52967
  • Boconadi
    Az teny hogy Te az eleted felet ennek a jateknak a fejlesztesevel töltötted el, de belegondoltal mar abba, hogy ez megeri/megerte-e valaha is? Mit kaptal töle? En ertem a logikadat, meg hogy van mire, ez nem faj senkinek, de Repveznek kell igazat adnom. Meg Axe-nak, meg akik mar nem aktiv tagok. Nem veletlen. En nem hiszem el, hogy Te meg ezen nem gondolkodtal el sosem. Erted amit akarok?
  • Talon11
    Hogy arra? Honnét tudod?
  • arrow19
    Töröljétek a repvez posztájából memegeneratoros kép linkjét. Arra hivatkozik spamként.
  • Talon11
    Nálam is ugyanaz...vmi izé van itt....
  • Wampa reloaded
    Köszi Gundi, rádirok, ha nem zavarlak, lenne egy kérdésem hardware ügyben...

Ez meg mi volt, jövök fel ide az oldalra, a Chrome letiltott, hogy a site tiltólistán van , rosszindulatás terjesztése miatt...
  • 77pxdumbo
    Köszi! Ezt nem ismertem eddig. Mindig a Winrart használtam.
  • Molnibalage
    7zip
  • 77pxdumbo
    Üdv!
    Molnibalage egy kis segítség kellene. Töltögetem lefele az FF oktatóvidókat, de nem tudom lejátszani. Milyen progi kell hozzá. 001 kiterjesztéssel vannak, de a rar sem bontja tovább. VLC és Winmédia payer sem bír vele.
    Köszi ekőre is.
  • Molnibalage
    Érdemes azokat felkeresni, akik az új és minimálisan funkcionális helyszíneket csinálták. A bibi az, hogy még egy minimál teszthez is annyi mindent kell megcsinálni. A reptérnek van TACAN adata meg miegymás, azt linelni kell a sonund fájlhoz és a többi. Én azért elég régóta moddolok, de erről még mindig annyira keveset tudok, hogy az gyakorlatilag semmi.

Ha már van egy térkép, ami működik, akkor azon már egészen más tészta dolgozni. Mivel több helyszín is ilyen ezért 0-ról létrehozni új térképet nem sok értelme van. Tudtommal ODS és Europe helyszínen is dolgoznak, csak nem nagyon posztolnak róla. Érdemes egy csoporthoz csapódni.

Az én MOD-om készítése során mindig ilyen csoportok tagjait kersetem meg. Vagy ők. Sokszor volt infócsere, hogy ők kérdeztek valamit és az én válaszom után az én kérdésemre simáb válaszoltak. Egy idő után meg szimplán segítettek. Pl. spit csak úgy minden kérés nélkül beintegrálta a Block 40 kabint újra és javítva.
  • Borisz80
    Megtettem, amint láttam hogy mit írtak. Meglátjuk mi lesz. Én próbálkozok továbbra is.
  • Gundark 1 1
    Mindig itt vagyok. Bár mostanában nem igazán repülök falconnal, inkább az STOra akadtam rá :)
    Mi a gond? Hátha csillapul a flém :) Vagy ha gondolod írj priviben
  • Talon11
    DeLorean? Hogyhogy?
  • Molnibalage
    Jóval többet csináltam, mint "adatcserét"... Volt, hogy BMS4 és FF tag kérdezte, hogy mit és hogyan csináltam. Nos, akkor szerinted ki a tapasztalt...?

Mondom, hogy mit kellene csinálni, de erre még vissza is pofázol és még le is szólod egy fejlesztő munkáját. Igen, ez az egyenes út a sikerhez...

• Molnibalage
    Valahol vicces, hogy a legtapasztaltabb magyar fejlesztővel kötekszel arról, hogy mit lehet elérni kooperációval és kéréssel. Elhiszed, hogy nekem több tapasztalatom van ezen a téren, mint itt mindenkinek együttvéve...?

Valamit biztos jól csináltam, hogy elértem azt, amit. Asszed és előre láttam, hogy valaha ilyen szinten leszek? Még azt sem gondoltam, hogy én valaha komolyan moddolni fogok.

Ehhez képest - lehet, hogy sokan nem ismerik be - kb. az én modom az, ami úgy egyedül kb. meg is próbálja modellezni korrektül a valóságot és valódi funcionalitással ruházzal fel a hadjáratot meg A.S hadjáratai, de azért az DB edit téren igen messze van az én MOD-omtól.

