12
  • jefferson83
    Te jó ég most nézem rendesen elgépeltem, természetesen vaJon akart lenni
    Még jó,hogy nem szoltatok le
    Yetivel meg teljes mértékben egyetértek. Milyen új funkciói lehetnek ami így zabálja a vasat ( és emellet még valami értelme is van )?
  • Drawain
    Az már régen rossz ha ekkora gépigénye van recommended egy operációs rendszernek. A felhasználói felülete csodálkoznák ha annyival szebb lenne mondjuk egy KDEnél, s ott bárki szabadon skinnezheti és effektezheti tele a desktopját, és vígan elzötyög egy 800ason is!
    A jelenlegi s az utolsó egy év processzorkínálatát tekintve egyáltalán nem gondolom, hogy az átlagpc 3Ghzes lenne gb rammal egy éven belül.
  • asdefge
    Portolják le az otthon lévő 2 db Spectrumomra. 3.5 MHz Z-80, 48 kB RAM. Egy kétes hitelű "oprendszer" miatt juszt se veszek új gépet :-)
  • dez
    (Mármint bőven nem használtad fel, tehát pl. megmaradt a fele, vagy nagyobb memóriánál akár 1-2 giga.)
  • dez
    "1 gigával lágyan siklik, mint Balatonon a vitorlás könnyű nyári szélben"

Aha, feltéve, hogy nem úgy dolgozol, hogy több program fut, és több órát töltesz az egyikkel, utána lépsz át a másikba, stb., mert akkor - hiába nem használtad fel az egész memóriát - állandóan vissza kell töltenie a swapból az időkozben "önszorgalomból" kilapozottat...
  • Garfield
    Szükség nincs, de ez javasolt, vagyis én azt veszem ki, hogy egy ilyen konfig használata esetén ül ki mosoly a felhasználó arcára és használja boldogan a gépet.

A Windows XP-nek sem kell 512 mega vagy 1 giga RAM, elvan az 256 megán is: igaz, hogy veszettül kerregeti a vinyót meg lassú, de megy; ezzel szemben 1 gigával lágyan siklik, mint Balatonon a vitorlás könnyű nyári szélben (hogy költői legyek).

Szóval szerintem ne keverjük "minimum" és "recommended" fogalmakat.
  • Yeti
    Merhogy pl én nem bírok elképzelni olyan oprendszerre tartozó funkciót, amihez 3GHzes procira van szükség. És szerintem Drawain is valami hasonlóra gondolhatott.
  • Garfield
    Mellesleg emlékszem, hogy ugyanez a műhiszti volt anno az XP megjelenésekor is...
  • Garfield
    Merthogy?

Cirka egy év múlva jelenik meg a Longhorn, szóval addigra vígan az átlag környékén jár majd és ahogy a fenti cikk is írja, ez a konfig a csúcsszuper-csilivil üzemmódhoz kell.
  • jefferson83
    Valyon az oprendszer mellett más programokat lehet majd futtatni?
  • Drawain
    Kár hogy nincs semmi a winfs-ről, ami ugyebár a "forradalmi" ;) új longhornos fájlrendszer (persze a longhorn megjelenésekor még nem lesz kész, vagy csak béta állapotban leledzik majd) és aminek a neve véletlenül sem windows file system, hanem WINDOWS FUTURE STORAGE :DDDDDDDDDDD
  • Drawain
    "a Microsoft a következő generációs Windows futtatásához legalább 3 GHz-es processzort és 512 megabájt memóriát ajánl"

Ez mindig mosolyt csal a számra