Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

L Viper
Én már ezer éve beírtam ezt a Frugalson az AF fórumba, hogy az AF egy minimális fejlesztéssel akár uralkodó Falcon verzió is lehetett volna.
Azt a pár dolgot, amit privátban "Lantkodtunk", ha emlékszel.

1. Szebb füstök, robbanások
2. Szebb nap effekt
3. Normálisabb F-16 skinek
4. Integrálható Aeyes kabinok más típusokhoz is

A legnagyobb hiba a lekódolás volt, moddolhatatlan szinte.

Persze az LP nem foglalkozik vele, mert fû alatt nagyon dolgoznak valamin, ha hihetünk a kiszivárgott híreknek. Azért érdekes, hogy semmi konkrétum, hogy mi lesz az.
Buren
Az új 3D-s kabinban animáltak lesznek a kapcsolók? (asszem még az OF-es VC-ben sem mozdultak)

A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.

polluxware
Nem tudod véletlen hogy lehet az RV-bõl kiszedni az F-16i Sufa, avagy CTF-es F-16 modeljét? Lodeditor, az odáig okés csak éppen nem csinál semmit ha texturát, vagy 3d model-t akarok nézni. Exportálni meg végképp..

polluxware
Sevész, akkor kuksizom mozgóképeket.

Molnibalage
A 3D modellje nem változik az F-16-nak és ilyet nem is szabad tennem. A videómban számtalan F-16-ot láthatsz...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

polluxware
Tudom hülye kérés, és csomószor lett már linkelve, de tudsz olyan linket dobni amin az FF5 féle F-16 model van? Úgyértem egy olyan képet amin jól lehet látni a gépet, nem valami homályos naplementés screeN?

Molnibalage
Az új 2D kabinon be fogtok szarni olyan szép. Mondjuk kinek kell a full clickable TÉNYLEG fullra 3D-s után?

Az FF 5.0 JÓVAL több lesz annál amit te leírtál. És az igazán nagy dolgot csak az FF 5.0 kiadás után jön majd remélhetõleg.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

polluxware
Hogy õszinte legyek én azzal is beérném hogy ha fognák AF-et, és beraknának alá egy szebb tájat +némi bump mapping-et, szép új f-16 model-t, 2d kabint minimálisan szebbé tenni, meg egy-két dx8-9 effekt. Kampány dolgot, repülési fizikát, fegyvereket simán békén lehetne hagyni..

Nekem ez lenne a tökéj😊

Lock on- hoz képest játék élmény így is messze-messze meg van már.

Molnibalage
Az új FF5 kabin ehhez hasonló szintû lesz.

zsoltfireman
Na jó! Ez tényleg durva,de mi ez a CSP?????

zsoltfireman
Úúúúúú! Mi lesz ebbõl,ha elkészül??? FF5 alá??????

Molnibalage
A fizikai motort BIZTOS nem fogjuk lecserélni ingyenesekre. Az OF még ki nem adott fizikai kódja jöhet szóba az van a legközelebb mihozzánk.

Ezek a cserék nagyon nem ilyen egyszerûek mert a táj és a kódrésze az nagyon sok mindenhez kapcsolódik. A táj tûnik a legegyszerûbbnek mégis az rekedt meg DX5/6 szinten...

A GE textúra nem túl jó ötlet, mert baromi nagyok és belassítanák a játékot. Jelen állapotába ez elvetélt ötlet. További gond, hogy baromira nem egyenletes felbontású és azonos fényviszonyokkal készült. Sok fotón ott a felhõ is...

repvez
Csak abbol gondoltam, hogy nem nyultok az exéhez, mert párszor irtad, hogy egy két dolog azért nem kerül bele vagy át OF-böl mert ahhoz az exét is kéne bolygatni.
Tisztába vagyok hogy nem egyszerü a kód csak probálok okoskodni, hogyha ugyis válltoztatva lesz pár dolog akkor hátha be lehet épiteni valahogy ilyen külsös dolgokat vagy hogy nagyobb polygonu modellekket elbirjon az engine.
Egy példa:ha jol tudom, most a repülök repülési tulajdonjágait egy sima TXT fájlból olvassa ki a progi hogy egy adott gázkar állásnál mekkora a sebesség stb.. és ezt az értéket küldi vissza.akkor lehetne egy külsös progit beiktatni a TXT fájl helyére ami sokkal több paramétert figyelembevéve valos idöben küldené a változásokat vissza.
Vagy a táj helyett egy teljesen különállo rendszert beilleszteni a régit meg kikabcsilni.
Tudom, hogy ezt igy könnyü leirni és lehet hogy meg sem valósitható még akkor sem ha akár maga john carmack irná a kódot 50 ember segitségével,de ha csak egy bejön a sok közül már akkor elörébb vagyunk.Legyen az egy ingyenes fizikai motor vagy talajgeneráló vagy bármi más amit sikerülne beleintegrálni a kódhoz.

