Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Még csak Balu-nak ment. Ez a rész meg azért jött most elõ, mert írtam a típusismertetõket és gondoltam már akkor kipróbálom.

Azért van csak 2db TOW2 az MD-500 gépen, mert néggyel már túltehelt, de elvileg ezt is meg tudom változtatni. Viszont kapaszkodjatok meg, a simdata.zip-ben nincs egy helikopter sem!! (akkor honnan a búbánatból veszi a gépek adatait??)

Sajnos így MD-500 gépbõl is kettõ darab kéne. Ha sok idõm lesz és tehetségem akkor megtanulom, hogy hogyan lehet bõvíteni az adatbázist, hogy az altípusokat meg lehessen különböztetni a játékban.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

L Viper
Te aztán jó alaposan letesztelsz minden létezõ dolgot a Falconban.
Gondolom az újabb bugokat a Frugalsra is beírod.
Molnibalage
Képek a tesztekrõl. Az MD-500 használja a TOW-ot, csak a helikopter AI kódja sajnos bugos, vagy inkább csak béna. Ha ellent lát tõtávon belül mindig lesüllyed minimális magasságra, még ha egy domb is van közte és a cél között. Ekkor beragad a földbe, de a rakétáit meg használja. Lásd kép. A MIG-21 gépek szépen rámozdultak az AH-64 kötelékre, le is szedték. A gond az volt, hogy az AH-64 nem használta flare-t.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Most lefekvés elõtt egy igen érdekes kísérletet csináltam. Ráraktam AIM-9M-et és Stingert AH-64-re és rájuk küldtem két MIG-21-est. Beraktam még két MD-500-ast, de moddooltam rájuk TOW-2 rakétákat. Sajna a MIG-ek az MD-500 géppárt lõtték szét és az MD-500 meg nem támadta a menetoszlopot. Ja és úgy tûnik találtam egy újabb bugot is.

L Viper
Töltöm is le 😊
Molnibalage
Kézikönyv frissítve, összes harci gép és helikopter benne van az ismertetõben amit bele akartam tenni. Kb. 25 légvédelmi eszköz és kész ez a rész is.

L Viper
A hadjárat a legjobb, szinte él az egész.
Molnibalage
Kézikönyv frissítve. Lassan végre jönnek a SAM egységek. Aztán má csak pár oldal a végéig.

Molnibalage

Molnibalage
Helyes. 😊
Jól érzed. A repmodell azért egy picit jobb egyes gépeknél.

Jól érzem, hogy a Lock On csak grafikában veri a Falcon-t. Csak azért, mert nemrég nagyon gondolkoztam, hogy lecserélem a gépem a Lock On miatt, de aztán jött a Falcon, meg a RedViper és kezdem úgy gondolni, ennél jobb nem igazán van. Minél többet játszom vele, annál jobban tetszik 😊)
Molnibalage
A Lock On valszeg közelebb áll a valósághoz. Többször le írtam már, hogy a játék eredetileg CSAK F-16 szimulátornak készült. Ezért az ÖSSZES HUD, MFD szimbolika az összes gépen ugyanaz. A HUD tér el pár típusnál egy kicsit. Maguk a kabionok azok precízek.

Az eredeti f-15 cockpit és az falcon-beli között sok különbség van? Gondolok itt a Hud-ra, MCP-re, stb... Mert pl a Lockon-hoz képest elég nagy az eltérés. Melyik a "jobb"?
repvez
Balage még esetleg belekerülhetne a multi kapcsolodás részletes leirása esetleg a felmerülö hibák és megoldásuk.Port forvard, tüzfal és egyéb gondok ,hamachi stb.

Más: esetleg tudja valaki hogy mivel lehetne sok bescannelt képanyagot 1 PDF fájlba konvertálni ill. több pdf részt egybeilleszteni?
L Viper
Ha kész lesz teljesen, mit kezdessz a felszabadult idõddel ? <#eplus2>
Molnibalage
Kézikönyv nagyon picit frissítve. Hát lesz még pár típus, de ezekrõl már sokkal kevesebbet fogok írni. Pár sor elég is lesz rájuk. Csak az abszolút kezdõknek egy kis kultúra.

