Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Boconadi
az AF-nek volt hyperlobby elérhetõsége.
L Viper
Kis kuckó:

<#eplus2>
repvez
köszi szépen , régebben gondolkodtam, hogy megveszem , de igy jobb 😊
Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

repvez
nekem nincs hosszú listám:
-fizikai engine
-nagy felbontású domborzat
-AI fejlesztés
-MP kapcsolodás egyszerüsitése, mint a hyperlobby vagy hasonlo rendszer
-sérülés modell
-Repmodell fejlesztés

A többi kivánsággal oldalakat lehetne megtölteni, de ezek mindenképpen fontosak a mai kornak megfelelóen
Molnibalage
Ki mit kívánna egy virtuális Falcon 5-tõl.

Érdekes. Fura, hogy legtöbben avionikai fejlesztéseket várnának, de a környezettel kacsplatban semmiféle elvárásuk sincs. Szerintem ez egy kicsit skizofrén állapot.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Molnibalage
Hoppá!

A jó hír, hogy elvben már tudok egyik DB-bõl kiszedni gépet és berakni másikba. Tehát, ha lesz, akkor MolnyFalconba is bekerülhet.

(A Jaguar szar az 5.3-ban, az 5.5.3-ból szedtem ki a Jaguart. Egy apró hibától eltekintve tökéetesen mûködik.)

Boconadi
"Te csak egy magyar vagy" Ebben az elvben gondolkodva (márha így van) én sem tulajdonítanék sok jogot a hozzászólásaidhoz. 1-es alternatíva.

Vagy csak egyszerûbben többre lennél képes mint õk. Nem látják a fától az erdõt.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
vagy csak nem akarják látni... Hustler egy idióta. Ennyi. Azon kevés dolgok egyika amelyikben veled egyetértek <#hehe><#vigyor1>
Molnibalage
Az AS-16 szintné bugos, konkrétan CTD-t csináln minden indítás, legalábbis az 5.3-as DB-ben igen. Azóta meg nem nyúltak a vörösökhöz.

Molnibalage
Arra pl. mai napig nem válaszolt, hogy a TE rész mitõl esett szét atomjaira. Régen minden ott volt a megfelelõ kategóriban. Most a SAM-ek egy része a mech egyésgeknél van, de egyes SAM-ek teljesen eltûntek a listából. Pl. az SA-11.

Az 5.5 hónapok óta kint van, de ezt mégsem javították.

n+1 ezer éves hibák vannak az adatbázisban. A vörös KAB bombák emlékeim szerint még mindig atombugosak. Kb. 2 éve posztoltam azt is, hogy hogyan javítható...

Boconadi
Szerinte csak az az út járhatõ amit õ lát szvsz.
Molnibalage
Mondhatnám azt is, hogy csak tiszteletbeli tag vagyok. Annyi bajt nem okozok már, hogy Hustlernek megérje kivágni engem. 😊

Molnibalage
Most jött el megint az a pillanat, hogy Hustlert kedvem lenne egy picit szájbarúgni.

Az egy dolog, hogy nem figyel a bugpostjaimra, de hogy még ezek után neki álljon feljebb...

Nem tudom, hogy mi zajlik az FF csapatban, de egyes újítások lényegében mintha teszteletlenül kerülnének ki. Annyi a difi, hogy én legalább nem kamuzom be, hogy mindent olyan faszán tesztelnék és értenék hozzá...

Jópofa, hogy megkérdezik, hogy tag vagyok -e. Lényegében nem. A kapcsolataimat tudom használni, de az FF fejlesztésébõl és tesztelésébõl lényegében 0 részt vállalok kb. 9 hónapja. Az FF fejlesztõ fórumból amit én látok, az lényegében halott. Nyár óta kb. 15 poszt volt. Ebbõl fele az enyém. Egyes tagok válaszolnak a PM-kre. Ennyiben merül ki tagságom.

Khronik pl. feajánlotta, hogy az UI-n felül még installt is csinál az MolnyFalconak. Mindig is bírtam a scrácot. (És kurva jó Falcon videókat csinál.)

