29
Tv kapcsoló
  • biomage
    #29
    Hali

    Hú de rég írtak a topikba, remélve valaki írni fog.
    Na szóval vettem egy és fél éve egy Panasonic tévét, a tévének semmi baja nincs de a távirányítónak igen, de csak annyi hogy a lefelé gomb amivel a csatornát lehet váltani, elég erősen kell megnyomnom hogy váltson :S
    Az előbb szedtem szét a távnyírót, nem volt könnyű, belül a lapon olajszerű valami található, nem tudom hogy mit csináljak vele, töröljem e le vagy nem?
    Amúgy a nyomó gomb nem tűnik rossznak pont úgy lehet nyomni mint a felfelé gombot, csak nem vált azon a nyomáson amin a felfelé szokót.
    Help plz
  • shaba23 #28
    vettem 1990Ft-ért egy Thomson kapcsolót és némi kínlódás után sikerült beprogramozni :)
  • shaba23 #27
    van egy Séleco TV-m, aminek elromlott a távirányítója. az lenne a kérdésem, hogy lehet hozzá kapni MO-on újat, esetleg érdemes szervízbe vinni?
  • moon21
    #26
    hello!
    van egy Thomson 14MG15ET tipusú 37 cm-es TV-m, és az RCT100 tipusú gyári távkapcsolója elkopott. Próbáltuk újra bekenni grafitréteggel, egy ideig működött is, de most már nem működik. Próbáltam 2 különböző (nem túl márkás) univerzális távkapcsolót is, de egyik se volt jó.
    Gyári távkapcsolót már nem akarok venni, mert az se birná tovább, mint ez :(
    Az a kérdésem, hogy tudtok-e valamilyen univerzális távkapcsolót, ami biztosan viszi? Esetleg valamilyen Thomson univerzális, ami jobb minőségű?
    Előre is kösz a választ!
  • CSOCSO
    #25
    ilyenunk volt... kiskoromba vette anyam..sztan egyszer jatszottam vele oszt akkor kaptam eszhez mikor mar halal szoros volt a futykos es a mellkasam
  • akyyy
    #24
    ajánlom ezt
  • CSOCSO
    #23
    nah fogalmam sincs mivan.. hirtelen a tv es az erosito taviranyitoja is elkezdett szarakodni.
    semmi uj dolgot nem vettunk a lakasba! de ez a ket taviranyito meg uj elemmel is csak nagyon kozelrol akar mukodni! nem vagom mi lehet veluk.
    a dvd iranyitoja teljesen jo. sooot az xbox iranyitoja is.szal nem vagom.

    mindegy ha ez igy megy tovabb valszeg lehet veszek egy logitech tavbalhet oszt csumesz.

    ja meg az erositom kijelzoje nem stop kialszik.. ha megpockolom akkor visszajon. de ez mar regota van....
  • bigapó
    #22
    Hi!

    Nos, úgy néz ki árnyékra ugrottam:))
    Eddig legalábbis úgy tűnik, hogy több mp-es nyomás után csak azt kapcsolja ki, amit én akarok. Azért tévesztettem össze, mert egyrészt rohantam vissza melóba, csak pár percre ugrottam haza, hogy minden rendben van-e vele:) másrészt ugye a DVD átkapcsol AV1-re. ez pedig egy másik "csatorna" vagy mi és amikor kikapcsolom a lejátszót, akkor innen automatikusan visszalép, ehhez viszont idő kell. Ez mondjuk 5-ből 4-szer működik, de néha nem lép vissza és csak a fekete képernyő marad. ekkor úgy tűnik, mintha kikapcsolt volna a TV is, közbe meg nem, csak ottmarad AV1-ben. ezt valamelyik számgombbal vagy program léptetéssel lehet megoldani.

    Van egy másik, ennél sokkal bosszantóbb dolog. Ez nem távirányító, hanem más, de leírom ide, hogy tanuljatok...
    Az van, hogy ezt a TV-t azért vettük, mert Thomson és szép, meg jó. Az már csak hab volt a tortán, hogy a reklámújság és a boltban lévő leírás alapján Virtual Dolby funkcióval rendelkezik. Ezt gondolom mindenki tudja mit takar. Aki nem annak annyi, hogy két hangszóróval közel olyan hatást ér el, mint ha 5.1-em lenne. Ez persze parasztvakítás, de akkor is jobban hangzik, mint a "sima" sztereó. Erre sajnos nem tudok bizonyítékot felmutatni, ugyanis az a televízió típus amit mi vettünk nem tudja ezt az extrát felmutatni. Ismétlem, EZ A TíPUSÚ TV NEM TUDJA A VIRTUAL DOLBY-t.
    Igen, jól látjátok. Kiabálok! és igen, jól látjátok, a reklám alapján és a boltban kihelyezett táblán lévő infók alapján ennek kellene tudnia (szerencsére csak ebben tér el az adatoktól). DE NEM TUDJA. úgy érzem engem csúnyán átvertek.