No, persze az átlagfalconos AMRAAM huszár ettől összeszarja magát, ezért soha nem is lesz népszerű a MOD még akkor sem, ha lesz '90s változata...
  • repvez
    Mindegy , hagyjuk nem érted!
    Leszarom az egészet
  • Molnibalage
    Mind választoltak nekem. Volt még egy srác, akit nem is ismertem, A.S-t kerstem, azt vele is beszéltem vagy 2 órát.

@repvez
    Én továbbra is csak a pampgást látom. Voltál fent valaha FO szerveren...? PM-ben mondat azt, hogy élőszóban vagy Teamvieweren keresztül mutassa meg? Nekem 611-Eagle így rakott be egy rakás modellet. Aztán láttam JanHas fás modját és kb. a 4-5 session után úgy, hogy nem kérdeztem semmit megértettem, hogy hogyan rakta be a modelleket, alig két kérdés kellett csak megerősítésnek.

Te tényleg azt várod, hogy 0-ról húzzon fel valaki téged...? Ez picit irritáló. Én nagyon sokszor írtam le már PM-ben is DB edit dolgokat, csak mert éppen kevés munkám volt. Most egy srácnak majd azt fogom elmagyarázni. hogy egy COIN helyszínhez - állatság a Falcon nem erre való - hogyan rakjno be egy pickup technicalt. Már amennyire az én tudásomtól telik. Én sem PM-ben fogom. Feljön TS-re és 20 perc alatt elmondom, ami leírva 3 oldal lenne.

A doksi készítéssel a baj az, hogy nem tudod, hogy másnak mi érthető és mi hasznos. Ezért nem csinálja szinte senki... Olyan kevés Falcon fejlesztő van, hogy nem éri megcsinálni. Az egy legenda, hogy lerakok neked egy manult és akkor te majd értesz hozzá. Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Én elvileg értek a DB edithez, oszt mégis a Roland Marder modellezése csak 3-4-re jött össze. Nem tudom, hogy az első pár alkalommal miért nem működött. Picit más sorrendben csináltam ezt-azt és utána ment. Lehet, hogy figyelmetlen voltam, lehet hogy nem. Ezért csinálok minden komolyabb DB edit előtt backupot.
  • arrow19
    TS Falcon Online-on Danguard-ot, Mystic, Archer, vagy A.S.-t keresd meg vagy az EMF-es srácokat általában segítőkészek bár bennem nincs meg ez a mazohizmus hogy nekiálljak egy ilyen projectnek unalmas perceimben.
  • repvez
    Az a baj, hogy ez már nem az első kör volt és már tele a hócipőm miatta,mert annyi erővel mig leirja az általános süketségét ami nem a témába vág a kérdésre is válaszolhatna vagy inkább ne is szoljon ha segiteni nem tud.

ÉS azért a data edit részt ne keverjük a 3d-hez mert mig az elöbbit szóban is lehet elmondani a 3d-nél ha nem látod, hogy mit csinál akkor nem vagy elöbbre vele.
    ÉS pár képet nem készit mert sok időt vesz el ,de szóba meg tudna órákat beszélni , hihető.

Hayab is 5 nap alatt kész volt a modellel és nincs neki fél orája, hogy dobjon a főbb mozzanatokról képet? Vagy leirjon bár hasznos trükköt?, Tommal is beszéltem és ő is rengeteg hasznos dolgot mutatott amit én is tudtam már,de sokkal bonyolultabban és kevésbé szépen kivitelezve.

Sajnos ugyan ez a helyzet bármilyen hazai vagy külföldi forumon bármilyen téren.Mindenhol megy a süketelés a segitségnyujtás helyett.Ezért inkább megoldom magam ha tudom.DE többnyire nem és hagyom a francba,mert mostanában amugy sincs hangulatom semmihez sem
  • Molnibalage
    Akkor írd ezt vissza, hogy konkrét kérdésed volt. Nem értem, hogy egyesek miért állnak meg itt. Nekem is számtalanszor dobtak már vissza ilyet. Ti meg az első kör után bedobjátok a törülközőt..? A.S sem akar írásban semmit, de kétszer három órát mégis eldumáltam vele és kézenfogva bemutatta, hogy mit hogyan.
  • Borisz80
    Angol / német nyelvet olvasva 95%-át megértem.
    Nyelvtanilag helyesen fogalmazni viszont sajnos igen nehezen tudok.

Mindenesetre ez nem mentség arra hogy a szakmágusok ennyire összeszedetlenül tartják ezeket a dolgokat.
    Ha én lennék a birtokába ennek a tudásnak biztos hogy legalább egy normális manuált összedobnék, mert bőven van rá érdeklődő.

