Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LeonSilver
Hmmmmm valamint Hmmmmm.Érdekes.Leszedtem és feltettem a mezei falkont.Arra az RV-t és határozottan jobb. <#nemtudom>
És a gép is szebb.Érdekes.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Hááát... nem vagyok benne biztos, hogy az úgy is fog mûködni ahogy kell! 😊)

www.smart-bus.hu

Bucser
Egy biciklis kesztyûre felteszed a ledeket a freetracknek és kész. csak egy kesztyût meg egy sapkát kell felrakni. Ennyi.

Egyébként meg én is így gondoltam. trackIR monitorra kamera talajra és gond nélkül mehet a dolog.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

LeonSilver
Ja.Simán felment.Annyit közölt velem csak, hogy nemtudom visszaállítani a zeredeti állapotot ( nemlehet uninstallálni az RV-t az AF-rõl)

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Molnibalage
Á, nekem a fejemen van a Track IR és a fülhallgató is és 5 másodperc alatt fel-le veszem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

JoeDestroy
Én is ezen tûnõdtem el.
Drótok, kütyük, ledek, tápok, stb.
Ha gyorsan kell kimenni, akkor jöhet a szitkozódás.
félóra a ramp start elõtt a beöltözés

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

repvez
Vagy itt van még két lehetséges mod
IR toll
Vagy ha a kamera mögé infraledeket tennénk és az ujjunkra visszaverö felületeket akkor a visszavert fény jutna a kamerába igy nem kéne az ujjakra ledet rakni.
mint itt
Molnibalage
Én inkább úgy csinálnám, hogy Track IR a montior tetején és a freetrack az odébb valahol a monitor mellett, mintha tényleg elõrenyúlnál az MFD-hez. Sokkal kényelmesebb, mint elõrefele kapkodni. (Érthetõ, hogy mire gondolok?)

Ezt így betegyem a wishlistbe? Szerintem erre már lenne hajlandóság, mert a kettõ egymás mellett már mehet nem? "Csak" a kód kéne hozzá.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

L Viper
Már látom a szép jövõt, ahogy mindenki ül a monitor elõtt, tetõtõl talpig teletûzdelve ledekkel, mint egy szép karácsonyfa.

<#hehe>
az AF-re tetted fel a redvipert?

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Kössz szépen.Én az asztalon lévó izébe szúrtam be ( "D:\Falcon 4 AF\RedViper.exe" -hires ) és voilá, van 1280*1024 <#worship><#eljen>

JoeDestroy
Így van.
Revatív kameramozgás+ követés= igen széles mozdulatok.
FIx kamera + követés ~~ tablet mód.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

Bucser
"Esetleg az még meg lehetne probálni, hogy a TrackIR-t hagyományos modon használva a Freetack-ot meg ugy hogy a webkamot a fejre helyezve az ujjakra ledeket szerelve az egérmozrást figyelné és kezelné."

A Freetracket minek a fejedre? azt is úgy rakod hogy a kamera látószögében mozgatod a kezed és akkor nincsen gond. Lévén a Freetrack csak a szemben mozgást követi le és alakítja át. (szerintem)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

JoeDestroy
Akkor ez megvolna.
már csak a gyakorlat van hátra.

Bucser
A clicket ráteszed a Joystick egyik gombjára oszt csókolom. Viszont a szimek általában csak egy egeret kezelnek.

JoeDestroy
A ledeknek szemben kell lennie a cammal.

L Viper
Én egy .bat file-t cináltam :

RedViper.exe -hires

ez legyen benne.
repvez
ennek pedig egyre több realitása lenne mivel a DCS és a fighterOps-ba is lehetne hasznát venni.
Esetleg az még meg lehetne probálni, hogy a TrackIR-t hagyományos modon használva a Freetack-ot meg ugy hogy a webkamot a fejre helyezve az ujjakra ledeket szerelve az egérmozrást figyelné és kezelné.

Ha müködik akkor levédetem az ötletet és copyraited by repvez 😄
JoeDestroy
Ötlet.
Freetrack 1 v. 2 DOTS egér emulációval (a klikk kérdéses még egérként nem próbáltam) direct input nélkül (nincs dupla hardware), + TrackIR 6DOF.
Két kézen a ledek (1 v. 2 így bármelyik kéz lehet az egér), kamera a monitor és bill közt lent ~45deg szög.
Esélyes lehet, és az op rendszer több egeret tud kezelni, és a falconban sem lesz fennforgás a hardweres ütközésekbõl.

