52966
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#40377 Ezt a kérdést számtalanszor feltettem magamnak. Csak tesztre és örömrepülésre nem használom, videókészítéseknél szoktam. Egyszerűen azért, mert nem tudom rendesen használni. Egyszer zoomolok be fej előremozgatásal és teljesen elveszti a '0' pontot. Tehetem akárhogy a fejemre az érzékelőket és tehetem akárhozva magát a TIR-t. Ha majd befejeztem az F-15 cikket, akkor veszek track clipet meg egy zsír új bivalyerős vasat.
Egyébként kb. 3 éve nem repültem normálisan, azóta nem vittem végig egy hadjáratot sem. -
#40376 -
#40375 ha már skinek:
HRenner Updated Skins
ebből egy vegyes kötelék állati lenne
-
#40374 Ez a skin azért rendben van -
#40373 Molny minek van TIR-ed ha nem használod? -
#40372 Új képek, Szu-30 is. A Szu-35 nem pusztán a Szu-27 apró alakítása, tolt a minőségen is, ez a Szu-30 modell után nyilvánvaló.
Viszont nen értem Tom stratégiáját, hogy miért "légüres térben" dolgozik...? Nem működik együtt senkivel a jelek szerint. Ez így nem vezet sehová. Kap egy rakás tanks poszot, és kb. itt vége a történetnek.
A BMS4 csapat számára túl magas a poligonszáma több modelljének, a skineket nem adja ki, stb. Szép-szép a Szu-30/35 modell, de ilyen kékes-szürke festése nem volt sem a 30-asnak sem a 35-nek. Ha együtt dolgozna velem vagy mással, akkor a következő dolgok történhetnének meg:
ad1. A modelljei legalább egy adatbázisban megjelennének és tesztelhetőek lennének, és a vörös gépek nem röhejes loadout és role score értékekkel repülnének.
ad2. Skin is lenne hozzájuk. Akár még én is újra nekiállnék skinezni, ha van PSD panelvonalakkal.
ad3. Hadjárat lenne velük. Nem díszek lennének az adatbázisban, értelmesen operálnának értelmes célok ellen. Pl. lenne végre komoly vörös SEAD és OCA és a dogfightban sem csak távoli pöttyök lennének adott esetben a más adatbázis miatt.
(ad.4 Ez sokaknak nem tesztik, de az én modellező értékeimmel kellene repülni. Mondjuk valahol vicces, hogy mav-jp publicban leírta, hogy soha nem látott flaretől hazavágódni, még AIM-9M-et sem. Ezt mindenki további komment nélkül hagyta. Ez valahol elképesztő, ezek szerint ez sokaknak megfelel...)
Mutat egy rakás képet ami dícséretes, de eddig sajnos semmi használató nem szültett abból, amit csinált, és ez valahogy nem tűnik fel neki :(
Az eddig kiadott LOD és HDR fájlokkal az FPS a béka segge alatt van. Kipróbáltam alap és a saját hadjáratommal is. Alap modellekkel az FPS 25-28 volt, az ő adatbázisával 14, pedig csak egy töredékét cserélte le a modelleknek. (És a modelleknek is komoly hibája van, pl. az SA-6 modell része a rakéta, stb.) A TGP-t fel sem kapcsoltam, mert értelmetlen lett volna.
A javaslatokat nem fogadta meg, a BMS4 csapat nem kér a 30k-s poligonszámú járművekből... Ilyen FPS mellett senki nem fogja használni őket, így marad a "frankeinstein féle" felhasználás... Asszem ezt megírom neki PM-ben is, hátha lesz belőle valami.
Az én munkám lassan, de beérni látszik. Még Scoob is hajlik arra, hogy a AAA módosításaimat átvegye, Dee-Jay már kért adatszolgáltatást. (Scoob az, akinek trollkodása miatt egy időre bannoltak, mikor lerepült nálam a gépszíj.) Na, erre tessék gomobt varrni. Ja, ez a dologi titok, kéretik odakint nem nagydobra verni. De tényleg. ;) -
#40371 Na a KC-10 is megvolt.
Azért érezhetően másabb a KC-135öshöz képest.
Sebességet is nagyobbat kell tartani.
http://kepkezelo.com/images/5jk7bbnncd2wli16zjd.jpg -
#40370 Na kis segítség még a tankerkedéshez, ha nem volt elég (Mindenki milyen segítőkész )
A Z/1-et (precontactba kérés) már olyan 5 mérföldnél lehívod, és akkor beáll a tanker a dokkolási sebességre, mire odajutsz.
A másik kulcs a precontact pozíció tartása, a dokkolócső végének kb a 0 és +10 fok közti HUD vonalka közt kell lennie, és ott kell tartani...
@Vampi : benne vagyok, ha összekötjük egy kötelék gyakorlással
-
#40369 Hogy mit indítottam el a próbálkozásommal, vagyis jana videója.
Én speciel nem használok a beállás szakaszában féklapokat.
Egyébként a KC-10-essel vagy a 135 össel a nehezebb a tankolás? Még a 10-essel nem is próbáltam, de megyek nézem is meg.
-
#40368 Naná. Amíg nyomom, addig nyit vagy zár. -
Razor18 #40367 Úgy érted, nyitás-zárás tetszőleges állásig, nem csak full kint-bent állás? -
#40366 Az egyik billenő kapcsolóra a gázkaron.