Visszatérva a "kérdezzek ha valamit nem tudokra":
    Nos kérdeztem a BMS fórumon. Mi volt a válasz? Na mi? Igen, a hasztalan szokásos sablon duma.

--------------------------------------------------
    Build a scenario is like running a marathon: that's the mentality ... heh, heh, heh...

Outils PMC TFW: http://tactical.nekromantix.com/f4/downloads.php

Outils MOnster http://http://sakgiok.gr/downloads

Documentation:

Wiki PMC TFW: http://tactical.nekromantix.com/wiki...php?id=falcon4
    PMC Tactical Ultimate Theater Tutorial (not include work with Monster outils): http://tactical.nekromantix.com/wiki...eater_tutorial
    PMC TFW forums: http://tactical.nekromantix.com/foru...forum.php?f=57
    Benchmarksims forums: http://www.benchmarksims.org/forum/f...ter-Discussion
    F4Spain's Manual General 1.9 (made by me in spanish-not include Outils Monster): http://uploading.com/86mda2aa/MANUAL-GENERAL-1-9-pdf """"
    ----------------------------------------------------

Köszönöm. Nem a kérdésre válaszoltak, hanem idedobtak egy csomó linket. Pedig én egy konkrét fázisra kérdeztem rá, hogy ez után mivan.
    1. a linkek java része PMC tutorial, ami igencsak összeszedetlen és elavult a java része. Én is ezeket böngésztem százezerrel.
    2. monsters TE programját leszedtem, de ettől még mindig ugyan ott vagyok megakadva. Klassz meg minden, ha már ott tartanék hogy texturázni kell a térképet....
    3. spanyol manual..... értem akkor ne csak angolul de spanyolul is tanuljak?

Ezek után még is mit várjak az emberektől?
    Az emberekről szólva, írtam már jópár embernek PM-et a BMS fórumon. Egyre sem kaptam még választ...
  • Wampa reloaded
    Gundi, kolbászolsz még erre ?
    Zavarnálak kis hardware problémával...
  • Wampa reloaded
    Lol...ez nem C-130 as, ez egy DeLorean :P
  • repvez
  • Molnibalage
    Leírni tart sokáig elmnodani annyira nem főleg, hogy menet közben is lehet kérdezni és átugrani témát, hogy "ok, ezt tudom". A.S-sel beszéltem kb. 2x3 órát és mindent megtudtam, amit éppen akkor akartam. Persze én is tudtam sokmindent már, Ahelyett, hogy te kérnéd azt, hogy valaki jópofizásból állítson össze irgalmatlan hosszú doksit talán próbálj meg beszélni velük élőszóban, mert sokkal gyorsabb és hatékonyabb. Nekem sikerült, nem is egyszer és nem is csak egy emberrel.

Ne vedd sértésnek, de ez a rinyálás már tényeg elég irritáló. Alsó hangon 3 éve teszed. Ennyi idő alatt én megoldottam volna, ha érdekelne a 3D modellezés.

2007-ben az F4B alapszintű használhatát, ha ismertem. Na, akkor ezek után nézd meg, hogy a FF MOD-om mit tud és hogyan értem el és aztán azt, hogy mennyivel lett több a BMS4-es mod.

Tehát, ha el is kezded ne várd azt, hogy holnapután a Szent Grál birtokában leszel. A kooperációra való képesség sem hátrány.
  • L Viper #46687
    :D
  • repvez

Falcon részről valóban nem sok emberrel vettem fel a kapcsolatot,de 3d-s vonalom elég sok fórumon kértem tanácsot és segitséget és ahogy Borisz is irja egyszerübb volt letudni azzal, hogy vagy azt irják, hogy ez igy nem olyan egyszerü megcsinálni vagy olyan dolgot mutatnak amivel nem vagy kisegitve.
  • Molnibalage
    Ha nem beszéled az angolt, akkor nincs miről beszélni... Szó se róla én is fórumozzással tanultam meg, meg a az angol nyelvű HT könyvek olvasgatásával.
  • Borisz80
    Részemről nyelvi akadálya van a dolognak.
    Én inkább csak értem az angolt, de értelmesen beszélni már nehéz.

Ha speciel lenne egy magyar nyelvű emberke, mondjuk te, aki tudná ezeket, hidd el hogy már széjjel lettél volna zaklatva. :D

Amúgy ahogy olvasgattam pl a BMS fórumot, pont azt tapasztaltam, hogy inkább rámutatnak a PMC oldalára egy linkel vagy hosszasan ecsetelik, hogy ez a theater szerkesztés mennyire komplikált dolog és hogy rengeteg idő meg bla bla bla... és nem lehet röviden elmondani.
    Az ilyen válaszokkal nem nagyon van kisegítve a kezdő ember. Egyből letörik a lelkesedése.

