52966
  • Boconadi
    Neked lassan kijár a 20 büntetőpont :D
  • 97th Vampire
    pc pilot-on várakozok. szóljatok.
  • axenet
    Nekem sajna még képlékeny a mai nap...
  • 97th Vampire
    1 küldetés erejéig tuti a részvételem.
  • z0ty4
    On Your Six !!!!!

• arrow19
    Srácok este 8után RedFlag?
  • Molnibalage
    A-10 kabin skin kiadva.
  • axenet
    sztem ez egy referenciapont kódja, pl egy híd vagy akármi
  • Molnibalage
    Oké, de mi által és hogyan?

A bat3541 elnevezési forma az, amit még nem láttam soha. Ilyen neve van egy fordulópontnak?
  • axenet
    crack2 supported" mit jelenthet?

Fedezve, támogatva van az adott egység

IP = initinal point
    DIP = delivery impact point (?)

Igen , IP az a találkozási pont, ahonnét a "push" paranccsal közösen támadnak (push pointnak is hívják), de van, hogy külön push és IP pont van, akkor az IP a földi csapás előkészítő, bevezető pontja

crack71 pushing now 3" - "hammer pushing" - "crack hammer31 is pushing from bat3541"
    crack az F-16CJm hammer az F-16CG, a pushing jelenti hogy támadnak?

Az előzőek alapján, ez a közös célfelé indulást jelenti a push pontról

"hammer3 check block" mit jelenthet?
    ez passz, többminden lehet

• Molnibalage
    "crack2 supported" mit jelenthet?

Beszélnek IP/DIP pontról, ez a cél feletti találkozás ideje lehet?

IP = initinal point
    DIP = delivery impact point (?)

"crack71 pushing now 3" - "hammer pushing" - "crack hammer31 is pushing from bat3541"
    crack az F-16CJm hammer az F-16CG, a pushing jelenti hogy támadnak?

Ez?

[/i]"hammer3 check block" mit jelenthet?[/i]

Ez a killbox ellenőrzés lenne?
  • axenet
    Célpont killboxa, bár jó esetben a kettő egyezik
  • Molnibalage
    A célpont killboxa vagy az, ahol éppen a gép van indításkor?
  • axenet
    Sztem ezek a "killbox"-ok
  • Molnibalage
    Egy kérdést intéztek felém:

F-16CJ HARM rakétát indít a Dani Zoliék állása ellen, '99-ben...

"crack3 magnum 6 golf 100"

crack3 - a Weasel hívójele
    magnum - HARM indítása
    6 golf - na ez lenne a kérdés!
    100 - az irány ami felé a HARM indítva lett??? (nagyjából jó)

másik eset

"crack3 magnum 3 tango 154 24"

crack3 - a Weasel hívójele
    magnum - HARM indítása
    3 tango - na ez lenne a kérdés!
    154 24???

A 154 24 az szerintem bullseye koordináta. A 3 tango és 6 golfról fogalmam sincs.
  • axenet
    Jól van, igyekszem.
  • 97th Vampire
    Jó lenne akkor ha előtte a bvr cuccot meg az amraam elleni cuccot is megmutatnád illetve elgyakorolnánk.
  • axenet
    Ahha
  • z0ty4
    Az tuti, addig talán lesz bőr a tenyeremen ( betonozás )

Redflag?
  • axenet
    Sorry Guys, nem jött össze nekem a hvége, csütörtökre szervezkedünk Janával épp
  • Molnibalage
    Tacview 1.2 kijött.

Tom Catz új packje. Sajnos még ez sem a használható kategória.
  • 97th Vampire
    Akkor lesz ma valami multi?
  • arrow19
    Grat!
  • z0ty4
    "Day 4, almost 5, NO server-crash till now, no campaign bugs ....NOTHING ...all clean and clear with constant traffic and players...and that with 1024 bandwith"

na ez a valami...
  • 97th Vampire
    Egy női névnek tűnik
  • Molnibalage
  • arrow19
    Mi az a Shilla? :)
  • 97th Vampire
    Én is úgy tudom hogy alapból 2 féle zavarjel létezik. A sok sok céljel (válaszd ki az igazit ha tudod) és az összefüggő hatalmas céljel sáv. A zavarforrások irányát tudják csak megállapítani, távolságát, magasságát nem. Ellenben a Falcon-ban gyakorlatilag az irányát és távolságát is meg lehet állapítani.

