33
  • dez
    #33
    Akkor nem azért nem töltik le, mert PDF - ha így lenne, nem lenne annyi "nem-szekemberes" is PDF a neten -, hanem mert túl nagy a file! :)

    De miért nagy? Túl sok kép van benne? Mert akkor az szerintem más formátumban sem lenne kisebb... (Egyszer megnéztem hex-editorral egy PDF file-t, amiben voltak képek is, olyan - JPEG-re is jellemző - fehér-zaj szerű össze-vissza bájtok voltak benne, hogy szerintem megtartotta a JPEG formátumát a képeknek.)

    Szóval szerintem abban az esetben vagy nem is lehetne kisebb a file mérete, vagy nem megfelelően lett generálva (pl. bitmap képek, vagy közel 100%-os JPEG, stb.). Szerintem.
  • dondore
    #32
    hasznalj Adobe Writer-t.
  • pemga
    #31
    Én leginkább kghostview-t használok, de ott van kpdf, gv, vagy végső esetben pdf2ps :).
  • smv
    #30
    :D
  • smv
    #29
    Alternativ Viewer 1.0
  • concrete
    #28
    alternatív viewerek? mondj párat, ez érdekel!
  • pemga
    #27
    Viewerek léteznek alternatívok is pdf-hez. Aki szerint meg a pdf nagy, az meg nem látott még doc-ot :)). Én a komoly szöveges munkáimat LaTeX-ben csinálom, és pdf-ben nyomom ki, egyszerűen nevetségesen kicsi lesz, és bárhol ugyanúgy fog kinézni. Szerintem aki nagynak tekinti, az bitmap-os változatot látott csak, ami képként tartalmazza az oldalakat, nem szövegként :)). De pl. senki nem szívott még azzal, hogy prezentációnál egyszerűen semmi sem ugyanúgy néz ki, mint ahogy megcsinálta? A PDF is erre teljesen ok megoldás, ha csak dózeres gép áll rendelkezésre. Egyébként ez a figura is azt mondja, hogy ők mindössze erre is koncentrálnak, a PDF azonban jóval többet tud ennél.
  • DOT
    #26
    A pdf-el az a baj, hogy az Adobe Acrobat szvsz egy borzalmas progi... Lehet, hogy Office alkalmazásokhoz vagyok szokva és nem kiadványszerkesztőhöz, de amennyi logikátlanságot és kezelhetetlenséget ebbe sikerült sűríteni az nem semmi. Ha meglévő pdf-et kell szerkeszteni, akkor nem segít a "pdf-be nyomtatás" sem. Szerintem katasztrófa a cucc. Persze az is lehet egy magyarázat, hogy nem értek hozzá, de bizonyos kézenfekvő feladatok ugyanúgy néznek ki minden szerkesztőben, kivéve ebben..
  • ttt ttt
    #25
    "Bár elemzők és felhasználók szerint a Metro feltűnően hasonlít az Adobe formátumára, a Microsoft szerint a helyzet nem ilyen egyszerű."

    Azt mindjárt gondoltam, hogy nyiltan nem fogják elismerni a ctrl+c, ctrl+v -t. Jól összekutyulják, mint eddig a legtöbb jó szabványt, szabvány szerű formátumo(ka)t. Egy év eltelik és már arról fognak beszélni fennhangon, hogy ez a Metro mennyivel jobb, gyorsabb, kisebb, mint bármi hasonló.
    Ne legyen igazam, de ha úgy teszik tönkre, mint az rtf-et, java-t, akkor megint a felhasználókat (és nem mellékesen az Adobe-t)szívatják meg. Mondom ne legyen igazam...
  • randomly
    #24
    Szia!

    Lehetséges hogy huleséget beszélek.
    De a PDF-t túl szakemberes, az aki csak venni akar valamit interneten.
    Az nem szereti, a weboldalunk tanulsága szerint.
    Tul nagy a fájl méret lassan töltödik le.
    Igaz a 7.0 az már oldalanként jeleniti meg de nem tudom hány gépen lehet ilyen .......
    Na mindegy SZERINTEM ha benne lesz egy ilyet 7.0 szerű a windowsban akkor azt használni is fogják.

    Én ugye használom mert muszáj de a web logjaim szerint nagyon kevesen tesznek így.

    rand

    ui: Én nem szoktam minősiteni a tisztelt forumozokat, csak elmondom a véleményem. :-)
  • dez
    #23
    Akkor olvasd el még1x.
  • FTeR
    #22
    sztem ő
  • Mice
    #21
    visszavonom én néztem el :D
  • Mice
    #20
    szerintem elnéztél egy sort mert nem ő mondta, hogy nincsenek pdf-ben a fileok...
  • Mice
    #19
    hát meg pl. az, hogy minden gépen ugyanúgy néz ki. A z openoffice is megnyitja a word doksikat viszont a tördelés mégis mindig elmászik a fenébe :(
  • Mice
    #18
    persze, hogy nem fog leállni a fejlesztés, csak hát már az is elég nagy pofátlanság volt a részükről, hogy létrejött ez a nagyon hasonló valami, ha most még teljes melszélességgel neki is állnának...
    világ életükben ez volt a methodjuk, hogy nem, nem mi nem akarunk semmit aztán sunyi módon lett belőle valami. De most őszintén lehet ebben a piaci helyzetben ennél hatékonyabban csinálni ezt? (ok, nem etikus de műxik)
  • Equ
    #17
    remélem ingyenessé teszi a ms a szerkesztőt is és ezzel jól megszivatja az adobe-ot. Vagy arra kényszeríti, hogy a "nagy" acrobat is ingyenes legyen és ezzel mindenki jól jár.