• Molnibalage
    Remek, 1 PM... Ember és kb. eddig 100 emberrel PM-eztem alsó hangon. Esetleg Falcon online TS szerverre menjd fel és ott egy rakás ember van, aki ért ehhez ahhoz...

No offense, de évek óta toporzékolsz és erre az egy PM-re hivatkozol. Ez már nekem is fájdalmas...
  • repvez
    Mert már voltak tapasztalataim hasonló témában , hogy mennyire segitőkészek kint is .
    Lásd Hayab is azóta sem válaszolt a privát üzire sem.
    Meg másik forumokon sem veszik a fáradságot hogy az éppen futó project folyamata közben nyomjanak egy print screent és egy pár sort melléirva kitegyék tutorialként.
    Pedig csak pár perc lenne ez és ugye 1 kép többet mond 100 szónál.
  • Molnibalage
    És mi lenne, ha ezt az adott témában jártasnak kint megírnád...? Nem értem, hogy miért csak ezen a fórumon vagytok aktívak... Ez nem vezet sehova. Én sem itt tanultam meg moddolni...
  • Talon11
  • Talon11
    Érdekes...valóban igaza volt Molnibalagének, hogy a repülőgéphordozó reális méretű
    Meg is csináltam egy eléggé érdekes stuntot: Elstartolni egy C-130-cal a repülőgéphordozóról, majd leszállni ugyanoda!
  • repvez
    Én is ezt mondom már mióta, ha mindenhez lenne egy tisztességes leirás ami minden részletet bemutat akkor tudna sok ember egy teljesen kész dolgot addni a fejlesztőknek, hogy azt márcsak be kelljen tenni a játékba.
    Ugyan igy a moddellezésnél a animálásnál.
    Mert biztosra veszem, hogy sok olyan ember lenne akki tudna csinálni értelmes minőségi dolgot,de leirás nélkül nem tudja megvalósitani.
    Arról nem is beszélve ha a leirás szerint van megcsinálva egy részfolyamat akkor más könnyebben tudja a másik részfolyamatot folytatni.
  • Borisz80
    Tovább jutottam.... erre a következő lépés persze hogy nem úgy működik ahogy leírták. Ismét megakadtam. Az egyik szerkesztéshez szükséges program nem is indul el nálam. Talán kompatibilitási hiba?
    Gyanús hogy elég sok hadszintérkészítessel kapcsolatos manual, program, eljárási mód már rohadtul elavult és teljesen máshogy kell mindent.
    Még nem mondom azt hogy feladom 1 nap után, de pffff..... ezen az egészen egy szakavatott ember nélkül lehetetlen kiigazodni.

Meg mintha nem is akarná az a pár ember aki ért hozzá hogy mások is megértsék...
    Meddig tartana összeszedni mindent egy helyre és egy példa szerkesztést bemutatni?
    Akár videó formában is...
  • Borisz80
    Hát ez tényleg kusza és szinte reménytelen. Ennyi év alatt nem bírta senki sem összeszedni logikus sorrendbe hogy hogyan kell hadszinteret csinálni... pedig úgy látom sok minden fellelhető innét onnét, csakhogy még mindig nem találtam olyat ahol a szerkesztés fázisai és a használt eszközök le lennének írva sorrendben. Mindent külön taglalnak, de egy kezdő laikus nem tudja hogy mi mi után következne.
    Az alábbi file-oknál is megvan hogy melyik kiterjesztés micsoda, de még mindig nem tudom mi lenne a következő lépés és melyik programmal.
  • Talon11
    Tetszik ez a TOP GUN-os kamera a játékban
  • Borisz80
    na bumm... elakadtam.
    Végső lépésben a dev2terrain generál nekem file-okat. De hogy ez után mit kezdjek velük és hogyan?
    irak.l2
    irak.mea
    irak.o2
    irak-AIRPORT.tdf
    irak-CITY.tdf
    irak-COAST.tdf
    irak-LABEL.tdf
    irak-RIVER.tdf
    irak-ROAD.tdf

Kutatás folytatódik.
  • Molnibalage
    Nem számoltam meg, de ebből valóban használható, aminek értelmes hadjárata van azok A.S hadjáratai meg az enyém lesz majd. A többiben tudtommal nincs ilyen, a Balkanon van talán valami WIP.
  • Talon11
    Értem....tehát jelenleg úgy 9-10 db helyszín van...