52965
  • Molnibalage
    Bazz, akkor lesz más program is amire lehetne menni. Akkor van László nap és akkor szoktuk ünnepelni a faterral és mással is. Ha addig nem hajtok fel nőt oda (ez sajnos valószínű...) akkor én inkább Zeltwegbe mennék főleg, ha lesz F-15 és itton nem is lesz semmi. Akkor már Derstefet is le lehet szervezni oda meg a haverját Andy Jagert is. :)
  • zsoltfireman
    Balázs említetted a Zeltweg-i repnapot,hogy kimész!
    Nos,mostmár biztos,hogy én is megyek,Joedestroy-al!
    Úgy szervezi,hogy Pénteken indulunk,alszunk valahol,és a Szombati napra kimegyünk! Gondolhatod milyen lesz........ilyen!
    Kéne majd talizni! Mit szolsz???
  • L Viper #27289
    Flight Model :-)
  • Wampa
    Addig is:Migty wings
    Dzsanázzunk el az ezüst galambon bele a zéjszakába:)
  • Wampa
    Nem tudom,lehet.....tán segitene ha tudnám mi a tököm az az FM?:)

De ha tudom csak nem tudom a röviditését,akkor itt kérdezném Balázst,nem lehetne összedobni egy röviditések kisokost a honlapra?
  • arrow19
    OFF>
    Nemtom eszrevettetek mar hogy OFben sokkal mas a FM mint FFben...lomhabb a gep.
  • L Viper #27285
    Este összefutottunk Willenbrockkal MSN-en és volt egy rövid FF5 teszt is az újabb exével, amit megkaptunk Balázstól.
    A lényeg, hogy jó volt a kampány, liftezés és csúszkálás nélkül lerepültünk egy bevetést.
    Remélem, ha ez a félkész új így gatyába rázta a dolgokat, a végleges patch is csak jobb lehet.

• zsoltfireman
    Nagggyon!
  • L Viper #27283
    Szép ez a púpos :-D

FF5, Jurówór-ban is:

• polluxware
  • zsoltfireman
    OFF:

ON:
  • Molnibalage
    OFF, de kurva jó! :)
  • arrow19
    tudom...
  • polluxware
    valamilyen szinten az F-5 koncepcióján alapszanak a tervek.. aztán hogy multiroládli lett belőle az már egy másik történet.

valójában végülis IGAZ amit mondol:)

• arrow19
    A-10 azért egy jó cucc,ezt aláírom.Amúgy a kedvenc gépem.
  • Molnibalage
    Nem. Az F-16 eredetileg nem készült arra, hogy ekkora darabszámban gyártsák. A Paki-Indani lövöldözések megmutatták, hogy az F-104 (igaz,hogy alap verziója) nem esélyes a MiG-21 ellen. Az európai államok számára készült, az USAF csak kevesett vett belőle. Úgy vették meg, hogy ha jó a típus akkor még vesznek belőle. Jó lett. :)

A-10C gépek alsó hangon 2030-ig repülhetnek a felújítás után. Mivel új gépet nem terveznek helyette talán még akkor is megkínálják még felúítással őket...

A többi 4++ gen vadász is még sokáig húzhatja, mert ha sikerül a lézeres és optikai területen növelni a célfelderítés hatékonyságát akkor a radarok elleni stealth képessége már nem is lesz olyan durva dolog. Onnantól fogva meg akkor nehéz igazolni a stealt képességekre költött pénzeket.
  • arrow19
    Az első mondatban pl arra gondoltam hogy egy A-10 amit tankvadásznak terveztek atom terhelhetőséggel afgán motorosokra vadászik 30mmes GAU-8-al. Csak annyit szerettem volna szemléltetni hogy ha elöregszenek ezek a gépek akkor mi lesz utánna? Lesz két gép F-35 és az F-22 és csókolom? Meg mi a jövő? Ha azt nézzük a 16osokat úgy tudom (lehet hülyeség ezt egy könyvben olvastam) az F-5 leváltására tervezték,majd felturbózták egy multi-role géppé (ami hihetetlenül jól áll neki).
  • Molnibalage
    Az első megjegyzés nem értelmezhető. Az ellenféltől függ, hogy mit csinál. Ha holnap Kína megtámadná Tajvant akkor meg nem. A gépek alkalmasak mindkettőre, csak éppen elég hülye dolog olyan géppel harcolni egy alacsony intenzitású háborúban aminek repórája 15-20 ezer dollár / óra. Arra ott vannak a COIN gépek. Strikemaster, Dragonfly, stb.

Az orosz gépek sem újabbak. A Szu-27 protója is 33 éves... Il-76 sem mai gyerek.

Az meg, hogy az első verzió mikor repült nem mérvadó. Az 1960-as évek beli herki csak külsőleg hasonló. Az új szerkezeti arnyagok, áramlástani ismeretek, stb. miatt a gép már nem ugynaz. Asszem majd kétszeresen felülmúlja már az alaptípus teljesítményét egyes paraméterekben.