Amugy ebbol a CSP-ból az a tájrendszer lenne jó ami behozza a google earth texturáit a tájra mint az FSX alatt.Mert attól hogy nem olyan magas felbontásu a talajháló a valos kinézetû nem ismétlödö textura rajta még mindig sokat dob a látványon.
Sajna gözöm sincs a programozáshoz igy csak leiröm ami eszembe jut mintha a megvalósitás olyan könnyü lenne.
Molnibalage

Molnibalage
Ki mondta, hogy nem nyúlhatnuk? Csak jogilag. Magyarán szarunk az LP-re. Vicc, hogy egy free SP4-et levédtek és aztán volt pofájuk kiadni.

Õk is valszeg abbahagyták a baszogatást mert belátták, hogy nincs értelme. Az AF elavult és soha nem fog fejlõdni már az új istentudja milyen szimjükön dolgoznak. Van AF Browse is aminek használata elvileg josértõ hiszen a játék tartalmába nyúl bele.

Vicces volt mikor régen az AF fórumon volt róla szó, hogy milyen korrekcióak csináltam és az egyik fejlsztõ beszólt, hgy kiheréltem az orosz gépeket. Levettem a R-73 Mod2-õt, mert annak IR érzékenységét nem tudtam állítani. Az adatbázisban és a simdata.zip-ben van a szenzor sorszáma, de az meg kódolt. A többi maradt a régi (ej az elõdök mi?). Na itt szólt be ahelyett, hogy kiheréltem volna miért nem javítom ki azt is. Inkább nem szóltam vissza csak finoman.

1. Kódolt file, nem tudom. Odaadod az infót? Jaa, hogy azt nem?
(2. Talán nektek kellett volna megcsinálni. Ezt már nem írtam)

Érdekes, hogy egyes megjegyzésem kapcsán az 1.013-ban már az újabb F-16 gépeken több zavarótöltet lett. Érdekes nem?

Repvez a kód nem olyan egyszerû, mint ahogy te hiszed. A kód integriátásnak megõrzésében csak 3-4 ember fér hozzá. Az izraeli tag is írt már külön elektromos rendszer szimet és majd a kóderek megpróbálják beletenni valahogy a kódba.

Mellesleg mi az a CSP? Milyen kód kéne tõlük? A Falcon tájtextúrázásának kódját nagyon durva dolog lenne megváltoztatni. Elsõ lépésben talán az kéne, hogy ne DX5/6 támogatású legyen. A fények még minig nem látszanak rajta. lEsz RipTiles. Igen az is ismétlõdni fog mint a mostani, csak a minõsége lesz finoman szólva magasabb. Ennek a cuccnak sokkal magasabb felbontású a talajhálója.

Sajnos az a baj annyi ilyen nyílt forráskódú fejlesztés van, de kevesen vannak benne és egyibõl sem lesz soha semmi. Van ez, láttam valami Hornetes ami Hawaii tereppel operál elsõ körben, volt Phoenix project, Jet Thunder. Az erõk szétforgácsolása ez.

repvez
CSP+ terrain
Esetleg az ezt fejlesztõ pár embert is be lehetne vonni a Falcon fejlesztésébe és áthozznák a kódukat.

Egyébként balage az hogyvan hogy az exébe nem nyulhattok,de akkor a kodot, hogyan tudtátok átirni dx7-re?Hameg már más az alapkód akkor olyan dolgokat is meg lehet változtatni ami az alapkodnál az exében van.Vagy rosszul gondolom?
polluxware
Hogy mik vannak..

Molnibalage
Egyébként van olyan topic a dev fórumon és beta fóruon is, hogy tagok képei. Fura érézs látni azok arcát akikkel sokat "dumál", de soha nem fogom õket élõben látni. Vannak köztük 60 körüliek vagy felettiek is.

