Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
De az FLCS-vel azért még van dolog bõven mire használható lesz , mert ha nem az F22-es verziót veszi meg hanem az F-16-ost az csak XP alatt müködik és kell gameportnak lenni a gépen amivel csatlakoztatod.
DE kiindulási alapnak tökéletes ahhoz, hogy egy autentikus joya legyen az embernek olcson.
Nekem is Az van ,de én már átalakítottam USB-re és a microstiket is kicseréltem rajt, igy van egy Olcsó Cougarom amit egyszerübben lehet konfigurálni is mint az eredetit.
Igaz még van még mit finomitani rajt mind elektronika mind mechanika terén.
axenet
archer tsen vagyunk

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

axenet
Az a fontos, hogy olyan joyt vegyél, amin van külön gázkar, az sokat segít, ilyen szempontból teljesen jó ez a speed link joy. Én vaterán, meg hasonló helyeken néznék körbe, ott vannak néha gyöngyszemek. (pl thrustmaster FLCS 8ért)

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

axenet
Köszönöm az észrevételt, majd igyekszem....

A kettõ közötti különbség ennél sokkal többet megér ! Szerintem is gyûjts még egy picit, és egy életre el vagy látva joystick-kel (és gázkarral).

@axenet:

délután kicsit belekavarodtam, mit kinek válaszolsz, ez elkerülhetõ, ha a megválaszolandó hozzászólás fejlécében jobbról található "válasz" gombra kattintasz, nem csak ide a szürke mezõbe írsz.

Köszi! <#wave>

repvez
Hát régen néztem, hogy most mi a választék,de a Saitek márkák között talán találsz .
A régiek közül az EVO és a Cyborg3d tipusok nagyon jól muzsikálnak , nekem ez utobbi van már 5 évnél is régebben, bár nincs agyon használva sajnos idõ hiányában.

Ha tudsz még rászánni egy keveset akkor 16k környékén már X-52-est is lehet találni.
V43 1105
5-10k között milyen joystickot ajánlanátok? Cliffs of Dover meg esetleg BMS-hez ..

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

repvez
Ez az FSX-es alphasim F-16-os csak a lomacba téve, jól néz ki de nem ér semmit ha nem lehet semmit sem kezdeni a fülkében
axenet

axenet
Kurva jó a videón a comm, valahogy így kell

Molnibalage
Lám, itt jön be az, hogy dogfight esetén VID van...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

axenet
mondjuk a leírt esetnél a hiba, a 3as gép késõn fordult ki....

axenet
jaja, csak ott kavar volt, de valószínûleg ugyanez volt a szitu. A leírt esetnél viszont 100% biztos vagyok benne. Jó megjegyezni az ilyeneket, és tanulni belõle...

z0ty4
Emlékszel a múltkori repülésnél jártam pont így, panaszkodtam is ( vagy inkább anyáztam ) nem volt radar befogás, egybõl a rakéta jelent meg rwr-en, akkor tudom már miért. dézsávûûûûû

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Molnibalage
Most linkeltem a HT topikban. :)

Viemo-n is fent van. Szedem is lefele. Pont jókor, mehet az F-15 cikk mellé ez is. :)

Aproró, az önkéntesem hogyan áll a Streak Eagle skinnel?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

axenet
Nice one

z0ty4
Korán van még ehhez Ákos XDDDD

tessék egy kis néznivaló

2012 RAYTHEON AWARD VIDEO

axenet
....

a megfejtés igen 1xû, benyeltem a 3asnak szánt rakétát.... tanúlság, deffenzív haverod felé soha ne fordulj

Check six !

Axe out

Molnibalage
Figyu, azért nem vagyok nyeretlen kétéves és a modellezõ értékek vizsgálatánál nézegettem a ground clitteran való keresést.

Az ellenfélbõl ezek szerint senki nem keresett alacsonyan célt...

A BMS4 terep - radarkép blokkolás számítása egyébként magasan veri a FF-et, nem olyan druva a "háló".

axenet
1x repülj BMS-sel rendesen, aztán utána taktikázz <#wave>

axenet
Itt a rejtvény Balázs :

Na tegnap én is kaptam a hátsómba kicsit. 72esek esti repülése, 2x4 gép, sweep, mig légifölény. Fél órás eligazítás után megindultunk, rampstart, majd a mi kötelékünk 10 mérföldes trailben közelített a FLOT-hoz. Ki volt adva, hogy mivel kevés gépünk van már, ezért mindenki lõ majd kifordul és így "lóverseny alakzatban mozgunk. 4es gépként én voltam az utolsó a sorban, 2 su30 volt szemben. a 3as gép lõtt, de késõn fordult ki, és rakétát indítottak rá. Én tökéletes helyzetben voltam, 400 kts 28000 láb, 20 mérföldrõl indítottam, majd rögtön fordultam is ki, pitbullt sem vártam meg, nehogy gáz legyen, csakhogy így pont a 3as gép fölé kerültem. Burner és pucolás. Egyik su30 se mért be. Hát egyszer csak nem megjelenik az rwren egy rakéta baromi közel. Na tippek, mi történt? Persze gyönyörû tûzgolyó lettem, így a küldetés elején. (A rakétám legalább talált).

