52966
  • axenet
    Ezeket a vonalakat a DTC Save gombjával menti. Annyit kell róla tudni, hogy külön létrehoz ilyenkor minden TE-hez egy .ini filet, illetve módosít, de kampányhoz csak 1 ilyen file-t használ.

Ha összetettebb TE-t csinálsz, akkor elkezded editorban, majd belemész és megrajzolod a vonalakat, aztán vissza editorba...kicsit vicces
  • z0ty4
    Reggeli olvasnivaló
  • VO101Tom
    Köszi. Csak azon gondolkoztam lehet-e valami koplexebb formát belerakni, mint ahogy a legelső GPS-esekben volt. vektorral rajzolva pl, a partvonal, a városok, repterek...
  • Borisz80
    Amikor belépsz a küldetésbe, a térképen jobb gomb és ott a menüben ki lehet választani (nem tudom fejből hogy mi van angolul oda írva) pl. vonalak rajzolása, ellenséges légvédelem hatósugara...
    Már ha ezekre gondoltál.
    Ha kész megnyitod a Data cartridge-t és nyomsz egy save-t hogy elmentse rá.

A vonalak rajzolásánál egy kiinduló pontot kapsz. Ezen jobb gomb, "következő pont", majd lehúzod ez első pontról a második pontot. Így már a két pontot összeköti egy vonal. Második ponton ismét jobb gomb, ismét következő pont, lehúz, a vonal folytatódik. Ha jól emlékszem 5 pontot lehet így összekötni.
    Ezután újabb első pontot kell lerakni. Igy 5x5 csoportot lehet rajzolni.

Sajnos TE szerkesztésnél hiába rajzolod meg ezeket, nekem még sose mentette el. Viszont ha elindítom a küldetést és ott megrajzolom és el is mentem akkor már megjegyzi.
    De javítson ki valaki ha tévedek.... vagy aki jobban el tudja magyarázni.
  • VO101Tom
    Axe. Ezt az ini-fájlt, amit tegnap is használtunk, ezt hogy lehet szerkeszteni? Mivel csináljátok ezt a rajzokat, amit a HSD-n látni?
  • axenet
    Ez olyankor szokot lenni, ha a Tanker 10 mérföldön kívül van, vagy nem "aktív"
  • arrow19
    Kijött Demo soundpackje
  • z0ty4
    este nézzünk valamit? Nekem 7körül megint jó.
  • arrow19
    Nekem volt olyan hogy 3 percig köröztünk kampányban mert nem ért oda a kijelölt területre a tanker (pont váltás volt) amint bemondta hogy mehetek minden szépen ment.
  • VO101Tom
    Valami bugra gondoltunk mi is (bár a VHF 13-at nem próbáltuk). Az UHF13-on meg hiába volt Z1, Z2, annyit válasz jött rádión, amit ott látsz, hogy a tanker hol található, meg mi a tacan azonosítója. A tanker nem rádiózott semmit, sem azt, hogy álljak pozícióba, sem azt hogy hagyjam szabadon a boomot. Miután kiléptünk, elindítottam offline a refuel tact. eng.-et, hátha az eljárásban változott vlami, de ott nem volt gond. A tanker rendesen rádiózott és már messziről leengedte a boomot, aláálltam, csatlakozott és rendben meg is tankoltam.

Vampi. Én azért szoktam felkapcsolni a világítást, mert a műszereket, gombfeliratokat jobban látom. Főleg ha valami árnyékba kerül, ott kell mereszteni a szemem (nagy FOV-al szeretek repülni).
  • repvez
    És a hozzá való cuccok is

Úgy látom nem ez a bonyolultabb része a dolognak, hanem a 3d-s modell animálása . ezen áll vagy bukik a dolog . onnantól már csak pár kattintás.
  • axenet
    Ott valami bibi volt, ugyanis a tankert UHF13-on és VHF1-3 -on is kellett volna hallanotok
  • arrow19
    Nekem is volt hogy nem hallottam semmit WDP freki reset,ha úgy sem megy bekérni egy közös frekvenciát a Leadtől, Tankoláskor érdemes a 12 PROXIMITY-es presetet használni.
  • Molnibalage
    Sanszosan működik, mert mindkettő összelinkelhető a radar kurzorral. A valóságban AGM-65-öt és LGB-t nem túl gyakran visznak a gépet. JDAM + LGB a jellemző.
  • Borisz80
    j: another
  • Borisz80
    ...and a nother question...
    Ez a TGP Maverick kombó a valóságban is működik vagy csak a BMS-ben lehet így kombinálni?
  • Borisz80
    öööö lenne egy hülye kérdésem.
    Már máskor is meg akartam kérdezni mert sok screenshot-on látom, hogy miért repültök nappal műszerfal megvilágítással?
  • z0ty4
    wow milyen jó skinek
  • z0ty4
    hozzáértőknek egy kis videó:

• VO101Tom
    Offline nincs a tankolással gond, U5-ben sem. A küldiben a tanker egyszerűen nem rádiózott. Nem tudtuk a csatit vagy a frekit amin ő volt.
  • axenet
    Csekkoljátok, hogy SP-ben tudtok e rendesen tankolni. Z1, után Z2, ajtó nyitva van e, és meg kell állni a boom mögött közvetlenül, csak akkor kapsz tankolási engedélyt.

Köszönöm a mait, srácok, legközelebb folytatjuk!
  • axenet
    Sorry srácok, hogy le kellett lépjek, közbejött valami, de azért azt kell mondjam így is helyt álltunk...12ből 11 Scud az szép eredmény. Legközelebbre valami akciódús mig vadászatot nyomunk.

