Falcon 4.0 - BMS 4.3X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
www.pcpilot.hu
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A videó bevezetõjét és egy-két jelenetetét lehet, hogy lecserélem. (Tornado és Szu-17 kerülhet be új felfüggesztéssel. Sok nem fog látaszni szerintem...)
\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"
Szerintem az Aeyes új modellje lenne a pit, és ha meg lenne véve, akkor a textúrák is jók lennének. 2D-s pit meg nincs is benne.
Nálam ilyen.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
😊
Kb. 10-12 battalion állományát kell még átnézni és a repcsik dat fájljait átírni, hogy egyes bombákat alacsonyabbról dobjanak aztán mehet az egybepakolás.A tesztek során az szárazföldi egységek minimális MANPAD és AAA mennyisége pont úgy szuperált ahogy elképzeltem. Nagy szórással, de képesek sikereket elérni. Nagyon látványos ahogy a AAA dolgozik. 😊
Az egyedüli nagy és zûrös meló ami hátravan, hogy az új HP-kat ne kavarjam majd el. Dokumentálva van hónapok óta, hogy mi a terv, "csak" meg kell valósítani.
A hadjáratok szerkesztése elvben sokkal könnyebb és gyorsabb lesz, mint vártam. Néhány új egységet kirakok, pár SAM-et átmozgatok és új repszázad elhelyezkedések lesznek. Elsõ körbe jó lesz, azt meglátjuk, hogy hogyan tovább. A TE fanok is megtalálják számításukat, azt garantálom. A teszt alatt számtalan olyan TE-t csináltam, amit ki is adok majd továbbfejlesztve.
BTW, el sem hiszem, hogy két éve jött ki. Még azóta sem játszottam vele gyakorlatilag semmit... Talán majd most. 😊
Pont délelõtt néztem a kézikönyvet a HARM-ról, de ezek szerint ezen átsiklottam.
Itt mérgelõdtem hogy a f..ért nincs a WPN lapon... <#falbav>#falbav>
Srácok, a HARM kezelésnél nektek van HAD mód?
Én csak a HAS és a POS módot találtam.
Az elsõt nem igazán csípem mert nem tudom helyileg melyik radart fogom be,
az utóbbit meg még nem próbálgattam mit jelez ki.
Régi módszer szerint zajlik:
1. az FF5 gyökerébe Theaters\Balkans könyvtárstruktúrát meg kell csinálni.
2. kicsomagolás (után, közben) a \Balkans Ver.2.0.8 tartalmát a létrehozott helyre kell másolni.
3.theater.lst fileba be kell írni:
# Balkan Theater
Theaters\Balkans\Balkans.tdf
és már mûködik is.
Kisebb hibák vannak így elsõre.
- Balkan terület alatt a setup nem mûködik mindenhol, alapnál viszont beállítható.
- Egybõl lelõttek TE-ben, a katapultáló emberkének nincs textúrája.
- Az AOA indikátorban és az NWS kijelzõnél textúrahiány van.
Mindezek ellenére fogom szeretni.
Simán odalépve nem ad linket, csak szöveget a link helyén.
Amit a #34081-ben raktál azt szedem le 😊)
Én nem tudom a hétvége elõtt tesztelni, majd meséljetek hogy milyen.
(Holnap megyek 2 napra Szerbiába...)
Nekem derstef három napja akart beta verziót küldeni. Ez valszeg olyan beta relese - bár jobban tesztelt - mint amilyen a MolnyFalcon lesz. Ott lesz 3 hadjárat, de lényegében teszteletlen lesz, mert nem lesz benen olyan súlyú változás - ettõl persze még lesz benne bõven vátozás - ami ezt igényelné, meg idõ sincs rá.
Balkan
(Jana megvan az új mikrofon? <#violent>#violent>)
Szép dolog az elmélet, csak én gyakorlati tapasztalat alapján határoztam meg a bitrátát. (És nem mpeg-et használok.)
A tesztelések során, ahol videókat adtam az FF csapatnak, akkor mindig csak 800x600-ban és kis bitrátával küldtem, azon látszódott, ami kell. Jó kockás és pocsék színû volt, de a bug ettõl látszott. Abban az idõben viszont 1024-es felbontásban a videót kb. 3-szoros bitrátával kódoltam. A minõség, khöm, szembeötlõ volt. Elhiheted, kódoltam már pár videót elég sok módszerrel. 😉
(1 megabites felbontással a sok évvel ezelõtti tré minõség, ha kijönne.)
Milyen kihasználatlan felület? Nem értem. Ott ahol pár 0,5-0,8 tized vagy 1 sec van, oda értelmesen semmit sem lehet beszúrni, mert kb. ennyi az átmenet két vágás között. A zene eleje megadja, hogy hol és mikor kezdõdhet a film rész és hol van a vége.
http://www.youtube.com/watch?v=UtmAiNG2Lxk
Nem ezt másoltam, de valahogy az "akcióssága ua.". Ezt teszi lehetõvé a zene. Az jelenetek vágásánál az tizedmásodpercekért is kõkemény harcot folytattam. Ahogy írtam, ez nem egy "akciómozi".
