A jövő hadihajói
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elsõre erre gondoltam én is csak bennem volt a kép a fedélzetet súroló matrózokkal 😄
Ezen kívûl tisztításra is használják, tehát ha túl sok a por, szemét, stb. a fedélzeten, akkor idõnként elvégeznek egy ilyen mosást (de csak az újabb egységeken van ilyen mosórendszer).
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
Starcraft + Diablo III - esemve

Itt egy képsorozat ahogy a Blue Marlin a fedélzetére veszi az USS Cole-t.
Vazz mekkora volt az a teherhajo? Nincs egy tavoli kep arrol ahogy szallitja? Kivancsi vagyok az aranyokra. Mekkora volt a rombolo es a teherhajo vizkiszoritasa?
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
vagy túl sok hálivúdi szart néztem? bár a Hood-ot egy sorozat vágta haza, bár szerencse is kellet hozzá.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
már rég az energiafegyverek uralkodnának. Gonduljunk csak bele, ha elég nagy energiájú lézert használnak, akkor még a fényvisszaverõ felület sem segít, hiszen olyan brutális a sugár mechanikus energiája, hogy nem a sugár, hanem a céltárgy verõdik vissza<#csodalk>#csodalk>.
Egy ilyen típusú fegyvernek elég lenne csak látótávolságon belül mûködnie. Mindent mechanikus dolgot le lehetne szedni vele. A gond csak az iszonyatos energiaigény és némi hûtés. Ehhez még a jelenlegi nukleáris reaktorok is kevesek. Még szerencse!!!
Itt is a gigantikus mágneses mezõ volt a lényeg.
Egyébként megfelelõ tervezéssel az elektrónika jobban állja az ÍEMPÍt mint a humanoid személyzet.
Innéttõl kezdve ....
Atomenergiaforrású felszini hadihajó van összesen 13db (10db amerikai repülõgép-hordozó, 1db francia repülõgép-hordozó, valamint 2db(?) orosz cirkáló), és a közeljövõben várhatóan sem lesz belõlük több, mint 14-16db (a 12db amerikai CVN, két francia CVN plusz az orosz Ушаков-osztály (nesze 😊)).
Hasonló okok miatt az amcsik nagy hordozói, mint a Júeszesz Nimic, a Júeszesz Ráneld Régen, a Júeszesz Dvájt Dí Ejzenháuer, a Júeszesz Karl Vinson, a Júeszesz Teodor Rúzvelt, a Júeszesz Ébrehem Linkoln, a Júeszesz Dzsordzs Vasington, a Júeszesz Dzson Szí Sztennisz, és a Júeszesz Herri Esz Trúmen nem nagyon mernek belekötni a kínaiakba, akik hihetetlen módon fejlesztik a haditengerészetüket és a légierejüket. Egy ilyen találat azonnal többmilliárdos kárt okozhat az Egyesült Államoknak úgy, hogy emberélet nem sérül.
(ui: az angol nevek kiejtés szerinti átírásával csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy szovjet / orosz hajók neveit nem a szar angol átírással kell megtenni, hanem kiejtés szerinti magyarral. Ha valakit zavar az írásmódom, akkor örülök neki, elértem a célom.)
A támadásért az Al-Kaida helyi szervezetétt tették felelõssé, és több, mint egy tucat gyanusítottat itéltek el a támadás kiterveléséért illetve bûnsegédletért.
Az USS Cole a Blue Marlin fedélzetén.
Hajóosztályok: A hajótípusok megnevezése általában az adott típus elsõ hajóegységének a neve, így pl. a Nimitz-osztályú repülõgép-hordozók. Az egyes hajók között azonban még azonos hajóosztályban is lehetnek kisebb-nagyobb eltérések.
Besorolás:
Elég nehéz követni a besorolásokat, de egy hozzávetõleges ismertetõ:
(Rakétás) Gyorsnaszád: Kis méretû, max. néhány száz tonnás, nagy sebességre képes támadóhajó, amelyek általában csoportosan támadják meg a nagyobb hadihajókat, flottacsoportokat. Manapság fõleg hajó elleni rakétákkal vannak felfegyverezve.
Korvett: Kis méretû, 700-2000 tonna vízkiszorítás közötti hadihajó, elsõ sorban a partmenti vizeken való járõrözésre.
Fregatt: Közepes méretû, 2000-5000 tonna közötti hadihajó, amely már képes akár egyedül is nyilttengeri bevetésekre, illetve általában nagyobb hadihajók, vagy konvojok kiséretére is használhatják.
Romboló: Nagy méretû, 5000-9000 (egyes esetekben még nagyobb) tonna vízkiszorítású hadihajó.
Cirkáló: Nagy méretû, 9000 tonna feletti vízkiszorítású hadihajó, csak három orszának van jelenleg ilyen méretû hadihajója, az Egyesült Államoknak, Oroszországnak és Ukrajnának.
Repülõgép-hordozó: Aligha kell bemutatni, csak annyit hozzáfûzni való lenne, hogy az "anyahajó" elnevezés nem korrekt (az a vizirepülõgép-anyahajókra használatos inkább, amelyek a második világháború elõtt készültek).
"Tengeri" mértékegységek:
A hajózásban a távolságokat általában "tengeri mérföldben" adják meg, egy tengeri mérföld egyenlõ 1852 méterrel. A sebesség is ebbõl vonatkoztatható, 1 tengeri mérföld / óra, amit a hajósok "csomónak" neveznek, de ez a repülésben is használatos.
Gratula az eddigiekhez!
Egyebkent az Iraki haboru elott volt egy virtualis hadgyakorlat (nem jut eszembe mi volt a neve) ahol a flottaval tamadtak meg a partot. Az "ellenseget" egy volt vietnami veteran tabornok vezette. Hasonlo modszerekkel siman tonkreverte a flottat igen rovid ido alatt. Pl: nem hasznaltak radiot, hanem a muezinek tovabbitottak az infot.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Látom Téged is megragadnak a lézerfegyverek. Én azért nem lennék biztos a hagyományos légvédelem "kikopásában" ugyanis a lézerfegyverek erõsen idõjárás-függõek: ködben vagy sûrû esõben nem sokat érnek.
Érdekesség: amikor a hozzászólásomat írom, éppen egy , a témával egybevágó film megy a National Geographic-on (Tengeri jármûvek (angol dokumentumfilm sorozat - 12.) Tengeri hadviselés) Ajánlom mindenkinek az ismétlést.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket