1735
  • Zozo76
    Igen csak azert vagyok gondban, mert azon filoztam hogy eladom a jatekot es a DLC-vel talan konyebbben el lehet passzintani. Az alapjatekot mar nincs kedvem megegyszer vegigvinni.
  • Noninnyó
    Igen, néha akcióznak, érdemes rákukkantani a cuccokra. A Signal nekem is ingyenes volt, de a Writert meg kellett vennem pontokért.
    De szerintem megér ez 560 pontot is :D.
  • Zozo76
    Koszi! Akkor meg jo nagy hulye vagyok mert nemreg akcios volt a Writer asszem, 240 vagy mennyi volt. Letolthettem volna akkor azt, igy mind a ketto meglenne. :(
  • Noninnyó
    Igen, azzal a kártyával a The Signal-t tudod letölteni. Dashboard-ban megnyomod a kontrolleren a középső ezüst XBOX gombot, majd megkeresed a füleknél a Redeem Code-ot, és beírod a lekapart kódot. És már töltheted is lefele :).
  • Zozo76
    Nekem nem collector's edition van csak sima, viszont van benne valami lekaparhato kod, azt irja hogy nyar, meg continues story... Akkor valamelyik kiegeszitot lehet vele letolteni (The Writer/The Signal)?
  • Noninnyó
    Nincs, mert ez hazai csomag. A külföldiekben van.
  • DarkSector
    Csak nincs benne dlc...:S tudtommal.
  • Noninnyó
    Ma megvettem az Alan Wake Collector's Editiont 4190 Ft-ért . Pécs, Media Markt. Több város MM-jében is van leárazva most, aki szeretne, most lecsaphat egyre.
    Továbbra is fantasztikus a játék, és végre elolvashatom az Alan Wake Files kiskönyvet is .
  • grebber
    Van valahol olyan oldal ahol leírják a game történetét?
  • Macccy
    Alan Wake folytatás ... vagy előzmény ... vagy mi?

Nagyon kéne valami, lassan egy hónapja, hogy végigvittem a két fantasztikus kiegészítő epizódot, de még kéne, legalább egy bejelentés ...
  • grizzly21
    En is imadtam...Max Payne ota nem szorakoztam ilyen jol. De az eladasok sajnos nem lettek jok, ezert nem lesz 2...:( en igy tudom legalabbis
  • Macccy
    Ja ...
    Amúgy asszem - biztos más is rájött és nem árulok el ezzel se titkot, se Spoilert - az ALAN WAKE 2. "könyvnek" a címe Return lesz! Ez viszont frankón kiderül a Writer lezárásában.

• Macccy
    Ééés vége lett a The Writer epizódnak is ... B*szottjó volt!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nagyon eltalálták, ahogy sodródott az épelméjűség határán a srác és "forgott vele a világ". :) A hangok is nagyon el vannak találva - rám hozta a frászt a híd acél szerkezetének a torzulása, éppúgy mint a gördülő olajoshordókban lévő olaj kotyogása! Elképesztő.

A fő sztorihoz érthető okból valóban nem sokat ad hozzá. De ha belegondoltok, logikus, hiszen úgy kell összeálljon a történet, hogy az se maradhasson le a lényegről, aki nem vásárol(hat)ja meg a két Special Episode -t.
    Nekem nagyon összeállt. Maximálisan megérte azt a 810 Ft -nyi MS pontot!

Most pedig szerintem elkezdem elölről az egészet Nightmare -en ...
  • Macccy
    Kár lenne és vétek, ha hagynák - szerintem nem is akarják - kárba veszni ezt a címet és ezt a világot, annyira részletesen megalkották az írók. Ha bele gondolok a sok beszélő névbe (Alan Wake, Bright Falls, Oh Deer Diner, Departure!) és a rengeteg kereszt-utalásra, kidolgozott múlt béli történetekre amik a játék jelenével is kapcsolatban vannak. Aztán ott van a könyvben lévő könyv, Alan művei, kéziratok művészien megfogalmazva (mint anno Max Payne monológjai is) ... Ennyi munkát és alapötletet nem hagyhatnak kárba veszni, egy 10-20 részes HBO mini -t is eltudnék belőle képzelni, vagy egy mozifilmet, annyira jól meg van alkotva az egész kép.