Amúgy megnézném hogy egy olyan kemény és dinamikus környezetben te mennyire nem szopnád be ezt a taktikát

Az Awacs és datalink meg nem ér semmit, mert az awacs az 1000 lábon menõ gépet nem látta, õk meg nem szúrták ki...

Molnibalage
Milyen rejtvény?

Az említett alacsonyan bekúszó taktika meg a legbasicebb. Ezt beszopták úgy, hogy van AWACS és data link...? Meglepõ...

Molnibalage
Akár. Bár F-16 vs F-15 sem rossz mert erõ is van. A Korea '80 MOD-ban az AIM-9 modellezõ értékek az összes változatra meg vannak bolygatva. Ugyanis az AIM-9P az kb. olyan értékekkel bírt, mint egy Atoll. Ehhez képest a P-4 (?) változattól felfele már szembõl is indítható volt. Nem egy AIM-9L/M, de azért nem is egy rakás szar. Stb.

axenet
Amíg nem 1click install, úgyse fogják. Nem véletlen kérdeztem....

Néha egy jó dogfightos 80as küldetés nekem is bejönne, de azért ez sem ilyen fekete-fehér , ahogy írtad, Balázs, sokféle taktikát lehet alkalmazni, különösen ha sokan repültök. Tegnap este azt csináltuk a francia gyerekkel, hogy én maradtam 30 000-en, full AB, világítok, és indítok 20 mérföldrõl, a gyerek meg alattam, elõttem kúszott 1000 lábon, és csak tökéletes indítási távolságból indított. Be is jött a dolog, egy 3 repülõs player köteléket etettünk így be, meglepõdtek rendesen. 1et leszedett a srác, egyet meg én szedtem le róla, a hrmadik meg felvette a nyúlcipõt.<#violent>

Amúgy Balázs, mint nagy taktikus, mi a "rejtvényem" megfejtése ?

z0ty4
Ákossal múltkor beszéltük a Sidewinder-es harc nagy móka lehet, pl. F-4 gépekkel.

Molnibalage
Ezért döguncsi az AMRAAM korszak. Igazából úgy kellene csinálni, hogy a FLOT-hoz közeledve full AB és gyorsítasz M1.3-ra. Ugrásból indul az AMRAAM és aztán pucolás. Hát, ha ez valakinek izgalmas...
(Fõleg úgy, hogy a rakéták kinematikai paraméterei el vannak baszva, de kajakra...)

Normális dogfigtra semmi esély. A Korea '80-s monban a két csapat nem tudná ezt F-16C 40/42-vel sem elkerülni 1991-ben és a modellezõ értékek miatt nem 1 indítás 1 találat lenne ezen felül egy manõverezõ cél ellen nem lene az indítási táv a valódi majdnem kétszerese...

Nagyon szomorú, hogy nem próbálják ki a modot.

Ha van valami ráhatásod ajánljad már nekik, hogy elsõ körben csak 1 vs 1 vagy 2 vs 2 -ben próbálják ki.

axenet
Ó gyerekek, ez egy feladvány! Tippek

Red Flagen nekem is sikerült egy 20killes küldetést nyomnom (CBU az nagy találmány, ha megtanulod használni), este meg egy francia gyerekkel csapkodtuk meg a kék playereket.

Szombat off, haveromnál kerti sütögetés, ergó vasárnap estig offon vagyok <#pias>, de akár vnap este, hétfõn is mehet vmikor.

z0ty4
ááááá miért kellett a a történet végét elmondani?

az én tippem ez lett volna: lekobráztad az összes rakétát, megfordultál és mindenkit lelõttél, természetesen gépágyúval, mert a rakéta ugye drága <#banplz>

hétvégére tervek? kedden megyek családi bográcsra, addig ha minden igaz nem jön haza senki

tegnapi repülés, végre találtam egy szép konvojt

axenet
Na tegnap én is kaptam a hátsómba kicsit. 72esek esti repülése, 2x4 gép, sweep, mig légifölény. Fél órás eligazítás után megindultunk, rampstart, majd a mi kötelékünk 10 mérföldes trailben közelített a FLOT-hoz. Ki volt adva, hogy mivel kevés gépünk van már, ezért mindenki lõ majd kifordul és így "lóverseny alakzatban mozgunk. 4es gépként én voltam az utolsó a sorban, 2 su30 volt szemben. a 3as gép lõtt, de késõn fordult ki, és rakétát indítottak rá. Én tökéletes helyzetben voltam, 400 kts 28000 láb, 20 mérföldrõl indítottam, majd rögtön fordultam is ki, pitbullt sem vártam meg, nehogy gáz legyen, csakhogy így pont a 3as gép fölé kerültem. Burner és pucolás. Egyik su30 se mért be. Hát egyszer csak nem megjelenik az rwren egy rakéta baromi közel. Na tippek, mi történt? Persze gyönyörû tûzgolyó lettem, így a küldetés elején. (A rakétám legalább talált).

