Szuperszámítógépet raktak össze az osztrák egyetemek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vki megtudná mondani, hogy mi is az a flops? És hogy tudjan vmihez hasonlítani, azt is megmondaná, hogy egy mai átlagos gépnél ez mit jelent.
Es meg azt is hozza kell tenni, hogy ez grid, mig az Orion gepe cluster, ugyhogy valoszinuleg az Orion lenne gyorsabb egy valos benchmarkban.
De vajon miért kell a gigaflop és terabájt (ráadásul itt Terabyte) szavakat nagy betûvel írni? Tulajdonnevek lennének?
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
"összesen 96 darab 1,4 GHz órajelû Intel Itanium 2 processzorral."
Csak 6 darabot adjanak belõle nekem 😄
Csak 6 darabot adjanak belõle nekem 😄
Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
Hm, nem mindenki tudja, de a mértékegység becsületes neve FLOPS. Az S nem nem a többes szám jele, mint sokan hiszik, amikor angol szövegbõl fordítanak, és lehagyják, hanem a Second (másodperc) rövidítése, tehát annak jelzése, hogy mp-eknént ennyi az annyi. (Floating-point OPeration per Second.)
Hasonlóan, mint a MPH (Miles Per Hour), stb.
Hasonlóan, mint a MPH (Miles Per Hour), stb.
Ahhoz képest, hogy Orion Multisystems asztali PC-je 230 gigaflop-ot tud, nem valami nagy durranás ennek a duplája...
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
bizony 😊
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
"Egy gigaflop másodpercenként egymilliárd lebegõpontos számítást jelent."