Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Scottt
Nem:S
4szavazattal van Boci-ba:S

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Scottt
Kipróbáltam a sörös dobozba belefér az ujjam.Mostmár csak azt fogok inni<#vigyor>

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

L Viper
Hú de bepörögtetek.

Nagyon szoros a videó verseny, Boci vezet 1 szavazattal.
Scottt, összejött a voks ? Be tudtál jelentkezni ?
Gundark
Nem erre szoktuk mondani hogy autentikusabb forrás után kéne nézned? 😊

Scottt
Tudom, hogy legszarabb érv de.Il-2ben beálltunk szilveszterkor(!!!!)luftberrybe úgy estek lefele a jakok,laggok fentrõl lentrõl odalról mindnehonnan próbálkoztak.
De azok németek voltak.Egy szövetséges pilótáról se hallottam még, hogy megtörte volna.

Molnibalage
"Azért törj meg egy 12gépes Luftberry kört ami Me-110sekbõl áll.Amelyik vadász áttöri az német lehetett"

Simán. Még 12 B-17 közé is betörtek a német vadászok pedig ott hátul dupla 12,7-es nehézgéppuska volt és nem egy 7.92-es...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Scottt
Azért törj meg egy 12gépes Luftberry kört ami Me-110sekbõl áll.Amelyik vadász áttöri az német lehetett😄😄
És akkor nyomjak egy end missont?Mert ottvan a discard az asszem az abba hagyás.

Gundark
Ha figyelmesen olvastad, akkor azt irtam hogy a messzer pilóták szerint. Õk szerették az F-et, mert nagyon jó repülõtulajdonságai voltak. Ez valószinûleg igaz is, hiszen csúzli nem nagyon volt benne. 😊 Ebbe belejátszik valószinûleg sokban hogy az orosz fronton nem nagyon kellett nehézbombázókra menni, pláne nem "box" -ban repülõkre. Ez a tendencia megfigyelhetõ az oroszoknál is. Jó pár gépük meglehetõsen szerény alapfegyverzettel készült. No meg akkoriban a doktrinák szerint a vadász vadásszal játszik, a nehézvadászok, vagy rombolók meg a bombázókat gyilkolják. Voltak olyan elképzelések is hogy a nehézvadász ellenfele a hagyományosnak, mert igaz hogy nagyobb meg lassabb stb stb, de hatásosabbak a fegyverei. Aztán a 110eseket megrugdosták a csatorna felett. Ettõl függetlenül a 410esek tetszenek 😊 Az én személyes kedvencem a G-6osok késõi szériája.

Repülõ tégla : X-15 😊 Ment mint a négyesmetró épitése 😊

Busz : A gonosz B17es pilóták hivták "ládának" meg "doboznak' a 24eseket mert szerintük azokban hozták a kecses B17eseket 😊

Molnibalage
Leszállás után tökmindegy, hogy kimész -e vagy sem. Én ki szoktam.

Az F4 kapcsán és azt ismerem. Hogy hja, kellõ tolóerõvel egy tégla is tud repülni. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Scottt
Csak hallom rádióba, hogy pl:Ferigyerek4-1 RTB.Azthittem én is mondhatom.Elsõre kérdésre tudsz valamit?Csak megállok?
Repülõ busz:A F4est hívták úgy olyan áramvonalas mint 1 busz.

Molnibalage
Nem kell bemondani. Van az AWACS rádiózásnál chech out, de az CAS típusú bevetéseknél kell. Ehhez hasolnó a request relief. Kézikönyvem ezeket részletezi. Nem kell bemondanod semmit, ha haza akarsz menni. A köteléktársaid közleik, ha valami miatt mennel. Ennyi.

Igen, van fékernyõ, de csak egyes típusokon. Shift+d-re nyílik ki.

Molnibalage
Mi az a repülõ busz?

Molnibalage
F széria??? Az jó? Ez szem gépágyú és két géppuskával? Az Emilnek kettõ kettõ volt, a G-ben meg már három ágyú volt. Az volt A messzer.