L Viper
Bizony.
Az eFalcon valamelyik újabb verziója volt meg elõsször nekem.
<#worship>

Molnibalage
Háááát...
http://www.falconhistory.com/

Bucser
NA ja de számold, hozzá, hogy milyen sokáig semmi nem volt a Falcon körül. elõször talán 2002 körül moddolták a code-ot...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Gundark
Az F15A nak Két F-100-PW-100asa volt, (utánégatõvel 106 kN tolóerõvel) csakúgy mint a C elsõ pédányainak (nem volt elegendõ új hajtómû) A C illetve a MSIPen átesett Sasok egy részének F-100-PW-220asa van. (detto 106 kN) Az F-16 A-nak is 100asa volt, (a némileg nagyobb tolóerõvel), (F15 64.4kN-64.6kN F16os 65.26 max milen). Az F16 Block 30ban és 40ben, egy GE F110-GE-100 van, a Block 32 ill 42 ben F-100-PW-220 van. (Csereszabatosak egymással, noha a GE nagyobb teljesitményû,de némileg nehezebb és "megbizhatatlanabb" illetve több karbantartást igényel, azonos a hajtómûtér) Az 50/52esekben Egy F-110-GE-229 illetve (131.6kN) Illetve egy F100-PW-220, (ami a 15ösben is van) Illetve az újabb szériákban ennek IPE (Improved Performance Engine) változata ami 129,4 kN-t ad le.

L Viper
Észre sem vettem <#vigyor1>
Molnibalage
Ja.

Most esett le, hogy a légitankolást totál kifelejettem. Hihetetlen. A végén lesz még egy ami kimaradt fejezet meg egy nagyon rövid MOD szekció.

L Viper
Az biztos, hogy a moddolhatóság nagy elõnye a Falconnak ! Ezért él és virul még ma is.
Az LP meg lekódolt mindent, nehogy az AF-hez kabinokat és egyéb jó dolgokat lehessen készíteni. Kár, mert az AF-bõl talán még több mindent lehetne kihozni. Vannak nagy elõnyei, de így el fogjuk felejteni, ha lesz új RV és fõleg új netkód.
Az F-15-nek két P&W F-100-PW-100-asa van, az F-16-nak PW-200-asa, nem?

Molnibalage
Ezért is írtam oda zárójelben a számomra taszító kifejezést.

Gundark
Ja, logik, de az új srácokat megzavarhatja. A "szakirodalom" csak a V-1et nevezi igy, az újak (toma és a többiek) már a robotrepülõ nevet viselik. Igazából cruise missile lenne, de nem a "rakéta" hanem a "lövedék" értelemben. Cirkáló lövedék. 😊 Ez lehetne egy betmen filmben is. 😊 De végülis a bombát is bombának irjuk és mondjuk, nem ejtõlõszernek. Esetleg cirkáló ejtõlõszer? 😊 Ez már mehetne szupermenben is 😊

Molnibalage
Végre játszok is vele. 😊

A szárnyasbombát nem véletlenül választottam. A V-1-nél szokták ez írni. A Tomahawk gyakorlatilag ugyanaz az intelligensebb. Nem roboterpülõ, mert csak egyszer felhasználható és nem cirkáló rakéta, mert nem rakétahajtómûve van.

Az F-18 infó ismert elõttem.

Bucser
Ír egyet a Lock on-hoz is<#hehe>

Aztán ha kijött akkor az új DSC-hez is meg a FighterOPS-hoz is<#eplus2>

Sõt a repüléstõl visszavonul, hogy a szent iratoknak szentelhesse életét<#taps>

Egyébként Grat a manualhoz már eddig is😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Gundark
Elolvastam Balázs a kézikönyvet 😊 Szép munka. Egy dolog bántotta csak a szemem a MiG -31 nél (B1Bnél is) nem manõverezõ szárnyasbomba, szerintem, hanem manõverezõ robotrepülõgép. Meg még egy akadékoskodás 😊 B-1B lancer, mert az A-t állitotta le a Carter kormányzat. Meg egy jópofa érdekesség : Az F-18 volt az elsõ igazi vadászbombázó, amely bombaterheléssel lõtt le ellenséges gépet, és folytatta a bevetését, még a második öböl háborúban. (Desert Storm 😊 Ja meg még egy akadék 😊 Ahogy irod a 15ösnél, "brutálisan erõs hajtómûvei vannak" Ez igaz. Ugyanaz mint a 16osokban van. Csak ennek a nagy állatnak kettõ van 😊 Ezektõl eltekintve a kézikönyv tökéletes. Ami tekintve a 100 egynehány oldalát, nem semmi teljesitmény. Gratulálok. Ha elkészül mi lesz a következõ projekted? 😊

Molnibalage
A játékban nem. A SZU-39-et soha nem próbáltam a játékban.

Razor. Igen.

Balage, a realism mod-dal backup után simán felül kell írni a játékban lévõ fájlokat ill. mappákat? Bocs, ha trivi, inkább feleslegesen megkérdem...

