52975
  • Caterpillar
    Téged is de az nem etikátlan!
  • 42nd Intruder
    Nem engem lőttél le véletlenül? :D
  • DJviolin
    Én is tudom, hogy etikátlan, és igérem, hogy többet ilyet nem teszek!!!
  • Caterpillar
    Tudom én is olvastam!

Egyébként én is lőttem már le ernyőn lógó pilcsit de az Il-2 volt és még ideges is voltam...
  • DJviolin
    Szia caterpiller!

Tudom hogy nem etikus, de ez csak egy játék. A balatoni csatában bizony az amerikai pilóták lőtték az ejtőernyőn lógó magyar pilótákat. Az Aranysas-ban olvastam. Kérdezz meg egy old puma pilótát.

DJviolin
  • Seaweed
    http://www.mudspike.com/falcon.htm
  • Caterpillar
    Na azért az ernyőn lógó pilcsit (aki ugye nem tud visszalőni sem) szétlőni?? Ilyet még a II. vh. -ban sem csináltak nagyon! (csináltak de azt mindenki elitélte)
  • DJviolin
    Tök fasza ez a játék. Indítottam instant action-t, és jöttek a mig-ek mint állat. Heves kifordulás, váltok mig kamerájára, így látom a miget is meg magamat is, ahogy kerülgetem az ő gépágyúlyát. Olyan Top Gun osan sikerül mögé kerülnőm indítom a sidewinder-t. A gép robban, de még repül tovább. Na de szívósak vagyunk!!! Paf, mégegy neki. Ezt már nem bírta tovább, se a gépse, se a pilóta se. de azé előtte még kattintott. Ott lóg az ernyőjén, annyira kínálta magát, hogy megkínáljam géppigyuval. És aszzittem leesek a székről: Ahogy szétlőttem az ernyőjét, leesett az égről mint a vízcsepp. Tehát ha végérvényesen elakarjátok intézni ellenfeleiteket, akkor adjatok neki ejtőernyős leckéket. Lehet hogy grafikailag nagyon elmarad, DE ILYEN FEELINGES REPSZIM MÉG SOHASE VOLT. Na jó ez erős volt, mert az il2 forgottem battles talán még ennél is feelingesebb.
  • Caterpillar
    SzM RLZ!