Scottt
Fiuk ha a küldi után leszálltam és kigurultam a taxi útról le a parkoló helyhez ott mit kell csinálni vagy csak kikell lépni?Meg azt , hogy lehet bemondani a rádióba, hogy pl Glass4-1 RTB?
Illetve van a játékban fékernyõ?
Miért nem tudok szavazni a frugalson Bocira mert direkt regeltem miatta.

Bucser

BoB:Storm of War 2.1 betából egy kis harc.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Buren
De ha az a mk 108as egyszer eltalált egyet... <#bdead>

A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.

Gundark
Igen de a G14 már inkább bombázók ellen készült, a 30as lassú a vadászokhoz. Tehát inkább egyfajta "Romboló". A csendesen az egyik legjobb vas a Hellcat volt. Jól sikerült továbbkalapálni a Wildcatet 😊 De erõs volt a Corsair is. A Sivitó Halál nem cicózott sokat 😊 Nem fordult túl jól, de erõs volt mint az állat. Az F4 kihagyása kapitális hiba volt. De ebbe a sorozatba jó ez is 😊

Scottt
Igen,G-10,14es elég erõs volt az orrában egy harmincassal.Bár alacsony magasságon elég gyatrán teljesítettek😞.A G-6 a személyes favoritom.Gyors erõs jól felfegyverzett agilis gép volt😉
Az F-4 az egyetlen olyan gép amit az USAF az Us Marines és az US Navy is rendszeresítettA repülõ busz elég nagy fegyver terhelést vitt el elég messzire.(Szvsz kb mint most az F15)És még mindig rendszerben áll.Ilyen lesz még elvileg a F-35 JSF is elvileg.21tényleg jelkép a VSZ tag államoké.

Gundark
A DR1 nem volt jó gép. A Triplane másolata volt. És még csak nem is sikerült jól. Még Manfréd is a száját húzta az elején. Igen kellett érezni a fûrészt hogy jól menjen. Jó kezekben gyilkos volt. De ez általában igaz még a rosszabb gépekre is. Pl a Warhawk nem szerepelt jól sehol. Kivéve kinában. Ott Chennault májsztró emberei rendesen hintáztatták a japikat vele 😊 De visszatérve az elsõ VHra. Ha onnan kéne nagy ászt választani akkor a Fokker DVIIes. Kérdés nélkül 😊 Nem véletlenül szerepelt a háború végén külön kitételben hogy tilos gyártani 😊 Ha elõbbi kell akkor a DIIIas Albatrosz. Ha még elõbbi akkor vita nélkül az Eindecker. A fokker csapás sem véletlenül lett kitalálva 😊 II vh : Hmm. A pilótái szerint az utolsó minden izében jó messzer az F széria volt. Az F2õt utáltam 😊 Nincs nehézfegyverzet. Egyébként is a messzerek mindig alulfegyverzettek voltak, kivéve az E szériát. Tobak Tibi bácsi szerint nagy kandúr volt még a G-14es is. Az a 30as az orrában csúnya lehetett 😊Nekem legjobban a G6os széria jön be. Mostanában nagy divat fikázni a musztángot. Erre csak annyit tudok mondani hogy a "Pumák földön-égen"-ben (Tobak Tibi bácsi könyve) a musztáng képe alatt csak annyi van : a legveszélyesebb ellenfelünk. Neki meg jobban hiszek valamiért mint a sok csávónak akik nagykemények 😊 "mai kor" : a 21esnek mindenképp van helye ott. Jelkép. A nagyszovjetúnióésabarátiországoké 😊 Az F4 alapgép. Akkorát lépett elõre hogy mindenki csak nézett 😊

Ja meg még egy szorri a végére : Nem messerschmidt. Messerschmitt 😊

Buren
A p-38-al kapcsolatban az elsõ két mondatoddal gyakorlatilag ugyanazt elmondtad mint én .... <#zavart1> <#worship> Európában pedig "csak" befagyott a fülke a hideg északi levegõ miatt na meg szar volt a korai motor, s mire megjött az új típus már a mustang átvett majdnem minden feladatkört... <#idiota>
És szerintem nagyonis fasza ami nagyon fontos egy repülõgépnél. <#mf1>

A trabi is olcsóbb meg több is készült belõle mint egy pagani zondából de hát ha valaki már 1000 kilométert megtett az elöbbivel neki már az A kocsi. <#vigyor1>

A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.

