36
  • mrzool
    #36
    Nagyon is sok értelme volt eddig is, max nem értesültél róla. Hidd el, a megfelelő emberekhez eljutottak a hírek. (És utána is lehet nézni, nem hasraütésszerűen írtam amit írtam.)
  • Felfedező
    #35
    Igy legalább lesz valami értelme a hibajelentésnek...mert eddig nem hiszem, hogy sok volt..
  • asysoft
    #34
    Ha valaki nem tudja alapvetően kezelni, tényleg ne használja. Autót sem vezet az ember csak úgy-jogosítvány kell hozzá. (Persze ez még nem jelent semmit, de legalább ennyi kell...)
    BeOSnál mountolni kellett-szerinted az felhasználóbarát? (Meg persze meglehetősen alacsony volt az ismert hardware-eszközök száma.) Konzoloknál meglehetősen kevés funkciót kell ismerni, kezelni-szerintem ha a nextgenek tényleg a PC kiváltására törekszenek, ezek is bonyolultabbak lesznek.
    MacOS X viszont szerintem is userfriendly-bb a Winnél, ott talán csak az 1 gombos egérre való optimalizáltság zavaró (valahol a bonyolultabb egyszerűbb).
  • NEXUS6
    #33
    "Csak akkor lenne reális alternatíva, ha ugyanilyen egyszerű lenne, akkor meg megint röhögne rajta mindenki hogy lámáknak való..."

    Az a gáz, hogy egyesek elég sznob módon állnak a számítástechnikához: csak az használja aki ért hozzá!
    Sajnos a M$ az imidzsével, a sok blikfangos nevű teknológiájával még adja is a lovat az ilyenek alá. A win xp viszonylag júzerfrendli, főleg ha csak egy másik windózhoz hasonlítjuk, és nem mondjuk egy BeOs-hoz, vagy egy konzolhoz (azon is van ám OS!).

    Kérdezem én, a hülyeség jele az ha valaki porszívózik, házimozizik vagy autót vezet? Ezek némelyike legalább olyan bonyolult szerkezet, mint a számítógép, aztán mégsem kell OS-t telepíteni hozzájuk, rendszeres időszakonként.

    Szuperdolog csinálni egy szar rendszert, aminek működtetése elég magas szakértelmet kíván, aztán nagy kegyesen különböző címeket/jogosítványokat osztogatni hozzá (persze pénzért).

  • NEXUS6
    #32
    "Amigád elküldte a Commodore-nak?:)"

    Nem küldte el, de ha olyan elterjedt lett volna a net hogy értelme legyen, akkor nem lett volna nagy vasziszdasz beépíteni ezt a funkciót;))))))))))))))
  • FTeR
    #31
    huh, melyik OS (nem win és nem is lin, vmi régebbi) is dobott annyi hibaüzit minden esetben, h "Fatal Error!" és kész?
  • h4x0r
    #30
    En elvagyok a "Segmentation fault (core dumped)" uzenetekket is...
  • FTeR
    #29
    értem én, csak a hozzáállást próbálom hangsúlyozni.

    1. a winben az a durranás, hogy egyszerű, ez az ami miatt a gépek nagyobb részén megtalálható, ez az amiért egyszerű ember megkér, hogy szedjem le a linuxot és szerezzek neki valahonnan wint.

    2. szted, ha még több cuccot tennének bele, hogy kielégítség az olyan potenciális vásárlókat mint Te, akkor mit mondanának rá? A szemét még jobban ki akarja szorítani a többit? Érted amit mondok? Ha nincs benne akkor az a baj, hgoy semmit sem tud és azt is rosszúl, ha van benne, akkor az, hogy a szemét monopolra tőr.