#298..
    Jogos sry!
  • Reaper
    Da-da the real!:)
  • moho
    Hja FC :) Bocsi. Most hirtelen az AF jutott eszembe. Igen Reaper, Te hardcore szimes vagy :) Vald be.
  • Seaweed
    checkthix
  • moho
    Az FC? Én a lokonrol beszeltem. Ahhoz sztem hardcore-nak kell lenni, hogy valaki megvegye az 1.1-es és 1.2-es patchet a lokonhoz.
  • Reaper
    Én is csak az avionika ill. a din kampány miatt repkedek Mechanistal+Cutterrel:) Az indítási procedúra rlz, 2x átnéztem és már megy gépiesen, betanítottam a két lököttet is:-D Amúgy a balkáni balhé rlz, az tetszik benne, hogy él minden körülötted, AWACS tanker, millió gép különböző feladaton, hallod ahogy rádióznak és közben látod ahogy a földön is áll a bál:-D Mennek a tankcsoportok és robbanások ezerrel. Egy szó mint száz nagyon feelinges, de azért hosszú távon Lock On...
  • Reaper
    Amúgy én igazából kibékülnék ezzel a AF-al, ha normális 3D-s cockpit lenne (a clickelgetős csak 3D-ben), no meg persze Lock On szintű grafika és repmodell:) De fordítva még jobb lenne, LOMAC + AF avionika + dinamikus kampány...
  • Seaweed
    Flakonozol?! .........pffff.....
    (nah jo felre a trefat, azota en is adtam neki meg 1 eselyt...fent van a gepen...nemi "atszervezes" utan szoritottam neki helyet )
  • Reaper
    Nekünk a dobozos FC kb. 12k HUF-ban állt meg, akkor mi elvetemültek vagyunk?:)
  • Reaper
    Hát 256MB SD-től és MX400-tól 2005-ben ne várj csodát (mégha az AF grafikai motorja nem is új).
  • Reaper
    Én 12db MK82-őt oldottam és nem 2db MK84-et Cutter:)
  • moho
    LockOn-t szerintem azért nem kell leírni, hatalmas lehetőségek rejlenek még ebben a cuccban. Ami majd kedvez neki az az 2-3 év múlva elterjedő konfigok. A mai átlagon még elég nyögvenyelős. Kár, hogy az oroszok elvágták a frissítés lehetőségét. Nagyon elveteműlt és hardcore gamerek fogják kifizetni a 4-5E HUF-os javításokat. Ami mondjuk vicces az az, hogy az oroszok kiegészítőknek álcázzák a patcheket :) Na de visszatérve a Falconhoz. Remek elgondolások kaptak helyet "őskori" grafikkal. Na de ez örök kérdés. Grafika vagy hangulat? Amondó vagyok legyen mindkettőből. Elvileg nem nehéz, csak odafigyelés kellene a gyártók részéről.
  • Gundark
    Nincs bizony, de kivánom hogy legyen :) És akkor learatnak mindent, úgy mint a sturmovikkal anno
  • moho
    Nincs bizony.
  • Seaweed
    Oleg Maddox-nak es csapatanak semmi koze az Eagle Dynamics altal keszitett Lock On-hoz!
  • moho
    SZaggat az tény. Nekem P4 2.4, 1GB RAM, 9800Pro-m van és vannak helyzetek mikor igencsak beszaggat. Pl mikor a foldon állok mellettem 4db F16-al.
    Ami nagyon csipi a csöröm az az, hogy ugral a gép a földön. Mintha semmi köze nem lenne a betonhoz.
  • ceas
    Hát, nagyon valószínü, elég szükös a RAM-od, manapság azért min. 500 mega nem árt, de az 1 giga az ideális, szóval ha lehetöséged van, egy kis memória upgrade, még aránylag nem olyan nagy költség.
  • Frakk
    A setup menüben be tudod állítani. Nekem 2.6 ghz-es gépem van 512 mb ddr ram, és gef4 ti 4200, mégis szaggat néha, szóval szerintem normális. Igaz az én procim celeron, és most nincs is túl jó állapotban a gép, nemsokára újra fogom telepíteni a winfost. Szerintem memóriát vegyél még, ha van rá pénzed, és szeretnéd, hogy jobban fusson a Falcon.
  • ceas
    Hát igen, az tény, hogy van benne pár év tapasztalat, igaz Oleg-ék se ma kezdték, ezért nem értem, hogy egy ilyen szintü szimulátor alá mint a lockon miért nem lehetett egy kicsit szinesebb hátteret rakni, mint mondjuk egy dinamikus hadjárat, habár a gépigény biztos gátat szabott ennek, ehh nah mindegy, én személy szerint szeretem mindkét játékot, és szvsz lesz még folytatás a jövöben(remélhetöleg. Mindenképp érdemes a Falcon-t is kiprobálni, aztán el lehet dönteni, melyik jön be jobban.
  • DJviolin
    Most rakram fel. Apááááám Az Intro nagyot űt Igaz hogy nem a játékkal készítették, de akkor is frankó. A gépem a következő: p4 1,7 ghz, 253mb sd ram geforce2 mx400 32mb. Az normális hogy minden high-on ilyen gépen szaggat? 800X600 nem lehet valamilyen config fájlban átállítani a felbontást?
  • 42nd Intruder
    Azért a Falcon 4.0 megjelenésekor talán még jobban bugzott mint a Lock On, ezt azért ne felejtsük el! 3-4 év kellet mire olyan szimet össze tudtak belőle vágni, hogy arra azt lehessen mondani, hogy jó (tehát nem bugzot). Ilyen szempontból a Lock On-nak még van esélye javításra... Kb. 2-3 év :D
  • Gundark
    Nem. Nincs benne a Kecsói reptér. És nem csak a balkánt dolgozza fel, hanem benne van az eredeti Korea, + a 2005 és a 2010es változat mind a kettőből. A gépigényről nem tudok nyilatkozni. Nálam megy :) Az induláskor való szveppelét meg azt irták hogy megcsinálják :)