Molnibalage

z0ty4
Apropó.

A Kecskeméti Repülõnap zenéi között is vannak jók, gondolok itt Evanescence, vagy Nightwish. Azok nem jók ?
(Nekem a Nightwish-Instrumental a csengõhangom, kicsit elfogult vagyok <#banplz>)

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

z0ty4
Az király. Várjuk ezerrel.

Az pazar lenne, ha minden egyszerre jönne ki Decemberben.

Molnibalage

Boconadi
jah. Vannak elképzeléseim, némelyikbe bele is kezdek, de aztán idõ/kedv hiányában abba marad. 😞
Molnibalage
Hej, tényleg rég csináltal videót. Nekem mondjuk nem tetszik ez a fajta zene (?). <#vigyor1><#zavart1>

Boconadi
Molnibalage
Ez lemaradt. Ez az 5. jelölt.

A mostani tempóval kb. 3-4 évre elég zene van FunFalconhoz. <#zavart1>

Molnibalage
Na, a gépek fegyverzetkonfigja a francia gépeket leszámítva kész. A Mirage F1 és M2k-C és Jag az piszkálva lesz, de a Rafale õszintén szólva nem érekel. (A 3D kabin amúgy is bugos.)

A szárazföldi egységek új jármûparkja részben kész, és egy-két jármûhöz kell még MANAPD.

Pár rakéta FM és modellezõ értéke van még hátra és a századok nagyságának belövése a hadjáratokoz. Ha ez megvan, akkor elvben lehet összerakni az adatbázist!

JoeDestroy
Figyelek én is. Addigra lesz némi szabadidõm is 😊

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

Molnibalage
Csinálj egy TE-t 'oszt jóvan. 😊

z0ty4
Ekkora hülyeség is csak nekem jut az eszembe. Ha sikerül eljutni 1 helikopterig vagy a légvédelem vagy valami ellenség szed le. Képet csak felszállógéprõl sikerült csinálni, de itt is aktív volt a légvédelem rendesen.

Mivel eléggé lõtt a légvédelem, hol a bombát, hol pedig a gépet néztem. Én úgy vettem észre, hogy talált a bomba csak valamiért nem robbant fel a gép. Próbát tettem Maverick-el is, az sajnos nem fogta be, viszont repültem FA/18-A-val, ott volt egy AGM 123 nevû bomba, az tutira befogta a célt elsõre. Csak leoldáskor robbantam vele együtt.

Feliratozás nélkül kicsit nehezebb lett volna. Gyakorlásnak jó volt.

z0ty4
Ha lassan megy a reméllem igen. Ma úgyis sok idõm van majd megpróbálom, hátha sikerül.

Molnibalage
Mert a TGP kódja képes arra, hogy létezõ 3D objektumokra álljon rá. (Talán még chaff és flare befogására is alkalmas!)

Viszont a bomba, mint "objektum" nem képes értelmezni azt, hogy hiretelen nem talajmagasságra megy rá a jelek szerint. Ez csak tipp.

Épp tagnap elmélkedtem rajta, hogy pl. lassú vagy lebegõ heliket szét tudnál e bombázni. Közvetlen találattal elvileg nem, de ha alacsonyan repülsz akkor a heli alatt robbanó 2000 fontos bomba area effect hatása elég lehet. 😊

z0ty4
Sikerült egy érdekeset repülnöm. Oca Strike volt a mission. Elérek a kifutóhoz épp szállnának fel a gépek, a kifutó helyett a gépet fogtam be, na mondom ez sem lesz rossz. Befogás majd oldás. (GBU 10 GP´) A gép megkezdi a gurulást a bomba meg megy utána, a TGP szépen követi. Végül a gép felszállt a bomba ugy megy utána mintha rakéta lenne. A gép felszállt a bomba meg mellé ment. Érdekes volt az biztos.