Molnibalage
OFF

Aztakurva.

F-16 pit DCS/LOMAC-hez.

ON

axenet
Szia Joe !

Egy régi 14"-es TFT-re megy aminek leaplikáltam az alját. Használtan kb 4-5 ezerért láttam hasonlót Vaterán.
MFD extractort valahogyan mûködésre lehet bírni BMS-ben, mert sok ember használja, de én még sose próbáltam, amit látsz az a BMS belsõ "extractora". A hálozaton keresztüli kiküldésrõl meg végképp nincs fogalmam.

Jó az, ha kineveljük a következõ Falcon generációt <#alien2> ("Falcon 4.0 Generations")
Azért jó lenne, ha csatlakoznátok valamikor egy sétarepüléshez.

JoeDestroy
Axe!

Laptopra megy az MFD, vagy második monitor van a TM MFD gombok alatt?

Nekem az OF-nél az MFD Extractor laptopra tette hálózaton át, de a BMS-t nem támogatja.

Hasonló configom van, csak az ICP gombjait kiraktam egy Saitek Gamecommander Pro-ra.

Sajnos az idõm az kevés, de legalább a gyerkõc repülget nálunk (immár 4. éve gyûri õ is :) ).

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

Molnibalage
Megnéztem a manualját. Nekem magas, hogy mit kellett volna bûvészkedni hozzá.

(Már linkeltem anno)

repvez
Ha valaki a területeket akarja hamar cserélgetni !

Még nem probáltam csak gondoltam hátha valakit érdekel
repvez
ez is le van mentve , de hamár lúd akkor legyen kövér és hasonlitson az igazira, majd talán egyszer megcsinálom magamnak , ugy, hogy a gép a szék ülõrészébe lesz elhelyezve igy mobilizálható bárhova szétszedés nélkül :)
axenet
Még egy kis nézni való :

History Channel Dogfights

Molnibalage
Inkább azt mondanám, hogy ez a púder arra, hogy a 3D pit nem tud mit kezdeni a HUD vetítés problémájával. Az MFD-n meg amúgy is elérhetõ.

Molnibalage
Szerintem félre vannak informálva. Mondjuk úgy, hogy nem ez az elsõ eset, amikor a BMS csapat valamit nem jól tud...

Az F-15E továbbra is úgy alacsonytámadó, hogy a POD-ban van a TFR és FLIR, pedig azon is van éjjellátó...

Azt sem látom be, hogy mitõl vesztették volna el a konténerrel való együttmûködést, mikor a régbbi TGP-ket tudják használni. Kiképzõközpontok mai napig használnak Litening és LANTIRN TGP-t is, mert nem jut mindehova Sniper...

arrow19
FAQ-ból
"Q: How come there is no more FLIR in the HUD?

A: FLIR has been disabled due to graphics changes. Plus, the current fleet of US F-16s no longer has FLIR capability with current hardware and software changes. In today's fight, with more advanced NVGs and targeting pods with FLIR capability, FLIR in the HUD isn't really necessary."
Molnibalage
Féloff.

Cuccok minden mennyiségben. Ha két évvel ezelõtt találtam volna meg... Hej, egészen más F-111 cikk lett volna. Több típusváltozat kabinja, és sok egyéb más. Kár. :(

axenet
ez van, nem véletlen, van még mit tanulni, legközelebb majd azt kérdem, hogy "Te mi ez a két függõleges vonal itt?"

z0ty4
Ha nem akad össze a sima Bms-el akkor sima-liba.

Ákos: kezdõ piloták hibája <#idiota><#duhos2><#eplus2>

Molnibalage
A \sim könyvtárat másolni kell továbbra is. Egy F5 és yes lenyomása remélem, hogy nem akadály és egy sor másolása a theater.lst-be. A szokásos feldarabolt self-extractor lesz.

Szerintem ez nem vészes...

axenet
persze, ha oneclick install, és nem buzerál semmit, akkor simán

axenet
Semmi gond Zotya, szarul jött ki a szitu. Kint hagytam a futómûvem b+ <#falbav><#wow3><#taps><#bohoc><#idiota>

Snarble-t én sem értem mindig <#dumcsi> , de õ más szinten repül, sztem 5 éve pvp-zik kb.

Molnibalage
Ha pénteken vagy szombaton kiadom a Korea '80s, akkor azzal van kedve valakinek repülni?

z0ty4
Tegnap esti multi. Kíváncsi vagyok, Péntek, vagy Szombat este mennyien lehetnek fenn.

Ákos, bocs amiért szó nélkül lementem, de amit a srác darált abból semmit nem értetettem, teher meg nem akartam lenni. Majd legközelebb.

Molnibalage
Miért nem használják a FLIR-t? Ez honnan jön...?

Molnibalage
Attól tartok, hogy ez is lecseréli az adatbázist és nem beleintegrálja. Nagyon nem ajánlom használatát, ha ez így történik.