    A mai napom arra ment rá, hogy kiderítsem mi az oka ennek. miért van egy terméken olyan infó, amit nem is tud. Igazából az ok nem derült ki, de hát ez magyarország. az ország ahol 300 ft-ba is belekerül 1 liter benzin...
    Nem fogok viszont beletörődni ebbe és addig megyek amíg ezt meg nem oldják valahogy. Pénzt vagy egyébb dolgot nem várok belőle, itt az elvekről van szó.
    Kösz mindenkinek aki segített a távírányítónál.

    CSÁ!
  • Met
    #21
    nemtudom, csak tippelek:)
    amúgy nekem is ilyen távirányítóm van a házimozihoz de a tv-m Sony azt meg nem kapcsolja ki
  • bigapó
    #20
    hö? :) és melyik kettőt? az egyiket tudom, de melyik a másik? mer shift vagy ilyesmi nincs rajta amint látod. mindegy, majd megnézem a kiskönyvét.
    asszony otthon van és azt mondta, hogy a hang- és csatornaváltógombra nem reagál, de a számokra igen, meg persze a kikapcsra:)
  • Met
    #19
    lehet 2 gombot kell lenyomni, hogy átváltson
  • bigapó
    #18
    igen, 3 külön gomb van rajta, de LED az nincs és elvileg nekem is úgy működne, hogy amit benyomok, azt irányítom. eddig vitte a DVD-t, meg viszi most is persze, csak mikor kinyomtam, akkor kikapcsolt a TV is:(
    használati utasítás per pillanat nincs nálam, melóba vagyok. lehet, ha átnézem rájövök, csak most egyszerűbb megkérdezni:))
    olyan előfordult, hogy nem kapcsolt a DVD, hiába nyomtam a gombot, ekkor először kapcs a DVD feliratos gombra és ezután már megint jó volt.
    nyomok képet, ez a DVD-hez mellékelt távirányító:
  • Met
    #17
    nekem a Sony tv-hez olyan távirányító van, hogy van egy gomb amit ha megnyomok tudok váltani a tv, dvd, videó között éppen melyiket akarom vezérelni, egy kis led jelzi melyik aktív
    neked 3 külön gomb van?
    használati utasítás mit ír? képet tudsz berakni?
  • bigapó
    #16
    topik up. remélem még valaki olvassa ezt a topikot.
    Az lenne a problémám, hogy most vettünk egy Thomson TV-t. a DVD-lejátszóm is Thomson. a DVD távirányítója univerzális, jó a tv-hez, a dvd-hez és még a videjóhoz is (ha az Thomson:)). Ehhez van három gomb, hogy épen melyiket akarom irányítani. Na, nekem ez nem megy, mert mikor kikapcsoltam a DVD-t, akkor kikapcsoltam a TV-t is:)) hogy lehetne, ezt megoldani? hogy egyszerre csak egy eszközt kezeljen?
  • Csoder
    #15
    Wow mennyi bünti pont :D
  • SASboy
    #14
    Már megoldódott. Nem müxik a kapcsoló a Tv-hez. :(
  • Tetsuo
    #13
    Nekem is volt hasonló problémám, soha sem tudtam meg a kódot. :) A neten semmit nem találtam. Viszont állítólag tv-szervízesek tudnak segíteni..
  • SASboy
    #12
    nem veszettem el, csak nem otthon van. tudom , hogy azt írtam.
    DEAD nem a távírányítóba van kód.
  • tomo
    #11
    erdekes, hogy milyen sok bena ember van, aki elveszti a taviranyitoja papirjait...
  • tomo
    #10
    If you don't have the code you can search for it manually.

    Switch the unit on at the device.

    press the "set" button a function button together, the red light will go on, press the "set" button again and the red light will start flashing.

    Press the "power" button until the unit switches off.press the function key again.

    If all the keys does not work, repeat the process until the do.
  • Dead
    #9
    Sose hallottam, még hogy távirányítóba kód kellene
  • SASboy
    #8
    De van távírányítóm, csak a lapot elhagytam amin vannak a kódok, hogy melyik tv-nek mi a kódja.
  • Rafaelo
    #7
    van távirányitó bolt ott lehet szerezni bármilyet
  • SASboy
    #6
    Orion tv-hez kellene.
  • Koppernikusz
    #5
    milyen kódok?
  • SASboy
    #4
    Senkinek sincs ilyene??
  • SASboy
    #3
    sry
  • akyyy
    #2
    sztem ez hardware
  • SASboy
    #1
    Hi all. Van egy NSE URC22B-6A típusú távírányítóm, de amiben a kódok vannak nincsenek meg. Nincs valakinek ilyen távírányítója?? Fontos lenne!!!