11
  • neonlight
    #11
    A jelenlegi "elektronikus" ugyintezesnel meg az is jobb lenne, ha papirhalmazt kellene kitolteni... argh
  • neonlight
    #10
    hülyeség! sokkal jobb lesz ez így mint most!

    szégyen hogy erre ennyit kellett várni.

    most pl. nyugdijjarulekrol kellett nyilatkozni, vallalkozokent. bementem a NYENYI-be, ahol sorbanalltam azert, hogy kaphassak egy sorszamot, amivel majd sorbanallhatok. 2 orat vartam, mire kaptam egy FLOPPY lemezt!!! (a legtobb gepben mar nincs is floppy meghajto) mivel a nyilatkozatot csak a floppy-n levo programmal lehet kitolteni es kinyomtatni, es a floppy-t is vissza kell nekik kuldeni postan! Maskepp nem fogadjak el.

    Hazahoztam a floppy-t, keritettem egy floppy meghajtot, betettem a lemezt. Dobbenet! egy DOS-os program volt rajta, aminek a gepigenye 640kb memoria es 286-os processzor. Az USB-s HP nyomtatot termeszetesen nem ismerte. A Windowst se, el sem indult. Adtak hozza egy 40 oldalas doksit (kezikonyv) amiben le volt irva, hogy XP eseten milyen konfig fileokat kell editalni a SYSTEM32-ben hogy elinduljon. Orulet!
    Vegul sikerult elinditani, file-ba nyomtatni, majd a filet megnyitni notepaddal es nyomtatni.
    1 napom ment ra. Az ekezetek termeszetesen elcseszodtek.

    Ennyit a jelenlegi magyar rendszerrol. ENNEL MINDEN CSAK JOBB LEHET!!!
  • Admiral
    #9
    Ja azt elfelejtettem írni, pedig akartam, hogy végre egy miniszter, aki csinál is valamit. Nem elfelejtendő pl. az sem, hogy mostanában lett megnégyszerezve az ADSL sebessége (előbb novemberben duplázás, és most is duplázás), meg még sok egyéb dolog.
  • Tetsuo
    #8
    Ezzel vitatkoznék.. ill csak megmutatnék néhány régebbi SG cikket.
  • Keldor
    #7
    Sokáig:)
  • Keldor
    #6
    ez egy normális ember!!
    ÉLJEN SOKIÁG!!
  • Caro
    #5
    Véééégreeeee!
    Yeeehaaawww!
    Következő lépcsőfok az, hogy a computer átvesz több feladatot a bürokratáktól.
    Így nő az ország termelékenysége, és legalább az egyszerű állampolgárnak nem kell 20000-est csúsztatni, hogy a fickó elvégezze a feladatát!
  • SoDI---
    #4
    Ezt a baromságot sürgősen felejts el!

    Ez így sokkal biztonságosabb, mint a személyes ügyintézés. Odamegy bárki egy nyomtatott műanyag lapkával bárhova, aki csak kicsit hasonlít rád, és bármit megtehet a nevedben!

    Ennél az SSL-hitelesített cucc sokkal biztonságosabb, mert CSAK biztonságosabb lehet!
  • Praetor
    #3
    Végül is előfordulhatnak visszaélések, de szerintem ez a veszély nem lesz jelentősebb mint most. Ha meg biztonságosabbnak érzed, még mindig elmehetsz személyesen is intézni az ügyede. Ez az új módszer azért sok embernek előnyére válhat. Főleg, ha megfelelően működik, + gyorsan. Kényelmes dolog, hogy kisebb ügyek miatt nem kell majd az ügyfélfogadási időben elmászni a hivatalba, esetleg órákat ott várakozni, hanem az ember bármikor beadhatja a kérelmét és ha nincs gond, akkor viszonylag gyorsan lefut az ügy. Ha meg gond van, akkor sem feltétlenül lesz lassab, mint hagyományos sokablakos közigazgatási módszerrel.

    Bár ha a német egyablakos ügyintézési módszert sikerülne maradéktalanul létrehozni, akkor ennek sem lenne akkora jelentősége. Tudtommal még nem "egészen" valósult meg a törelvések ellenére.
  • Admiral
    #2
    Visszaélni a hagyományos, "papíros" ügyintézés során is lehet... Amúgy meg digitális aláírást és 128 vagy 256 bites titkositott kommunikációt fog a rendszer alkalmazni, így biztonságos lesz.

    Nagyon sok előnye van az elektronikus ügyintézésnek. Remélhetőleg megszűnnek a kígyozó sorok, az ideges és türelmetlen ügyfelek, a dolgokat hamarabb el lehet majd végezni, ezáltal csökkenhet a munkaidőkiesés. Egy igazolásért nem kell majd az ügyfélnek futkorásznia ide-oda, hanem az ügyintéző klikkel párat, és már meg is van az irat.
  • smv
    #1
    Remek, így nőhet a visszaélések száma..