Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JoeDestroy
Nemrég felraktam a DI's Hornetet, és a TrackIR, Freetrack egér móddal elsõ osztályúan adta a nézelõdést a 3D-s pitben 😊)
Nem emlékszem, de vagy ME kompatibilis módban, vagy simán is fut.
Bár LCD-n elég pixelesnek tûnt a maga felbontásában. CRT-n nem volt ennyire szar. Vagy az emlékek szépülnek 😊

A Falcon verziók mellett, most gyûjtöttem az OS verziókat is a gépemen.
Jelenleg XP Pro, Vista Ultimate és Ubuntu 8.10, 2.6.27-7 kernellel meg KDE4-el, vannak fent nálam. Szubjektív vélemény röviden.
XP SP3, minden fut, felhasználóbosszantás nincs, stabil, de a többihez képest lassú (Ez a registry elszemetelõdésébõl is fakad). Relatíve kis helyen elfér.
Vista Ultimate x86 sp1: Szép felület, gyors betöltõdés, gyorsabb ramkezelés, kompatibilitási problémák fõleg a DX miatt (pl. Autodesk Inventor 2008 Pro hardveres megjelenítésében bosszantó él és csúcspontelcsúszások), bosszantó hülyegyerekbiztos futtatási és ellenõrzõkérdõablakhegyek aminek egy részét kigyomlálni sem lehet. A bootmanaggere egy halom szar. különálló partíciók kezelése, bootolása nincs megoldva. Ettõl még az XP-é is jobb. Alapinstall után eltüntetett 12 GB helyet!!! DX10 gamek miatt próbálom.
Linux: kb 2 éve nem volt fent már ez az OS. Kezelésben, hardwertámogatásban kinõtte magát (azonnal felajánlotta a 8.9 catalyst telepítését). meglepõ módon az elsõ indulásra ismerte és használta az összes kütyüt ami a gépbe volt dugva, még a TM HOTAS-t is az összes tengelyével együtt. (van valami szimfejlesztés erre is, megnézem) Office alkalmazásokkal együtt (OpenOffice) is a 3GB méretben megállította. A KDE4 szebb és használhatóbb mint a Vista Aero felülete. A meghajtók, cd-k USB kulcsok használata teljesen automata lett.
A programok telepítése, uninstallja (csomagkezelése) az összes szükséges környezetet automatában kezeli (lásd java, macromedia, dotnetfx analógia winnél)
A linux a Grub miatt lett felrakva, meg merõ kíváncsiságból. Telepítés alatt és nem utólag, ha van netkapcsolat, leszedi a legfrissebb csomagokat, és eleve azt telepíti, valamint az utolsó stabil kernelt is felajánlja frissítésre, és automatikusan elvégzi az összes beállítását a hardwerhez. A Grub felismeri az összes gépre telepített OS-t, és bármelyik bootolható, legyen az akármelyik merevlemezen is.
Kedvet kaptam egy kollégánktól egy kis OS tesztelgetésre. A Vista így SP1 után sem igazán nyerte el a tetszésemet, ugyanakkor a Linux meglepõen felhasználóbarát lett.
OFFolást befejeztem.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

Molnibalage
Nem jártál még a Vmh oldalán? Az egyik srác már annyi minden alávarázsolt, hogy ehaj... Ha lesz angol akkor én is megveszem, de nem nagyon fogok játszogatni vele. Azért jó, ha ott lesz a polcon. A FC-vel is pár órát repkedtem a remodellt vizsgálgatva. Az én gépemen játszhatatlan még low grafika környékén is, ha a TV be van lõve a Szu-25T-n...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

LeonSilver
Tényleg fasza kis stuff volt aHIND ( akár fing pénzbõl össze is lehet dobni egy régi gépet oszt lehet retrózni ) de eljárt felette az idõ.A Jane's szimulátorai meg már majdnam abba a kategóriába estek, hogy megsem kelett nézni - nyugodtan meglehetett venni õket mert a pénzéért jót kapott az ember.Nekem például az Jane's USAF szerzett sok-sok kellemes órát.