Bucser
A gond az, hogy nem tud a szoftvere a TrackIR-nak 2 hardwaret lekezelni. Párhuzamosan pedig ha 2 TrackIR profilert indítanánk akkor összeakadnaa 2 szoftver és a 2 eszköz, hogy melyik melyiket kezeli éppen. Ennyi a gond. Ha ez megoldódna utána már csak egy olyan dolog kellene, hogy meghatározható legyen programon belül, hogy meliyk trackIR-t milyen funkcón hazsnálsz és a program is engedje az egeret trackir közben ami pl adott FSX vagy falcon esetén míg pl LockOn-ban nem.

Molnibalage
Szóval az a gond, hogy jelenleg az oprendszer nem enged párhuzamos két ilyen eszközt futtatni? Vagy nem ez? Vagy elég, ha csak a Redviper felsimer kettõt?

Bucser
Az a "síma infrás" irányító egy infrakamera ami pozíciót követ és helyet határoz meg mint a TrackIR csak fordítva. azaz az infrakamerát lóbálod és nem a pontokat.

Egyébként reopvez ötlete nem rossz és megvalósítható 2 trackIR-al biztosan csak összeakadnának. mivela program nem fogja tudni elkülöníteni a 2 eszközt. de szerintem megoldható. Az egyik TRackir-t egérmozgatásra (erre van is profil) a másikat pedig a hagyományos funkciójában használod.

jobb klikk parancsikon - tulajdonságok - cél így nézzen ki: C:\MicroProse\Falcon4\RedViper.exe -hires

így menni kell nagyobb felbontásban is...

www.smart-bus.hu

Molnibalage
Egyetlen Track IR-rel ez nem oldaható meg az tuti.

Leon, -hires opciót nem próbáltad? Azzal mennie kell. Kb. te vagy az 5. aki kérdi és eddig mindenkinek mûködött..

repvez
Nem az elv a probléma az már több helyen bebizonyosodott, hogy müködik
Csak hogy egy eszköz 2 funkciot töltsön be az nem tiszta még
LeonSilver
Ezekhez az izékhez ugyan nemértek de szerintem nemlenne egy nagy vaszisztdasz megcsinálni.Hogy mire alapozom eztetetetet??
A võm vett egy ilyen sz@rságot.Ezt a wii nevü õrületet.Nos ennek egy "sima" infás irányítója van de simán érzékeli a mozgást fel-le, oldalra és elõre-hátra.Szóval azon a zelven meglehetne ezt is csinálni szerintem.
Szomorúan tapasztaltam, hogy az RV-ben is csak 1280*960-as felbontás van 😞

repvez
Nem kell a kéznek mozogni ahhoz hogy lásd hova akarsz kattintani,most is látos az egérnyilat csak annyi különbség lenne hogy enm az egérrel hanem az ujjaddal irányitanád a nyilat.Amikor zöldre vált a kör akkor kattinthatsz rá.
Csak ez a mélységen tulmenöen már böksz dolog nem a legjobb,mert nem egyenlö távolságokra vannak a gombok mélységbe a kabinba és nincs viszonyitásod, hogy hol van az a pont amin tul már kattintás lesz a dologbol.Valami direktebb eljárás kéne ,hogy csak akkor kattintson amikor én akarom.

Ha gondolod mehet a wihst-be akár csak ugy is, hogy mint most az egérrel irányitva.
Molnibalage
Úgy, mint a 6 DOF track IR estén, érézkel már "mélységet" is. Egy pontig csak a cél felé mozog a kezed és azon túlmenve már "böksz".
Ilyen egyhamar nem lesz, mert amíg a pilóta keze nem mozog a kabinban addig hiú ábránd, hogy azt találd el amire gondolsz...

Menjen a wishlistbe?

repvez
Az uj A-10C simulátora:szimutátor
Jo lenne valahogy megoldani ezt a fajta eljárást a falconba is.Mégpedig azt hogy a fejmozgást a TrackIR végezné az egér nyil mozgását meg egy freetrack szerü progi ami az ujj végére szerelt ledeket érzékelné.
Vagy egy eszköz külön tudná kezelni a fej és az egérmozgást.Csak még azt nem tudom hogyan tudná a progi hogy mikor akarok kattintani az egérrel.
Ha ezt meg lehetne valositani akkor simán lehetne nyomkodni a 3D-s fülkébe a gombokat az egér és bill nélkül is.
Esetleg az egérnyilat hozzárendelni a pilota kezéhez igy az is oda mozogna ahova kell.
(bilibe log a keze)<#idiota>
Molnibalage
Fél kilenc fele nekem jó.

