52967
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
LESCO #49400 Jó lett...
Valaki nagyot szakított Koreában ezzel a kék tetőfedő lemezzel. -
#49399 -
#49398 Hát igen, inkább lenne kevesebb géphez kabin, de az legyen normális minőségű. Másképp illúzió romboló az egész. -
#49397 Joe
És csoda történt :D
Repvez
Igazad van. Olyan plasztik érzése van. -
#49396 Jól néz ki ez a kabin is,csak egy gondom van az összes falcon kabinnal, hogy mindegyik olyan homogén egyszinű feketével van texturázva és igy egybefolyik minden, emiatt nem lehet anynira érezni a 3d hatást sem rajtuk és igy nagyon művinek hat az egész látvány.
HA a kabin texturákon egy kis karcokat használatot fakulásokat leválásokat is tennének, sokat dobna a látványhoz és a teljesitményből semmit nem venne el. -
#49395 -
#49394 Mirage 2000D cockpit -
#49393 Mehetne. -
#49392 Ez jó! Mehetne is a link a fejlécbe! -
-
#49390 Nos aki még nem találta volna meg.
Arty posztgyűjteménye.
A linkelt posztok folyamatosan fejlődnek a 4.33-hoz nem csak ami a 3.-ban van. -
#49389 Map-weather tool -
#49388 Azt senki nem mondta, hogy az U1-től. Kétlem, hogy addig elkészülne. A BMS4.33 kiadása előtt 6 hónappal volt feature freeze, ezért olyan pl. a Tornado amilyen. Tehát sanszoasan már az U1-re is FF van, nem hinném, hogy lesz F-14 pit 1 éven belül...
A 4.32-nél az U1 kb. 5 hónappal a kiadás után jött. -
Talon11 #49387 Akkor mégis lesz normális cockpit és modell az F-14nek az U1-től, várom is -
#49386 F-14 pit hírek mykinge-től. -
#49385 Akkor kipróbálom majd. Nálam a FOV egyelőre a Track IR Z tengelye. -
#49384 Nálam is rezegnek középállásban. De a radar elevation és a range knob-hoz simán használható. A slider tengelye is rezeg, finom funkciók állítására alkalmatlan. Úgyhogy a tengeléyt felosztottam és a két végére a féklap be ki billentyűjét raktam. Ezt a funkcióját tökéletesen el tudja látni.
A scroll tekerő meg nem rezeg, nem is tudna a mechanikája miatt, így a 3d kabin fov-ja sem ugrál. -
#49383 A FOV-ot nem lehet egyik tekerőre sem lenni. Max. szaturáción is hajlamos rezegni a FOV. Két X-52 és X-53 Pro esetén egyetlen egyet sem tudtak adni, ahol ez ne lenne probléma. Vicc....
A görgő benyomását elfelejttem, hogy olyan is van. Hej, plusz egy gomb! :) -
#49382 Saitek Smart Technologies vagy mi a neve... igen külső config.
Grafikus felületű az egész van egyszerű és advanced beállítási módja is.
Ugyebár a gázkarját még mindig használom falconhoz. A gázkaron lévő csúszkát használom féklap be ki -nek. A tengeléyt felosztottam 3 részre. 0-10% ig behúzza, 11-89%-ig neutrál, semmit sem csinál, 90-100% kinyitja. Vagy pl rajta lévő egérkurzor mozgatót a radar kurzor mozgatására használom, de ezt csak úgy tudtam bekonfigolni hogy a külső programban a tengelyéhez hozzárendeltem a falcon radarkurzó billentyűit. Így már működik a falconban is a radarkurzorom :D
A pinky switch-et is ott lehet beállítani. Már régen volt, nem emlékszem pontosan fejből. De be lehet állítani, hogy a pinky-t is egy "tűzgombnak" vegye vagy másodfunkció kapcsolónak. Ezt a másodfunkció kapcsolót a joy vezérli, semmi köze a falconhoz.
