52966
  • axenet
    kicsit később lehet csatlakozok
  • z0ty4
    Krisszel repülünk egyet, gyertek bátran.
  • L Viper #37810
    Sajnos én a kép bal felén látható parkban lakom :P
  • axenet
    Viper bácsinak szép nagy a háza.... az a két torony nem túlzás egy kicsit
  • hooah
    Ha már ismerkedés van akkor beszállok én is.

Szeged(általában) és 24 évemmel elég fiatal vagyok a csapathoz, bár Bence még így is csókolomot köszönhet :D
  • JoeDestroy
    Ha már majdnem mindenki logót váltott, én is :)

Gundark kérdésére.

Tiszaújváros, 37,2

Hozzám Viper és Boci lakik viszonylag közel eddigi ismereteim szerint.
  • L Viper #37806
    41,6 és klikk :D
  • axenet
    BP 28
  • Molnibalage
    Szigetszentmiklós - én csak úgy mondon a fővárosiaknak, hogy a napfényes dél :) - 29 leszek hamarosan.
  • z0ty4
    Szolnok City, 33
  • Gundark 1 1
    Még mielőtt valaki félre értené, mindenki úgy játszik ahogy szeretne. Egyenruhában meg sisakkal a fejeden? Rajta. Ha falkában akarsz, ám legyen.

Még egy kérdés: Nemrégiben lepődtem meg Herr Lacán odaátról az IL2 fórumból, hogy itt lakik tőlem néháby utcányira. Ti merre vagytok, és hányadikat tapossátok? :) Én Bp-n lakom és lassan 40 leszek :)
  • Gundark 1 1
    Bezony az komoly volt. Akkor rendszer érzésünk volt. :)
  • L Viper #37800
    Hát igen, ebben nagyot alkotott az LP.
    Az AF-ben szépen tette mindenki a dolgát. Sokszor lepődtem meg. Egyszer Gundarkkal toltunk egy bevetést földi célpontok ellen és még helikopterek is támadtak a mi oldalunkon. Durva volt a géppuskatűz.
  • Molnibalage
    Igen. Az ATO iszonyatosan agresszív. Megnéztem a 2010-es hadjáratokat benne. A csilvili multirole gépekkel ellátott AI csak úgy indította az OCA és SEAD bevetéseket az ALAP role score meleltt. Két Patriot üteget is a szemem láttára kaptak szét. Ha az FF olyan ATO-val bírna, mint az és az én modellező értékeimmel azt hiszen elég hamar nyüszítene bárki a MolnyFalcon MOD-ban. Hullámokban támadna az MI a repterekre és légvédelemre.
  • L Viper #37798
    De hozzátenném, hogy a legtöbb örömöt a ronda de stabil AF nyújtotta. A legtöbb multi is azzal volt, meg legalább a Balkánját szépen összerakták. Ja és az ATO rendesen össze volt rakva benne.
  • axenet
    nyilván a jó alapprogram nélkül nincs miről beszélni. A többi ízlés kérdése, nekem az csak egy része a dolognak. Az előre megtervezett, és együtt (nem AI-val) kivitelezett küldetések, rendes rádiókommunikációval, SOP-vel (standard operation procedures) a másik.
  • L Viper #37796
    98-ban leesett az állam.
    Persze nem is futott rendesen :)
    Kellett pár év, míg jobban rákattantam. Nálam a SuperPak 2-vel kezdődött. Abban még lapfelhők voltak :P
  • Molnibalage
    Ezt a részt nem értem.
  • Molnibalage
    Hát, te tudod... Számomra nem. Nem a multi lehetősége definiálja aszimulátort.
  • axenet
    balázsnál a pont, valami hasonlót akartam írni
  • Gundark 1 1
    Nálunk még ennyi sem volt :) Ezt nem tagadhatod. :)
  • axenet
    Hát, én úgy vagyok vele, hogy az idő elmegy, ha csak kötetlenül repkedek is, viszont az közel sem akkora élmény, mint pl 16an 4 kötelékben emberi awacs-al végignyomni egy hajnali hadmozdulatot, ahol 5-6 országból vannak jelen.... szerintem ez teszi inkább szimulátorrá az adott programot, nem pedig a fizikai modell..
  • Molnibalage
    Nos, a Lock On exe-ét nem ismerem, de a gépeket leíró görbék gyalázatosan szarok a jenki gépek estén. Abban sem vagyok meggyőzve, hogy maga a core FM jobb lenne...
  • Gundark 1 1
    Azért veszed komolyan mert még van rá időd :) Aztán jön a meló, Asszony, gyerekek, onnantól már látod mi a fontos és mi nem :) Ez is jó, szórakoztatja és kikapcsolja az embert. Beszéltük már, ez egy játék. Az igazi szimulátorokhoz amiket kiképzésekre használnak semmi köze. Nem is lehet, nem egy kategória az alatta lévő informatikai háttér. Sőt sajna még akkoriban nem volt lehetőség az áramlás meg a többi erő jelzésszintű modellezésére sem. Fejlődött a repmodell sokat, de még mindig elmarad akár csak a lokkontól is. A mostani szimek már ezt tudják alapból. (DCSk, RoF Clod.) De nem is egy cédések :) Meg nem is egy proci fut alattuk mint akkor :) . Emlékszem mikor 98ban kijött mennyit kellett várni a betöltésre. Ma már pikk pakk megvan.
    Avionikában viszont jók vagyunk. A többiekhez képest :) Ők meg erre nem fordítanak figyelmet.
  • axenet
    Hát, ha már "szimulálunk" valamit, akkor szimuláljuk rendesen, én ugy vagyok vele. Nem görcs ez, csak dob még a játékélményen. a poén ott is megengedett, csak így kell kezdeni: "Python 11, python 12 ...."
  • z0ty4
    Mint tegnap Bence :)))