Ma akkor hánykor kezdünk el gyülekezni?

Molnibalage
Nem, igen húzós mutatvány. Alig pár ember ért hozzá. Az új UI valami iszonyat duva lesz.

eLGi84
Megnéztem a menüt amit mondtál. Azt nem lehet valahogy átteni? És akkor nem kell várni😊
L Viper
Sajnos nem tudom, lehet -e ?

Szerintem és többünk szerint is az RV menüjét totál elcseszték, nagyon gyatrára sikerült. Jobb lett volna, ha meghagyják a régi FreeFalcon 3 elrendezést. Az új térképen meg a parti vizek mélysége is jelezve van, ráadásul nagyítva összemosódik a parttal.

Az új patch-ben új, gyönyörû menü is lesz, voltak képelõzetesek a Frugalson.
eLGi84
Nem akarok megbántani senkit, de az rv menü hátterét nem lehetne mégvoltaztatni vmi módon szûrkére? Mármint nem mindenkinek, csak h a van rá lehetõség én élnék vele.
L Viper
Pár példa a skyfixekre :

L Viper
Nincs mit. <#wink>

Majd meglátod, sokkal szebb, mint az Allied Force és még szebbé tehetõ.
Majd jön az új patch, (ha minden igaz tavasszal) abban lesznek iszonyatosan jó dolgok, mind grafikailag, mind realizmus terén.
LeonSilver
<#worship> Az Isten fizesse meg a jóságod 😉

L Viper
Az AF is fent van egyébként, mert a hadjárat multikódja abban a legjobb.
Ahhoz az 1.012-es javítás kell és a realism Mod a magyar honlapról.
L Viper
Feltelepül AF-re is, de a "gyári" leírás szerint az alap Falcon 4.0-ra kell telepíteni.

RedViper letöltés itt

A két patch is ott van hozzá. Egyenlõre ennyit rakj fel, ha tetszik akkor lehet moddolni tovább.
Boconadi
nekem ráment anno <#idiota>
LeonSilver
Ez mekkora file??Mert én amit találok az olyan 5-6 mega de hát ez egy kicsit kevésnek tûnik.Valamint AF-re rálehet tenni?

L Viper
Két patch kell utána : 1.0.0.3c és 1.0.0.4.
Aztán rakhatsz még fel HiTilest ( magasabb felbontású táj ) és kabinokat.

Én a fákat, a felhõket szoktam lecserélni és más égboltmodot is használok.

Ha valami nem világos a MAGYAR HONLAP-ra katt és szedd le a kézikönyvet.
L Viper
Jajj, nehogy azt szedd le, az a régi Freefalcon 3.
Jelenleg a 4-es a legújabb. Freefalcon 4, RedViper a hivatalos elnevezés.
LeonSilver
http://www.freefalcon.com/index.php?page=downloads

FreeFalcon 3 Installer

ERROR 404 - PAGE NOT FOUND

LeonSilver
Eleve AF van nekem.Majd akkor minnyá utána nézek ennek a dolognak.

Molnibalage
AF-et raktad fel akkor. RV alatt a -hires paraméter kell, gondolom AF alatt is.

AF CSAK multihoz jó, egyébként inkább RV-t kell tolni.

LeonSilver
Feltettem ezt a csudát, gondoltam megint ráveszem magam egy kicsit a Falkonra.Felpeccseltem valami 1.0.12 vagy mi de meglátásom szerint ez sz@rabb mint az 1.0.6 .Például amikor egy HARM-ot indítok valami manus nekiáll kiabálni de beragad és olyan mint a régi lemezjátszón amikor megakad a tû.Audigy hangkártyám van szóval nemhiszem, hogy az lenne a ludas.Találkozott már valaki hasonlóval?
Jaa.És a felbontást valahol nemlehet buherálni mert nekem az 1280*1024 - 4:3 kellene de az nincs csak 5:4.

Szia,

szó nincs ilyenrõl, évek óta szoktam venni könyveket meg DVD-ket. VISA kártyám van, lerántják róla a supákot, oszt küldik, kb. 2 hét alatt itt is van. Esetleg más, számukra kevésbé biztonságosnak tûnõ fizetési mód esetében el tudom képzelni, sõt egyet tudok is, amikor nem tõlük veszel direktben könyvet, hanem valami beszállítótól, na azoknak a használt (de egyébként meg baromi olcsó) könyveit valamiért nem szállítják. Egyébként bármit szállítanak.

Molnibalage
Csak hang, nem tudtam meghegeszteni.