Falcon 4.0 - BMS 4.3X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a jutalom azért nem maradt el
amíg egyedül repülök meg állítom az idõt és babrálhatok a mûszerekkel, de a szerveren ez már nem megy, múltkor Ákossal mikor repültünk ugyan ez volt, akkor A-A modban vacakolt.
na mindegy, gyakorlom tovább
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
Egyszer ránszánom magam és veszek egy zsír új gépet - jelenleg egy 9 éves házból lóg ki a VGA... - csak mindig annyi mindenen dolgozom, hogy az új gép esetén az 1-2 napos szerelés és install idejét is sajnálom...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron
Az F-5 gépeknél a szárnypótos lehet, hogy nem fix lesz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron
Egyszerû kis Win7 gadget, amivel csekkolni lehet, hogy kik vannak TS szerón, anélkül, hogy felmennél.
Pl így könnyen megtudható, éppen hányan vannak Red-flagen
AIM-9X? Dettó. Szórhatsz akármennyi flare-t, tökimdegy. Még az M változat ellen is szinte csak dísz.
Nem a tökéletességrõl van szó. Arról, hogy a semmit sem tehetsz effektust azért meg kellene szüntetni meg talán lemodellezni azt, hogy még a '90-es évek elején is micsoda szenvedés volt tüzelõhelyzetbe kerülni egy AIM-9M +/-27 fokos befogási zónával...
Arról, hogy ne lõjön cafatokra pár AK-47.
Valahol röhejes, hogy mindeféle valós procedúrát erõltetnek egy olyan környezetben, ahol a modellezõ értékek miatt totál hatástalnok azok...
Axe out ...
Hát nem tudom, nekem már számos ilyen rakátát sikerült kimanõvereznem...
felesleges egymás ellen repülni? ...
Ezeket már Lémisztõvel is csináltuk az AF-ben. Mikor a DMZ-t elértük széthúzódtunk, addig is csak a hecc kedvéért volt szoros kötelék. De az esetek 99%-ban haza is mentünk. Igaz mi mindig betartottuk az õsi igazságot csak egy rácsapást végeztünk a célokra. Aki másodszor jön azt már várják :) Alacsonyan utánégetõvel, max sebességen leszórtuk a pálya felett a durandalokat, lehetett ránk lõdözni, minimális eséllyel találnak el. Azt hiszem Vipera volt ebben a rekorder (most komolyan nem emlékszem, vagy Tgabbar? ) 7 vállról indíthatót engedtek utána :) de egy sem talált. Mire mindenki megfordult és új célra tartott már ott voltam rajtuk rockeye-okkal :) Szép volt a legutolsó kidõlt táblát is felszámolta :)
Na akkor kis értekezés a kötelékrepülés taktikákról, egy négy gépes köteléknél :
Általános kötelékben repülés, nem célpont közelében (nincs közvetlen veszély) = Ingress, Egress :
ált. finger4 formáció,1es gép vezet és tájékozódik, a többi gép feladata a köteléktartás. Ilyenkor mindenki egy irányba néz, közel azonosak a koordináták, így könnyû az egész kötelékhez nézni bármiféle pontot (mondjuk ellenséges kötelék helyzete, nem bullseye koordinátákra, hanem a köteléktõl relatív szög/táv). A 3as gép esetekben szintén figyelheti a radart, és segít az 1esnek. 2 és 4 fealadata CSAK a kötelékrepülés, és vizuális tájékozódás (pl gépek figyelése látótávon belül, a kötelékre
indított rakéták kiszúrása, jelentése, valamint a közös orientáció tartása. Azért jó egy ilyen általános helyzetben a (nem túl szoros) kötelék megtartása, mert így együtt tudnak mozogni a wingek a leaddel, ha pl az 1es gép úgy dönt, hogy kerül keletre, hogy elkerüljenek egy ellenséges köteléket/samet, akkor senki nem fog bekolbászolni azok zónájába, ezenfelül az 1es 3as gép bújhatja a radart, mert a 2es és 4es foglalkozik a vizuális tájékozódással.
Harci kötelék, légiharc
1. CAP
4es formációt általában 2 felé osztják, 2es figyeli 1es seggét, 4es a 3asét, kissé lemaradva "wedge"-ben,
laza kötelékben (kb 3 mérf.).Fontos a fedezés, mert a leadek bújják az mfdket, és kevésbé tudnak figyelni a vizuális tájékozódásra. A két 2es kötelék felváltva fordul a flot felé, így az mindig le van tapogatva, de senki nem megy túl mélyre ellenséges területre, ezenfelül amikor szembefordulnak egymással, le tudják csekkolni egymás seggét. Ez a "lóversenypálya". 1es és 3as inkább radaron,hsd-n datalinken tájékozódik, 2es és 4es inkább szemmel, kivéve ha leadek ellenséget mérnek be, és támadásra "hívnak". Ilyenkor fontos, hogy a leadnek és wingjének hasonló orientációja és helyzete legyen, mert akkor a radarképen is hasonlót látnak, így könnyû célpontot "válogatni".
