52965
  • zsoltfireman
    Kösz!

• L Viper #27007
    Tudom, ez annyira őszinte volt
    Egy igazi szent vagy.
    ( Kösz a linket :-))
  • polluxware
    -is
  • polluxware
    azért van is lelkiismeret furdalásom is rendesen...

• Molnibalage
    Van egy topik erről az FF fórumon. Dewdog hackelte. TE szerkesztés nem megy, a hadjárat talán.

Amíg Snakemen nem posztolja a PMC oldalon addig nincs hivatalosan más helyszín...
  • zsoltfireman

• arrow19
    Valaki tudja hogy FF5hoz ODS mukodik mar?
  • L Viper #27001
    Egyem a húsod Luxi, de örülsz, hogy van Pályretbély :-)
    Jó cucc ez is
  • polluxware
    small swiss airfields 3 - Aerosoft
  • Molnibalage
    A Companionban Red1 leírja, hogy a Tornado skineket hogyan csinálta.
  • zsoltfireman
    Az előző Japo színeket is én csináltam
  • polluxware
    egy jó oldal a témával kapcsolatban

tutorialokat nézd végig
  • zsoltfireman
    Az én színeim
  • arrow19
    Aztakutyafajat de szep F-15E
  • Molnibalage
    Csak halkan jegyzem meg, hogy ha csak módosította az eredeti skint és elkoszolta akkor a skint meg kő hagyni az eredeti copyrighttal, mert azért a munka dandárját más végezte. Én is koszoltam már el magamnak Red1 Super Hornet skinjét. 20 perc meló. Megcsinálni egy olyan skint? 2 hét, neki. Nekem lehetetlen...
  • polluxware
    egyem a husod Zsolti, ezek tényleg szépek
  • Molnibalage
    Te műved? Kurva jók.
  • zsoltfireman

• zsoltfireman
    Innen indul a zene....

• Molnibalage
    Nofene!
  • Molnibalage
    Én nem kötözködök csak probálok objektiven nézni a dolgokat.

Ismét az amit írtam egyszer. Ne vedd sértésnek, de nálad "picit" jobban imserem a Falcon lelkét. Jobban látom, hogy mi a gond és hogy mi és hogyan modellezhető illetve nem modellezhető. Nekem nem tűnik objektívnak. Elhiszem, hogy szered a keleti gépeket, de ami nem megy nem kellene erőltetni.

És az egyik esetben azt mondod, hogy nem kivitelezhetö, mert felül meg tulmodellezett lesz a gép és különbenis soha sem használta a másik esetben meg hát jovanna egye fene ennyi igazán belefér.

Komolyan mondom nem értelek. Az F-16A nagyon kevés területen lenne felülmodellezve (nagyrészt csak display!) míg az MiG-21/23/29 stb. a képességek terén van. Hát rohadtul nem midegy...A MiG-29-ről viszont hiányzik az IRST...

Konkrétan ki nem sz@rja le hogy a beka völgyben hogyan szerepeltek ha te vezeted a játékban a gépet és rosszul akkor ugyis leszednek a jol meg nem ennyi és kész.

Na ez sem igaz. Az agresszívan menőverező MiG-21 és 23 gépek is lehullottak, elég jó volt a rakéta. A nem manőverező és elbambuló F-15A gépet telibe kapta az R-3Sz rakéta. Hazament. Fordított eset nem volt. Magyarán a gép komenzálta a kihagyó pilótát. Túloldalt még a legtehetségesebb arab pilóta képessége is képtelen volt kompenzáli a "hardver" gyengeségét úgy tűnik. Ez van...

Meg ha olyan gépek amik Közismertek és hadjáratban is alkalmazhatok lennének nincsenek kidolgozva (szu-22,24,25,27,mig 21,,29) de minden más egyéb gépet meg feltuningolnak.pl.IL-18.SR-71 minek semmi haszna számomra kémrepülésnek a játékban.

Na itt dobom el a hajam és fordulok le menten a székről. Miért is? Alaklmazhatatlanok?

'82-ben Szu-22 repült harci bevetés, sokat le is lőttek, de értek el vele sikerekt. Iraknak volt az összes felsorolt gépből. Az alap koreai helyszín forgatókönyvei lehetőséget adnak az összes használatára, ha a SZU / Oroszország belép. Az Europe helyszínen meg a teljes szovjet/orosz repertoár repülhet mindenféle finomítás nélkül.