háttérben Anyu :)))
  • L Viper #37786
    :)
    Na ez a számítógépet is vigyázzállásban kell bekapcsolni nem az én műfajom.
    Örülök, ha néha időt tudok szakítani egy kis kötetlen repkedésre. Kiskoromban már kinőttem a katonásdit játszokból :D
    Persze azért legyen bizonyos fegyelem egy multin. Alapdolgok, hogy nem beszél mindenki össze vissza TS-en, legyen összhang, de nem harapjuk le egymás fejét, ha néha bedob egy-két poént is.
  • axenet
    Nagyon jó volt a tegnapi első repülés, bár csak ketten voltunk Kite barátommal. Persze ott alap a ramp start indulás, cirka 10 perc alatt sikerült is, elég türelmes volt a srác

Komoly formáció repülés, brevity (kódbeszéd) használat, Tankvadászat. Ott mindenre van pontosan rögzített eljárás. Várom a folytatást.

Zotya, accelerator = brake, brake = right toebrake ....én igy kezdeném, ha nem, akkor próbálkozni kell, a játékban a rudderre,brakere és right toebrakere probálkoznék
  • z0ty4
    Így ismeri fel a játék a pedálokat. még nem sikerült feléleszteni, most megyek bújni a fórumot, hátha használ valaki ilyen kormányt. A teszted hogy sikerült?

• L Viper #37783
    Nem kell Hamachi.
    Beírod a szerver IP-t, beírsz egy netsebességet és connect. Pofon egyszerű a kapcsolódás.
    Ha routered is van, természetesen engedélyezed a megfelelő portokat.
  • z0ty4
    Esti multi

Van ilyen multi is. Ákossal csak sóhajtoztunk. Majd legközelebb jobb lesz.
  • Razor18
    Még mindig a Hamachival kell molyolni az online csatlakozáshoz? Harci bevetéseket még nem rontanék el a kissé poros emlékeimmel az eljárásokat illetően, de néha esetleg beugranék egy-egy ilyen konkrét tét nélküli fetrengésre...
  • z0ty4
    A mai kicsi repüléshez csatlakozott Bence is. Videó folyamatban, addig pár kép

• axenet
    Ilyen első repülés. kiderül, hogy tudom e merre kell tekerni a kormányt
    leszek tsen nemsokára
  • z0ty4
    videó

Krisz ha gondolod használhatsz fel belőle. Már csak valami harc kell hozzá.
  • z0ty4
    Na azzal csak a baj van. Most futok neki vagy ötödjére ( de tuti utoljára) vagy kicsi volt a kép, vagy a hang xarakodott, most mindent 1080p-ben és kész. Aztán feltöltöm gyorsan, ehhez még vehetünk fel valamit.

ez a próbarepülés mit jelent? képet csinálj,
    mondjad nekik, hogy van egy hű segéded de nem ért angolul :)))
  • axenet
    ja, akár. Én úgyis csak negyed11ig tudok maradni, utána 72eseknél lesz próbarepülésem... Addig meg elbohóckodunk, hacsak nem csatlakozik még valaki.

Zotya, multkori videóval mizujs ?
  • z0ty4
    Jobbulást Krisz!!!!

Ha más nincs repülünk valami fun-t este.

• Molnibalage
    Este röplabda. Én nagyon szívesen csatlakoznék, csak a félek, hogy én túrom szét a jó netkapcsolatot. Régen csak nekem kellett a felhőszinkront kikapcsolni.

Ezen felül az a fránya szabadiő. A cikkírás szitne minden szabadidőt elvesz, lazulásképpen néha azért játszok is. Egy BMS4 fórum tag meg bevont saját kis projektjébe (Korea '80s helyszín), amibe majd bedolgozok. Ezen felül a suggestion thredet is valamikor folytatni kellene. És annyi mindent csinálnék még, amire nincs egy percem sem...

(Ezzel a BMS4-gyel meg inkább nem is játszanék...)
  • hooah
    Én levegőt alig kapok, meg nem korán kéne feküdjek, de majd meglátom.