Molnibalage
Váááááááááá, 1,5 napi szendvedés után megoldottam végre, hogy az SA-6 RWR ne legyen bugos. 😊

Elvileg az összes alap SAM úgy mûködik, ahogyan én akarom, egy apró bugszerûség van. Néha beragad az RWR, és folyamtosan STT és indításjelzést ad már akkor is, ha a rakéta túl ment rajtad.
Mondjuk ez valóságos is lehet félig meddig.* (Az RWR ki be kapcsolása megoldja a dolgot vagy, ha lemész a horizont alá, akkor végképp megszûnik a lock.)

* Az Sz-75 és Sz-125 a valóságban tudtommal akkor is átrakható olyan üzemmódba, hogy akkor is küldenek korrekciós jeleket amikor nincs is rakéta a levegõben. (Ezt a jelet külön érzékelik a besugárzásjelzõk.) Tehát ezzel valójában be lehet csapni a gépeket, ha szar látási viszonyok vannak, mert nem látják a rakétát, de az RWR alapján arra justhat, hogy rakéta úton van felé. Persze ez veszélyes, mert a kisugárzása mérhet a SAM-nak. Persze ilyen mélység soha nem lesz a Falconban szimulálva n+1 ok miatt. 😊

Molnibalage
Sok értelme nem lenne. Kb. akkorra tervezem kiadni. Az MP stabilitás gyengébb lehet az 5.3 DB miatt.

Egy biztos, a tesztek alatt - bár egyik sem tartott 10 percnél tovább - egyetlen egy CTD-sem volt még agresszív time acceleration alatt sem.

z0ty4
Ok. (lehet, hogy azt már a MolnyFalcon-al repüljük?<#violent>)

Molnibalage
Ünnepek elõtt vagy között. 😊

Az igazi probléma a zene kiválasztása lesz. Már most vagy négy potenciáls jelölt van!

1. Persze nem ilyen tré minõségben...

2.

3.

4.

Az elsõ kettõ az igazán esélyes. A Jim Jamison féle Baywatch több okból is megfelel. Nem túl hosszú és egyéb lehetõségeket is nyiva tart. 😉

Sima Falcon videókhoz kb. 6-8 zene áll raktáron. 😊

Addig MolnyFalcon ezerrel. Tényleg ki szeretném adni. Az utóbbi 1 héteben többet foglalkoztam vele, mint az emúlt 1,5 hónapban.

z0ty4
Az király ! <#eljen>

Balázs: volt szó egy FunFalcon videóról. Azzal mi a helyzet ?

Molnibalage
Helyzetjelentés, a MolnyFalcon adatbázisa kezd célegyenesbe érni!

Egy újabb dolog szimulálsására jöttem rá elvileg, a radaros SAM-ek reakcióidejét tudom állítani, az alcsonyan repülés hatékonysága így jobban közelíthet a valóságoshoz!

Molnibalage
Most melyikrõl beszélsz? Az új FM-nél baromira érezni. Sõt, minden kisebb gépnél elég jól érzõdik a tömeg. A légellenállás meg aztán mindenhol.

Az F-15E-nél azért érzõdik kevésbé a tömeg, mert baromi sok üzemanyag van benne alapból, 22000 font tája. Viva CFT. Ehhez jön a gép üres tömege. Ha erre ráraksz 8 légiharc rakétát és két 2000 fontos bombát az tömegre nem sok. Légellenállásra az.

A probléma az új FM-mal az, hogy 50% üzemanyaggal az F-15C 10k magasságon 7.5G kitarott manõvert sem tud full utánégetõvel és 4-6 légiharc rakétával 400-420 CAS táján, mert iszonyatosan nagy állásszöget és légellenállást számol a gép. Ezzel szemben röhejes, hogy egy Szu-24/F-111/ Tornado jóval kisebb t/w aránnyal fegyverekkel magpakolva tartja ezen a magasságot utánégetõ nélkül az 5-5.5G-t...

A Szu-30/33 gépek megpakolva több tonna bombával 400 CAS táján 10k magasságon 6G-t visznek szinte sebességvesztés nélkül.

