Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Boconadi
gyááá, nem is láttam 😄

Amúgy készül a következõ videó is.
Molnibalage
A blueprinteket nem lehet valahogy lerögzíteni? A snap funkciók hogyan mûködnek? Osztást hogyan lehet csinálni, hogy pl. 60 fokonként egy adott kezdõpontból induljanak ki egyenesek? Azért szépen lassan haladok, de nem igaz, hogy ENNYIRE alap dolgok nem mûködnek úgy ahogy kéne... Minden más 3D-s progiban a snap mûködésére 1 perc alatt rájöttem. Itt még a help sem segít...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

repvez
Egyenlöre a karosszéria is elég lesz,de ha végig akarod csinálni akkor az egészet.
Molnibalage
Az összes Fiat 500 vagy csak az egyiket?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

repvez
Hol lehet szolni a modiknak vagy aki az illetékes az oldallal,mert már kezd tele lenni a hocipõm,hogy álandoan be kell jelentkeznem az oldalra .De az a legrosszabb hogy még privi irás közven is kiléptet igy már nem tudom elküldeni az üzenetet,mert nem vagyok bejelentkezve,csak kérdem én akkor hogyan léptem be a privi irásához.

Balage itt nézelödjél a fiat500-ast nézd meg abbol sokmindenre rá fogsz jonni.
.http://www.mediagate.hu/studiomax/#

És a CAD-es viszonyitást felesleges, teljesen más alapokon nyugszik a két eljárás
Molnibalage
A tutorialokkal szenvedek. A P-38-ast próbáltam végig csinálni, de már itt is gondok vannak... Azért próbálkozok, de nem sok reményt fûzök a programhoz mert, ha ilyen sok idõ kell hozzá akkor ez reménytelen. Ennyi idõm soha nem lesz rá.

Bucser
Egyébként javasolnám, hogy elõbb menj végig a beépített tutorialon és ne csak durr bele a közepébe egybõl térbeli modellt akarj. Megvan ennek is az iskolája. Szánd rá az idõt különben közben fogsz szopni ha nem tartasz be néhány alapelvet.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
3 nézetire van állítva a kép? ÉS biztos hogy olyan nézetre amelyik oldalról szerkeszteni akarod?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Van abban német, angol, francia, ráadásul úgy csinálnak minden szó kimondása elõtt, mintha egy nagy adag slejmet akarnának felrántani! 😊))))

www.smart-bus.hu

Molnibalage
Hát az még a '80-as években indult. A gép nem lett volna túl nagy szám, drága lett volna --> nem lett belõle semmi, kivéve az, hogy a dokumentáció egy részét megvették a kínaiak és állítólag felhasználták a J-10 gép tervezésénél. Aranysasban volt egy cikk a géprõl kb. 1 éve.

Nem mondanád ha hallanád beszélni a hollandokat egy nemzetközi afrikaans kongresszuson Flandriában😊
Most nézegettem egy képet,futott Izraelben a LAVI programm a 90 években....azzal mi lett?Mármint attól kérdezném aki tud róla😊

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Mind indóeurópai nyelv... egy kis kutyulástól eltekintve egy kutya kölyke...

www.smart-bus.hu

Ha azt mondom hogy az összes c betûs szó a Hollandban francia eredetû,meglepõdsz?

Molnibalage
Ja és az ALT+b-bel berakott képpel való mahinálást sem értem. A tutorial féle berakáskor ha zoomolsz a háttér kép nem követi, csak ha beállítok egy opciót mikor betöltöm a képet, az viszont zoomoláskor elkezd torzítani. Használtam már pár 3D-s szoftvert, de ez tényleg isten csapása hozzájuk képest. Mindennek idióta elnevezése van. Miért nincsenek benne a jól bevált angol kifejezések? Reference axes, surface, stb? Azt sem tudom hol kezdjem el használi.. Azért erre nem számítottam.

Molnibalage
Nem ilyen gondjaim vannak. Már a legalapabb dolog sem jó benne nekem valamiért. Betetett háttérnek egy T-55-öt mindhárom nézetbe és az ágyúcsövén akartam tanulni/gyakorloni. Megcsinálom a csövet, szembe nézeten beállítom a magasságot, de oldalnézetben meg nem stimmel a magasság. a fenti képet meg 90 fokban el kell forgatni, hogy ne merõleges legyen cylinder iránya kihúzáskor. Rohadtul nem értem. Vagy én nem tudom a mûszaki rajz vetítési irányait vagy õk...

Bucser
MAXnál alaptétel. Nem vonalaid vannak hanem meshed azaz végig térbeli testel dolgozol. Mintha faragnál.