BS??Tényleg szar, hogy nagy a gépigénye és tényleg fos, hogy nincs dinamikus kampány meg okádék, hogy ennyit kellett várni rá.Ettõl függetlenül nekem tetszik és én szívesen játszok vele.Az is biztos, hogy ha megjelenkik a "nyugati" verzió rohanok és megveszem.Ez van.<#idiota>

Nagyon remélem, hogy mihamarabb jön hozzá a ModMan és elkezdik gyártani a népek a cuccot hozzá.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

A DI Superhornet is hangulatos,nekem az egyik kedvencem máig.......
Pld éjszakai fel/leszállások.Meg a 2D-s fülke.
SLAM használata.A FLIR.A HARM-nak az az üzemmódja mikor automatikusan rááll a befogóradarra és átvált HARM üzemmódba a fegyverrendszered,akármit is csináltál.
Ha arra kijött volna egy mod mint az RV a Falkonra.....

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

L Viper
A durva az, hogy mindez vagy 80 Megás volt feltelepítve. Azért ez nem semmi.
A mai progik sajnos nélkülözik a 90-es évek remek ötleteit. Csak a grafika-grafika. :-( Megunhatóak nagyon hamar.
Régen ugye a grafika volt a korlát, próbálták a maximumot kihozni belõle. Inkább a remek játékmenettel, újításokkal szögezték le a monitor elé a játékost. Na ez mára szinte teljesen eltûnt sajnos.
polluxware
ja... törésmodell is olyan viszonylagos dolog sztem. Ha képes lenne minden ilyen apró részletet megfigyelni az ember repkedés közben aszondom van értelme, de egyébként??

másra kellett volna ráfeküdni jobban..

Jane's F-18E ??? na az még mekorra gammma.. ott aaztán volt izgulás amikor az ember berepült a kikötõbe hogy egy cirkálót lébombázzon.

Molnibalage
Buddy lasing volt benne? 1996-ban? Szent isten! Azért a régi szimekbe miket kódoltak már bele? Janes F-18-ben fasza vámpírok, itt meg ez. Az agyam eldobom. Miben jobb ma a Lonci és BS? Grafika és repmodell és törés modell. Csá.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

L Viper
No igen. Rengeteg féle küldetés típus volt benne.
Pl: Katapultált pilóta kimentése ellenséges területrõl, kommandósok kirakása, stb, vagy a MiG 27-eseknek amikor lézeres célmegvilágítást kellett adni, meg az aknaszóró konténerbõl terület elaknásítása.
Annyira édesek voltak, amikor a kommandósok beszálltak a nyitott ajtón a Hindbe, és az ajtónyitás hangja is.

Az eligazítások szövege sem volt semmi, pl. ( erõsen tükörfordításban ):
Elvtárs, a te feladatod az, hogy jelöd ki a célpontot, egy az imperialisták csapatai által birtokolt hidat, nyújts segítséget, hogy erõteljes MiG 27-eseink elpusztítsák mindent elsöprõ lézer irányítású bombáikkal :-D
És a plencsnik, Lenin rend és miegymás :-)
polluxware
Egyébként hogy fényezzem picit az FF tímet.. BS után ha elindítja az ember az FF4-et, nem támad az az érzése hogy úúú de ez milyen csúnya hozzá képest... nekem legalábbis

viszont a gépigény az totál más dimenzió...

A másik pedig ha igazán kiismered a helit, és leveszed az a pár gombot amit ramp startnál kattingatsz be, meg egy rakat sohasehasználom teszt gombot, akkor biza ott is az a 8-10 gomb marad csak amit használ az ember. Falcon sokkal bonyibb az MFD miatt. (radar, A-G veponry😊

polluxware
mucsigivjúú szoldzser! <#nyes> Da!

polluxware
mosolyt csaltál az arcomra Viper...

ez olyan megható <#whatever><#rinya>

ha a grafikát leszámítom, simán elbújhat a BS...

áhhh, francért nem tudnak ma ilyeneket gyártani?? totál hangulatos gamma

Gundark 1 1
A legjobb heli szim. Nem is tudom hány bevetést teljesitettem benne. Amikor meg kifogyott a géppuska (annyi mudzsahedin volt mint a franc😊 leszálltam és újratöltötték a puttonyból 😊 A leszállások is kalandosak voltak, fõleg mikor egy zsebkendõnyi helyre kellett letenni. Sok apró részlet volt amikre figyeltek, és olyan életszerû lett tõle. Aztán megkaptam eredetiben (akkor még az Index.Gameznek "dolgoztam" be) és tök jó dolgok voltak a dobozban 😊 No meg a CD-n az átvezetõ animációk.. Mindig a gonoszok húzták a rövidebbet 😊 És nagyon jó minõségûek voltak, természetesen a kor szinvonalán. Lehet hogy elõ is keresem valahonnan a dobozát 😊
L Viper
A legfontosabbat el is felejtettem leírni a Hind szim dicsõítésére. Nem kevés kellemes órát multiztunk tesómmal zsenge ifjúkorunkban soros kábellel, ketten egy gépben ülve, Pilot/WSO -t nyomva. Ez még neki is tetszett, pedig õ nem szim rajongó.
L Viper
Hát igen, a Hind modell nem olyan jó a Falconban közelrõl, ez biztos.
Molnibalage
És a 3D modell szebb, mint az Falconban. A helikre ráfér a fejlesztés minden téren.