Azért leírom a kiosztásomat a gázkarra. (Nem névszerint bocsesz)
scroll görgő - FOV növelése csökkentése
görgő megnyomása - TIR reset
hat switch - balra jobbra com switch left - right, fel, le uhf - vhf adás
legnagyobb tekerő tengelye - range knob (tgp-n nagyítás, kicsinyítés)
abban lévő gomb - uncage
slider tengely -féklap ki be
mellette a kis fehér gomb - dogfight override
kis tekerő tengelye - radar elevation fel-le
benne lévő gomb - cancel override (nav mód)
egér kurzor mozgató - radar kurzor
kurzor melletti kis gomb - radar-tgp fov (ez jelenleg üres mert a warthog joy-on van már ilyen funkció) -
#49381 Minden doksit elolvastam. Nekem nem volt segítség, ezért kértem meg Tom-ot, hogy segítsem. -
#49380 vagy nézd meg ezt , hogy müxik e 4.33 alatt, ez elég egyszerüen csak le kell nyimni a kivánt billt ahhoz amit rá akarsz tenni -
#49379 Tud valaki egy Mirage 2000 ramp start videót? -
#49378 Van segitseg a bms 4.33 joy felprogramozasahoz: c:\Falcon BMS 4.33\Docs\Key Files & Input\BMS kez file editor.xls -
#49377 Gratulálok! :) -
#49376 Még nálam is fromálódig az elrendezés. A radar cursor mozgatást és a CMS-t pl. fel fogom cserélni. -
#49375 Kulso saitek configgal nagzon szepen fel lehet tenni a HOTAS funkciokat. Anno az a10c-t azzal kezdtem, elsonek legyenek meg a hotas funkciok x52-re, vert izzadtam, de sikerult mindent megoldani, hala a pinky nek es a modkapcsoloknak. Eleinte tartottam attol, hogy majd nem emlekszem mi melyik modon, vagy pinkyn van, de 1-2 nap alatt rogzult, es nem jelentett gondot tekergetni a modkapcsolot, nyomva tartani hosszan a pinkyt. -
#49374 A DMS-re nincs szükség a HOTAS-on szerintem. Az MFD képernyőből úgyis annyi van, hogy sokszor kell kattintgatni, akkor a DMS L/R nem kell. A DMS up szökőévenkétn kell, a DMS down meg a SOI váltáskor, ami a TGP+LGB és AGM-65-nél kell. Ezt meg úgysem használod akkor, ha komoly AA vagy SAM veszély van.
A pinky switch nyomva tartása egyben egyszeri lenyomását is jelenti? Vagy amíg nem engeded fel akkor addig nem veszi bevittnek? Ezt a külső Saitek konfiggal érted el? Én még fel sem tettem. -
#49373 Molni.
Ha gondolod én küldök egy grafikát hogy annak idején mit hová raktam x-52 pro-ra.
Minden funkciót el tudsz majd érni rajta, annélkül hogy használnád a joy 3 állású mód váltó tekerőjét. Soha a büdös életben nem használtam semmihez ezt a mód váltót.
Én pl a DMS-t az x52 "pinky Switch"-jével oldottam meg. Ugyanis ha azt nyomva tartottam akkor a joy-on a gomboknak másodlagos funkcióját aktiválja. Ilyen volt a TMS, másodlagosan meg CMS volt. A Trim pov hat meg másodlagosan DMS volt. -
#49372 Hát akkor...
-
#49371 qrvajó -
#49370 Semmit nem mond nekem amit ott írnak le. Az egész BMS manual kupaccal ez a problémám. Tudok angolul, de ahogy leírták sokszor egyszerűen egy árva hangot sem értek belőle... -
#49369 Megnyitod a PDF-et és elolvasod, nem nem az. Egy gombra több funkciót is rátudsz rakni. -
#49368 Mi az a shifted DX? Ha az "üzemmód váltó" a joy szélén, akkor nem érdekel. Nincs erőm arra figyelni repülés közben, hogy hol van hagyva. Annyi funckiót használok, ami ráfér a gombokra egy beállítással. Ennyi. Ez van. -
#49367 Shifted DXben rakd oda ahol a TMS van vagy a trim-re ahogy a képen. Falcon BMS Keyfile Manual 28 oldal tüzetesen olvasd át énis mindent onnan írtam 0-ról. -
#49366 Már be van állítva. A probléma az, hogy az X-52 Pro-n sincs sannyi HAT és gomb, mint a TM Cougaron, tehát valamit le kell hagyni róla vagy külső Saitek cuccal és a tekerővel kell üzemmódot váltani. Az meg még rosszabb megoldás, mint nem felvinni valamit. A DMS így nincs felvéve sehova sem... -
#49365 Nézd én tök szívesen írok neked egy keyfile-t viszont ahhoz kell a joy is hogy leteszteljem rajta. -
Utoljára szerkesztette: arrow19, 2015.11.17. 15:25:36 -
#49363 Én megelégednék azzal is, ha X52 Pro helyett lenne egy tip top TM Cougarom, amin minden kapcsoló ott lenne ahol kell és nem azzal kellene szenvedni, hogy mit és hogyan programozzak fel... :( -
#49362 Szép munka :) Gratulálok. Ne aggódj majd csiszolsz mindenen amin szükségét érzed.. A lényeg hogy tetszik és megvan a koncepció. Nézd meg Benz úr első "autóját" meg egy mostani SLS-t. A cél ugyan az, a motor elve dettó, csak tettek rá némi hullámlemezt :) -
#49361 Tetszik!
Reddog régi
és mostani pitje
Utoljára szerkesztette: arrow19, 2015.11.17. 13:29:22