• Seaweed
    En se tagadtam soha hogy a dinamikus kampany az ami miatt erdemes lehet egy FF-el vagy ezzel az AF-el leulni jatszani. (Nekem a realis muszerfal nem kell...persze csak azert mert en Mig-29/Su-27 parti vagyok...es pl eleve ott az inditasi folyamat sokkal egyszerubb az eletben is...meg az avionika is egyszerubb (persze eleve egyszerubb az alaptipusokon)..nekem az jon be..."harmadtavon a kavedaralos korszak es a "csipogo nintendo" kozott..." (termeszetsen azert idezojelben mert ezt szimbolikusan ertem)) Tehat leszogezhetjuk hogy a dinamukis hadjarat es az avionika az ami miatt erdemes leallni a flakon4 af-el jatszani...Nah de kerdem en: Mi ebben az ujdonsag? :D
    Nem ezt "szajkozzuk" a topic megnyitasa ota?!
  • DJviolin
    Akkor szerintetek megéri? Mert nekem a grafika totál nem számított lock on-ban sem. Nem is számíthatott volna totál low-on. :-)) Egyébként az már annyira swap-olt low-on is, hogy kampányt nem tudtam indítani. Lenne még egy-két kérdésem. Ennek nagy a gépigénye, tehát elindul geforce2 mx400-assal? És ami a legfontosabb. Úgy tudom, hogy ez a balkánt dolgozza fel. Tehát megtehetem-e azt, hogy Taszárról vagy kecskemétről felszállok, átrepülök jakabszállás felett, és megyek a balkánra és integetek a határőröknek? :-))
  • Caterpillar
    Hmm úgy veszem észre nem megy az írás még így hajnalban...
  • Caterpillar
    Na azért szerintem Loc On ban is lehet élvezetes missionöket repülni csak hát csinálni kell! (Nálunk ez nem probléma szerencsére)
    A Falcon a dinamikus kampányával olyan újszerű élmény a Lock On hoz képest melyet eddig nem igazán ismertem.. De nem szabad elásni a Lock On -t sem!
    Ez ilyn az olyan kész!
  • Gundark
    Még egy érdekesség, igy a végére :) Egy radarállomást támadtunk hagyományos mk82esekkel, erős AAA tevékenység mellett, maradt két bombám. (viszonylag sok célt kellett támadni, ezért nem volt praktikus egyszerre sokat dobni) Alacsonyan jöttünk hazafelé, mikor egy FAC jelentkezett, hogy van egy cél ha akarjuk, itt meg itt. Ráfordultam a köteléket meg hazaküldtem. A DMZ nagy barna sávjában a "mi" oldalunkon veszett ágyúzás, ahogy megyek közelebb 5-6 T harckocsi (szorri, de közelebbről nem volt időm nézegetni:)lő úgy 200-300 méterről 3-4 M1est. (meg talán két bradley-t de azok lehet hogy csak kószáltak:) Oldottam a bombákat, az egyik telibe kapta az egyik T-t, a másik meg éppen hogy mellé, de szerintem szarul nézett ki :) Mikor kicsit emelkedtem a dobás után tettel egy fél kört hogy mi a pálya, az M1esek már a pofájába másztak a maradék ellennek azok meg nagy füstfelhőket eregetve hátráltak. Egyenesbe hozatm ráfordultam a hazavezető kurzusra, (már csak 2500 üzemanyagom volt) és látom hogy alattam jön két apacs és már lövik is a hellfire-okat. :) Ja és a végén kaptam egy ezüstcsillagot.
  • ceas
    Nah valahogy talán ez a lényeg a két játék között, ha már össze akarjuk mindenképp hasonlítani, mert hiába a lock-on szebb grafikája és talán realisztikusabb repülésmodellje, ha egyszerüen nincs meg benne az a valami amitöl élvezetes repülni a mission-öket, még a training alatt egész jó amikor ismerkedik az ember a gépekkel meg stb, de aztán semmi, a kampány egy nagy nulla. Elvégre is a játékos játszani szeretne, nem pedig a munkáját végezve gyakorolni egy szimulátorral, ehhez meg azért több kell, mint amit a lock-on ezen a téren kínál. Ezzel szemben a Falcon ebben a dologban messze jobb, a hibáit meg ugyis orvosolják szépen lassan vagy hivatalosan vagy nem hivatalosan, elvégre a lockon a patch-ek elött egy nagy bug halom volt, ehhez képest a falcon igy elsöre is egész jó. Mindez csak magánvélemény volt, mielött valaki azt szürné le, hogy meg akarom tériteni a falcon hívök közé.
  • Caterpillar
    Nos ez fura dolog!