Jól csináltad Zotya, ilyen küldetésnél sose a saját kiértékelés a lényeg, hanem hogy a küldetés fő céljai megsemmisülnek e. Itt ez szerintem succesful-nak minősül, 11 Scuddal, mert nem kellett az ellenséges vadászokkal bajlódnunk...
  • VO101Tom
    Én is nyomtam pár szkrínshotot :)

Felszállás, egyeske Tibi, ketteske én.

Kötelékben, még odafelé...

Miután az AWACS-ot leszedték, én A-A módban vigyáztam amíg Tibi dolgozik...

Kilövöldözte amt találtunk (mint kiderült mind a hat SCUD megsemmisült), aztán elindultunk tankolni. Ez külön érdekes volt, a C2-ben ahol előtte oda-vissza repkedtünk, most megszórt a légvédelem. Tibi gépét meglőtték, ki kellett válnia, hazafelé kattintott. Én megtaláltam a tankert, de ez a *** nem adott naftát. Az UHF 13-as csatin csak azt ismételgette ami a képen látszik, de próbálkoztunk a többi frekin is, ami ott eszünkbe jutott, sehol nem válaszolt, boom-ot sem eresztette le. Sajnos Axe-ék épp ekkor léptek le, megkérdezni sem tudtam ők melyiken rádióztak vele. 1300 font volt még mikor utolértem, itt elszórakoztam 500 fontot, de semmi...

Nincs más hátra, irány Choongwong, csak óvatosan a gázzal...

A 4. forduló előtt azonban lepörgött a hmű, a final-ra már álló hajtóművel fordultam szerencsére magasság és sebesség még volt. Elkoptatni sem akartam nagyon távol a pályától, olyannyira, hogy végül sok is lett kicsit. Szerencsére még defektet sem kaptam, a gép épségben megállt, csak kicsit poros lett :)

• z0ty4
    Na azok aztán voltak :)

Axe és Boci egy kötelék, Tom és Tibi a másik én egyedül járőröztem és vigyáztam rájuk. Annyira, hogy inkább az üzemanyag fogyjon ki minthogy valakit lelőjjenek, és ez be is következett.

Apró zavar a kifutón:

Dogfight az F-15-el, szerencsére jött a társam és segített, kisebb csoda :)

és a kiértékelés, most nem az volt a célom, hogy mindenkit lelőjek, hanem hogy a többi köteléktől távol tartsam a gépeket és ez sikerült is.

Még egyszer köszi mindenkinek, legközelebb remélem leszünk legalább ennyien :)

• arrow19
    Bogey-kban gazdag repulest sracok!
  • z0ty4
    vagyok ts. ( első )
  • axenet
    Jöhettek 18:45re, ott leszek akkor már
  • VO101Tom
    Azt leszedtem, át is olvastam, csak azért kérdeztem, hogy mikorra legyek TS-en.
  • axenet
    Persze, lesz brief / eligazítás, átbeszéljük mit hogyan
  • z0ty4
    Axe pakkjában minden benne van #43748

de átbeszélhetjük szóban is.
  • VO101Tom
    Előtte lesz szóban brief? Mondjuk fél 7-től?
  • z0ty4
    már csak 2 óra. a műszakiak már ellenőrzik a gépemet.
  • axenet
    A műszeres felderítés , ahogy te mondtad, fog így is kelleni. AG radar GMT mód, az ott felvett kontaktot nézed meg maverick képen, majd a másik mfd-t váltod tgpre hozzá. Tök mindegy tél vagy nyár, szemmel nehéz lenne megtalálni a földi egységeket...
  • axenet
    A téli tájhoz nem ragaszkodom, eredetileg nehezítésként volt benne (eredetileg 11000-res felhőtakaró is volt még nehezítésnek )

Tanker rádió freki nem lesz külön, 13-as UHF csatornán hallani fogjuk, meg ő is minket

Ahogy Razor mondta, távolságot lehet olvasni belőle. TCN AA módban pl 1X a vezér, 64X a 2es gép
    (nyilván azért a +63, van egy gép AKITŐL mérjük a távolságot, akárhányan ráállhatnak a +63 TCN-re, de ha két gép van 1X-en, akkor kitől is méred a távot ? Ugye Razor ? )
  • VO101Tom
    Aha, köszi.
  • Razor18
    3. válasz: a vezér TACAN frekijéhez hozzáadsz 63-at (ne kérdezd, miért kell az eltérés egyáltalán), akkor a TACAN mindig mutatni fogja, milyen messze vagy tőle, így tudod tartani pl. az 1 mérföldes spread-et. Vizuálisan ui. lehetetlenség megmondani egy pontból, mennyire vagy tőle.
  • VO101Tom
    Nekem lenne pár kérdésem a ma esti reppenésről :)

- A téli táj miért jó? Csak mert én xart sem látok rajta, ezzel kvázi a műszeres felderítést erőltetitek, vagy csak a kerettörténet miatt van ez?
    - Mi lesz a tankerek rádió frekije? Vagy csatornája?
    - A flight-oknál a tacan freki mire való?
  • z0ty4
    tessék:

• Borisz80
    Bár én nem tudok jönni erre a repülésre, de ezt a TGP összehangolást a Maverick-el hogyan is kell?
  • z0ty4
    Jó nehéz az azonosítás, főleg ha lentről még lövöldöznek is. még jó hogy nem éjszaka van.

Jana ment privi. csekk pls.