    Tudjátok, nem fikázni kéne, hanem előszedni a régi szöveget, hogy "de jó is a verseny" akkor is, ha kivételesen nem a ms-ot koppintják ezáltal "versenyhelyzetet" teremtve, hanem most ő teremt versenyhelyzetet másnak...
  • Noffir
    #16
    "Az alapokat tekintve van némi átfedés, de a PDF ennél jóval többre képes. Mi csak egyetlen egy feladatra koncentrálunk"
    Ez valahogy marhára hasonlít arra a dumára, amit anno nyomtak a Windows 1.0 megjelenése előtt a Mac-el kapcsolatban. "Óhh, ez nem annak a koppintása, mi csak egyetlen egy feladatra koncentrálunk".
    Na peeee. Én meg holnaptól 20 centis füleket növesztek.
  • dnes82
    #15
    Amint kijön egy használható formátumspecifikáció (pl. PDF), a picipuha megpróbálja az embereknek bebeszélni, hogy majd ő jobbat tud, ami aztán annyival lesz jobb, hogy mindenki által használhatatlan lesz, és önmagával sem lesz kompatibilis (pl. doc). Ahelyett, hogy támogatná a már meglévőt, ezzel is ápolva a digitális kultúrát. Külső program mindenhez kell, az más kérdés, hogy mit adnak az ablakokhoz, és mit milyen mélyen integrálnak bele. PDF-et is bele lehetne tenni.
  • Garfield
    #14
    El kéne olvasni a cikk legutolsó mondatát paranoiás hülyeségek helyett...
  • HuHa
    #13
    Pl. a Private Magazine collection is PDF-ben van meg:DDD megnézném word hogy halna be, ha ez doc-ban lenne.
  • dez
    #12
    (Ja, és ha épp nagy egy PDF, az egyátalán nem véletlen! Sok nagy felbontású képtől lehet nagy. Az más formátumban sem lenne kisebb, mert egyszerűen nem lehet jobban tömöríteni. Egy egyszerűbb szöveges PDF pár KB. Ha van benne egy pár normál méretű kép is, akkor pártíz, esetleg néhány száz.)
  • dez
    #11
    Nem elhanyagolható szempont, hogy ezeket a "Metro" dokumentumokat majd csak Windows alatt lehet megnézni, kezelni. Mert valószínűleg épp ez az egyik cél, így a MS nem fog támogatni alkalmazásokkal más OS-eket... Sőt, megtilthatja másnak is, hogy ilyet fejlesszen.
  • dez
    #10
    Bizonyára lehet így is csinálni PDF file-t, de olyan is van, hogy PDF szerkesztő. Ez lényegében egy kiadványszerkesztő! Azaz csinálhatsz benne akár divatlap-oldalt is képekkel, hátterekkel, és mindennel. Kimentheted editálhatóan is, és editálhatatlanul is. Mellesleg tömörítés is van benne.
  • dez
    #9
    És te meg mit kavarsz itt? Totál hülyeségeket beszélsz! Pl. elektronikában MINDEN félvezető, és a legtöbb egyéb alkatrész dokumentációja PDF-ben van! Tudod, az hány százezer PDF file. És akkor ez még csak egy terület volt!
  • dez
    #8
    Na, már megint kavarnak...
  • FTeR
    #7
    pdfben semmi extra nincs, a lényege, hogy bámilyen szövegszerkesztőben megírt docot ki lehet nyomtani a virtuális nyomtatóra, ami gyakorlatilag a pdf file. ezután lehet az exchangel a hozzáféréseket (másolás, nyomtatás, kivágás) szabályozni.
    az a jó benne, hogy ha 1x megírtál benne valamit, akkor más nem tud módosítani benne, majd úgy tovább adni.
  • HuHa
    #6
    Megint egyel több felesleges vacakra kell figyelni. Az meg hogy nem használnák, elég érdekes. Mindenhez PDF-ben jön a dokumentáció, és szerintem egy jól kitalált docforma.
  • smv
    #5
    szerintem pedig a PDF-el semmi probléma nincsen, így nem vágom, hogy ez most mire jó. Ez csak mese, hogy na majd itt abbahagyják a fejlesztést, jön új Windows, jön majd a fejlesztés is vele 1ütt. Majd ezt is visszaküldi az EU, hogy hátrányos helyzetbe hoz mindenkit.
  • randomly
    #4
    Helló!

    Hát igen kitalálhatna valamit.
    A cégek a katalogusaikat PDf-ben nyomatját.
    De 10MB leszedése nem MATAv teruleten nem olcsó/ nem lehetséges.
    És az emberek nem is töltik le. 100 körüli találatom van a PDF fájlra de a letöltött kB elosztva a találattal kb 1/10-e a valós fájl méretnek.
    Szóval szerintem az emberek nem használják a PDF-t.
    Sajna,

    Jól jönne egy használhatobb formátum SZERINTEM

    rand
  • echo
    #3
    Valahogy mindig az van, hogy valakik valahol, kitalálnak valamit aztán jön az MS kitalálja ugyanazt és lezúzza a régieket. Szimpi.
  • asysoft
    #2
    Ez külső alkalmazás nélküli nyomtatás jól hangzik, de majd meglátjuk, mi sül ki belőle... Amúgy mit keres az AMD logója a diákon?:)
  • irkab1rka
    #1
    ha csak szöveg, akkor ott van a html, az xhtml.
    ha bonyolultabb, akkor ott van az MS által elbaszott RTF. Ez is csak egy elrontott MS szabcány lesz.
    Amúgy meg ott van nekik az MHT is, szóval megint adtak egy pofont a szarnak. Ahelyett,hogy nativban támogatnák a PDF-et ... :)

    Amatőrök!