Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
köszi szépen a részletes utmutatást
JoeDestroy
Ha kiírod, van rajta manual.

Röviden leírom
Beteszed a cdt, bebootolod a DOS-t, elindul a Ghost. A bal alsó sarokban van egy kis menü, ott megkeresed a "partition to partition" pontot, megadod a forrás partíciót a megfelelõ HDD-n, utána a célpartíciót az új lemezen, és elkezdi másolni, megerõsítést kér valahol asszem, DE A RÉGI FORRÁS partíció a mûvelet közben NEM TÖRLÕDIK.

A méretek és a partíció nevek alapján el tudsz igazodni a partíciók listájában szerintem.

Így nem kell sem telepíteni, sem semmi extrát elkövetni a Windózban. 😊
A "Partítion to Image" pont egy tömörített képet csinál a rendszerrõl, és azt talán 2GB-osra darabolja. GHO kiterjesztéssel. Ekkor a célnak egy könyvtárat kell megadni valamelyik lemezen, de ne a forráspartíción 😊

kb ennyi. Bootolással és kilépéssel együtt talán 5 perc is lehet maga a másolás.
A kép betömörítése tovább tart, de a helyreállítás már szintén rövid.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

repvez
És ezt hogyan lehet tesztelni vagy kiprobálni ugy hogy mi hogyan müködik , mert élesben már csak egy lehetöségem lesz rá hogy sikerüljön és én elötte még csak nem is láttam a kezelöfelületet sem nem hogy a menük funkcioját tudjam hogy mi mere van
JoeDestroy
Itt egy BOOTCD-s ghost 6-os FAT NTFS EXT2-3 rendszereket tud menteni.

Ez szinteén DOS bootlemez csak cd.
Van olyan opció is ami egy partíciót egy másikra ment egy az egyben.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

L Viper
Én, mint õskövület használok egy régi DOS-os Ghostot. Ahhoz kislemez meghajtó kell, DOS bootdisk és lemezes õsghost :-)))). Gondolom sok mai gépben már kismeghajtó nincs is :-D
Lehetséges rendszermentés, másik vinyóra is, elõtte le kell ghostal menteni a rendszert és az újra visszaállítani.
Szerintem k*rvajó dolog ez a ghostolás. 3 perc alatt felrakom az új/régi rendszert ahogy kézreáll, minden használt kis alkalmazással, progikkal, stb. Egy lemezkarbantartás, vagy egy víruskeresés is hatványozottan sok idõ.
repvez
Winyó ugyben senki nem tud felvilágositást?
Molnibalage
Afelõl érdeklõdtem, hogy mit tud a motor, mi a jövõ és, hogy bejelentkezett -e már érte több végfelhasználó vagy fejlesztõ. A többi ott van leírva.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

L Viper
Jogos. A politika ide nem való, van arra sok másik topik.
oksa!
Mivel angolom igen gyenge.... pontosan! mit írt a szlovák srác és Molni?

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

repvez
Megkérnélek Legközelebb mellözd mindenféle politikai hangvételü megnyilvánulásodat ebben a topicban ez nálunk itt nem szokás!
Sose tudni ki olvassa mint a mellékelt ábra mutatja és kellemetlen helyzetet okozhat.
Boconadi
😄😄SA😄😄😄😄
L Viper
<#nevetes1><#taps>
Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Boconadi
gázkart hogy oldaná meg? Szerinted egy Joy-on hogy van megoldva? 😄
Buren
Õõ a videókarit GPU-nak illene rövidíteni nem VGA-nak.. <#vigyor5>

A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.

repvez
Bármilyen meglepõ de pont az a része a legkönyebb mivel boltba lehet kapni:cicus
Mint mondtam a többi meg pénz idö és anyagtól függ:kabin épités
Ez fasza,tetszik.
Top gun "librettója"megvan?
Tgun

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

z0ty4
Nekem is rendes F-16-om van, de sajnos nincs pénz Kerozinra, így átépítettem szimulátornak. <#banplz>

Multi a 7végén ?

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

L Viper
Hmmmm, nekem is pont ez jutott eszembe 😊
repvez
Én is néztem a forumokat és tényleg mindenre gyorsan válaszolnak és ha jó ötletet mond az ember még bele is teszik az engine-be.

Dr EVIL:mini kabinban?DEhogy csakis méretarányos 1:1-es kabinnal.Az enyém már papiron létezik csak pénz, idõ és anyag kérdése az egész.
Mert a szlovák csávó nem látta, hogy magyar vagy😊 de ez csak poén.

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

Molnibalage

Molnibalage
Nem. De álmodni sokmkindenrõl lehet.