Ez az volt. Nem is volt hosszú into, mert más céllal készült.
http://www.youtube.com/watch?v=YsPRjcVzUak
Erre lehetne még egy akciósat csinálni. Egyszer már kérdeztem, hogy mi a zene, csak nem találom a választ. Újra valaki? 😊
1 vagy két jelenetet ki tudok cserélni, de milyen akció (?) van abban, hogy mutatok két új vörös loadoutot, amikor az átlagusernek azok max. célpontok? <#zavart1>#zavart1>
Még annyi jutott eszembe, hogy az elején a szöveg és jelvény alatt lehet halványan esetleg taxizó gépeket mutatni új konfiggal, de ahogy írtam már, a videó célja egy érzés átadása. (Mint szerintem minden ilyen videónak.)
Én arra vártam volna elsõsorban reagálást, hogy túleffektelt -e, nem túl világos, nem villoga -e nagyon itt-ott, nem recés -e valahol a képernyõ széle figyelmetlenségbõl, stb.
No, back to work. 😉
Ha van javaslat, akkor persze javíthatok bele. Pár helyen sikerült egészen sajátos mozgást elérni.
én csak erre irtam a véleményem.
akkor kezdem én meg a matekkal:
11.1.5. Felbontás és bitráta kiválasztása
Ha nem konstans kvantálási módban fogsz kódolni, akkor meg kell adnod a bitrátát. A bitráta koncepciója elég egyszerû. A filmed tárolására másodpercenként felhasznált bitek (átlagos) száma. Normális esetben a bitrátát kilobit (1000 bit) per másodpercben mérik. A filmed mérete a lemezen egyenlõ a bitráta és a film hosszának szorzatával, plusz egy kis "túlterheléssel" (lásd az AVI konténert például). Az egyéb paraméterek, mint a méretezés, vágás, stb. nem változtatják meg a fájl méretét, amíg nem változtatsz a bitrátán is.
A bitráta nem aránylik a felbontáshoz. Ezért mondhatjuk, hogy egy 320x240-es fájl 200 kbit/sec-kel nem lesz ugyan olyan minõségû, mint ugyan az a film 640x480-ban, 800 kbit/sec-kel! Ennek két oka van:
Érzékelhetõ: Jobban észreveszed az MPEG hibáit ha fel vannak nagyítva! A hibák a blokkok (8x8) méretezésébõl adódnak. A szemed nem látja meg a hibát 4800 kicsi blokkban olyan könnyen, mint 1200 nagy blokkban (feltételezve, hogy mindkettõt teljes képernyõre nagyítod).
Elméleti: Ha egy képet leméretezel, de ugyan akkora méretû (8x8) blokkokat használsz a frekvenciatartomány transzformálásához, több adatot mozgatsz a magasabb frekvenciatartományokba. Egyszerûen fogalmazva, minden pixel több részletet fog tartalmazni, mint elõtte. Így habár a leméretezett képed kiterjedésében az információ 1/4-edét tartalmazza csak, mégis az információ nagy részét tartalmazhatja a frekvenciatartományban (feltéve, hogy a magas frekvenciák nincsenek kellõképpen kihasználva az eredeti 640x480-as képen).
A régi leírások egy "bit per pixel" megközelítés szerint javasolták a bitráta és a felbontás megválasztását, ez azonban általában nem helyes a fentiek miatt. A legjobb becslésnek az tûnik, ha a bitráta léptéke a felbontás négyzetgyökével arányos, így a 320x240 és 400 kbit/sec összehasonlítható a 640x480 és 800 kbit/sec-kel. Azonban ez még nem lett bizonyítva sem elméleti sem gyakorlati törvénnyel. Továbbá, tekintve, hogy a filmek nagyon változatosak a zajtól, részletességtõl, a mozgás szögétõl, és a többitõl függõen, haszontalan általános tanácsokat adni bit per átló hosszára vonatkozóan (a bit per pixel analógiája, a négyzetgyök felhasználásával).
röviden nem sok köze van a felbontásnak a mérethez, és a bitráta nem egyenlö a felbontással.Ha ezalapján jol számoltam akkor elég az 1mbites bitráta ehhez a felbontáshoz.
a többiröl meg legyen elég ennyi:
Sokszor nem értelek, tök lényegtelen vagy fura dolgokat hozol fel, de azt, ami igazából fontos sokszor nem látod. 😞
"A MolnyFalcon lényege nem a csak (sok) új HP, hanem a modellezés és új FM. Azt ilyen videóban nem tudod megmutatni. A Szu-17 en is merõben új konfig az volt, csak sajnos nem látszik"
tehát amit nem mutatsz meg azt nem láthatom igy csak olyanrol tudok irni ami látszik.
[i]Készül MiG-27 vágás is, de nem fért bele, egyszerûen túl rövid a zene.