L Viper
A D.I. Hind az iszonyat jó helis szim volt. 1996-os megjelenése ellenére komoly repmodellel !
Nagyon jó küldetések, oktató rész, féldinamikus kampány, ahol nagyon számított, hogyan operáltál. Harcoló gyalogság, szép számmal.
Zseniális oroszos akcentus a rádióüzenetekkor. Elképesztõ hangeffektek és hangulat. Korrekt menük, eligazítás, felderítés, fegyverzet variálás.

Bezony a DosBox-al még elõveszem idõnként. Sajnos anno csak Voodoo 1-2 kártyákon volt 3DFX patch, igen gyönyörû volt a grafikája de pixelesen is tetszett.

Egy kis nosztalgia :-)

Meg még egy pici :-)
Buren
Emberek!
LeonSilver az Orosz Föderáció Hõse! <#zavart1><#nyes>

Sajnos csak lesz... és nem is idén...
<#shakehead>

A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.

Gundark 1 1
Persz hogy magyar. Külföldiül nem jáccok, mert nem értem hogy mi a sztori. meghogy mit nyomatnak a NPCk. Meg egyébként is magyar vok. Jó ez a game csak sok bene a duma. Mikór megszerzed a gatling bsgt, azza kell legyakni a bosot. Fejét kel lõni. Ztán meg aktiválod a atomot, és meghal minden csávó. Márminta atomvárosba. De lehet hogy keverem a sztorikat és ez a flanekeré. Akor meg sory.
LeonSilver
Amikor van idõm akkor én játszok vele.Igaz egyelõre nem kampányt hanem csak szétdobálok szarokat, széjjel kapom õket oszt hazamegyek.Most még inkább az irányítást gyakorlom, próbálok rájönni magamtól dolgokra.Leginkább az szokott kissé idegelni amikor nekiállok csúszni és gépészkedek mire sikerül kikeverednem belõle.A dinamikus kampány hiánya tényleg qrva szar.Nem is értem miért adnak ki 2008-ban egy szimulátort nélküle.Ennek hiánya legalább 50% minusz...
Ami engem igazából megfogott az a realisztikus volta.Meg a fasza RAMP.Már nem is megyek sehova úgy, hogy ne a "parkolóból" indulnák.
Egyelõre ilyen a statom de majd lesz ez még jobb is.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

zsoltfireman
Úúúúúúúúúú.....basszus!
Mi a........FSX-hez lesz,vagy már meg lehet venni????
<#guluszem1><#guluszem1><#guluszem1><#guluszem1><#guluszem1>

polluxware
EECH jó a kampánya tagadhatatlan, de nálam ilyen téren a HIND az etalon.. Hol egy muji bázis támadása, hol emberek kimentése, hol esti lopakodós misszió volt benne. az volt az igazi heliszim

Nekem

Buren
Ha majd x év múlva kijön ez akkor újra felrakosgatom az FSX-et. Jó cucc lesz. <#eljen><#nyes>

A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.

L Viper
naon akarok magyaritast és nem tok hozzá végigjáccást szerezni.
pls help vki, kifan a tököm hogy nem jön boss
Meik páján aggya be bost ? help má vki léccike.
thx
gundi lantlény, neked magyaritva van fen a flakon?

<#idiota>
L Viper
Az EECH úgy jó, ahogy van. Szép, kicsi gépigény, dinamikus kampány. Ha nem lennék Falconkattant, biztos, hogy az lenne a kedvenc szimem, de annyi idõm már nincs.
Mostanában FS 2004-et és FSX-et nyomom, amíg nincs FF5. Ja meg a Superpak 4.2-BMS-t is. Az AF rég nem volt indítva.

