52966
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#41177 Szeritnem ez fizetős és hadjárat az van hozzá, amit ~10 éve valaki odahányt. -
#41176 Van itt ODS, BMS4 alá. Legalább is a szöveg azt mondja.
http://tactical.nekromantix.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=22549
Ezzel mi a gond? -
#41175 Mégegy kis adalék a kabinépítéshez:Ez a srác készit panelt és szoftvert ami mindent kezel egyszerre Gombokat ,joystikot, lámpák ,léptetö motorok.Minden ami a falconhoz kell.
Ha lenne feles pénzem és időm ebbe mindenképpen beruháznék,mert nem kéne külön paneleket és szoftvereket összebogarászzni mire minden müködik.
Ezt a topicot érdemes még hozzá olvasni és figyelemmel kisérni akit érdekel a téma. -
#41174 Még pár pdf az oldalon a különbözö részekhez -
#41173 Nemcsak azért hasznos ez az oldal,de a pontos méreteket is meg lehet tudni belöle a kabinhoz és a kapcsolók elhelyezkedéséhez.
Mellesleg amit külföldön pénzböl csinálnak az itthon leleménnyel töredék pénzen meglehet valósitani .
És vannak topicok ahol kifejezetten erre a célra készülnek panelek és szoftverek ami kezelni tudja a világitásokat és a mutatós müszereket is. -
#41172 THX a linkeket. Olyan 100% autentikus simpit-et sose fogok csinálni. A fizetésemmel 10 évig tartana beszerezni, megcsinálni (megcsináltatni) a dolgokat.
Mint írtam, a műszerfal mögé lesz egy megfelelő méretű monitor berakva. Már ki is néztem, kb 22ezer ft.
Ugyebár most csak papír van a műszerek helyett, de ha meg lesz a monitor akkor kivágom (fúró meg dekopír fűrész... más szerszámom nincs). Tehát az MFD kijelzőinek lesz vágva egy négyzet, a Couger MFD keretet meg rácsavarozom a panelra. RWR-nek kör, vagy négyzet kivágás (a régi illetve a digitális RWR megjelenítésére. Még majd elválik hogy melyik.) A DED-nek, az alatta lévő műhorizonnak, üzemanyag fogyasztásmérő. A fordulatszámmérő és a többi órás műszer kiesik a monitor képéből. De majd a fordulatszámot esetleg a műhorizon helyén megjeleníthetem.
A sebesség és magaság mérőt még nem tudom. Mint a képen látható nekem csak az ICP része emelkedik ki a műszerfalból, a mag. és seb. mérő + az alatta lévő műszerek nem.
A simpithez gyártott ICP panelt is tervezem hogy veszek egyet. Már ha találok eladót illetve nem kerül túl sokba.
A Master arm, lézer, autopilot kapcsoló panelt azt majd ki akarom emelni. Majd meglátjuk hogy sikerül. Ezen a panelen meglesznek a kapcsolók. Majd ezeket tervezem próba képen működőképesre fejleszteni. De még nem merültem el ebben a témában, úgyhogy nem tudom mi kell hozzá.
A Master caution, meg hibajelző panelt -a cockpit két felső részén- akarom még majd megcsinálni hogy statikusan világítson.
Még vörös panel megvilágítást szeretnék (flood light).
Csináltam a cockpit tetejére még 2 indexert. Természetesen ezek is statikusok, fix állásban világítanak.
Ennyi lenne a teszt építés.
Ha ez kész lesz akkor levonom a levonni valókat és a megszerzett taptasztalatokkal lehet hogy belevágok egy jobb és szebb simpit-be. -
#41171 Ügyes vagy, jó lesz ez a Pit. Sztem nem gáz a farostlemez sem, a Numpad ICP-nek meg egyszerűen tökéletes (nekem is arra van felprogramozva)
A nagy kérdés, hogy az MFD-ket hogyan fogod megvalósítani. Ha nem raksz a Cougar MFD-k mögé semmit, akkor sok értelmük nem lesz. (Usb-s kis
kijelzőket szoktak rakni mögé, de az nem olcsó), én ugye maradtam az 1db olcsó régi monitornál.
Egyéb műszerek ? -
#41170 Hát ez már igy is nagyon jól néz ki és a ICP-t igy is lényegesebb könnyebb használni mint egérrel.
Ha még nem ismered ezt az oldalt akkor ide regisztrálj és nézelödj, vannak okos ötletek benne és láthatod hogy a nagyok hogyan nyomják ahol a pénz nem számit :)
viperpit
ICP matrix
ICP matrix bekötés nélkül
Ez meg az MFD-ket lehet összekötni olyan panellal ami nekem van
Ha esetleg valaki tud ilyen elektronikai panelokat az szoljon nyugodtan van szinte mindenhez a kabinba képen a bekötésre csak felszerelésem és tudásom nincs hozzá hogy megcsináljam. -
#41169 Ultrakezdetleges (inkább azt mondanám gányolt...) light-os "simpit"-en ügyködök. Igazából csak egy próba, hogy hogy és mint is van ez. Mennyire lehet megoldani minimális összegből. Vannak benne egyszerűsítések (és gyártási hibák, de majd javítom), mert nincsennek olyan szerszámaim amivel pontosan ki tudnám mérni, vágni az elemeket (a középső panelrészről beszélek, ugyebár az egy kiálló rész). A felhasznált anyagok is a legolcsóbbak (farostos OSB lap. Nagyon rossz választás, de legalább olcsó...).
Csak a fő műszerfallal foglalkozok.
Egyenlőre ilyen állapotban leledzik. Teljesen statikus, papírműszerekkel. ICP-t egyenlőre egy USB-s Numpad-al helyettesítem.