    3. ha köv. vinbe bekerűlnének fícsörök, amiket Te a KDE nyomán hiányolsz, mit szólnál? a szemét lekoppintotta?
    Egyébként meg ha már itt tartunk az ablakos dolgot win terjesztette el (nem kitalálta, terjesztette), mert ha linuxon múlna még mindig csak konzol lenne, a start menüt meg M$ találta ki...és nem is olyan régen, még nagy linuxosok fikázták, a start menüt mert minek és egyébként is milyen hülyeség, hogy Start-ból lehet leállítani a gépet (amiben egyébként nincs logikai hiba, hiszen a leállítás folyamatát indítjuk el), mostmeg már mindenki a KDEre veri a mellét, hogy mennyivel jobb.
  • mechorg
    #28
    simán : )
  • strogg
    #27
    FTeR
    Elvégre igazad van abból a szempontból, hogy nem tilos másokét lekoppintani:) Csak azt mondom; Lássunk tisztán.Semmi durranás nincs ezekben a winekben. Még ha fő hír is lett:)))))

    A másik. Szvsz nem azért izélték fenékbe az m$-t, mert tele van a windows, mert szegénykém nagyon buta alapból. inkább azért, mert ami benen van arra van felhasználva, hogy erejét latba véve a versenytársakat félreállítsa.

    Lehet egyéni szubjektum, (és lehet tényleg csak az), de a fájlkezelés, és GUI tekintetében a KDE erősen ráver az xp-re is.
  • FTeR
    #26
    foglak idézni a jövőben, ha megengeded. nagyon röviden és frappánsan összefoglaltad a lényeget.
  • FTeR
    #25
    Nem értem mi az hogy lenyúlta?
    Ha valaki már egyszer csinált vmi hasonlót, akkor senki más (főleg az M$) semmi hasonlót nem csinálhat? (éjjenek a szabadalmak?)
    Hamár egyszer létezik egy jó megoldás, minek találjon ki teljesen új elméleti alapot?

    //vissza a témára
    hogy tudna, egy bővített hibajelentést alkalmazni, hogy az ne legyen koppintás???
  • fonak
    #24
    Asszem nem érted, a lényeg itt hogy a hibajelentést elküldi a M$-nek (mondjuk eddig is volt ilyen XP-ben, csak ez most több infot fog küldeni). Amigád elküldte a Commodore-nak?:)
  • mechorg
    #23
    Csak akkor lenne reális alternatíva, ha ugyanilyen egyszerű lenne, akkor meg megint röhögne rajta mindenki hogy lámáknak való...
  • FTeR
    #22
    sztem semekkora a ráfordított figyelem, másrészt, attól, hogy sg-én kihírezik még nem az M$ a mumus.
  • FTeR
    #21
    csak 2 dlgot ragadnék ki:
    1. nem értek egyet a spanyolviasz dologgal, még mindig nem értem mért tűnik nektek úgy hogy mindeíg ezekkel villog."", és legfőbbképpen mér zavar?
    másrészt: "Az m$-nek stratégiája állandóan lekoppintani a máshol már bevált, jól működő megoldásokat." ki mondta, hogy tilos?

    2. "végre fel is lenne szerelve, mondjuk a win3000 alapból tartalmazna végre hasznos progikat mint a linux disztribek
    Ezeket ma már elvárják az emberek egy OS-től."

    Már így is mindenki azzal pampog, hogy túl sokminden van benne. (és a böngésző, médialejátszó, fájlkezelő nem a fölöslegesek közé tartozik)
  • NEXUS6
    #20
    Én is játékbuzi vagyok, ezért nem is tartom többre ezt az OS-t, mint egy elég gagyi módon működő játékoprendszert.

    Ezért nem értem minek veri magát a Bili, ha létezne a játéknak a Win-en kívül reális alternatívája PC-n, akkor mindenki csak röhögne az erölködésén!
  • NEXUS6
    #19
    Ez természetesen FTeR-nek ment.
  • NEXUS6
    #18
    Ha a besajnálós mondatod helyett talán kifejtetted volna a véleményed, akkor nem kéne finoman elküldenünk egymást melegebb égtájakra.