Molnibalage
Az Fw-190 valóban nagyobb teljesítményû és könnyebben repülhetõ volt, de sokkal kevesebb is készült belõle, drágbb volt. Ha megnézed a nagy ászokat nem sokat repültek közülük huzamosabb ideig vele. Lehetett akármilyen szép és jó gép, ha már 1000 bevetést lehúztak messzern, nekik az vol A vadász.

A P-38 csak a Csendes-óceánon volt sikeres. Az, hogy ezzel lõtták le Yamamotót csak a hatótávolság miatt volt, nem azért mert olyan fasza volt. A többi kétmotors vadászt nem fair vele osszehasonlítani, mert sokkal korábbiak. Nem is nagyon volt ilyen. Beaufighter és Me-110. Mellesleg a De Havilland Mosquito asszem felülmúlta az összeset. Az viszont a listára kívánkozik. A RAF leggyorsabb bombázója volt még 1953-ban is!!!

Buren
Nem azért mondom de az FW-190 jobban beleillett volna a képbe mint a BF 109...

Na és a P-38 hol van? A csendes óceáni hadszintéren elsõosztályú teljesítményt nyújtott, és ne felejtsük el, hogy mivel lõtték le Yamamotot... szerintem a legjobb 2 motoros vadászgépe a háborúnak (tudom a elsõsorban a nagy hatótávolsága miatt vetették be yamamoto ellen ezt a típust, de akkor is...)

Modern gépek közül tényleg hiányzik az F-16, és talán még az F-15.

A szerkesztõk helyében én 2 részben csináltam volna prop korszakos meg jet korszakos listát külön-külön.

A hornet ami ott van az a super hornet, mert az évszámon kívûl minden adat megegyezik. Hasonlítsd össze az adatokat a diszkoveris honlapon találhatóakkal.

És egyetértek, hogy az F-4 Phantom II-nek mindenképpen benne kellett volna lennie a listában....

Molnibalage
Nos alapvetõen itt vadászgép léptékû gépekrõl van szó, nem csak a szó szoros értelemben vett vadászgépekrõl. A lista nem pusztán a technikai paraméterekrõl van szó, hanem hogy az ADOTT korban ADOTT feltételek között mennyire volt sikeres a gép.

A P-51 Mustang megérdelten lett elsõ. Döntõ mértékben hozzájárult a szövetéses légifölény kivívásához, mindkét hadszíntéren jól szerepelt és nagy hatótávolsága nem ment a harcérték rovására. Világbajnok gép volt.

A Fokker triplane szerinem nem odavaló, cask a Vörös báró miatt tették be szeritem. Csak nagyon kevés ideig volt jó gép, a triplane gépken elég hamar eltûntek az I.Vh idején németek csak kényszerbõl használták. Ha már ebbõl a korból akartak gépet akkor az angol Camel lett volna a nyertes...

Az F-117 is belefér. Nem vadász, de elsõ osztályú csapásmérõ. Képességei mai napig páratlanok ám! Nincs más stealth csapásmérõ azóta sem ilyen kategóriában. Olcsón rakták össze a gépet más már bevált rendszeket felhasználva. Harcban is bizonyított. Nem volt szüksége sem kísérõ vadászra, sem SEAD támogatásra, sem ECM fedezetre. Ezért világbajnok a gép. A 80-as években 4xF-16A, 2-4F-15A és 1 ECM gépet helyettesített (tehát gyakorlatilag egy támadó gép elég volt egy kötelék helyett) egymaga, akkor az F-16 éjszaka nem igazán volt percíziós csapásmérõ.