A régi aero data és új hajtómû tolóerõvel nem esetlen kacsa az F-15E 400 csomó alatt. Csak ezt próbáltam ki, mert csak ezt az dat file-t küldte el Tom. Csak ezért meg nem tettem fel az FF4-et.

Technikailag az az érdekes, hogy a linearizált görbeseregek break pointjai - ezek a pontok adottak, ezek közé interpolál a progi - így a tolóerõnél és az aero részben nem ugyanott vannak. Ettõl még megy. 😊

repvez
az mit jelent, hogy fura?És csak az f15nek volt jobb az FM je FF4 alatt?
Ezeknél nem befolyásolja a fegyverek sulya, mert már régebben is irtam, hogy nem nagyon veni észre a manöverek között hogy megpakolva vagy üresen megy a gép.

Hustlers hsz-e nem volt valami sokatmondó.
Molnibalage
Tom adott egy jó ötelet. Az F-15 új FM-je hozta be azt, hogy 400 CAS alatt olyan fura az F-15.

http://www.mediafire.com/?vqsg0c1mbmk7jdb

Ez az F-15E FM-je, de úgy, hogy az aerodinamika az FF4 dat fájlból jön, de a tolóerõ és minden más a régi. Így nem olyan fura 400 CAS táján vagy alatta. Viszont a csúcssebesség asszem így nem lesz valós, mert az a része az FM-nek rossz. (Vagy lehet, hogy a tolóerõ volt gázos.)

A simadata.zip Acdata részébe kell bemásolni, csak töröljétek ki addik, hogy f15e229.dat legyen a letöltött fájl neve.

A többi F-15 típussal is el lehet ezt játszani ez a mókát.
A "BASIC AERODYNAMIC COEFFICIENTS" és az "End of Aero Data" közötti részt kell kitörölni és betenni az FF4-bõl jövõ adatokat.

Molnibalage

Molnibalage
Egyébként - asszem már írtam - annyira felületesen kezelik az adazbázist, hogy lényegében az ÖSSZES rakéta modellezése totálisan rossz. Indítás után az összes tömege 20-50%-kal (!!) nagyobb, mint kellene. A simdata csomagban a rakéta hajtóanyag tömege és a rakéta üres tömege külön szerepel.

Lehet, hogy terveztek valami exe változást anno, hogy egyik az össztömeg legyen és kivonja a másikat az egyikbõl. Ez estben negatív tömeg is lehetne lehet, hogy emiatt ezt elvetették. Most viszont mindenol a rakéta tömege = összötmeg.

Sokáig el sem akartam hinni, hogy ekkora hiábt lehetséges bennehagyni. Benne van. Atomdurva. Posztoltam, leszarják. Pedig ez alapvetõ dolog.

Ugyanis a rakéták csúcssebessége így más, mert a tolóerõt a nagyobb tömeghez lõtték be, hogy a csúcssebesség kb. azonos legyen a valóssal.- Igenám, de a nagyobb tömeg = nagyobb lendület = rossz kinematikai hatótáv, mert a rakéta gyengébben lassul. Egészem más profillal mennek a rakéták más tömegarányokkal és kisebb tömeggel.

Molnibalage
Nem kellett a melóhoz sem a nyelv és a diplomamunkához sem. A Falcon fejlesztette az angolomat legalább 1,5 évig. Semmi más. Aztán a nyelvvizsgára tanulás során csak frissítenem kellett azt, amit 7-8 éve még nyelvtanból tudtam. 2-3 hónap alatt aztán készségszintû lett az új tudás. A cikkírás a HTKA-ra még rádobott erre, de a cégnél is egyre inkább kellett a nyelv.