    Amúgy én sem találtam semmi anyagot a winheccel kapcsolatban, hogy ezt a témát megemlítették volna.

    A drwaccon meg asszem a win része egy ideje, így erős a gyanúm, hogy az is M$ termék. Az viszont tényleg újdonság, hogy a hibaüzeneteket elküldik a M$-nél, legalább is biliéknél ez újdonság.

    Végül is ezzel az egész dologgal meg az a gondom, ha ez a fícsör nem érdemel ekkora figyelmet sem negatív sem pozitív irányból (ahogy mondtad nem sajtótájékoztató volt, hanem csak előadás a HEC-en), akkor miért nem a rövidhírek között szerepelt a dolog, mert így űgy tűnik mintha valaki szándékosan überwasziszdasz dolognak akarná beállítani.

    Én csak ezért mozdultam rá.
    De úgy látszik benned már egy beépített M$ szűrő van, ami elosztja a M$-től jövő impulzusokat kettővel, így megvéd a túlterheléstől.

    Én még régi típus vagyok, belém még nem építettek ilyen fícsőrt;)
  • droland
    #17
    Én áttérnék linuxra, ha nem megfelelő amit a jelenlegi nyújt. Nézzük mi az a rengeteg minden, amit én a gépen csinálok:

    Netes hírek olvasása -> megteszi
    Zene hallgatás -> megteszi
    Egyéb nyalánkságok -> megteszi
    Egyébként játékbuzi vagyok -> megteszi, sőt inkább megteszi...

    Minek váltsak?

    Szóval ez a másik oldal :)
  • strogg
    #16
    Ne vitázzatok már srácok.
    Mindketten nagyon jól tudjátok, hogy m$ találmány kevés van a winben. Az m$-nek stratégiája állandóan lekoppintani a máshol már bevált, jól működő megoldásokat. És mindeíg ezekkel villog. Éllandóan feltalálja a spanyolviaszt igen, erre szervez egy ilyen rendezvényt (a neve most mindegy, hol milyet szokott csinálni) és marketing stratégiaként állandó a parasztvakítás.
    Most nézzük a longhorn-t. Az egyetlen értelmes fejlődésnek nevezhető dolog benne a winFs lett volna, azt is kivették belőle. Ami fejlődést fel fog tudni mutatni, az csak a winek között lesz fejlődés, úgy általában összehasonlítva a többi OS-el, hát te is egyetértesz vele, hogy újat nem nagyon mutat, sőt nem egy ponton tele van felesleges dolgokkal.
    Amit pl a lionghornban nagyon vetítenek most, az az avalon 3d like ablakkezelő. Köszi, a sun a looking glass-al egy ideje már bíbelődik. De évek óta létezik a 3dwm is unix like rendszerekre.
    Ez a meglátás az m$-el kapcsolatban nem fikázás, hanem a sanyarú tény:(
    Én is visszaállnék winre a linuxról, ha
    - végre tudna annyit mint a linuxom
    - lenne annyira rugalmas
    - ha nem is nyílt forrású, de olcsó lenne-
    - nem kizsákmányoló feltételekkel lehetne csak - - - feltelepíteni
    - végre fel is lenne szerelve, mondjuk a win3000 alapból tartalmazna végre hasznos progikat mint a linux disztribek
    Ezeket ma már elvárják az emberek egy OS-től. Gondolom te is.
  • FTeR
    #15
    ez a veszély nem áll fenn, ha igaz, hogy akár központilag is lehet szabályozni mi kerűljön bele (vmi házirendet tudok elképzelni szerver oldalon, vagy sima beállítás kliens oldalon). A közvetlen beállításnál, meg a megoldás módjától függ az egész, ha a küldés előtt elénknyom egy txt, hogy na szerkezd ha akarod, akkor elég kevesen fognak hozzányúlni. De ha pl jelölőnégyzetekkel lehet különböző kategóriákat kilőni (pl ne legyen program lista, vagy csak a tartalma maradjon ki, esetleg egyenként, hogy ez mehet ez nem), aztán a doksik tartalmára vonatkozó részt meg kézileg lehet cenzúrázni, akkor az már egy jó megoldásnak nevezhető (szigorúan szvsz).
    (Gondolom magába a hibakódba nem lehet belepiszkálni, mint ahogy eddig se.)