A Zero nagyon nem szerencsés, csak nagyon rövid ideig volt sikeres. Kezdõ pilóták ellen. Nuku páncélzata volt. Amint rájöttek a gép eme nagy hiányosságára és keményedõ csûrõire nagy sebességen leáldozott a csillaga. A F6F Hellcettel szemben esélye nem volt...Hozta a kellõ paramétereket, csak nem szedte le az égrõl egy kósza sorozat.. Nem való a listára ez szerintem.

Harrier. Háááááááát. Igen, tud STOL and VTOL-t és Falklandon is jól szerpelt. Esetleg a lista végére, de nem volt az a nagy történelemformáló gép.

F-86 Sabre. Hááát... Ennyi erõvel a MiG-15 is benne lehetne, bár ott lehet húzni a szájunkat, mert angol segítség nélkül nem lett volna fasorban sem, ugyanis angol licensz hajtómû volt bennük. A háború utáni idióta munkáspárti kormány tette volt ez a kapitális hülyeség. Sikeres volt egy háborúban a gép, bár az USAF pilótái egyértelmûen magasabb színvonalat képviseltek a szembenálló pilótákkal szemben. A lista végére mehet.

Me-109. Talán odavaló. A P-51 ellenpárja, de annál azért gyengébb. A majd 10 éves gép továbbfejlesztésével még '45-ben is egy jó vadászgépet tisztelhettünk benne. Egyedül a hatótávolsága nem ütötte meg a mércét.

A Hornet. Nem volt az a történelem formáló gép, jónak jó, de csak egy a sok közül. Más kérdés, hogy csak takarékossági okokból lett ez a flotta egyetlen vadásza. Ennyi erõvel lehetne az A-6 is a listán vagy az F-111.

MiG-21. Itt is vegyes az összkép. Egyes hadszíntereken nem szerepelt rosszul, de egyes helyeken lealázták. Pilótától és az ellenféltõl függött a dolog. Nagyon elterjedt gép volt, de politikai okoból nem azért, mert olyan frankó gép volt.

Spitfire. Semmiben sem volt kiemelkedõ. A P-51 már bajnok ebben a korban.

És hol az F-16? Minden konfliktusban brillírozott a gép, igazi mindenes, univerzális és nem politikai okokból használja 25-30 ország, hanem azért mert jó.

És az F-4? Az elsõ többfeladatos gép volt, mindent más ilyen gépet megelõzve vagy 20 évvel! Sok ország mai napig repüli továbbfejlesztett változatait, elsõ prec. csapásmérõ volt, fegyverterhelése kolosszális, õrjáratozási ideje 3 póttartállyan és 8 légiharc rakétával páratlan volt sokáig.

LeonSilver
Ezt szerintem a honlap készítõi baszták el. (p51, a hornet meg super nélkül )
A lista értékeléséhez meg látni kellett volna a filmet.
Én láttam anno a diszkóverin.Az értékelésbe beleszámított az, ( ha jól emlékszem ) az, hogy mennyit gyártottak mennyi idõ alatt, légigyõzelem, üzemeltetési költség meg ilyenek.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

L Viper
L Viper
Húúú, Boci egy szavazattal lemaradt, aki még nem regisztrált a Frugalsra:
tessék szavazni Boci filmjére #2 !!!
L Viper
83-as Super Hornet, ez jóóóóó. Biztos eltitkolták, mint az F-117-est <#hehe>

Leon: Persze, hogy virágzik az OFF, vihar elõtti csend van, mindenki az FF5-öt várja. Addig jól elszórakozunk, sztorizgatunk, ujjunkat nem dugjuk...( Bocsi Scott, szeretünk <#vigyor1> )
Buren
Ahol az efszáztizenhét egy fájter és a mustang jobb mint a szuper lódarázs... no de a mustang nem is "m51" hanem p51 és a super hornet nem 83'ban jött ki de az úgyis mindegy. Hát nekem nagyon gyanús, hogy Balázs ehhez a listához nem járult hozzá.<#idiota>

Scottt
Kicsit nemvagy pihent?Látom árt a nagy meleg nektek is😊

LeonSilver
Nnnna.Látod tucc Te ha akarsz.Ez már kezd politikus lenni 😄

( miylen faszán szerte széjjel offoltuk a topikot <#idiota> )

