9
 • Caro
  #9
  Nyilván szükség van valamekkora irányító szervezetre. De nem arra, hogy minden ötödik ember aktakukac, ahogy jelenleg van az országban.
  Ha végre elismernék az informatikát, 1 ezrelék is elég lenne erre a célra.
  Az elakadást meg inkább ne említsd. Ezek akkor kötözködnek veled, amikor akarnak, egy komputer nem csinál olyat.(kivéve ha windowsos :))
 • pemga
  #8
  És szerinted miért mondtam Belgiumot? Azért mert nekik az a fő jövedelemforrásuk :). Az ámítástechnika sok helyen azért nem hozott változást, mert semmi mást nem csináltak, csak fogták a meglevő folyamatokat, és gépre vitték. Csak most már nem papiron egyeztetik a sorokat, hanem xl-ben, ql :). Ha nem gondolják át a folyamataikat, akkor mitől változna meg?

  Azt hiszem alapvetően nem ugyanarról beszélünk, te az adminisztrációba kizárólag bürokratát vettél. Én nagyon nem örülnék, ha egyáltalán nem lennének, és nem kapnám meg a fizetésem, nem tudnék hozzájutni a melómhoz, mert elakad valahol, nem lennének meg a megfelelő infók, nem lenne repjegyem, stb-stb, az élet apró-cseprő dolgai, amik folyamatossá teszik :). A túlszabályozás gáz, amikor már nem mint támogató-rendszer jelentkezik, hanem mint fő meghatározó (szabályozó) tényező.
 • Caro
  #7
  Belgium!
  Jó vicc, az EU központjainak a fele ott van. De Belgium kis ország.
  A szervezés az jó dolog, de ahhoz kevés ember kell. Mikor anno megjelentek a számítógépek, mindenki arra számított, hogy az egészet le lehet egyszerűsíteni.
  Aztán csak arra lett jó, hogy most már ebből indulnak ki a törvények alkotásakor, és olyan bonyolultra csinálják őket, hogy gép nélkül ember legyen a talpán aki megoldja.
  Szóval: az adminisztráció lehet, hogy a GDP-hez hozzájárul, de egy ország fejlettségét a GDP nem igazán mutatja. Inkább a HDI értéket kell nézni.
  De ha belegondolsz ez logikus. A bürokrata nem csinál semmi hasznosat, a feladata szükséges rossz. Sokkal jobb lenne mindenkinek, ha valami termelő vagy fejlesztő ágban dolgozna.
 • pemga
  #6
  Hmm, nem ennyire egyértelmű, hogy kizárólagos rossz. A szervezés sokat számít. Az értelmetlen túlszervezés ami nem nyerő, amikor kizárólag szabályok vannak, és már senki sem tudja, hogy miért is úgy csináljuk, és miért nem másképp :). Az pedig, hogy az ország gazdaságát is csak lefelé húzná, akkor javaslom nézz rá Belgiumra :).
 • Caro
  #5
  Nem csoda, hogy ott építenek le.
  Az adminisztráció az felesleges rossz. A vállalat, de az ország gazdaságát is csak lefele húzza ez a "szektor".
 • pemga
  #4
  Költségracionalizáljunk... :). Egyébként ha jól látom, az admin részt szervezik át. Másik érdekes hír volt, hogy a SAP és az MS megegyezet közös fejlesztésekben.
 • Inquisitor
  #3
  Kérem tegyék meg tétjeiket, ebben a negyedévben az IBM melyik részlegét "veszi" át egy bizonyos kínai cég? ;)
 • smv
  #2
  A megszüntetés nagyobb port kavar
 • Esrohnoil
  #1
  Létesíteni nem akarnak munkahelyeket, csak megszüntetni???