Rólam tudni kell hogy látatlanban élből utáltam a Flakont...(Tudom csúnya dolog, ez van)

Most hogy letöltöttem harmadmagammal és elkezdtük a kampányt online azt, kell, mondjam iszonyat fííling!
    3 -an indítunk zónában (F-16C-50)
    Taxi, felszállás, állunk irányra…
    Nagyjából rendeződünk (még szokni kell a repmodellt Lock On után) amikor is AWACS közli, hogy a legközelebbi gép xyz irányon 5 mérföld! (Ááááááááááá ) Mondanom sem kell egyből A-A üzemmód és megkezdődik a hajtóvadászat a 2x MÍG-29 ellen… Le is lőttük őket szépen sorban majd gyors kérdés AWACS felé.. Válasz: Legközelebbi gép 2 mérföld 3000… (Áááááááááááx2 ) végül is csobbantak de a vezérnek is kattintani (jobb helyeken „pattintani”) kellett sajna. Sebaj go tovább cél felé (közben folyamatos besugárzás mindenhonnan – mindenről!) na mondom már csak 30 mérföld még 1:30 perc - „Meg lesz az!” Látom magam előtt az iszonyatos „flak - felhőt” amit a 3. gép kapott (szerencsére nem találták el és oldotta a 2xMk84 –et… (direkt-hit) Nekem sem kell már sok, váltok Mk-82 –re (hoztam magammal 6 –ot a 2 Mk-84 mellé) egyszerre oldom mind a 6 bombát! (Telibe!) Fordulok az újabb csapáshoz, mikor elkezd lőni a flak de, mint az állat és elcsattan egy lövedék a bal szárnyon. Természetesen a gép bebillen balra, épphogy nem zuhanok le, miközben repül a 2 Mk-84 is (flak továbbra is lő, mer mé ne..)
    Üza 1600 (hűha mondom necces lesz!)..
    Végül is hazaértünk mind2 –en igaz nekem becsuklott az orrfutóm a másiknak meg nem nyílt ki a futóműve de hazaértünk!

Na hát kicsit hosszú lett de azt hiszem, elmondja nagyjából milyen fííling van egy egyszerű kis, küldi alatt is!

BYE!
  • DJviolin
    Sziasztok!

Most akarok egy emeltdíjas sms-t elfecsérelni és végleg lemeríteni a kártyámat. Aki játszott már ezzel a game-mel, és hozzám hasonlóan sokat repült lockon-nal annak mennyire élvezetes ez a game? A grafika az nem érdekel. Hanem a játékélmény milyen? Mennyire élvezetes? És a legfontosabb, milyen a repmodell? Kérlek írjatok!

DJviolin
  • Frakk
    Egyébként most én is mondhatnám, hogy játsz előbb heteket a programmal aztán írj róla véleményt. Vagy ez csak rám meg a Lomacra vonatkozik???
  • Frakk
    "Talán ezért nem méltat már senki szóra téged."

Lehet, hogy én veszem észre rosszul, de ez csak rád, meg seaweedre igaz.