    "[..]Fel nem tudom fogni, [..]bármi ilyesmi support nélkül. [..] az biztos :)."
    "Félek" az egész nem lesz több, mint egy bugyuta súgó rendszer.
  • FTeR
    #14
    nem az a szánalmas amit tudsz, hanem amit hiszel, pontosabban amit bele képzelsz.
    Én nem hiszem hogy az M$ ettől a cucctól ügyesebb, jobb vagy okosabb. Ellenben, Te könyökből fikázod.
    Enged meg, hogy egyenként megcáfoljam, M$től független módon azt amit állítasz.
    Tehát:
    1. "És akkor a Doktorvaccon mire való?"
    Ugyan itt fogalmam sincs mire gondolsz, de ha ez esetleg egy hibajelentő/jelző szoftvert takar (win alá), akkor nem értem, attól, hogy egy bizonyos témakörre már van sw, attól az M$ ménem rakhatna (írhatna) saját operánciós rendszerébe egyet. Tehát nem értem, mért jelent számodra a M$ eme lépése egyenesen minden korábban létezőt elpusztítani akaró, egyenesen semmibevevő gonosz démont.

    2. "Asszem ilyennel először Amigán találkoztam, DosTrace, meg SnoopDos néven, az is volt már vagy 15 éve."
    Itt visszautalnék az 1. pontra, attól, hogy ez valahol már van/volt attól mér gonosz az M$?

    3. "Szal Bili megint feltalálta a spanyolviaszt,[..]"
    Ezt minden egyes alkalommal leírod. Senki nem állította, hogy bármi ami a winben van/lesz még soha sehol másutt nem látott csoda. Tehát, fogalmam sincs miből vonod le a következtetést. Az új fícsőr a win használók számára lesz új, pontosabban újonnan elérhető, mert eddig nem volt. Kész. Kiváncsi lennék rá, hogy Te mit szeretnél hallani, hogyan hozzák a köz tudomására, hogy valamit módosítottak?

    4. "[..]de minek ehhez sajtótájékoztatót tartani?"
    Feltünhetett volna, hogy Billi ezt a bejelentést a WinHEC-en tette. Ha feltünt volna, neagyisten felfogod, ha éppen a szemedet kinem szúrta a kép, akkor nem írsz ilyet, habár a cikk sehol nem jegyzi meg, hogy honnan van az infó, tehát azis lehet semmi köze semilyen sajtótájékoztatóhoz. De feltételezzük, hogy WinHEC-en esett meg. Akkor a köv. dolgok merűlnek fel:
    - a WinHEC mint a neve is jelzi nem sajtótájékoztató, hanem konferencia.
    - a WinHECet minden évben megtartják, nem kötik semilyen különleges eseményhez, bejelentéshez.
    - a WinHECen sok minden mást is mondanak, csak valaki ezt kiemelte, mert érdekesnek találta, főleg megragadva 1 momentumot, majd azt ismételgetve így kihangsúlyozva, azt próbálta sugalni, hogy a win hivatalosan is spywaré lépett elő. Ezzel próbálva szítani a közhangulatot.
    Na itt jöttél Te a képbe és mivel magában a fícsörben semmi kivetnivalót nem találtál (feltehetően mert szeretett OSedben is megvan) ezért (mert vmi fikát csak kell írni) belökted az örök jókerek egyikét, a spanyol viaszt. (Azt már csak zárójelben merem mondani, hogy ha szeretett OSedben és esetleg sehol másutt nem látott fícsőrről lenne szó, akkor a másik "már megin kitalált vmi tök fölösleges szart" örökzöld jókerrel éltél volna - mint ahogy szoktál is.)