Az SR-71-et nem én tettem be és nem is én javasoltam és nem is én csináltam. Talán azért tették, mert a recon újra működni fog elvileg egyes hadjátatokban, ha minden jól megy. Persze megint arról beszélsz amit nem tudsz vagy nem értesz. Lásd poszt eleje.

Arról is szó volt már, hogy a modellerek azon dolgoznak ami a szívszerelmük vagy amit megszavaznak (lásd Tornado). Én special anno a Szu-27-re szavaztam, mert univerzálisabbnak tűnt.

[i]Pont a 21LAncerbe.[i]

Harcban bevetett? Nem. Olvasd össze amit írtam és ne soronként elemezd.
  • polluxware
    ha fent van a gépeden az ff5 akkor szépen kimásolod a cockpit mappából ami kell

bemásolod a megfelelő helyre, a 16ckpt.dat fájlban átírod a 2D cktpit számokat (ket szám van)

és vojálá

ff5 kabin under OF 4.7

két dolog hibádzik

1. az ecm csak akkor műkszik ha taxi, vagy take off opcióval indítassz (ramp után nem megy.. idióta hiba nemtommér)
    2. a térden lévő füzetecskék csak egyfajta nézetben láthatóak, és a chklist-et nemtod lapozni (nüansz..)
    +3. 2d kabinban nem látod a pilonokat, fegyverzetet
    Habár valmit újjított ezen a téren janhas ha jól olvastam TűzZsolti irományában.

egyébként tökéletesen hiba nélkül műkszik
  • Molnibalage
    Ehhez kapcsolódik. Toonces írta máshol. :)

Doggone fellas, I'm so stoked right now.

Snakeman posted a modded Nevada .thr and .bin with nothing but plains tiles.

I took that and added some junctions and linked them to Las Vegas and now my units are trucking all over the desert- no roads required.

Fred's a freaking genius.

We are so close to figuring this all out. I really believe that.

I'm so happy right now.

Ok, more testing, I'll write again later.

Nem tudom, hogy nektek mennyi jött le ebből, de ez valami hihetetlen nagy lépés afelé, hogy a földi csapatok ne olyan sután mozogjanak!
  • repvez
    Én nem kötözködök csak probálok objektiven nézni a dolgokat.
    És az egyik esetben azt mondod, hogy nem kivitelezhetö, mert felül meg tulmodellezett lesz a gép és különbenis soha sem használta a másik esetben meg hát jovanna egye fene ennyi igazán belefér.
    A másik hogy mindig összemosog a valoságot a játékal.
    Konkrétan ki nem sz@rja le hogy a beka völgyben hogyan szerepeltek ha te vezeted a játékban a gépet és rosszul akkor ugyis leszednek a jol meg nem ennyi és kész.
    Azzal meg mindenki tisztába van hogy ez egy f16-os szim a többi meg csak ráadás igy nem fog fennakadni ha olyan dolgokat muvel amit nem kéne.
    Meg ha olyan gépek amik Közismertek és hadjáratban is alkalmazhatok lennének nincsenek kidolgozva (szu-22,24,25,27,mig 21,,29) de minden más egyéb gépet meg feltuningolnak.pl.IL-18.SR-71 minek semmi haszna számomra kémrepülésnek a játékban.

"legyen bármilyen szar kidolgozású a kabin. Hol volt bármelyik MiG-21/23 verzión olyan jó HUD, mint a F-16-on?"
    Pont a 21LAncerbe.

Nem kell itt semmit véresen komolyan venni, az a lényeg elrepülni a célig ledobni a cuccot és haza.
  • Willenbrock
    Ebben az új OF 4.7 skinpackban benne van az F-16C nek az a kabinja ami a FF5-ben is van,(az nagyon jó lett szerintem)vagy a régiek maradtak a kabinok?
  • polluxware
    néha én is
  • Molnibalage
    Abban, hogy az 1 MFD képe pontatlan, mert az a "pálcikás" szám és karakter kijelzést használt, de volt külön radar scope amire mehet a radar MFD képe. Ez még mindig sokkal közelebb van ahhoz, hogy MiG-23/29 és Szu-27 radarkép a HUD-ra kellene legyen vetítve...
  • Molnibalage
    Repvez, néha azt érzem, hogy te élvezeted leled a kötözködésben velem...

Az ellentábort alapvetően már az erősíti, ha repülsz vele, hogy 4 gen. avionkiával repül a gép nagyon komoly részben, ha csak beleülsz, legyen bármilyen szar kidolgozású a kabin. Hol volt bármelyik MiG-21/23 verzión olyan jó HUD, mint a F-16-on? És 120 fokos látószügú radar, meg TWS mód, meg 16 cél kijelzése és akkora függőleges látószög, meg 8 G túlterhelésben indítható R-3Sz és R-3R, stb?