May Payne 3 ügyben viszont nem vagyok túl derűlátó, nagyon nem is érdekel jelenleg, mióta megtudtam, hogy kopasz lesz és McClane szerű és hogy a Rockstar csinálja (ami nem baj csak tök más témákban vannak otthon mint a Remedy)...
  • Noninnyó
    Én is az Alan Wake miatt vettem XBOX-ot :). Jézus, már 11 hónapja :).
    Nem hiszem én sem, hogy olyan nagy bukta lenne a játék, szinte mindenki dícséri. Sokszor végigjátszottam DLC-stül, és minden alkalommal elkápráztat a játék. Ha lesz 2. rész (márpedig Remedy-ék titkolóznak valami készülő projekten, remélhetőleg ez az), én is tuti megveszem Collectors-ban.
    A Max Payne-ek pedig a legtutibb játékok számomra is. Remélem a 3. részt sem rontja el a Rockstar. Mindenesetre bíztató, hogy szintén Noir-os hangulatú lesz, és James McCaffrey újra leszerződött Max hangjára :D.
  • Macccy
    Seth
    Ne spoilerezz mer fejbeváglak a heavy duty Alan-lámpámmal! :) Még különben se tartok a Writer-ben sehol, majd vasárnap ...

Grizzly
    Szerintem nem "bukott" az meg, csak nem volt akkora reklámja. Ez a megbukás ez valami trendi közhely lett a "nem adott el annyi lemezt mint a HalfLife" -ra? ... De tény, hogy legjobb a műfajában. Én legalábbis nagyon elfogult lettem ezzel.

AntiHero
    Ha csinálják, én biztosan megveszem. Én tényleg nagyon megnézem mit veszek meg általában, nincs is csak 6-7 játékom XBOX -ra, de ha legalább ilyen minőségű lesz a folytatás, mint amit eddig láttam (márpedig a Remedy számomra ismert játékai - MaxPayne 1-2, Alan Wake - igencsak jók voltak sztoriban és hangulatban) akkor száz százalék, hogy abból is megveszem a Collector's edition -t. Elvégre én emiatt a játék miatt (!) vettem XBOX -ot :)
  • AntiHero
    Elvileg csinálják, vagyis azt csiripelik a madarak :)
  • Noninnyó
    Ha elsőre játszod őket, mindent megnézel és nem rohansz mint állat, akkor olyan 75-80 perc. Mikor már ismertem mindent, és nem kellett gondolkodni, 50-55 perc volt a The Writer például.
    Nekem is a kedvenc játékom, remélem csinálnak teljes 2. részt.
  • grizzly21
    nagy kar egyebkent hogy eladasban megbukott a jatek...a legjobb volt a mufajaban
  • grizzly21
    Ez a signal es a writer kb hany ora jatekidot ad?
  • DarkSector
    Az igaz fizikailag nem is. :)
  • Seth
    "a story korrekt "lezárása""

Szinte semmit nem mozdult a fősztori előre, Alan még mindíg a szobában van
  • DarkSector
    Jaja énse bántam meg, meg akiket ismerek, de RDR játék is egy ilyen "minden pénzt megér" játék.

Igen a Signal jó volt, de az elég fura a Jelek végett, annyira nem jött át a normal játék után hogy a sok üzenet a levegőbe íródott ki, de a The Writter már egy igazi DLC rendes játékmenettel, és a story korrekt "lezárása".

Persze mindkét DLC jó, főleg ha azt vesszük alapul hogy az RDR DLC-t leszámítva tudtommal a leghosszabb DC-k amiket ennyiért kapni a LIVE-on.
  • Macccy
    Hali

Tudom, ennyibe kerülnek most a LIVE-on a DLC-k. 280-ért meg fogom venni, csak még várok a MS pontokra.
    Nagyon jó volt a THE SIGNAL bár hozzátenném, hogy a vége fura volt, rendesen cliffhangerrel ér véget, de nem vártam mást. Alig várom, hogy végigtoljam a The Writer-t is. Aztán lehet rászánom magam és Nightmare fokozaton végigjátszom újra az egész játékot.