Molnibalage
Na lejött a 3DS MAX éppen próbálgatom. Hát az XSI-hez képest egy kínszenvedésnek tûnik a cucc egyelõre. Nekem így elsõ blikkre iszonyat hülye logikája van.

Bucser
Mind németül mind angolul elég jól beszélek és értem mindkét nyelvet. rengeteg a hasonlóság. (nyelvtan, mondtaszerkezet terén és szavaikban.)

Molnibalage
OFF

Általánosban 5 évig tanítottak németet, semmi használhatóra nem emlékszem belõle. Gimiben 4 évig heti 3 órában olaszt, eredmény ugyanaz. Angolt sem tanulok hat és fél éve csak használom. Ha gimiben olasz helyett plusz angolom lett volna már simán lenne nyelvvizsgám és nem most kéne gyúrni rá... (egyáltalán nem találtan hasonlónak a két nyelvet soha, bár nem is vagyok nyelvzseni, hogy ezt megítéljem..)

ON

Bucser
A Német és angol között rengeteg a hasonlóság.

Egyébként meg 2 nyelvet tanulni gimiben nem hülyeség. Nekem most, hogy a 2. nyelvvizsgámra készülök rengeteg rejtett tudásom jött elõ a gimis idõkbõl. holott többnyire csak lógtam az órákról😄

Molnibalage
Akkor bocs. Sajnos akkor neked elég nehéz lesz kezdetben. Nektek már csak egy nyelvet oktatnak gimiben? Nekem még kettõt kellett (teszem hozzá, feleslegesen).

L Viper
Az oktatóvideók tényleg nagyon jók és magyar feliratozással szájbarágósan.
Az alapoknál kezdj, aztán lesz még bõven nehezebb rész is.

Ha türelmes vagy, hogy megtanuld, hidd el, hogy sokáig el fogsz ezzel a szimmel repkedni.
csaba90
oké oké... nyugiii 😄D amúgy meg németet tanulok 😛

Csaby

Molnibalage
Ja, és kipróbálgatni is lehet a dolgokat és kb. 30 sec alatt rájössz, hogy bármivel repülhetsz, kivéve helikopter.

Így jöttem most rá, hogy milyen egységek tartoznak a GCI modellezésébe és milyen más bug van a környékén. Nem mesélte el senki, bár utólag megtaláltam az RP5 manualban is. Nem öntömjénezés, de azért kis önállóság legyen már azért az emberben.

Molnibalage
Magyar kézikönyv az van. Magyarosítás soha nem lesz és bûn is lenne. Sok dolgot nem is lehet lefordítani. Mellesleg jó dolog nyelvet tanulni... (Már ettõl a kérdésemtõl is herótom van, ez a kérdés számomra a fiatalság növekvõ általános lustaságát jelzi. Azért egy nyelvet meg lehet annyira tanulni, hogy úgy ahogy elboldoguljál.)

OLDAL szerint le írtam, hogy hol találod a készikönyvben amit kérdeztél. TÉNYLEG ilyen nehéz? L_Viper már válaszolt a repülhetõ gépek kérdésre. Ez nem ledorongolás, de TÉNYLEG olvassátok már a kézikönyvet és nézegessétek az oktató filmeket. Nem'tom hány játékhoz létezik ilyen, ami ráadásul ilyen összetett.

Ramp start oktatófilm van, de kezdõként nem ezzel kéne elõször foglalkozni, ez ráér a végére.

csaba90
Sziasztok. na hát megnéztem a F.A.Q.-ot és belenézegettem a leírásokba/kézikönvekbe de ott nem találtam meg az ilyen alap dolgokat..
hogy egyáltalán hogy kapcsolom be a hajtómûvet meg ilyenek :S elnézést ha netán mégis ott lenne benne de nem néztem akkor meg rendesen :S
meg arra se kaptam választ hogy magyarosítás létezik e hozzá vagy sem :S

mégegyszer elnézést kérek a hülye és amatõr kérseimért!!! De azért bízom benne hogy nem csak lehurrogásokat kapok.

Csaby

L Viper
Boci !
Hízhat a májad egy kicsit: A Te videód linkje a három közül legelõl 😊

<#eljen>
Scottt
http://people.inf.elte.hu/csala_g/MultitaskingTest.htm
Csak screenshottal érvényes jó szenvedést 😊

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Scottt
Bocs a #12931re akartam válaszolni😊

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Molnibalage
Ebbõl egy szót sem értek, de bennem van a hiba.

A legújabb videóim már nem a molnibalage.erxtra.hu tárhelyen vannak, ahogy régen. Enen videók, mint tudjuk be vannak linkelve, de honlap a redviper.extra.hu-hoz nem tartozik. Nem értem mi a baj...