Elhiszem, hogy jó lenne korrektebb vörös oldal, de jelen állapotában a Falconnak erős korlátai vannak. Pont. Nem arra készítették X éve, hogy ezt csinálja. Pont. MiG-29 és Szu-27 alapverziói azok amin már el lehe lamentálni, hogy van benne élvezet is. Sajnos jó kabin igazán nincs egyikhez sem. Sajnos az aki belkezdett a Szu-27 3D kabinba kilépett. Talán el kellene kérni tőle, de lövésem nincs, hogy ki fejezhetné be és hogy egyáltalán odaadja e...

Egy MiG-21 vagy J-5/J-6 horda most is simán szétkapja... Fura, hogy ez eddig nem tűnt fel.

Próbáltam már human vs. human helyzetben MiG-29-cel F-16C Blk. 32 + AIM-9M ellen. Kétesélyes. Alapvetően ha befogás és indítás van akkor alig van esély a túlélésre mindkét esetben. Egy földháttérben repülő, alapgázon levő MiG-29 gépet az AIM-9M befog cirka 3 mérföldről. Ez finoman szólva túlzás. Indítás után 20 flare kivágása után 70--ban talál, úgy hogy volt labels, tehát azonnal szórók. Az R-73 még ennél is durvább... Nincs mese, egyszerűen felülmodellezettek a szenzorok szerintem. Tucatszor letárgyalt téma.

A MiG-21 INS rendszerét egy F-16-hoz mérni meg elég meredek. Nem véletlenül repültek be néha Pakisztán fölé, mert azt sem tudták, hogy pontosan merre járnak. Az F-16 INS-e is óránként kb. 1 km-et elmászott...

De az orosz gépen ha már van flare az már istenkáromlás.

Már megint ferdítesz, kicsit idegesítő. Ki lett tárgyalva már. Harci alaklmazásban levő szovjet eredetű gépen MiG-29, Szu-17/22, Szu-25 és iraki MiG-25 gépet leszámítva nem volt infracsapda. Pont. Azt is ki lett tárgyalva, hogy az átlagos eset és a történelmi esetek vannak modellezve. MiG-23MLD és MiG-27 és MiG-23BN-en is volt már talán, de ezek nem repülnek hadjáratban szinte sehol és MLD nincs is benne az adatbázisban. Nem létezú dolgot nem modellezünk. Az F-16XL régi idők öröksége. Én konkrétan kibasznám a picsába, mert akkor lehetne helyetten gyorsan és könnyen MiG-23MLD...

Ilyenkor nem számitanak hogy nem pontos a szimulácio mert F-16 és nyugati gép az jo a ruszki gép meg rossz

Ezzel a hozzállással is tele van a tököm. Becsülöm az szovjetek mérnökök eredményeit, de nem kell szépíteni a dolgokon. Szovjet gép, szovjet mintájú kiképzéssel és mennyiségű repórával annyira volt képes, amennyire. Létszámfölényben sem tudott mit kezdeni az IAF-fel az arab koalíciós légierő. '82 Beka-völgy szintén mutatta a külnöbséget (bár az nagyon szélsőséges volt, de akkor is...)
  • Molnibalage
    Akinek az FF5.0 A2.0 megvan az meg extras könyvtárban levő Rogues Gallery.jpg fájlt? A csapat! :)

(Persze az új tagok nincsenek rajta és pár régebbi is rajta van.)
  • repvez
    Csak egy kicsit érdekes, hogy még véletlenul sem tünik fel senkinek hogy az ellentábort is kéne erösiteni hogy többen repkedjenek velük.AI ellen könnyu bohockodni.
    Lehet hogy egy human vezette miggel nem bánnál el hiába van mindenféle kütyü a nyugati gépen.
    Egy 21-es raj is szanaszét tudná bombázni a repteredet ha okosan taktikázik.
    De ha a játék kikoti hogy MFD-nek meg min 1 nek lenni kell akkor mennyivel lesz autentikusabb szimbolikája az F-16A-nak.

Itt csak pár sorba kiirta hogy mi aktiv oszt jolvan.
    Amugy a 21-esen is volt még az MF-ben is INS, RWS.
    Ilyenkor nem számitanak hogy nem pontos a szimulácio mert F-16 és nyugati gép az jo a ruszki gép meg rossz.De az orosz gépen ha már van flare az már istenkáromlás.
    Az europai teruleten az eurowar hadjáratban nagyon is elférne a raffale , gripen meg hasonlok társaságában.
  • Molnibalage
    Bezony. Az F-4E/G is már nagyon azon a részen van, hogy felül van modellezve, de keményen...