A lead közli a winggel, hogy melyik repülõt támadja az ellenséges kötelékbõl (bal, hátsó, stb.), nehogy ugyanazt a gépet támadják (ha nem repülnek kötelékben, akkor ez is nehézségekbe ütközik )
2. Sweep
Itt a legnehezebb, és a legkevésbé hasznos a szoros köteléktartás.
Általában 5 max 10 mérföldes "spread" formációban repülnek egymás mellett. "köteléktartás" datalinkkel a hsd-n. A orientációra itt is figyelni kell, de ennél a formációnál mindenki a HSD-t és Radart bújja. Ha a szituáció a kötelék felosztását igényli, akkor értelemszerûen 2es gép 1es leadet figyeli a HSD-n, és õvele tarja az 5 mérföldes "spread"-et, 4es gép pedig 3ast figyeli.
Általánosságban igaz, hogy 2es és 4es nem kezd önálló akciózásba, hanem formációt tart. Ez azért fontos, mert a leadek
a taktikai döntéseknél azzal számolnak, hogy wingjeik a megfelelõ, megbeszélt helyen vannak, nem pedig a map másik felén
kolbászolnak.
Szóval a kötelékrepülés alatt nem azt értem, hogy egymás szárnyát kell cirógatni, hanem azt, hogy a kötelék együtt mozog
Na majd 1x folyt köv levegõ-föld taktikákkal.
Az egyik kedvenc filmemet felrakták Y-ra.
http://www.youtube.com/watch?v=mKJq7cgGr4A
Ajánlom mindenkinek. '80-as évek, De Niro, fantasztikus szinron, istenkirány zene.
ON
Továbba semmi értelme így repülni, ha nem figyeled a környezõ légteret és nem óvod a vezér seggét. (Sajnos túl sok játékos, akivel együtt repültem képtelen szemmel tartani még a légtér egy szeletét is úgy, hogy ne veszítse el orientációját.) Semmiféle taktikai haszna nincs az ennyire zár köteléknek.
látom van fenn új 72 videó, kár, hogy nem a te repülésed :)
Igen éjszaka nem könnyû szoros köteléket tartani, de valóban a datalink segítség, és célpont közelében úgyis trailben repültök már, "lóversenypálya" alakzatban. A nehézség inkább abban van, hogy folyamatosan a HSD-t bújod, hogy ki hol van, 3-4 ketten CAP-ot állítottunk a célponttól északra amíg 1-2 mavrickezett, majd cseréltünk. Miután kiürültünk, segítettünk Lobo1-nek, CAP-et állítottunk a határon, lóversenypálya, 12 és 34 felváltva fordult északnak.
Én ma 5tõl 8ig vagyok, holnap délután leszek, a vasárnapot még nem tudom. Azért majd leteszteljük még a Red-flaget. Addig meg tanulmányozd Zotya az elõforduló ellenségtípusok rwr-jét.
Éjszaka tartani a köteléket, nem lehetett semmi.
egy képet sikerült menteni a tegnapról :((
Hétvégére kinek mik a tervek?
A hadjáratokban van tengerészgyalogos század? A hornetjeikkel mennék szivesen.
5 perc és vagyok archer tsen . Krisz te jössz ?
Ákos szerintem este nekem is jó. a többit majd ts-en megdumáljuk.
A Red Flaghez én is csatlakoznék.
xxx= vipers, wolves, falcons ....
?
A kék oldalon vannak a szóló pisztolyhuszárok, vörösön inkább a squadok, de kevesebben.
Legalább lesz kibõl tûzlabdát csinálni ;) Hát Jana mondta, hogy majd jön õ is, de mondjuk nincs túl sok ideje.
Remélem nem csak ketten leszünk innen, jó lenne még vagy 2 emberke, Jana, Krisz.
Elsõ repkedésem semmi extra nem volt, éjfélkor szálltam fel kissé fáradtan (szerón asszem este 10 volt), pár player fent volt az ellenséges oldalról, de én csak barcapoltam egyet a határon, nem futottam beléjük, csak a 4 bombázni vágyó A-10 be, amikbõl hamar tûzgombóc lett. a következõ repülés már izgalmasabb lett volna, a 72esek 8an készültek oca-ra, de én azt már nem vártam meg.
Csak szólóban nevezzünk vagy csináljunk vmi squadront addigra.