A sikeres próbálkozás. -
Razor18 #40365 Miért vesztesz két funkciót? Mire programozod fel? -
Razor18 #40364 "Kombinált" alatt a "calculated"-et érted? -
#40363 A sikertelen. -
#40362 Na, asszem rájöttem, hogy miért nem sikerült eddig. Az MI finoman szólva hülyén pozícionálja a tankert, amit eddig én korrigálni akartam... A sikertelen próbálkozás megy fel. A sikerest most kódolom. A fordulás előtt simán át tudtam tölteni több ezer fontot. A fordulás közben nem tudom tartani a pozíciót. A videón látható lesz, hogy milyen pontosan tartom a sebességget törzsféklappal. -
#40361 Hát... mutass egy videót a próbálkozásodról, mert én nem tudom elképzelni hogy mi lehet a gond.
Belső nézetből természetesen. -
#40360 Továbbra sem megy. Akarja valaki látni, hogy mennyire precíz vagyok és mégse...? Vicc... -
#40359 Márpedig nem sikerült eddig. Ha lenne türelmem, akkor feltenném az OF-et és megmutatnám, hogy ott csuklóból is megy. Mondjuk szerintem már meg sincs a telepítője. Mindjárt megnézem, hogy megy e a tankolás. -
#40358 @Molni
Durván az eljárás menete:
-tanker megközelítése
-"tanksapka" nyitás
-engedély kérés pre contact-ba
-oda mész a tankolócső elé/alá (elég közel kell menni), stabilan tartod
-jelented hogy stabilised
-megvárod az engedélyt a contact position-ra
-"dokkolsz" a tankolócsővel
Pre Contactban én azt mondom csak gázkar, semmi féklap. Bár az eléggé zavaró hogy előtte más sebességgel repül a tanker amikor megközelíted, és mással miután engedélyezi a pre contact-ba való manőverezést. Ekkor már csak is minimális gázadással, elvétellel közelíts. Gyakorlatilag annyi lehet a pozitív sebességkülönbséged mintha odasétálnál a tankolócsőhöz. Ha jól emlékszem a tanker kb 310 kombinált kts-el repül.
Elméletileg ha kinyitod a "tanksapkát" akkor a flight system átvált finomabb kormánymozdulatokra.
A tankolócső behelyezésével meg nem kell sokat kínlódni csak megfelelően alá kell repülni, hogy elhaladjon a kabintető mellett aztán meg csak tartani kell a pozíciót hogy a boom operator betaláljon a lyukba.
Ha ez is megvan akkor a tanker hasa alatti lámpák alapján már elég egyszerű tartani a megfelelő pozíciót.
Szóval a lényeg a finom gáz és botkormáyn mozdulatokban rejlik.
Kizárt dolog hogy ne tudd megcsinálni. (nem hiszem el hogy egy ilyen vén falcon-osnak ne sikerülne ;) )
@Axe
Most csütörtök megfelelne neked a BVR tréninghez? -
#40357 MP fanoknak kötelező.
F4 Online Squadron Collection, az AWACS szimuláló progi. -
#40356 Ment vissza -
#40355 Jana ment egy PM. -
#40354 Én ezzel a halálos kombóval tankolok jól, te meg ezek nélkül nemjól.
-
#40353 Simán beállítasz egy refuelhez 2 vagy utolsó előtti steerpointhoz partol timet 10percre azt kész. -
#40352 A kettő kombója az igazi halál. Vagy egyik, vagy másik. Én úgy csináltam AF/BMS4-ben, hogy magsabb gázkarállással féklap nélkül kb. 8-10 csomóval belőttem maga a tanker fölé. Utána már csak féklap kelle. Max. nehézségen két év kihagyás után 30 sec alatt felcsatlakoztam és soha nem volt disconnect. A BMS4 alatt kb. kétszer sikerült csatlakozni, 2000 fontnál több egy tankolás alatt nem jött össze.
Mondjuk sok értelme nemigen van, mert a hadjáratban nem tudsz tankolni értelmesen. :( -
#40351 Gázkarral, meg féklappal. -
#40350 Gázkarral a sebesség szabályzás totálisan reménytelen. Legalábbis szerintem. Hogyan tartjátok akkor ti a pozíciót...? -
#40349 Sit back and learn :
-
#40348 féklap nem igazán kell légi tankoláshoz, max a megközelítési stádiumban... -
#40347 Majd egyszer tényleg levideózom, hogy mit csinálok. Apró gond azzal, hogy ha csak a légitankolás miatt a féklapot felprogramozom a joyra, akkor a kevés rendelkezésre álló funkcióból is elvesztek kettőt... -
#40346 Biztos az MI tehet róla
Beálltál a töltőkar mögé becsekkre? -
#40345 Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy hogyan csináljátok. Én nemhogy gázkarral, de az airbarakes sebesség szabályozással sem tudom megcsinálni. Már elnézést, de az MI baszik megtalálni a töltőkarral a gépemet. Mondjuk az első kiadás óta nem próbáloztam, lehet hogy a patchek óta ügyesebb lett az MI. -
#40344 Zsííííírr!!!! Gratula srác! -
#40343 Egyre fakezűbbnek érzem magam. :)
Szu-35 modell.
Azt meg tudja valaki nézni, hogy az RWR antennák, a GSF lamellák és a gép orrán levő antennák meg a farokkúp az mennyire Szu-27 modellel azonos? Azok vajon változtak?
Ilyen skinnel látott már valaki RL Szu-35-öt? A sárgás-barnás camo is kicsit furam a '90-es évek végi Szu-37 gépen láthattunk ilyet. -
#40342 Naaaa, welcome to the club! -
#40341 grat -
#40340 Na ez is megvan
-
#40339 Ez lehet a válasz, hogy miért nincs kész, a C/D-t együtt akarják talán kiadni. Modjuk a Falcon szempontjából a kétültéses totál irreleváns véleményem szerint. Soha nem lesz rendesen modellezve a WSO miatt. -
#40338 Nincs. Az FF-fel már nem foglalkozom, a 2D piteket nem tartottam sokra.