Bucser
nem a tárhelyhez tartozó honlapra mutatott a link.

megoldás csinálsz egy list_index.html-t amin az összes file elérhetõsége rajta van. vagy a letöltések oldala már a tárhely domainjére mutat és onnan hívod emg. így közvetlenül onnan indul valamint csinálsz egy fake index.html-t amit tükörként használsz.

Molnibalage
Mármint nem a honlapomon, de másol igen.

Molnibalage
Megkaptam a választ az extrától, hogy miért lett törölve a tárhely.

"Kedves Balázs!

Oldalát azért blokkoltuk, mert csupán fájlok tárolására használta azt, így megsértette szabályzatunk 6-os pontját."

Az ez lenne.
"Tilos a tárhelyen olyan adat elhelyezése, melyre hivatkozás nem mutat, illetve amely nem hozzáférhetõ."

Namármost ezt nem értem. A videókra mutatott a honlapomon link, de egyesekre meg nem. Mellesleg ezt, hogy ellenõrzik?? Végigtúrják az egész netet link után kutatva?? Vagy csak én nem értek valamit??

Milyen képek?

Scottt
<#integet2><#puszis><#worship> Komoly képek 😊)

Hát maximum su-25 el szolgálhatok😞

zsoltfireman
Húha Repvez,ez nagyon jó,köszi......<#wave>

zsoltfireman
Hááát,nem nagyon, pedig szép kis vas,arra leszek kiváncsi,hogy az itthonit mikor készítik el...
De azért köszi!<#lookaround>

repvez
innen is sok tipusköyvet le lehet szedni
A detail&scale tipusuakban jo minöségü 3 nézeti rajz is van ami a modellezéshez jo.
Vannak benne szines képek meg minden<#awink>

Zsolti,nem érdekel Mig-15 könyv,squadron signalok?

zsoltfireman
<#integet2>

A Harriernél az ülés törné a kabintetõt...
De hová tûnt Daemon Gundark?
<#wave>

Molnibalage
Na, újabb moddolási lehetõségre bukkantam. Az egyes objektumolnál ki tudom kapcsolni, hogy legyen egy radar tevékenység vagy sem elivleg (még nem próbáltam ki), de azt is be tudom lõmi, hogy a GCI (földi irányítás) rendszerébe melyik mûködjön. Ez a "földi AWACS" ez is bemonjda a közeli gépek adatait, bár nem kérésre és célre is küldi a gépeket az északi és déli oldalon is, ha nincs AWACS. Jelenleg az ÖSSSZES radar, kis piszlicsáré kitérõ repterek radarjai is bele tartoznak a GCI rendszerbe.

A radarállomásoknál nem elég csak a radart szétkapni ezért lehet, hogy EW battlionokkal pótolom õket csak õk nem tudom, hogy benne vannak -e a GCI rendszerben...

L Viper
A Dogfght-ban van pár gép amit lehet választani.
Kampányban abba ülsz be amibe akarsz, kivéve a helikoptereket.
Tactical Engagementben is, a szerkesztõvel csinálsz egy egyszerû küldetést olyan géppel, amit ki szeretnél próbálni.

Kabin természetesen nincs minden típushoz, van ami alapból benne van a játékban és van amit le kell tölteni külön, ill. olyan típusok is vannak amihez még egyáltalán nem készültek kabinok.

A MiG29-hez alapból van 2D, de ez inkább csak grafikus dolog, az igazi Aeyes féle klikkelhetõ az fizetõs.

Egyébként abban igaza van Balage-nak, hogy sok minden rögtön ott van a F.A.Q-ban ill. a kézikönyvek elején. Érdemes elõbb ott böngészni.
zsoltfireman
Horus megint mûködött...No comment

Molnibalage
Nem vagyok annyira rossz passzban, de a FAQ-ban ott van minden, kb. 1 perc elolvasni. Ha valakiben ennyi erõfeszítés sincs, akkor ez nem az õ játéka.
Nem kis munkát fektettem a kézikönyvbe, alig van olyan dolog amire ne válaszolna, még a játék motorját és egyéb relytett bugyrait is feltárja itt-ott.

Az kézikönyv elején is azért írtam bevezetõt, mert az pont az összes ilyen kezdeti tipikus kérdésre választ ad és némi extrapolációval és gondolkodással jóval többre is.

Molnibalage
3. és 11. oldalon van az infó az új kézikönyvben.

Molnibalage
AF-rõl az infó benne van a FAQ-ban, az új kézikönyvnek meg igencsak az elején van a dolog, nem véletlenül.

Én meg mintha régebben már láttam volna erre, de csak egyszer.