    Amit itten szépen leírtam, az az ember agyában egy pillanat alatt végigfut - neked és hasontársaidank köszönhetően, egyébként egyre többszőr - és szűl egy olyan egyébként semmitmondó és személyeskedő, szinte beletörödő/fáradó hozzászólást mint a #6-osom.

    Egyébként én nem sajnállak, értsd nem alszok rosszúl miattad.
  • pemga
    #13
    Ez kétélű dolog.

    Erre egyrészt már nagyon régóta szükség lett volna, főleg corporate ügyfelekről beszélek, akiknek most már vállalni tud support szerződéseket is. Ld. ha bejelentesz egy hibát, akkor X órán belül tudunk rá _érdemben_ reagálni. Fel nem tudom fogni, hogy volt képes eddig az MS eladni bármi cuccot, bármi ilyesmi support nélkül. Lehet, hogy kötöttek ilyet, de hogy ineffektív volt, az biztos :).

    De az is biztos, hogy nagyon veszélyes, mivel a blackbox mindent rögzít, beleértve azt is, hogy milyen programok futnak épp és milyen tartalommal (levél megy cc BSA, bcc üzleti ellenfelek; megnézném azokat, akik kézzel kitörlik a reportból minden egyes progi memdumpját :)).

    NEXUS6, szerintem nézd meg azt a reklámfilmet, amiben Ballmer gyerek eladja a Windows 1.0-t és mindent megértesz: bődületes karizma, víziók, igazi vezéregyéniség; Billy dettó ugyanilyen figura. Az ilyen embereket könnyű követni, csakhát az elvek/értékek amit képvisel sok embernek nem elfogadható :).
  • NEXUS6
    #12
    Szal hidd el FTeR én százszor jobban sajnállak téged, mint te engem!
  • NEXUS6
    #11
    Kösz!

    Megdöbbentő újra és úra szembesülni azzal a rombolással, amit az M$ a fejekben végzett.
    Ha csak a számítógépekkel szórakozna, talán nem is érdekelne, de egyesek még csodálják is azokat akik jól átverik őket!

    Szal én meg azt csodálom, hogy a Balmell meg a Bilikölök ezt el tudja érni.
  • Anubys
    #10
    Szánalmas, de igaz...
    Ha még nem ültél Amiga előtt, akkor nem csodálom, hogy nem vágod (és itt ne egy alap A500-ra gondolj... :)
  • Macc
    #9
    Ja, nyugodtabb lesz az eleted:)))
  • irkab1rka
    #8
    ne használj windowst és kész.
  • mechorg
    #7
    Ja, ezaz. Valahol biztos lehet szerkeszteni...
  • FTeR
    #6
    ez már szánalmas amit nyomatsz...
  • Alfa Of NS
    #5
  • Cactus
    #4
    1. A hibaüzeneteket ha eddig elküldted az M$ -nek, akkor nem sokat foglalkoztak vele. Már csak azért gondolom ezt, mert ha valami hibát javítottak, akkor azt valami xy cég miatt, mert rávilágított valami hibára.
    2. Szerkesztheted...a lehetőség adott, de a sok alapjúzer nem hiszem, hogy él a lehetőséggel. Viszont ha élsz vele, akkor meg szinte akármit bekamuzhatsz. Kétélű fegyver....
  • Yfel
    #3
    Epp ideje volt...

    Y
  • zozo2001hu
    #2
    "Részletesebb hibaüzenetek kerülnek a Windowsba" - Jobban örültem volna, ha inkább a kevesebb hibaüzenetre koncentrálnának!
  • NEXUS6
    #1
    És akkor a Doktorvaccon mire való?

    Asszem ilyennel először Amigán találkoztam, DosTrace, meg SnoopDos néven, az is volt már vagy 15 éve.

    Szal Bili megint feltalálta a spanyolviaszt, de minek ehhez sajtótájékoztatót tartani?