Gundark 1 1
Burennek igaza van (nem véletlenül tiszteletbeli lantlény 😊 Szép szép a blekk sárk, de valahogy olyan semmilyen. Realisztikus, de ennyi. Én még mindig azt mondom hogy a BS rossz választás volt. A Hind jobb lett vón. És nem látom hogy letarolta volna az EECH kompániát. Nélkülük, igazi helikopter..öö barátok nélkül meg annyi. Persze tudom jönnek a kiegek, és akkor minden jó lesz.
Buren
Egy kampányt elkezdtem úgy másfél hete.

Amikor úgy a 2. küldivel 100%-osan megegyezõ missiont harmadszorra dobta ki (pedig mindig миссия выполнена volt 😊 akkor meguntam. Ennyit a "phase-s" hadjáratról. De lehet hogy csak nekem volt ilyen tapasztalatom vele, ki tudja.

Az a helyzet, hogy ebben a formában sajnos a BS csak arra jó, hogy egy valós Kamov pilótaképzésre rákészülj. (arra viszont kiváló) 😊

Az *igazi* dájnamik kampány hiánya nagyon árt a proginak...

Mindegy, amíg nem jön ki az FF5 addig ráállok a Hearts of Iron 2-re. <#vigyor>

polluxware
Tudom nem ide kéne csak úgy érdekel, hogy innen hányan nyomatják úgy aktívan eme BS kávédarálót? Csak mert sem a lomac, sem a BS fórumban nem töri magát senki hogy arról áradozzon mennyivel jobb játszani vele mint bármi mással😊

csak úgy érdekel

polluxware
RV Balkán kampányt próbálta már valki behatóbban? van olyan jó mint az AF-es? stabilitás, ésszerû reális gépküldik egyebek...

zsoltfireman
<#vigyor> <#vigyor2> <#vigyor> <#vigyor2> <#wave>

Gundark 1 1
Maraggyá mán, Kiskorú Vér István, mert telerakom a kabinodat mûszerekkel, és nem úgy gyõz le a boss, hogy nem is látod 😊
L Viper
cSaK gYüNne máÁn kIfELe aZ Az Ff öTÖs, a SOk VéRpIsTikE hAdD öRülJÖn hEHe.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ugye milyen szar elolvasni ? :-)

<#nyes><#nyes>
Molnibalage
Erre még ráteszt egy lapáttal az FF5.0.

zsoltfireman
Azért az RV-ben messze a legjobbak az effektek,még az OF-et is lekörözi!
Ajánlom a kora esti mission-okat akkor a leglátványosabb nyomjelzõs skulók stb.,elég rendesen pusztítják a földi egységek egymást!

polluxware
szép😊 torrent linked is van?

csak vitcöltem <#ejnye1>

polluxware
Ha Tornado-t kérdezed, igen.. nov 14-én adják ki, tehát utána gondlom megjelenik más forrásból is<#rolleyes>

zsoltfireman
Üdv
Ez kiegészitõ az FS2004- hez?

Üdv
Melyik az a Raiders kabin?

polluxware
L Viper
Még nem próbáltam, de majd megnézem, ha idõm engedi.
Elvileg hasonlóan kell ahogy a BMS-hez csináltad, csak itt külsõ progi csinálja a textúra kompressziót. ( terrain merger )

polluxware
Molnibalage
Ugyanazt mint a standard helyszínnél szerintem. Ebben L_Viper a szekértõ. Én gépemen nem volt HiTiles vagy 1,5 éve pedig megnyertem a fesztiválon. 😊

zsoltfireman
Ha az RV-re a Balkans is felment kell utánna valamilyen mûveletet elvégezni ahoz,hogy a HiTiles ott is megjelenjen?????

zsoltfireman
Leszedtem.....<#idiota>

Molnibalage
Zsolti látom kitetted a Raider kabint nyilvánosan. Ilyet soha nem tegyél. Fizetõs cuccot nem teszünk ki nyíltan. Az az oldal úgy látom az én skinpackomat oszotta vissza. Ezek szerint benne felejetettem a Raider féle kabint. <#falbav>

A közeljövõben akkor bõvítam a skinpackot és eltávolítom belõle.

Molnibalage
Apám eredetiben rendelte meg még jó régen...

Molnibalage
Igen, érdemes. A teljes Order of Battle benne van századra wingre lebontva. Az összes veszteség és légigyõzelem, stb.

Zsolti,felküzdötted már az FSX AccPackot?

zsoltfireman
Hoppá!!!! Balázs!!!!

Gulf War 1991 Chronology

zsoltfireman
Akkor,és most.....