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Gundark
Ezt hivatalosan vissza utasítom! Még a vád is nevetséges. DE. Bizonyiték van arra (jelenleg még a nyomozásra tekintettel nem hozható nyilvánosságra, DE gondolhatja aki érti, hogy ki van benne) hogy az ellenzék KÉNYSZERITETTE pártállami eszközökkel a dolog végrehajtására. Kompromittálni akarták, mert másképp nem tudtak fogást találni rajta, mert annyira tisztességes és becsületes stb stb. A holnap Blikkben jelenik meg a hivatalos cáfolat. ÉS riport is készül amit a hitelességérõl méltán elhiresült, szókimondó "Legjobb 10" mûsorban lesz leadva a diszóveri csanelen.

L Viper
<#vigyor1><#hehe>
Molnibalage
És KABINBAN! <#falbav>

L Viper
Az elsõ videón a zajtól meg lehet süketülni, ÁÁÁÁÁ
A harmadik valóban kissé unalmas lett.
A negyedik sajnos majdnem a feléig tök sötét, utána tetszik.
Az ötödikben sem voltak extrák, egész jó felvételeivel a multik hangulatát idézte. Kissé amatõr munka, de nekem tetszett.

Boci videója ebben a felhozatalban szerintem is esélyes. Néhol túl erõsek a zajok itt is. Rá szavaztam természetesen.
Molnibalage
Boci eddig jól áll. Kérdés, hogy a zsûrik hogyan szavaztak.

LeonSilver
Ááááá.Az ellenzék rögtön beleköt, hogy az az energiaitalos doboz amibe az ujja szorult biztos megvesztegetésbõl származik.

Gundark
Az nem olyan egyszerû ám 😊 Úgy tervezem hogy majd összeállok koalicióba Scotttal, és akkor õ lesz a szellemi vezetõje az együttmûködésnek, én meg az erkölcsi felelõsséget vállalom 😊 Komoly esélyekkel indulunk.

Molnibalage
Az 5 vidibõl igazából csak 3-ra lehet azt mondani, hogy ez valami. Az F-14 dögunalmas, viszont az 1# és Bociéban meg zavaró a túl hangos hajtómû + zúzós zene. Szerintem ez nem nagyon élvezhetõ. VAGY a zene legyen hangosabb és halkabb háttérhang vagy fordítva. A kettõ együtt nem megy...

Szerintem komoly esély van rá, hogy Kronik megvédi a címét. Na de majd jövõre! Esélyt sem hagyok senkinek! Grrrrrrrrrrrrrr!

LeonSilver
Háát fater ha kiváló pol lennél akkor ezt amit most mondtál legalább 28 mondatban mondtad volna el. <#idiota>

Gundark
Nem volt idõm megnézni õket. De szavaztam Bocira 😊 Attól hogy nem láttam valamit még véleményem lehet nem? <#buck> Kiváló politikus lenne belõlem. <#vigyor3>

LeonSilver
dankesün

Molnibalage
A #2-es.

LeonSilver
Melyik az övé?Egyelõre nemtudom megnézni õket csak szavazni 😊

Scottt
Eddig a Bocié vezet<#zavart1>

Molnibalage

L Viper
Bazz <#idiota>áááámos vagyok.
Biztos azrt mert tudják hogy ugyis az USAF repül velük😊)

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

L Viper
A US ARMY-nál is azzal cserélik a Falconokban a meghibásodott elektronikai alkatrészeket ;-)
JoeDestroy
Kissamu 5 kg, nagysamu 10kg,
no meg van a vasbunkó, de az nem kalapács alakú.<#bee1>

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

JoeDestroy
Errõl beszéltem. De ez vagy öt vagy tíz kilós (a képrõl nem tudom megsaccolni).
Nálunk a vegyiparban ez az alap munkaeszköz. A legcingárabb lakatosok is egész nap ütik vele a zártkulcsot ha nincs más lehetõség a bontásra.

<#vigyor1>

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"