Molnibalage

Molnibalage
Igen, tényleg. Az FW-n van valami public topic ahol vannak fent róla képek egy koncert közben. Nem egyszerû figura. Olyan 35-40 körül lehet. TÉNYLEG ausztrál és TÉNYLEG japánban él, sõt amennyire tudom beszéli is a nyelvet. Többdiplomás ember.

Az FF fejlesztése az úgy megy, hogy van egy irányvonal és mindenki aszerint dolgozik amin akar. Ebbe az An-2 is belefér. Viszont hiába raksz össze 70 ezer poligonos csúszuper repcsit nem kerülhet be. Mivel összevissza 3-4 kóder van nyugodtan lehet ilyet csinálni. Én két hónapja csak ülök a seggemen, mert amíg nincs meg az új adatbázis addig sem a hadjáraton sem egyéb módosításaimon nem tudok dolgozni. Ezért is csinálom a magyar kézikönyvet.

Buren
Meg a locationje is érdekes... "Aussie Rocker in Japan" - Ausztrál rocker Japánban? <#vigyor2>

A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.

polluxware
81-en nyomják hyperlobby-n a lock on-t. Ilyet se láttam még😊

polluxware
Láttam fórumon képet errõl az Aragorn nevû úriemberrõl, és az lenne a kérdésem hogy azzal a dobócsillaggal az tényleg õ, és mennyi idõs?

L Viper
Az An-2 az Aragorn szíve csücske, ne csodálkozz, hogy van animált venti <#vigyor1>.
polluxware
Ez az aerosoft féle F-16 ez szép lesz, csak kérdés mennyire realisztikus az avionika benne. FSX-et meg ahogy hallom vagy játszik vele az ember, vagy diát néz.

FF5.0? Ahogy nézegettem itten a vidijókat róla, eléggé olyan érzésem van hogy megint olyan dolgokra megy el a "lendület" benne ami más dologra kéne. Példul az AN-2-nek a francnak kellett kabint gyártani animált ventillátorral, ha egy két dolog még mindig 'elnagyolt' ezen kívül.

F-16-nak lesz új modelje benne?

L Viper
Ha má' beígérték legyen má' ! Az árgyélusát neki ! <#vigyor5>

Szerintem már az FF 6.0 -át is megunjuk, mire lesz F-16. <#hehe>
Molnibalage
Minek akartok abba F-16-ot? A FF 5.0 az mi? Igaz, hogy nem olyan szép, de ehhez legalább nem kell Paks...

L Viper
Jaja ! Jó lesz, szép lesz, de mire lesz repülhetõ F-16 -os, mennyi idõ telik el.
Az alapkiadásban nem leszünk elkényeztetve repülhetõ típusok terén. A sémát ismerve imádkozva fogjuk várni az elsõ javító patch-eket, hogy egyáltalán játszható legyen a szim. ( Remélem ezesetben tévedek. )

A belinkelt videók alapján a táj dettó Lock On, alacsonyan repülve részletgazdagabb, ez igaz, de akkor sem óriási a különbség. Azért éhalkan megjegyzem, én is várom, de olyan sunyi érzésem van, hogy elsõ körben megint át leszünk b*szva. Bár a sok ígérgetett és be nem tartott határidõrõl inkább ne is beszéljünk.
Scottt

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

polluxware
Nemtom ti hogy vagytok vele, de annyit vártam már rá hogy...

ha még F-16 lenne benne😊

Köszi Buren az infót!

Buren
Új DCS:BS Producer's Note (Defensive Systems)

<#eljen>

JoeDestroy
Huha!
Inkább befogom mert megállt a fórum 😞

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

JoeDestroy
A 3D-s kabinoknál nincs jelentõssége, mivel a render a nézõpont függvényében az adott felbontásra teszi a látott kép vágási határát, és a renderelt objektumok számításba vett részeit. -monitor téglalapján keresztül vetített gúla metszi ki, a programozott nézõpont távolsága, és kicsinyítési faktora alapján (12 éve tanultuk számgrafból 😊) )

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

JoeDestroy
16:10 képméret támogatás. (remélhetõleg a neve alapján) Elvileg a Sh+F2 volt eddig félig hivatott a kilátást növelni, ami a szélesvásznú képnek majdnem megfelelt. A TeamSuperHornet csoport gyakorolt ilyennel anno a janes szimen.