Olyanná vált számomra az ALAN WAKE, mint egy kedvenc film, amit örömmel emelek le a polcról fél évente és nézek meg újra és újra. Talán a témában a Secret Window (A titkos ablak) című Johnny Depp / Stephen King filmhez tudnám hasonlítani, azt is szeretem fél-egy évente újra megnézni. Nem bántam meg, hogy megvettem megjelenéskor a collector's kiadást.

• DarkSector
    A The Writter szerintem sokkal jobb a signal-nál, ez az én véleményem...meg látványossabb is. megéri, főleg hogy nemsokára leértékelések lesznek a dlc-kre.....

kedves kolléga jelezte a leértékeléseket, ezért linkeltem és nem másoltam ide, nem akarom kisajátítani az infót...nézd át, sok jó cucc lesz.
  • Macccy
    Ahhhh. A THE SIGNAL -al játszom, most jött el az idő, hogy folytassam. Fél évre letettem, de most belöktem a lemezt, feltoltam az Add-On -t, megnéztem mindegyik "Previously on Alan Wake ..." kezdetű epizódkezdést és a vége videót újrázás miatt és ismét elfogott az érzés: ez egy fantasztikus horror-thriller játék. Most végigtolom a The Signal -t az tuti és utána lehet megveszem a The Writer -t is.

• Macccy
    nekivoltideje mer h a "hanmgulatosság" nemkötöte le meg szerintem meg se értete a történetétmer a RE-ken nőttfel éslegközelebb kevesellni fogjaalöszert és különbenisszar, éss mindeztegy mondatba

Persze szíve joga, nem is kell szeretni. Nem is a textúrák miatt jó egy játék ha jó, az csupán a tálalás egy része. A hangulat és a történet viszont engem még most is lenyűgöz és boldog vagyok amikor újdonsült konzolos haverok (tudom, le vannak maradva kicsit) elégedetten adják vissza a kölcsön adott Alan Wake könyv-dobozt.

Novotsik
    Azért szerintem folytasd ha már a sztori tetszik, még jobb is lesz később! Ha már a 4. epizódig vitted ...
  • Caine
    Ez egy (horror / thriller) játék, ne keressünk már benne reális fizikát ...
    Részemről fogalmam sincs milyenek a textúrák (a grafika nagyon hangulatos) mert most tartok a 4. fejezetnél és végigparáztam idáig a játékot.
    Neked volt időt a textúrákat figyelni ... ?
  • kirol
    "repülő balták azok iránytváltoztatnak"
    Ja, mert überrealisztikus fizikával mozognak. Menj ki az udvarra és dobálj baltát. Meglepődsz te is, milyen furcsa röppályát tudnak leírni a nem kiegyensúlyozottság miatt. :D
  • Novotsik
    láttam h valaki pár hsz-el ezelött írta h jó a grafikája hát én ezzel nem értek 1-t szerintem nem valami jó,a texturák egyszerűen borzalmasan ocsmányok benne kb olyan RE 4 kaliber fokkal nem jobb viszont télleg jó game a storyja qurva jó, hanmgulatos, nagyon kiszámítható olyakor már idegesítő h 10 jönnek egyszerre és egy pillanat alatt a hátadmögött vannak a repülő balták azok iránytváltoztatnak repülés közbe én a 4. fejezetnél fölhözbasztama kontrollert (mondjuk nekem gyenge az idegrendszerem) :)
  • DarkSector
    jah nemsemmi lenne magyarul.
    de ugye a harry potterre elmegy a sok szinkron támogatás, mert az fontosabb.
  • Macccy
    Kár, pedig bírnám ... Azért, ha valaki a MS Hungary -től némi fantáziát látna a feliratozásban és olvassa ezt a témát, akkor ezúton üzenem neki, hogy "HÉÉÉÉ! Kapj az agyadhoz! Kell az a felirat! Én benne vagyok!!"

:)
  • DarkSector
    az warezban megy csak.
  • kirol
    Ott, ahol a múltkor, végeztem a 4. fejezettel.
    Azóta még nem jutottam oda, hogy játszak vele.

Hát az szuper lenne. Én box magyarításhoz egyáltalán nem értek sajnos.