A Falconos tanulás bizony ad-hoc jelleggel ment.

repvez
Ha érdekel a végén elküldhetem a dokumentációt, amit a fejlesztéshez csinálok.
már kezdtem megijedni,hogy videot csinálsz róla 😄 (gonoszkodik)amugy nem kell elküldened.
Mert nem értik és / vagy nem is érdekli õket.
pontosan ez a helyzet,de inkább a második változat.

nem tudom,hogy ez a 3 év honnan jött,de ha a munkádhoz és napi szinten nem kell használnod semmilyen nyelvet akkor eltelhet 20 év is nem fogsz megtanulni.
te se tanulnád meg ha hasonló helyzetbe lennél magadtól ad hoc jelleggel.
Molnibalage
ez a modellezés része azért másabb mint amit te csinálsz,hogy egy progiban átirod az értékeket és nyomsz egy save-t.

Khöm. Itt azér csuklottam egy kicsit. Nem is kicsit, nagyot... Ha olyan kurva egyszerû, akkor miért is nem csinálta meg senki, amit én...? Mert nem értik és / vagy nem is érdekli õket. Nem az érték átírása a nagy szám. Tudni azt, hogy az mit csinál és mennyire messzevezetõ hatásai vannak.

Attól, mert nem programozol átlátni nem kis erõfeszítés az egészet és az exe alá betenni, megérteni, hogy hogyan mûködik. Ha érdekel a végén elküldhetem a dokumentációt, amit a fejlesztéshez csinálok. Csak nagy vonalaktban vázolja fel a dolgokat és változtatások listája lesz benne. A simdata változásit még annyira sem. Ott van egy könyvtár és benne az új dat file. Ennyi. Most vagyok 241 fájlnál és még nem vagyok készen. Nagyon nem... Ha minden egyes adat bejegyzés átírását belveszem, akkor sccra olyan 2000 változtatás van eddig az adatbázisban. Fegyer le /fel, rakéta hajtómû tolerõ, égési idõ, tömeg, hajtóanyag tömeg, radarok értékei, stb.

A másik fele a nyelv. 3 éve is pont ugyanezt írtad az angolról. Azért 3 év alatt illene fejlõdni. El kell dönteni neked, hogy mi fontos. Aeyes holland és asszem JanHas is. Németet valszeg beszélnik. Az, hogy semmilyen nyelv nem megy, az úgy nem járja. Nem csak Falcon terén. Ma már azért illene legalább egy nyelven valami közpszintszerûségen lenni, mert enélkül nagy jövõje nem nagyon lesz senkinek.

Visszaolvastam a 3 évvel ezelõtti kommentjeimet. Jót mosolyogtam rajta. Igen, az elején szívás volt azzal az angollal dolgozni, de tanultam és lett eredménye.

repvez
itt jön a nyelv pobléma,hogy amig még egy egyszerü mondat megirása is fél oráig tart addig ne igen álljak neki bonyolult tehnikai dolgokrol kérdezösködni,föleg ha esetleg valamilyen mult vagy jövö vagy feltételes modban kéne.
amiket irogattam eddig az a google translate müve volt nagyon sok korrekcioval,mert az elején azt sem értették,hogy ez most milyen nyelven van.
az irott szöveget nagy vonalakban el tudom olvasni,de irni és beszélni nem tudok angolul,mivel neten többnyire csak olvasni kell.

ez a modellezés része azért másabb mint amit te csinálsz,hogy egy progiban átirod az értékeket és nyomsz egy save-t.
Molnibalage
Csak egy kérdés. Vetted már a fáradságot megkérdezni valakitõl? Néma gyereknek meg anyja sem érti a szavát. Mondjuk JanHas-t vagy Aeyest? Ha Aeyesnek írsz mond, hogy a haverom vagy és én ajánlottam. Tuti, hogy válaszolni fog. Viszont lépésrõl lépésre kell menni. Nem egy rövid folyamat.

Mennyire segítõkész? Én pl. csak azt kérdeztem tõle, hogy a kabinjait vajon lehet -e a MolyFalconhoz használni és a Hitexet. Errõ õ élbõl átküldte az egyik pitet és a Hitexet, hogy nesze fiam, próbáld ki az elméletedet! A múltban többször is beszélgettem vele. 1-2 napon belül válaszolt emailra vagy privát üzenetre is.

