52966
  • axenet
    Jól van, kicsit előbb is jöhetsz. Repülhetünk valami összetett küldetést, vagy csak gyakoroljunk ?
  • 97th Vampire
    Én szeretnék repülni. Akkor 19:00-kor.
  • arrow19
    Barázdabillegető
  • axenet
    Látom ti elvagytok
  • z0ty4
    Te hova mész?

Visszamenjééééé
  • axenet
    Na senki nem repül ma ?
  • arrow19
    Pajtikám hova mész?
  • arrow19
    Axe Likelikelike.
  • axenet
    DB hooo BD hooo DB
  • Molnibalage
    Akkor meg nem értem. '70-es években nem volt IAF F-16. Ha az adatbázis idomul a valósághoz - tehát nem lesz dispenser - akkor kínszenvedésnek tűnik, mert a MANPAD megmarad és a légiharc rakéták miatt halomra lehet mészárolni bárkit.

A gépek között ekkor a gépágyús légiharc megszokott volt, csak a gun damage értékek az exe miatt brutálisan felül vannak modellezve.

Ha nem nyúlnak bele keményen a DB-be, akkor szerintem kínszenvedés lesz az egész főelg azért, mert a kabin is túlságosan fejlett. A Falcon játékos oldalról úgy 1985-ig élvezhető. Akkor már volt Block 25 F-16, zöld MFD-kel. A Block 50 kabin viszonylag közel van ehhez. F-16A és más gépekkel F-16C kabin brutkó felülmodellezés.
  • axenet
    Ja, meg persze F16 is lesz, jól hangzik !
  • Molnibalage
    Mármint 70-es évek gépeivel PvP Izraelben?
  • axenet
    Ma leszek 7től, de lehet előbb is, valaki ?
  • axenet
    Red Flag down , jövő héten jön helyette az ITO 70s PVP szeró, alaposan átdolgozva. Na arra kiváncsi leszek
  • Molnibalage
    A legelején talán még AIM-9B-val is lövöldöztek. Az USAF AIM-9E-t használt, 72 közepétől feltűnt az AIM-9G. A Navy is használt G-t asszem, előtte meg D-t. H-t minimális mennyiségen tudtak csak ellőni.

Sparrowból E és E-2 változat volt asszem az elterjedt.

http://wiki.scramble.nl/index.php/Raytheon_AIM-9_Sidewinder
  • axenet
    Wasssuuup ??

Máris jobb a napom
  • 97th Vampire
    Molni!
    Vietnámi háborúban milyen típusú AIM-9 és AIM-7 volt használatban?
  • axenet
    Jana grat
  • L Viper #38995
    Ezek a gyakorló missziók nem adnak kiértékelést egyik Falcon verzióban sem (sajnos).
    Ennek ellenére, mielőtt elkezdenél egy kampányt, érdemes az eljárásokat és a fegyverek kezelését gyakorolni.
  • arrow19
    Én ma Kite-al repültem egyet.
  • z0ty4
    Mai multi sem jön össze, kinn alszok nővéremnél. Talán holnap.
  • Molnibalage
    A trainingből sehogy. Ezért tartom használhatatlannak őket, mert training részben nincs debrief. Bár csak itt áll rendekezésre a traing script feliratozás...
  • axenet
    akkor sajna itt passz...
  • MSTR
    AF
  • axenet
    Ez most AF vagy BMS ?
  • MSTR
    Már megy 1-2 dolog amit a gyakorló feladatokban próbálgatok.
    Egyet nem tudok (meg persze sok mindent) , hogy hol látom , hogy egy training feladat után mennyi pontot kapok , ill hogy milyenre sikerült a feladat.
    Hogyan kell befejezni és kilépni a feladatból?
    Köszönöm a segítséget , bocsi ha alapgáz .
  • Molnibalage
    Ha lehet, akkor sem tudom, hogy hol. A DED színét anno átraktam zöldbe textedittel, de itt meg is állt a tudományom.
  • axenet
    Holnap 7től 8ig tutira vagyok (hacsak nem történik valami dráma)
  • 97th Vampire
    Akkor majd írtok itt hogy ha lesz valamikor multi. Aztán meg vagy jó nekem vagy nem :D