URL=http://katpol.blog.hu/2008/11/21/coin_repulogepek_part_1]1. rész[/URL]

2. rész
  • arrow19
    bocs a hosszú post-ért és és a
    ***"...különféle blokkú 16osok" javítanám.***
  • arrow19
    Amúgy meg teljesen átment az asszimetrikus hadviselésbe az egész USA légiereje, ha megnézzük a flottájának gerince a 70 években kifejlesztett technológia folyamatos upgradelgetése csak gondoljátok végig itt a pár "alap" típus:
    C-130:1954!
    F-15:1972
    F-16:1974
    B-1:1974
    A-10:1972
    B-52:1952!
    F/A-18 ez a típus meg mint tudjuk egy mostohatestvére az F-16nak tehát régi/új fejlesztés 1974ből van az őse a YF-17.
    rotorosok:
    UH-60:1974
    UH-1:1969
    ezenkívül van még a Raptor meg a Spirit...meg az óriási űr most nem tértem még ki az olyan típusokra mint a F-15E és a különféle blokkú 15osok de azért ez nagyon elgondolkodtató.
  • L Viper #27271
    Hogyne, a Block 60-asoké a jövő :-)
  • zsoltfireman
    Majd beálok a Lengyelekhez! Azok még frissek!!!
  • arrow19
    Ezt most énsem írtem mit hisztizik.
  • Molnibalage
    Azért nem kell temetni az F-16-ot. A Block 60 gépek még alsó hangon 15 évet el fognak repkedni és a régebbi verziók is szerintem.
  • L Viper #27267
    Érdekes ez, nekem kifejezetten szép gép az F-35.
    Nagyon tetszik a formája.
  • L Viper #27266
    A többcélúsága mellett az egyik tervezési szempont volt az F16-osok leváltása is.
    Sajnos ez lesz a 16-osok sorsa, de addig még sokáig repülnek.
    Gondold csak el, az F4-esek USA-beli kivonása után még milyen utóélete is volt a típusnak. Az F16-osnak is lesz és igaza van Balázsnak, soha nem felejtjük el, örök klasszikus.
  • Molnibalage
    Minden gép sorsa egyszer ez lesz (vagy nem) Csak annyi a difi, hogy nem fog feledése merülni. Talán elfeledte bárki is a Spitfire-t, Mustangot, Me-109-et? Annyira nem csúnya az F-35 bár tényleg nem egy F-15...
  • zsoltfireman
    Basszus a Hollandok,Norvégok,Törökök(akkor a Görögök is akarnak).....mi lesz a gyönyörű F-16-al???? Mojave dünéi között,fog feledésbe merülni....
  • Molnibalage
    Ez mire és hova ment?
  • Molnibalage
    Jó srác volt i_hawk, amíg bent volt..

Nem értem, hogy mit jártatja a száját, most hogy kilépett vagy fél éve vagy régebb óta. Gondolta, hogy majd kivesszük a munkáját (ami kicsit nehéz) csak mert ő lelépett? Mindig is az volt, hogy amit elküldél az benne is marad. Ezt hívják örökségnek... Attól mert egy cégtől lelépsz nem viszed magaddal azt ami a cégé is...

Arról nem is beszélve (amit faszán elhallgat), hogy valóban tettek bele jó fejlesztéseket, csak éppen teljesen szétkúrták a kódot amit Baldeagle azóta is próbál helyretenni. Iszonyatos károkat csináltak egyes helyeken.
  • arrow19
    Félig ember félig gép...
  • Molnibalage
    Zsolti, elenyésző mennyiségű gép lesz olyan. USMC kap, az angolok vesznek még ilyet (keveset) és nagyon talán az olaszok és spanyolok. Passz.

Az átlag F-35 nem kap ilyet. Tehát nincs itt semmi visszatérés. Csak azok lesznek ilyenek amik az Harriert váltják le...
  • zsoltfireman
    Igen,de most miért tértek vissza a jó öreg VTOL/STOL tulajdonsághoz???
    Különben bocs Harrier! Őt szeretem!
    De ezek az új generációs "robotzsarus gépek".......F-22,F-35....
  • Molnibalage
    Nono. A Harrier nagyon speciális igények kielégítésére lett kifejlesztve. Mivel versenytársa soha nem volt karrierje viszonylag sikeres. A baleseti statisztikája meg a helikopterekre jellemző. ODS alatt nem bizonyult túl sérülésállónak sem.

Nem az ára miatt nem terjedt el. A hagyományos légerőknek nem kellett.
  • zsoltfireman
    Sajnos........

Amúgy utálom az F-35-öst! Esztétikailag!
    Szerintem Qurva sok probléma lesz vele,főleg a hajtómű miatt,VTOL/STOL,rohadt bonyolúlt.......Ha a Harrier is olyan fasza lett volna akkor jobban elterjedt volna,de az is drága......
    De én csak egy egyszerű F-16 fan vagyok......
  • L Viper #27256
    Szerintem a törökök nem a helyből felszálló verziót fogják üzemeltetni.
  • Molnibalage
    A gép stealth képessége miatt a hordozható fegyverzet nem sok. Viszont nézd meg, hogy mennyivel repked ma egy átalog F-16C. Négy db 500 vagy 1000 fontos LGB-bel. Ennyit elvisz az F-35 is csak gyorsabban, messzebbre és csökkentett észlelhetőséggel. Ma már nem kell 12 db 500 fontos bomba, mert van precizitás...
  • polluxware
    nem sokat tudok az F-35-ről.. szóval lehet velem vitatkozni, de nekem inkább tűnik ez a gép egy lopakodó AV-8B-nek, mint egy agyon terhelhető csapásmérő vadászbombázónak.

úgy méretre, meg a bepakolt plussz hajtóművek.. egyéb járulékos dolgok (víztartályok hűtéshez)
  • polluxware
    "A Török Légierő kivonta a szolgálatból az első F-4E Phantom II csapásmérő gépeket üzemeltető századát, hogy helyet készítsen a lassan érkező F-35 Lightning II típusnak."

????

ilyen marha sok pénzük van? osziék nagyon dúrják akkor..
  • polluxware

majd a BMS 4.0...

hát az első 10mp után meg nem mondtam volna hogy nem FSX:)

dúrva