53
Indul a Bakterház
-
shakwill #53 Rideg Sándor keserves történetek írt, a "Rideg paraszti valóságot." A "Bakterház" ezen történetek között a legkeservesebb!!-Talán...
Aki ezekből a kacagtató történetekből nem tudja kiolvasni a sivár életben maradás elementális recipéit annak csak Kertész úr scripturái maradnak.... -
ryhdeksan #52 most volt a csillag szöletikbe .D
-
#51 Nincs ezzel semmi gond.Elmagyarázni ugyan senki nem fogja miért tetszik neki Rideg Sándor egyedi, ugyanakor zseniális nyelvezete, mert ez olyan mintha azt kéne elmagyarázni, hogy miért vicces a Monty Python.Neked nem jön be, ennyi.Én részemről a film hatására az összes Rideg Sándor könyvet elolvastam.Bár megjegyzem, egyik sem a története, hanem az előadásmód miatt mestermű:) -
Seten #50
Abból is csak a lilát. :)
-
Seten #49
Á, lehet csak túl városi gyerek. Szerintem még tehenet sem látott életében csak a csokipapíron. :)
-
#48 Hát ez szomorú. :-| -
#47 990 Ft-ért az Auchanban, és ki is írják dvd-re. -
#46 Érdekes az élet.
Nagy filmkedvelő vagyok, Macskajajj és egyéb kultfilmek mind megvannak, de ezt a filmet eddig kihagytam. Most elkezdtem, de dögöjjek meg, ilyen szart én ritkán látok.
Lehet dobálni, beszólni (mondjuk felesleges, mert a topikba többet be nem nézek), egyszerűen csak ültem és néztem kerek szemmel ki a fejemből és nem értettem: mi a lófaszt eszik ezen a kritikán aluli, története-semmi, poén-alig, szerencsétlen burleszk butaságon a nép??????
Biztos nem nekem készült, de akkor se fogom fel, mert én szokom érteni és szeretni ezeket a filmeket, de ez mégis kiütötte a biztosítékot. Inkább 1000x egy ponyvaregény, üvegtigris, vagy brian élete mint ez a film. Ezennel nagy "indul a bakterház" antifan lettem, joccakát. -
#45 nem lehet ezt valahonnan letölteni? -
#44 Most volt az MTV-n :DD
Szoríjjja kend! -
#43 Tényleg van Fordul a bakterház, ami nem hivatalos folytatás.Azt már nem Rideg Sándor, hanem Zádori Bence(talán nem valóságos személy, hanem csak írói álnév?) írta.Nem rossz, aránylag jól sikerült leutánoznia Az Indul a bakterház nyelvezetét de hát azért csak nem az igazi.Van még mellette Gyorsul a bakterház és Banyaláz című könyvei, amelyek szintén további folytatások.
Filmben viszont nem létezik folytatás, ha arra gondolsz.Évekkel ezelőtt tervben volt a folytatás készítése, aminek a Zádori Bence könyvek lettek volna az alapja és 2003-banm lett volna a bemutatója, de nem hallani róla semmit. -
#42 Ez lehet hogy nem igaz de az egyik haverom monta hogy van vmi Fordul a bakterház ami ennek a folytatása... -
#41 Kár. Pedig szuper film! Á büdös banyáját! -
#40 Én elaludtam rajta.. -
#39 Érzie kend hogy javú?
Ha én azt mondom KEJJFELLÁZÁR!!!!!
Akkó ugrani köll ám a halottnak is!
Piócás 4eva! -
#38 Ki mondat, hogy baj?Csak nem értettem, hogy miért lenne jobb. -
#37 mert nekem jobb
osszeszedetebb, pergobb, jobban ut
a konyv zavaros, a vege unalmas
egyebkent meg nem ertem, miert baj az, hogy nekem a film jobban tetszik?
mar ezen is vitatkoznom kell?
tudjatok mit? csak
es fogadjatok el :( -
#36 én olvastam is meg persze láttam is naggyon elégedett vagy mindkettővel
Nem hiszem hogy nagyon érdemes összemérni a kettőt... -
#35 Úgy van.
Lehet, hogy Mike fantáziátlan. :C -
#34 Miért lenne jobb a film, hogy habár a szöveg ugyan, mint a könyv, de a könyvben 10-szer több a poén? -
#33 Sztem meg kb. 5x jobb a könyv. :) -
#32 szvsz a könyvnél jobb a film -
#31 Úgysem lehetne felülmúlni... -
#30 Lehet, hogy jobb is így. -
#29 Annak idején folytatásról is volt szó, még tv-n keresztül keresték a szereplőket Bendegúz szerepére, de sajnos mint sok minden - gondolom a pénz miatt - még nem valósult meg:( -
#28 Nem olyan családbú származom én... -
#27 istenfilm!!!
[kedvetkapott megnézni,pedig rengetegszer látta] -
#26 kb 8szor láttam
"nem volt nekem semmi sürgős dolgom, de mégis annyit futkostam, hogy ne tovább" -
#25 "akasztanivaló ráncos bocskor"
"akkor száradt volna le a keze amikor ezt a kevés ebédet kimérte"
"olyan szép színe van a Ténsasszonynak, olyan szép sárga"
"büdös Bányájá"
Szóval a negjobb!! -
Shadow_THH #24 magának mi jutott? -
#23 Nem most láttam először, most láttam harmadszor, de csak most jutott eszembe neki topicot nyitni! -
#22 Amúgy meg életemben nem olvastam el annyiszor könyvet, mint ezt:)
Akinek tetszett olvassa el Rideg Sándor többi regényét(Kristóf rózsafái,Sámson stb.), hasonló élvezetes nyelvezettel van megáldva. -
#21 "úgy gondoltam nem olyan sűrgős a dolog, meg hun van még karácsony" -
#20 "néha nehezen érthető a parasztos beszéd"
Szerintem simán lehet érteni mindent elsőre is. -
_Vegeta_ #19 Azthiszem ez mar klasszikus, sajnalom ha csak mostanaban lattad eloszor. #1 ;) -
#18 Az elején a szereplők bemutatásakor: Sanyi, a ló :)
Van a tágabb családban (nagybácsi), egy Sanyi, kicsit lófejű. A többi már mondanom se kell... :o) -
#17 Szerintem kb. 5x jobb az egyébként kiváló filmnél. :) -
#16 Hunyjuk be a szemünket, oszt úgy falatozzunk! -
#15 Nem olyan családból származom én! -
#14 Olyan ronda volt, hogy olyan még a kalendáriumban sincsen!