Srácok ti otthon kis mini kabinban nyomjátok a szimulátort?
vagy félreértettem.....

repvez
egyszerüsödik a kabin épités a simulátorhoz 😊 egy ilyen összeállitást elviselnék itthonra
Molnibalage
A mondat elsõ fele az, ami érdekes és bassza csörõm. Erre hivatkozva nem akarják kiszedni a vehicle magnificationt. A bubble slidert ellenben simán eliminálták...

repvez
ezekszerint nemsokára lesz uj javitás.Mivel ma lövik fel az urhajót és 2-3 nap mulva dokkol az ISS-en.
Molnibalage
Bemásolhatod, de ez nem teljesen tesztelt exe. A régit backupold. Természetesem más exe-vel rendelkezõ játékossal multi kilõve.

z0ty4
FFViper-2.3.3.23.rar nekem még ez volt. Akkor ezt ne másoljam be ?

repvez
Egy OFF kérdésem lenne
Ha jol tudom valaki használ itt gost progit.
PM-ben vagy akár itt ia elmondaná nekem hogy mivel és hogyan lehet azt megcsinálni hogy egy uj winyora a régi tartalmát 1-1ben átmásolni ugy hogy minden ugyan ugy müködjön utána is és a régi helyén törölni lehessen?
Az egyik rokon kinötte a 40gbos winyoját de nem tud vagy nem akar ujratelepiteni semmit és az uj winyora mindent át szeretne menteni változtatás nélkül.
Ebben ha tudtok segiteni azt megköszönném, mert még én sem csináltam elötte ilyet és a progit sem használtam soha.
L Viper
Kicsrélte, nekem már a Lod Editor volt a csomagban.
z0ty4
Ez mi is pontosan ?

Molnibalage
BaldEagle eltolt valamit. Az LE 7. akrány helyett véletlen egy frissebb exe-t rakott fel. 😊
Szedjétek, amíg lehet.

Az mondjuk vicces, hogy az LE is újabb, mint ami nekem van. (Bár én kb. 2 éve kaptam. Nekem még 6. akárhányas van.)

Molnibalage
Itt ez a bejegyezés. Az is jópofa ahol a frakáleffekt nélküli texútrázatlan tájat mutatja és aztán a végeredményt.

Mindjárt írok egy levelet, amiven felveszem a fejlesztõvel a kapcsolatot és az cleared to engage oldalon megkérdem a fickót, hogy vele is csinála egy interjút esetleg.

Molnibalage
Ha elolvasod a linket és megnézed a videót akkor láthatod, hogy már most a Föld nagy része benne vna 76 méteres felbontásban. Emlékeim szerint a NASA egyik mûholdja végigmérta radarral a Földet, de csak az 50 vagy 60-ik szélességi körig volt ilyen jó a felbontás. Hogy a fejlesztõ honnan szerzett adatot azt nem tudom, de van.

Még írja is, hogy a terrain mesh nyersen valami 142 (!) GB volt, de valami interpolációs sémával már "csak" 70 (?) giga.

Olvasd el a bologot.

Nálam mi volt a szezon és fazon?😊
Megnézetem repvez cuccait gondolom az quterra-ra gondoltál.
Szép, de pl a Battlefield2-ben is szépen mutattak a fák ilyesmi és modellezve voltak😊 cserébe (hátrányul) kicsi volt a pálya, mert fõleg kézifegyveres harcok voltak...

Papa01
Bocsi, nem görgettem le... 😊)

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Papa01

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Molnibalage
Ebben nem is nagyon vannak fák, csak objektumokhoz linkelve.

Ami te írsz az nem ökörség, hanem modellezésbeli korlát. Kevered a szezonzt a fazonal. A fák csak textúrák sok játékban, mert nincs az a PC ami lekezelne annyi 3D-s objektumot és textúrát, ami kellene. Akkor lehet választani, hogy ne legyen egyáltalán fa és erdõ, vagy legyen ilyen.

Köztes megoldás szokott lenni az, hogy egy láthatatlan hitbox van, amiben az fák vannak. Ha nekimész a hitbox-nak, akkor ütközés történik a modellek között.

A Falcon ingerszegénysége abból ered, hogy õsrégi a grafikai motor. Nézd meg repvez nem rég betett linkjét. Na, ekkorát fordult a világ 15 év alatt. Én konkrétan infraktust kapok, ha semmi nem fogja azt a motort haszálni.

OFF
Nekem nincs meg a Falcon...
Abban is ilyen ökörségek vannak, hogy a fákat letarolva simán megy a gép tovább?????...vagy már kiforrottabb? Amiket láttam youtubon videót, az igen ingerszegény volt (mármint a táj)....

Molnibalage
Ez a motor mindenhez jó lenne. Sajnos sok ilyenm ígéretes mindenre jó dolog bukott már el. Az alap megvan, de kellene komoly pénz és szándék is mögé, de legfõképp terv. Ez most "csak" egy baromi jó fizikai és grafikai motor, de midenféle alkalmazáshoz még nagyon komoly dolgokat kellene rátelepíteni és fejleszteni.

repvez
Freetrack 2.2-höz tud valaki profil leirást hogy melyik csuszkát hol es mennyire állitsam mert jelenleg ha lefele szeretnék nézni akkor ugy érzékeli mintha elöre hajolnák.
L Viper
Ez egy felszínt, tájat, domborzatot és idõjárást generáló projectnek készülget, a felhasználási terület elvileg sokrétû lehet.
Látok benne fantáziát szim. motorként is. Érdemes a Youtube-os videókba belenézni.
Molnibalage
Majd holnap megnézem. Sajnos ez is olyan levegõbe fejlesztésnek tûnik. Repszimek amiket fejlesztenek túl készen vannak - bár azok lennének - hogy motort váltsanak. Újat meg ki fog mostanában csiálni...? 😞

L Viper
Jó így.
L Viper
Figyelem én is egy ideje ezt a project-et, szerintem nagyon ígéretes <#eljen>
Molnibalage
Ja, nem túl világos a banner?

repvez
igen de azota frissült és 2 napja volt a legujabb annál meg régebben linkeltem
Molnibalage
Ezt már linkelted egyszer. 😊