Molni!
    FF-ben bele lehet kontárkodni valahogy a 3d-s cockpitokba? Speciel a kamera helyzetét illetve a belső világítás színét (flood light) szeretném megváltoztatni. Vagy ha ki lehetne kapcsolni valahol azt a ronda árnyékolást a 3d-s cockpitekben...
    THX!
  • axenet
    Vipers in the storm Ebook
  • 97th Vampire
    Hol is van ez pontosan? Linket tudsz adni?
  • axenet
    Jó kis könyvet találtam : "Vipers in the storm" címmel, természetesen ékes angol, de elég szakszavas a dolog, sztem könnyen érthető, egy Iraqban szolgált F16 pilóta küldetés leírásai, Ebook store-ban ingyé letölthető.
  • axenet
    Remélem vmelyik nap eljutok odáig, hogy nyugodtan leüljek a bms elé, akkor gyakoroljuk kicsit a bvr-t majd, de addig inkább az 1v1 gyakorlását javaslom. Ilyen apróságok pl, hogy ha garantáltan egy kötelék van csak ellened, akkor reflexből le kell szűkíteni a radart rájuk, és ha egyedül vagy ellenük, akkor TWS radar mód.
  • axenet
    Nincs mese, az AIM-9-et érezni kell, nem elég a hang, az M hiába all aspect, azért érdemes seggre indítani, ha 90 fokos az aspect, akkor nem ajánlom. Az X-et már nyugodtabban lehet lődözni, ott meg a sisakcélzós indításra kell ráérezni.

BVR taktikák 2V2 ? Amram-os gépek ellen mindenképpen a hit and run taktika ajánlott, ha ketten vagytok, akkor egy-egy célpont, legyetek jó magasan 30000 felett, lehető leggyorsabban , full burner, jammer 22 mérföldig be, akkor kikapcs, indít loft shot (felfelé nézve), majd rögtön fordulni, lehetőleg ellenkező irányba mint a célpont, ha úgy érzed, hogy nem vagy veszélyben (ami trükkös, mert ha nem mérnek be solid lockkal, akkor a rakéta élesedéséig nem kapsz jelzést az indításról, ha akkor kezdesz kifordulni,az már késő), akkor megvárod a pittbult, de a célpontot a radarkép legszélén tartva, majd fordulás tovább, 20fokkal lefelé, és kb 20 másodpercig vágtatsz elfelé (burner végig bent van) Arra figyelj, hogy ne legyél közel a társadhoz, mert bekaphatod a neki szánt rakétát, jammert pedig legkésőbb 21mf-nél kikapcs. Ez az alap, az ennél összetettebb 2v2 taktikákat majd szóban, meg bmsben.
  • arrow19
    Ez így van,a 9M simán csinál ilyet. Uncage+rákell hűteni akkor valamivel pontosabb.
  • Molnibalage
    Mondm, ez akkor fordulhat elő, ha az indítás pillanat után pl. kimászik a cél a FOV zónából. Számtalanszor előfordult velem, az "kőkorszaki" FF4 manualban is volt erről már szó.

400 csomónál 8G-nél az AIM-9M-nél is előfordulhat, hogy stabil befogás van, de indítás után mégsem követi már a célt a rakéta.

Nincs itt semmiféle bug. Így működik a Falcon, mindigis így működött.
  • z0ty4
    Nem az idegesít, hogy nem találta el, hanem hogy el sem indult a cél felé.

Mai multival kapcsolatban, megyek ki nővéremhez nem tudom mikor érkezem haza de már hiányzik a multi nekem is.

• z0ty4
    F-18 PVP

Ebből sem látszik valami sok az új Pitből.
  • Molnibalage
    Az alap DB-ben lehet, hogy nincs is légiharc rakéta a MiG-19-en, de ha van is, biztos, hogy nem all aspect.

A rakéta befogás meg nem mindig stabil, ha határhelyzetben indítod. Fogd be, és ha stabilan követi 1 másodpercig, akkor indítsad.
  • z0ty4
    BVR taktikában talán Ákost kérdezd.

Gyorsan reggel mentem egy kört, már csak Sidewinderem volt és jött egy Mig-19 velem szembe, azt vártam mikor lő le de nem lőtt. Végre meghallottam a Sidewinder búgó hangját indítottam, a gép jobbra a rakéta megy egyenesen, mondom csoki te merre mész wazze?

Lassan vége az esti kampánynak is :)))