Most lehet hogy utálni fogtok, de mint annak idején mondtam, lehet nem szeretni Molnit a modoráért, de ettől függetlenül meglehetősen fontos problémákra hívja fel a figyelmet, amit én személy szerint nem értek hogy eddig miért nem tett senki se ezek kijavítására kísérletet (igazából itt a fejlesztőkre gondolok).
    Bezzeg hiperszuper modellek integrálására van energia, mert ezek sokkal "fontosabbak" a szimuláció szemszögéből.
    Úgyhogy én azt mondom, hogy ne dugjuk homokba a fejünket és ne burkolózzunk be valami bíborlila illúzióködbe. Vegyük tudomásul hogy a nagy BMS 4 se egy "benchmark" szimulátor, viszont a hibák kijavításával azzá lehet tenni.
    Számomra nagyon nem mindegy, hogy azért lőnek le mert béna vagyok, vagy mert bizonyos dolgok nem úgy működnek a BMS-ben mint a valóságban.

@Molni
    Biztos a bore indításra gondolnak.
  • Molnibalage
    A Falcon 2,5 foknál már földhátteret számol tudtommal. (Szintén RP5.) Az indítást egyébként lehet, hogy az MI tudja maddog módba is. Tehát hiába nem fog be, az irány alapján megy a rakéta.

Egyébként az lenne az igazi HOJ mód. Hogy, ha egyáltalán nem látod a célt, csak a zavarás irányát látod és befogás vagy célkijelölés nélkül indul az AMRAAM. Ilyet nem tud egyik Falcon sem. Sokan állítják, hogy igen, de bizonyítani eddig senki sem tudta...
  • Razor18
    Igazad van, hogy nem csak magasságfüggő, de ez a 40 nm-hoz tartozó 3000 feet magasságkülönbség mindössze 0,7 foknyi lefelé nézést jelent a vízszinteshez képest. Szerintem ennél azért jóval lejjebb van a horizont vizuálisan.
  • z0ty4
  • Molnibalage
  • Molnibalage
    Nem értem a kérdés. Távolságtól és magasságdifitől függ az, hogy földháttérben repül az ellen vagy sem.
  • Boconadi
    30 ezren? :D
  • Molnibalage
    Szerintem nem figyeltél oda arra, hogy földháttérben van -e a cél vagy sem. Ha igen, akkor az akár meg is felezhet ia range értéket. Ha te voltál magasabban, akkor te neki égháttérbe voltál. Ezért égette át a te jammereded az övé a tied viszont nem az övét.
  • 97th Vampire
    Nos ma reggel próbálgattam egy F-16c 50 1 vs 1 bvr-t ecm-el TE-be..
    Nálam nem történt átégetés 20nm-ről, de az AI az már 40nm-ről befogott (legalább is az RWR szerint) és 20nm-ről meg simán indított 2 AIM-120B-t. Ekkor indítottam bore-be én is 2-t és kifordultam, megkezdtem a defenzív manővert, chaff szórást.
    Ő természetesen mind két rakétával eltalált még én nem találtam el őt.

Nyílegyenesen felé mentem, a radar rá volt szűkítve, antenna magasságkeresési tartománya is jó volt, 30ezren mentem, ő 27ezren, mindketten kb 400 kts-el.

Mit csináltam rosszul???

(megjegyzem R-77 -el felszerelt j-11 ellen is kipróbáltam, ott valóban történt átégetés kb 20-25nm-nél. A feltételek ugyan azok voltak mint a fentinél. Viszont a j-11 is már 40nm-ről fogott az RWR szerint.)
  • Molnibalage
    Van. Az RWS 10%l erősebb, mint a a TWS. A VS 20%-kal, mint az RWS. Az STT mód esteén, ha befogtad a célt, akkor a radar range értéke 30%-kal nő, ez növeli az NCTR üzemmód azonosítási távolságát is.

RP5-ben vannak ezek benne.
  • 97th Vampire
    Melyik f-16 radarmód "égeti át" hamarabb a zavarjelet? Van különbség?
  • Molnibalage
    Hayab nekiállt optimalizálni.
  • Razor18
    Ez pont így van!