Akkor majd néha nézz be, mert majd kérdezek! :)
  • Macccy
    Hol tartasz Kirol? ... Ehh, baromira élveztem minden mondat lefordítását, ez a játék fantasztikusan jól megírt történettel bír ... Wow. Imádom! Ha befejeztem a darksiders -t akkor szerintem befejezem a The Signal -t és megint elkezdem a történetet az elejétől.

Jó lenne egy magyarítást csinálni, én benne lennék. Csak hát az Xbox felépítése miatt nem tudom hogyan lehetne kivitelezni, maximum egy másolt verzióba tudnám elképzelni, hogy belepiszkálható.
  • kirol
    Igen, köszi szépen!
  • Macccy
    Remélem erre a fejezetre gondoltál:

SPOILER

Egy őrült, részeges álom volt, sőt több annál. Maga volt az igazság, egy elnyomott emlék melyet Andersonék löttye hozott a felszínre. Ott voltam, testen kívüli szemlélőként. Ez volt az éjszaka mikor Alice és én megérkeztünk Bright Falls-ba, az az este mikor ő eltűnt. Lehetőséget kaptam, hogy kiderítsem mi történt. Emlékszem meglepődtem, mikor megláttam a sötét kunyhót. Alice sose kapcsolta volna le a lámpákat. Emlékszem, mintha az elmosódott alakját láttam volna a víz alatt, alámerülni a sötétségbe. Ahogy utána vetettem magam, az volt az utolsó homályos emlékem arról az estéről. Azután már csak arra emlékszem, ahogy felébredek az összetört autó kormánya mögött és megtalálom a kézirat első lapjait. A kiesett emlékeken túl nem volt semmi. Követnem kellett a múltbéli énem nyomait, hogy kiderüljön mi történt aznap este.

Nem találtam meg őt abban a sötétben. Csakis azt hihettem, hogy a vízbe fulladt. Jagger elkapta Alice-t és így engem is. Könnyű préda voltam. ... "Nézd csak a ház ablakát. Csak nincs odafent valaki!?" ... "Talán nem is fulladt meg. Talán odabent van." ... "Igen" ... A Sötét Erő megérintett. Ez a nő belemélyesztette a körmeit az agyamba és felhasznált engem, akár egy bábot. ... "Itt kell lennie valahol. Talán odafent van, a dolgozó szobában?" ... "Igen! Ott van fent. Bocsánatot kérhetsz tőle. Együtt nevettek majd és később elfelejtitek az egészet." ... "Dehogy van itt. Bolond vagy, hogy elhitted. Nem, ő már halott. Megfulladt." ... "A feleséged halála a te hibád. Bűnös vagy. Ő csupán segíteni akart neked az írásban. Te ölted meg őt!" ... "Sssssh. Van még remény. Cauldron Lake egy különleges hely. Itt hatalmadban áll megváltoztatni dolgokat. Ő azt akarta, hogy írj. Majd én megmondom mit tegyél. Visszaírhatod őt. A történet valóra válik és minden rendbejön újra." ... Alice nála volt és a kézirat volt a váltságdíj.
  • Macccy
    Ööö Öööö ... várj. Most nemtudom hirtelen meg melóban ülök most amikor olvasom a kérésed. De ha még aktuális, akkor gyorsan megnézem yútyúkon hogy mi volt és idevetem a rögtönzött fordításom ....
  • kirol
    Az Alan Wake 4 fejezetének végére értem.
    Segíts már abban, hogy mi volt a végén, mármint a 4. résznek a végén. Nem értettem a hiányos angol tudásom miatt a feliratot.

Későbbiről ne írj légyszi, mert nem szeretném, ha előre lelőnénk a poént.
  • Macccy
    Ohh! Zseniális hangulatú játék ez, szerintem el is kezdem újra legnehezebb fokozaton. Csak előbb újrázok, mert pár apró részlet így újraolvasva, belegondolva már kifakult, elolvasom a kézirat oldalait. Nagy ötlet amúgy !!

Eléggé OFF: Dante's Inferno -t most fejeztem be. Kurvajó az is, ajánlom mindenkinek legalább egyszer végigvinni! Szerintem nagyon megéri!