Molnibalage
Sakcok mi az a widescreen support? Mert lesz FF 5.0-ban.

JoeDestroy
A Stopworks 2D kabin nem torzít 1680x1050-ben RV alatt.
Az Aeyes 1600-as 2D-s kabinjánál, AF alá való, nincs fekete csík a képernyõn az AF-ben.
A freetrack pedig minimális CPU igénnyel beéri, bár kamera függõen néha trükköket kell bevetni a 30 fps elérésére. (roszabb kamerával sem lehetetlen. Boci már tudja 😊) )

L Viper
Igen, lazán bírja repülés közben az ALT+TAB -ot. Ez egyébként videókártya és driverfüggõ is, mennyire toleráns ezzel szemben. Ez a régi vas az SP2-re toleráns.
polluxware
Egyébként a red viperben van valmi f-16i sufa féle lod (drótváz), aztatat szedték ki, és rakták az AF alá + skint..

polluxware
Találkozni találkoztam csak nem tudtam hogy CTD ennek a rövidítése.

Molnibalage
Crash To Destop. Amikor csak fogja magát és összezuhan a progi. Sosem találkoztál ilyennel? Ekkora akar a win hibajelentést küldeni.

polluxware
Mi *aszom az CTD? Egyébként annyi még hogy tegnap felraktam az OF 4.5-öt és nem huzza szét a képet😊

Mondjuk az elsõ fegyverváltásnál kimeredett a kép, de ettõl függetlenül ez fut a legszebben..

Molnibalage
Repülés közben?

L Viper
Meg kell becsülni a régi cuccokat is az ínséges idõkben. Ez egy atomstabil cucc, még egy CTD-m sem vol és az ALT-TAB -ot is bírja gond nélkül. Igaz, hogy csak egy kabin van ( F-16C ), de legalább fut szépen. Az egész SuperPak 2 install 67 megás. <#vigyor>
L Viper
Húúúúúúú, sosem felejtem el, mikor kértem az újságostól a Top Gunt. Mondta, hogy van most egy másik magazin, Aranysas néven. Az nem érdekel ? Mondtam neki, hogy én a Top Gunt vásárolom évek óta.

Hazafelé brattyogva olvasnám tovább a megszokott cikkeimet, rovataimat, sehol nincsennek. Keresem a megszokott szerzõim nevét, Hardy Mihály föszerkesztõ úrral szembesülök. Katonai hátra arc, vissza az újságoshoz kikérem az Aranysast, minden a megszokott helyen. Top Gunnak ekkor lett vége nálam.
Szegény kollágám jóvoltából, mivel boldog Top Gun elõfizetõ volt, volt szerencsém még pár Hardys Top Gunba belelapozni és láttam, hogyan lett egyre gyengusabb. Õ persze vehette az Aranysast is :-)

egyébkén egyetértek Balázzsal, nekem is azok az évfolyamok a kedvenceim.
Az meg különösen jólesett, amikor a BVR harceljárásokról szóló cikkben az illusztrációk, radarképek közt a jól ismert Falcon 4 MFD-ket ollózták be a cikkbe.
Buren
Nekem sok Top Gun szám megvan 91-93 évfolyamból. <#eljen> <#zavart1>

Molnibalage

Molnibalage
Nekünk (fater) is megvan az összes. A szar TOP GUN-ból mi is egyet megvettünk, hogy röhögjünk. Egy másik pélányt is láttam az sem volt jobb. Nem véletlen ment csõdbe..

Gundark
Nekem nem aktuális 😊 Megvan az összes, kezdve a legelsõtõl. Amin Tomkrúz van 😊 Még az a szar is megvan legalábbis az elsõ amikor a top gunból "kivált" az aranysas . Az mekkora átverés volt. Mert ha valaki szól hogy az a top gun nem a Tõrös féle, akkor garantáltan nem veszem meg 😊

Molnibalage
Aranysasból a 2002, 2003, 2004 kötelezõ évfolyamok. Nagyon tömény és nagyon jó cikkekkel vannak. Tele. A TOP GUN az kicsit vegyes 96-tól már érdemes. Hej, de szép rím 😊

Aero-t felejtsétek el. Én csak félórás újságnak hívom...

Üdvöm
Ha valakit érdekel,az index adokveszek topikban Index topik
eladó Top gun,Aranysas, Aero kollekció

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!