(Mondjuk az F-15E-t, amit régen megvettem, csak az igazoló mailt véletelnül kitörötlem. A firssítés FF5-re elvben ingyenes lett volna.)

A PMC oldalon nyüzsögnek a devek és nem az F4support és FF fórumon. Ne tudd meg, hogy én hány dolgot tanultam meg úgy, hogy kérdeztem és utná még nyomoztam. Te jelenleg azt várod, hogy a sült galamb a szádba repüljön...

repvez
az a pesszimista benne, hogy már akkor leirod, mikor még nem is láttad és a régi db és hadjárattal is egész jol elvan a társaság ugy 10 éve,aki egyedit akar az csinál te-t vagy modosit rajt, aki csak egy jot játszani akar annak nagyon is megfelel.

a modellezésnél nem kell nagy dolgokra gondolni,de amig nem irja le senki egy doksiba az alapdolgokat addig felesleges belekezdeni.mert itt nem a modellezés a lényeg,hanem, hogy mennyi a mozgo rész lehet és hogyan vannak elnevezve,hány polybol áll,mennyi és milyen texturát lehet hozzá használni stb...
mert ha minden elnevezés és darabszám megegyezik akkor csak felül kell iratni az eredeti texturát és modell fájlt esetleg db korrekcio a függesztményeknél ha belelogna az uj modelbe.
az utobbi évben fejlödött az az angolom,de mivel nem napi szinten használom és nem tanultam iskolában ezért nem fejlõdok.de ha nagyon kell megértetem magam.
Molnibalage
Mi a pesszimista ebben? Ezek a tények nagyrészt, amit írtam. Mav-Jp mondta ezeket. Se új DB, se új hadjárat. A régi helyszínek elvben kompatibilisek lesznek és a toolok. Minden más téren pont olyan félkész lesz, mint az OF 4.7. Lesz egy elvben jó kód, de "semmi" más.

A modellezés folyamatát "bárki" elárulja neked. Nem a titoktartásról van szó. Te mennyit áldoznál a szabadidõdbõl arra, hogy másnak megtanítsad? Ki van aki ért hozzá magas szinten? Kb. féltucat vagy tucat ember. Ennek egy része FF tag volt, de már leálltak. Most kb. Aeyes és Janhas...

Pl. még, ha te meg is tanulnád tudsz angoul hozzá? Mert pl. hogy van az, hogy 3 éve is az volt a fõ gond, hogy az angolod nem jó. Én 3 év alatt elég jól megtanultam angolul. Kellett... 😊

Molnibalage

repvez
miért kell egyböl pesszimistán hozzáálni a dolgokhoz?
lehet épp ezért késik,hogy kijavitsák ezeket, amgy meg ne mindig magadbol indulj ki.pl az én számomra az 5ös széria elötti részek sokkal élvezetesebbek voltak a változatos választhato küldik miatt.
Az OF problémája az én szememben a túlzott modernizált F-16-ra koncentrálás. Minek, ha normális hadjárat úgysincs hozzá...? Marad a "we are so cool" érzés...

ez mitöl probléma?a falcon egy f-16c szimulátor ha az a probléma hogy azt tudja amit tudnia kell az már rég rossz.
amugy melyikhez van normális hadjárat?
az adatbázis ha marad a felépitésbe,akkor ugyan ugy lehet modositani és a lényeges szó az "elsõ körbe" mert ahogy irtad az ff sem volt jo elsöre ez ilyen el kell fogadni.
a modellek terén biztos lesz változás és valami munkát kell hagyni a modellereknek is.most is lenne sok csak senki nem árulja el a folyamatát.
Molnibalage
Még nem. Ma nagyon belelendültem a fejleszgetésbe. Mondjuk valszeg olyan dolgokat csinálok, amit sokmindenki nem használ, de akkor is megéri. Félelmetesen szar állapotba van pár vörös rakéta modellezése, adatbázisa, stb.