Vissza a Couger MFD-re:
18ezer akármennyi volt, + 3ezer akármennyi kiszállítás.
Pixmania.hu -ról rendeltem.
Lesz majd mögé monitor. Ez lesz a következő beruházásom. Ha ez meg van akkor kivágom a műszerfalon a műszerek "kukucska" helyét. MFD-k, RWR, DED, Üza fogyasztás, műhorizon, és talán a magasság és sebességmérőt lehet majd látni. Az utolsó kettő a monitor méretétől függ.
@Axe
Simpithez használatos ICP kezelőpanelt hol lehet beszerezni? Forgalmazza azt még valaki? -
#41168 Gratulálok hozzá, nagy jóság, nyűvöm már egy ideje.
Igazán értelme csak monitorral mögötte van, úgy viszont baromi jó dolog. -
#41167 Honnan rendelted és menyni volt, ha szabad tudni?Monitort tervezel mögé tenni?
Gratula hozzá. -
#41166 Megjöttek végre a Cougar MFD-im. Jajjj de kib@szottul örülök!
Egy lépéssel ismét előrébb a simpit "light" projecthez. -
Razor18 #41165 Valakit esetleg érdekel a TIR3 (6DOF-al), amit nálam felváltott a TIR5? -
#41164 Bocs a pénteki estéért, hogy nem jöttem. Bealudtam... -
#41163 Értem én, az ACMI-t visszanézve ez egyértelmű. De ezt a te bemondásodra elhiszi? Vagy x másodperces radar lock kell adott irányból és akkor elfogadják a tüzelőhelyzetet? -
#41162 ha valamit konyítasz az ACM-hez, akkor sztem elég egyértelműen látod, hogy mi az ideális támadó pozíció...
Nem, bemérjük és üvöltünk mint a sakál hogy raygun, ha velünk van akkor visszamondja hogy buddyspike (mint a valóvilágban) -
#41161 Ezt hogyan ellenőriztétek? Látom, hogy miért lett ekkora az ACMI fájl. Többet gyakoroltátok az 1 vs 1 -et és több "harc" is volt a felvétel ideje alatt.
Amikor F-16 vs F-16 van, akkor hogyan ismeritek fel az ellenséges F-16-ot? Markánsan eltérő skinjük van? -
#41160 nem, hanem "jó" ívig, ami kb megfelel a rakétabefogásnak -
#41159 Az 1 vs 1 az rakétabefogásig tartott? -
#41158 Nem okozott problémát a felvétele ezknek? A PvP hadjáratokban azért nem csinálnak ACMI felvételt többen, mert kilépéskor gyárja le a fájlt a progi és néha emiatt kifagy.
A 4 vs 4 videóban már ketten meghaltak az elején? 4 vs 2-őt látok. :) -
#41157 1 v 1 , Cowboy ellen ( master arm sim ) :
1 v 1
4 v 4 Dogfight , sajna csak az egyik kört vettem fel :
4 v 4 -
#41156 mediafire -
#41155 hol tudok fájlmegosztani ide rendesen ? -
#41154 Annyira nem sürgős. -
#41153 nem igazán, most. -
#41152 Jöhet. Meg tudod csinálni az AIM-9X-es videót? -
#41151 ACM tréning volt ma 72-nél, baromi jó dolgokat hallottam, aztán Cowboy-al nyomtam 1 v 1-et, ő F5-el volt mint oktató, így mondjuk komoly előnyöm volt... ha valakit érdekel az ACMI felvétel szóljon. -
#41150 Hát, elvileg 2 és 3 hét között van egy kör, úgyhogy még belefér
-
#41149 szemetek
akkor idén már nem lesz Redflag -
#41148 Újabb Sinai PVP kör lesz , csak utána lesz Red Flag :
"Battle For Sinai 2.1 Round 2 will start on Saturday November the 24th(Saturday) 2012 @ 17:00 UTC (Zulu)
This 1 week will give us enough time to test Patch 2.1 before release, Migrate to a Brand Spanking NEW Upgraded TS3 Server, get everyone set in the correct sub forums and registered and organized for the next round.
We hope to see you all there!
Peace" -
#41147 Holnap mikor ? -
#41146 Az esti pialas :D -
#41145 A mag :
Tankolás görögország felett
Jól végeztük a dolgunkat Sinain ; 1 SA2 és egy SA6 bánta, előkészítve a terep a földi csapásra
-
#41144 8kor gyűlünk TS?
-
#41143 melyik az a tornádós sorozat, amit linkeltél Zotya ? -
#41142 Igen és írtam, hogy 60 fokon túl nem megy gyémánt. Azzal is próbálkoztam. Azért kérném, hogy mutasd meg és akár kommentálhatod is, hogy nekem is sikerüljön. -
#41141 Van egy Cage/Uncage gomb, amit megtalálsz a billentyűzet kiosztásban. Alapból Cage, radarhoz rendelt a rakéta fej. Ha megnyomod, akkor arra néz, amerre te. Így radar se kell...
Van még egy funkció az SMS page-en, ha behozod az AIM-9-et, Spot/Boresight
Spotnál arra néz, amerre a radar, vagy uncage esetén te, Boresightnál "keres" a fej -
#41140 Akkor kérlek mutasd meg videón, mert sem tutorialban sem máshogy nem látta radar nélküli HOBS-ot sem 60 fok feletti azonnali befogást. -
#41139 Repültem egyet Sinain, adta kicsit, valami plecsnit is kaptam ....
-
#41138 Abszolút nem így van, csak a BMS "finomságait" még nem vágod