A CCIP-n mit lehet vitázni? Volt az rajta. Az osziraki célfotókon ott van rajta. :)
  • polluxware
    F16A-n volt egy kezdetleges mfd, mégha igen degradált is.. RWR is volt rajta, INS úgyszintén csak nem lézer giroszkópos
    data link tuti nem volt még akkor

az A verzsön alapvetően egy kisérleti vadász volt amit elláttak egy egyszerű RWR módban üzemelő radarral, valamint dogfight módhoz szükséges ACM móddal. +GND módban CCIP "jósló" távmérő radarral (na ezzel lehet vitatkozni)

Block15 OCI meg már majdnem block25.. valójában a soha nem voltak konkrét típusok mert állandóan fejlesztgették őket. max a sárkányszerkezet volt ellátva Blockxx elnevezéssel.
  • polluxware
    ez szerintem már volt..

Falcon 4.0 - f16c szim

max még jöhet ide f15a/c, meg f18 mivel azok MFD és radar képei nagyon hasonlóak..

mig21 meg a többi, az totál más szimbolika, meg egyebek..

sztem

nekem pont ez a bajom egyébként az FF vonalban hogy mindenki telezsúfolná olyan dolgokkal ami totál nem odavaló

megintcsak sztem
  • Molnibalage
    Sokkal jobban. Az F-16A-n MFD-k nem voltak, de a Block 15 gépen már volt ugyanúgy tudtommal INS, RWR, SAR radar képesség és a legtöbb üzemmód is megvolt, csak a kezelőszervek voltak mások. EWS lehet, hogy nem volt, de az kikapcsolható még talán texteditt. A radar kijelzése is hasonló volt. Data link nem volt talán rajta, de ki lehet kapcsolni más gépek esetén én igen komolyan lebutítom.

FCS ugyanúgy volt és a radar modellezési értékei is kb. azonosak, mint az F-16C estén. Kit érdekel, hogy nem volt precízós fegyver? Van temérdek buta bomba, CBU, BSU, BLU-107B és AGM-65. Egy annyira részletes kabinnak is örülnék, mint ami van az MiG-29-nek. Legalább a vizuális hatás és képernyők száma stimmeljen.

A MiG-21 Lancer már közelebb van a 4. genhez, de viszont milyen hadjáratba rakod be? Ez egy F-16C szim. alapvetően és szerintem elég nehéz azzal vitába szállni, hogy egy F-16A Block 15 közelebb van a Block 30/40/50-hez, mint egy MiG-21 Lancer, ami egy feltupírozott M/MF.
  • repvez
    Csak azt nem értem hogy az F-16A-t mennyivel jobban tudja szimulálni a progi mint mondjuk egy Mig-21Lancert.
    Csak mert az A változatba csak nagyon kezdetleges kijelzö volt és hiján volt minden precizios fegyvernek Szinte egy kategoria volt a 21-essel.Ehhez képest a lancer 2 MFD-s autonom modon dob lézeres bombát stb..Csak amiatt kérdezem, hogy a multkor éppen azért lettem leszolva hogy teljesen felesleges az ilyen gépeknek a kabinját kidolgozni mert használhatatlan .A keleti oldal nagyon el van hanyagolva igazán minoségi 2D/3D-s fülke ugyileg igy nincs alternativa hogy kelet nyugat összecsapjon multiba egymás ellen.
  • zsoltfireman
    Mivan????? Milyen szín,skin,......ááááááááááááá.......
  • Molnibalage
    További hírek. Az egyik FF tag repmúzeumot látogat meg és lesznek F-15A és F-16A fotók kabinkészítőknek!
  • Molnibalage
    A realism moddal megy ami tegnap votl linkelve. Most nincs fent az OF, de angol nyelvvizsga után én biza felrakom. Egyetlen Falcon verzióra sincs időm perpillanat. :(
  • Molnibalage
    Könyörögve kérlek, hogy igen! Pápai áldásom száll rád!
  • polluxware
    szerintem amikor Zsolti kicsi volt (jó régen)

na akkor jöttek az undok helyi KA erők és ellopták a K betűt, és ez olyan mély nyomokat hagyott az akkor még kisZsolti lelkében amitől, a K betűt nem meri odaírni.

de az is lehet hogy lefelejtette..

bármi lehet