... nem??
-
#45 matyizzá növel :O -
#44 Én odáig jutottam, hogy ha matyizok az a baj, ha nem matyizok, az a baj!
Jelenleg azon filozofálok, hogy nő nélkül sehogy sem fog működni. De cáfoljatok meg.
És amikor érzem magamban az energiát, mit kell tennem levezessem vagy főként hogy átirányítsam?(matyi nélkül persze...) -
#43 fhuuu.. elég érdekes így hugyuzni!:D -
#42 Egészen biztos e vagy te e ebben. -
hunbalee #41 sexx