18
  • Ch_Slater
    #18
    jah, az nagyon állat. Londonban pont annak a busznak az utvonala mellett dolgoztam, amelyik ilyen üzemanyagcellával megy. Egész nap láttam, ott cirkálni, fehér gőzt okádva a tetején (bár ez csak télen látszott). Elég királyul nézett ki. Bár sajnos a sima felpattanós buszokat meg kivonják a forgalomból. Pedig annak aztán van hangulata (de ez már más téma..)
  • dez
    #17
    Úgy, hogy már most bejelentették, így van idő hozzászokni a gondolathoz. És az ott élők többsége sincs ellene.
  • Mihail
    #16
    az lesz a gond, h amikor már a kocsiban is több ghzes procik lesznek, akkor azt már a szervezetünk nem fogja tolarálni, hogyha nem árnyékolják majd le vhogy, mivel mi bennünket is egy nagyon finom elektromosság éltet, nevezetesesn a chi, vagy nevezzük a modern tudomány nyelvén energiakvantumoknak
  • Mihail
    #15
    úgy legyen, de ezt szerinted hogyan érik el? az meberek útálják a változást, főleg azok a kik a benzinből élnek..
  • dez
    #14
    Ja, van pl. néhány olyan hely Budapesten, ahol már inkább nem is mérik a szmogot. Pl. az 1-es villamos vonala, legalábbis bizonyos (nem rövíd) szakaszok. Az már tényleg szó szerint fullasztó (egy egészséges embernek is, egy asztmásnak sokkal kevesebb is elég - na mondjuk egyre többen asztmásak), és mindent finom koromréteg fed. (Pl. egy út szélén hagyott autó néhány hét, vagy talán még rövidebb idő alatt sötétszürke lesz.)
  • dez
    #13
    És az áram "univerzálisabb" energia is, mint az olaj alapú. Áramot sokmindenből lehet nyerni, a jövőben feltalálhatnak sokmindent még ezzel kapcsolatban.
  • dez
    #12
    Épp erre megoldás az a bizonyos üzemanyagcella: abban a hidrogén lassú égéséből (amiből némi vízpára keletkezik :) ) nyerik az autó elleátására való áramot.

    Mellesleg - bár hosszabb távon komoly problémákat szül - még mindíg környezetbarátabb az atomerőmű, mint az olajkitermelés és az olaj ilyen-olyan elégetése. Másrészt lassan fogyóban van az olaj, így drágul, és amúgy sem akar annyira függeni a világ tőle (ill. a kis arab országoktól).
  • LiDoCaiN
    #11
    én csak azt nem értem mér olyan jo az elektromos auto. mer hát ugye az áramot nagy mennyiségben most még csak kőrnyezetszennyezéssel (pl atomerőmű) tudják előállítani. De ha később minden auto árammal fog műkődni akkor meg sokkal tőbb áram fog fogyni tehát mégtőbb atomerőmű fog épűlni mer pl szélerőművel elég nehéz lesz elllátni azt a rengeteg autót :P
  • HUmanEmber41st
    #10
    Ha nincs jó erős akksi, építsenek felsővezetéket!
    Aztán mindenki "trolizni " fog..
    akkor viszont kellene valami atomerőművet építeni..
    Akkor meg az lenne a baj...
    sehogy sem jó így..
  • pip
    #9
    Az lenne az igazi ha sehova sem engednenek mar be ezekkel a pofogo szarokkal. Elektromost mindenhova, a tobbit beolvasztani. Engem egyre jobban zavar szmog es nem latok mas kiutat belole.
  • dual24
    #8
    Igaza van SMV-nek. Szerintem is több értelme van a környezetbarát autók megalkotásának, mint az önjárókénak. A vezetés egy nagyszerű élmény és kár lenne ettől megfosztani az embereket.
  • smv
    #7
    Na igen, az alternatív meghajtású (elektromos) járműveket várom már. Lehet benne minden ica, de legalább nem fulladunk majd bele a szmogba, és sztem annak több értelme van, mint hgoy magától elvezessen valahova.
  • entreri
    #6
    Majd ha csak minden auto automatikus lesz akkor. Mert elég egy hülye ember, és már kész a baj.
  • dez
    #5
    Ez szép és jó, de vannak olyan helyzetek, amikor még egy embernek is észnél kell lenni. Tehát nem lehet ezt még felügyelet nélkül hagyni.
  • dez
    #4
    2010-től több nagyváros belvárosába már nem lehet majd behajtani benzines/gázolajos autóval. Hanem pl. akkumulátoros vagy üzemanyagcellás elektromotorossal.
  • echo
    #3
    Az autón mint technológián kéne már tovább lépni. Városon belül tömegközlekedés, max 200km vonat, azon túl repülő. Egyedül bizonyos jellegű munkákhoz elengedhetetlen, de ennyi. Viszont sokkal élhetőbb egy minimális autómennyiséggel rendelkező város, lásd pl amszterdam. De itthon mire a többségnek megfordul a felyében ilyesmi az még vagy száz év talán. Egyenlőre gürizik mindenki, hogy megvehesse, ellássa benzinnel, aztán meg szervizeltesse rendszeresen ezt a dologt, és közben sír hogy miért nem alakítják a mi közterületünket plusz sávokká és parkolóvá az ő számára, és miért nem tárolhatja ott ingyen a kocsiját. Miközben neki köszönhetően feketék a városban a házfalak és óriási a zaj...
  • FTeR
    #2
    diszkóverin volt, egy olyan autó, ami az előre megadott utvonalakat ismerve szépen magától végigvezette az magát (szenzorokkal leste az útakadájokat/forgalmat gpssel meg az aktuális poziciót), az érdekesség az volt, hogy a vezető bármilyen előzetes jelzés nélkűl belepiszkálhatott (kormány/fék/gáz), majd ha pl hirtelen elengette a kormányt a járgány onnantól folytatta az utat a végcél felé.
  • Lacc
    #1
    Menjen csak a fejlesztés, igy biztosan kevesebb baleset lesz.