[i]
A zene nem rövig csak 80mp(lemértem) kihasználatlan felület van a videoban ahol fekete alap van vagy fekete alapon csak szöveg
20/10 Mbit/s 2500FT
1280x1024 az mennyivel több képpont, mint 1280x720? Ennyivel arányosan kisebb bitráta van. Ez 4Mbit helyett 3Mbit-es. A videó alig 3 perc vagy annyi sem. Arányosan semmivel sem kisebb a többinél. Maga a videó kisebb. Ha a szokásos 4-5 perc lenne, akkor kb. 20%-kal, ha kisebb lenne. Ez nem az én érdemem, ez sziplán fizika (?).
Egyébként a megabites netek korában kit érdekel, hogy 60 vagy 120 megát kell leszedni? A méret inkább nekem fáj, mert az upload az, ami ma is nevetséges sajnos... (8-10 ropi szaros 512k uplodaért. Röhej.)
Su-24 markánsan új loadout kapott és látható is a videóban. A MolnyFalcon lényege nem a csak (sok) új HP, hanem a modellezés és új FM. Azt ilyen videóban nem tudod megmutatni. A Szu-17 en is merõben új konfig az volt, csak sajnos nem látszik, mert vagy arra fókuszálsz vagy az eseményekre. A kettõ együtt nem megy. (A preview thread-ben már látható volt)
Az SA-2-es vágásnál nektek tutira nem tûnt fel, hogy egészen új az elrendezés van, nincs teletömve egységekkel egy üteg. Ennek elég messzaható következményei vannak és ez mindenhol így lesz. Igazából szerintem az átlaguser a változások egy részét soha nem fogja érzeni, csak azok, akik nagyon harcdore szinten tolják.
Majd akkor fogjátok érzeni, mikor fura (?) módon egy szem CBU nem vág haza egy egész üteget. 😊
Készül MiG-27 vágás is, de nem fért bele, egyszerûen túl rövid a zene.
"Flare dobás" és flare dobás között is van difi. 0:57-tõl van két vágás. Mutass csak egy olyan Falcon videót, amiben ennyire látványos jelenet van. Granatálom, hogy egyet sem találsz. Lehet, hogy szerénytelenségnek hangzik, de nagyon sok videómban vagy legalább egy olyan kamerakezelési mutatvány, amit sehol máshol nem láthatsz.
A dobule killes F-14 vs. MiG-21 bis jelentet szerinted hányszor kellett eljátszani, mire összejött? Az utolsó vágáshoz hasnolót láttál már? Sok loncis videókban nem látni ilyeneket, pedig ott oda rakod a kamerát és úgy tekered vissza, ahogy nem szégyelled...
A videó lényege, hogy egy érzést adjon át, hogy tõõõõõõõõõõõõtsd le a cuccot majd és legalább próbáld ki. Attól, mert lesz egy szép relese notes, attól még nem harapnak rá. <#zavart1>#zavart1>
Sokszor nem értelek, tök lényegtelen vagy fura dolgokat hozol fel, de azt, ami igazából fontos sokszor nem látod. 😞
Az emberi méret alatt azt értem hogy most 3 percet sikerült 60mb-ba tömöriteni jo minöségben az elözöekhez képest amik 4-5 db 100mb-os részekbe lehetett leszedni normál képaránnyal.
A képváltásokkal nincs baj és értem is hogy a zene ütemére mennek, de a képek között áthatásokkal is lehetne operálni mint az f15ös résznél és nem 1 mpes fekete képernyövel, mert ha összeszámolod akkor a félperces intró a félperces outro és minden egyes képváltás mp-e összeadva majdnem a fele videonak fekete vagy fekete hátterü amit lehetne aktiv jelenetekkel kitölteni.
A tartalma ha a Molnyfalcont akarod "reklámozni " vele akkor olyan dolgokat kéne beletenni ami egy kicsit vizuálisan is megfogható változás. mint a tomcatek phoenix inditása.Esetleg valahogy jelezni hogy ezek a változások történtek, mert ha nem tudja valaki, hogy mire kell figyelni akkor nem fog feltünni a változás.
Vagy egy kis történetet addni neki, mert a pacificnek is van története még ha képváltásokbol is áll.
Mert addig csak egy video lesz a sok körül ami ugyan arra sémára készül :
-gép flaret dob
-használja a fegyvereit
-flaret dob
-képváltás
ugyan az elölröl
Az meg, hogy kinek mi a pozitív, nehéz eldönteni. Én pl. nem csípem a WS-t, de mivel a többi képarány lassan kihal, hát ebbe csinálom...
Mirõl kellene szólnia egyébként a videónak? A Pacific intrója mirõl szól? Felvillanáskról egy nagy valamibõl. Ez is arról szól. 😊
A képváltások a zene ütemére mennek...
Jana mikrofont remélem vettél.
Más,ez cool:
cockpit
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
MEgnéztem a videot:
Pro:
-Mint video nagyon jora sikeredett
-végre emberi méretbe sikerült elkésziteni jo minöségben is és WS aránnyal.
-jo a zene.
kontra:
-Amiröl kéne hogy szoljon azt ahogy mondani szokták nem jött át.
-Ez nem csak a te hibád, hiszen nehéz azt bemutatni, hogy nagyobb távolságbol lehet egy rakétát inditani mint elötte.
-Még mindig sok idö telik el fekete képernyövel a képváltások között.
-rövid
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!