Boconadi
Balázs a su-25 képes zavarókonténer szállítására! Az alap su-25 ugyan nem, de ha már megemlítetted a továbbfejlesztett változatot, a Su-25T, Su-25TM és Su-39 képes zavarókonténer hordozására.

MPS-410 Jammer pod
Molnibalage
Kézikönyv frissítve. Látható, hogy hány típust tervezek még bemutatni.

Molnibalage
Ja, nézegessétek meg a Eurowar helyszínt a játékban. Az egyik hadjárat pont olyan amit terveztem. Hipotetikus modern cuccokal északi oldalon is. Asszem ki fogom próbálni.

Bucser
nézz át lock on topicba.

Molnibalage
Na errõl nem is tudtam. Errõl valami konkrétabb. Tervezett ár, megjelenés?

Bucser
DSC az ami a Black Sharkból lett. Nem lesz kompatibilis Lock On-al új engine (továbbfejlesztett lock on engine szerintem csak mondani akartak valamit) és moduláris lesz az elsõ 3 mod már megvan. A A-10 és az Apache meg alap kiadásban a KA-50 (szerintem a SU-25T-is betehetnék az alap verzióban akkor már...). valamint kiszednek belõle mindent ami a Lo-Mac-ben volt (gondolom azu ubi-val való licenc dolgok miatt, hogy nem használják fel az ubi tûmogatásával készített modelleket.)

Molnibalage
Na, fennt van az Aeyes F-15C 2D/3D kabin a tárhelyen. Akinek kell küldöm privátban a linket. Azért ebbõl nem csinálok rendszert, mert támogassuk Aeyes mestert, hogy csináljon még sok szép kabint.

Molnibalage
DSC az mi? Egyébként fel nem fogom, hogy miért nem lett moddolható a játék mikor kiadták. Ma már ez egy szimulátornál alapkövetelmény szerintem. A rajongók majd kijavjtják azt amit elnéztek vagy elrontottak a fejlesztõk, sõt lényegében befejeznek egy játékot az adatbázis bõvítéssel, ha jó a motor.

Gundark
Szia Razor!

Hmm. Elképzelhetõ, de nem hiszem. Akkor már belefutottunk volna legalább egyszer. Az Outlaw-val már találkoztam jópárszor de az sem túl gyakori. Csak ismételni tudom magam, SOHA nem volt FF-em pozitiv azonositás után.

Remélhetõleg a Fighter Ops, nem végzi úgy mint sok más igéretes projekt. A BSbõl lesz valami? Egyre inkább kételkedem benne.

42nd Intruder
Nah igen Lock On egyik nagy hibája, hogy a földi radarmódot a motorja nem támogatja. Emiatt is zsákutca hosszú távra. Ezzel a DSC vagy mi, ennyibõl lehet jó, hogy a felépítése engedné a közeljövõben a nagyobb fejlesztéseket. Csak az elsõ 3-4 év el van igérve a Black Shark, A-10, AH-64-nek, így még azt se tudni, hogy egyáltalán lesz-e vadász benne, vagy egyáltalán mikor, vagy modolók készíthetnek-e saját modokat, hogy repülhetõ legyen mondjuk a MiG. Nagy most a kavar...

Molnibalage
Igazából a Lock On-nal az a bajom, hogy nincs bene dinamikus hadjárat és LGB és HARM. Elõször ez utóbbiakkal kéne kezdeni valamit.
Mivel a közeljövõben nem lesz új repszim a 9 havonta új gép az nem egy rossz dolog ám!

42nd Intruder
Igazából ez akkor lenne jó, ha úgy jönnének hozzá a plusz gépek mint a Strike Fighters Project:1,Wings Over Europe vagy esetleg Wings Over Vietnam játékokhoz. Mert akkor elég gyorsan lehetne sok repülhetõ gép benne, de amíg csak arról van szó, hogy esetleg 9 havonta kapunk valamit, ami közelében sincs az igazi vágyakhoz, addig nemsokat ér. 😞

Köszönöm,este kipróbálom.A Balage-t is,neki is kösz.Tulajdonképpen minden segitséget kösz,de igy leirva már olyam mint egy Oscar dijátadás.<#integet2><#integet2>
Bucser
nem hinném.

Molnibalage
Na ez jó hír! Vajon lesz MIG-21? Nagyon sokan nosztalgiáznának vele.

42nd Intruder
Fighter Ops szerû modulos felépítése lesz... 9 havonta igérnek (legalábbis most) egy újabb repülhetõ eszközt.

Molnibalage
Ez pontosan mit takar?

Bucser
BS átalakult egy gépenkénti szim fejlesztéssé.