53049
  • Lockheed
    Nekem is! TrackIR -el minden repszim sokkal nagyobb élvezeti szinten játszható sztem, meg egyszerűbb, könnyebben kezelhető is! (gopndolok itt a nézetre) Nekem megvan a gém, csak használni nemtom úgyhogy én remegve várom a leírást! Hajrá Molnibalage! :D Viszont én a HiTiles -t fogom megvenni hozzá szerintem!
  • Seaweed
    aha..nah majd ha megveszem* ujra felrakom (no warez!) es meglatom ;)
    (igazabol Trackir-el akarom megvenni es addig felreraktam ming nincs olyanom, mert ereztem hogy azzal jobban elvezheto lenne (nekem))
  • Gundark
    ÖÖ előbb elfelejtettem Ugye mint flájbájvájör vas a Vipera botkormánya visszajelez valamit? Mint valami force feedback :) Mert ha jól emlékezem tök stabil és az erőt érzékeli (mint Obi van :)) amivel rángassák Ha jól emlékszem az egyik pilcsinek ki is tört az egyik kétülésesben
  • Pitti
    Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van
  • Gundark
    cééép És még a kerekei is forognak
  • repvez
    Nagyon szép!
  • neuro
    Remélem látható lesz a kép, mert valami fotógyüjtögető oldalról van a link:
  • neuro
    hát persze hogy vannak adatok, és nem kétlem, hogy a programozók be is vitték azokat a program adabázisába (a rakéta emelkedést már javították szerencsére még az első patch-ben) - de én el tudom képzelni például, hogy egy igazi F-16 a fly-by-wire rendszerrel és a sok számítógéppes kütyüvel sokkal stabilabban repül, mint egy "fapados" MiG-29
  • Seaweed
    Nah azert ehhez hozza kell tenni hogy fizika es adatok azert vannak. Mert meg a vilag nem latott olyan F-16-os ami full terhelessel 3 tokkel ugy emelkedik fuggolegesen 4000 labra mint egy sojuz raketa...
  • neuro

Majd küld át és kirakjuk a BOP-ra
    + hozzácsapunk egy FAQ-t is a biztoság kedvéért az alapdolgokról
  • Molnibalage
    Na, elkezdtem csinálni. A hétvégén már lehet, hogy lesz is valami látható belőle.
  • Molnibalage
    Nem is FAQ, inkább egyfajta manual lesz.
  • Siluro
    Igen tudom, de a Lock Onnál a MiG-19nek azért eléggé komolyan utáanna tudokk érdeklődni. ;) De mindegy... no flmae, peace és have a nice day :)
  • neuro
    Ez az "utánnaérdeklődés" sem ér sokat: attól nem lesz élethűbb a játék repmodellje. Inkább csak arra jó, hogy mindenki a maga igazát bizonygassa még elszántabban.
    Elég csak beleolvasni az IL-2es Ubi fórumokban, a sok szakértő véleményébe :) "mert a szomszédom, aki pilóta azt mondta, hogy a Bf-109K 2 másodpercel hamarabb éri al 350-es sebességet ezért az FB nagy sz*r, meg különben is olvastam, hogy 23.453 mp alatt két kört tudott fordulni 3210 méteren..."

Ezek csak játékok, nem kell őket vérkomolyan venni :)
  • Siluro
    Igen, igazad van. Valami hasonlóra gondoltam én is csak megfogalmazni nem sikerült a dolgot rendesen :) Lényegében ugyan azt írtuk végülis, mert én is az ilyen elképzelést mondtam, csak hozzátettem, hogy utánnaérdeklődünk a dolognak :)
  • Pitti
    erre csak egy "hüvejkujját felfelé mutató" szmájlit akartam volna berakni de nincs a listában :-)
  • Thanatos
    ott a pont :)
  • neuro
    Én is még a '80-as években kezdtem szimulátorozni, de meg nem tudnám mondani, hogy a P-51 vagy az F-16 eseteleg a B-747 repmodellje hasonlít-e az igazihoz :)
    Szerintem inkább arról van szó, hogy elépzelik a játékosok, hogy milyennek kellene lennie és ahhoz hasonlítják. Kipróbálják az adott játékot, aztán mennek a fórumokra és megmondják a frankót :)
  • Siluro
    Ebben tökéletesen igazad van, mi is gyakran kikérjük a véleményüket a valós pilótáknak, és ez alátámaszt vagy megcáfol egyes elképzeléseket, vélemyéneket.
  • Pitti
    Ez biztos így van, de inkább azt veszem alapul, ha egy 29-es pilóta mondja a lockonra hogy milyen, vagy egy boeing kapitány beszél az FS-ről...
    Persze, hogy érzem ha reális, de nem lehetek biztos, hogy az a reális, csak épp én úgy érzem...
  • Siluro
    Értem én, de valahogy azért csak megérzed, hogy mennyire reális. Én legalábbis és köztünk is nagyon sokan érzik, hogy ez tökéletes, vagy kicsit túlzás :)
  • Pitti
    Ez teljesen realtív, speciel, 10 éve szimulátorozok, de mivel nem éreztem a seggemmel egy repülőt sem, így nem tudom megmondani, hogy melyik áll közelebb a valósághoz.
    pl a lockon élethübbnek tűnik nekem mint a falcon, de lockonnal nagyságrendekkel többet is járszottam.
    FS polgári gépekhez meg végképp nem tudom hasonlítani.
  • Siluro
    Ezt megérzed azért egy bizonyos idő aktív szimulátorozás után. :)
  • Pitti
    Nem igazán értem ezt a repmodell dolgot.. pl. hogyan lehet összehasonlítani a falkont az fs-el? Én soha nem vezettem repülőt, de mégcsak nem is ültem, viszont pl az fs cessna valóságosnak tűnik, vagy a boeing-ek, de nem hasonlítható F16-hoz. Az Fs-hez készült military kiegészítők viszont tényleg gagyik, de azt nem írhatjuk az FS rovására.. pl LAGO F16
    De lehet, hogy nem vagyok tisztában a repmodell fogalmával :-)
  • neuro
    Írd meg, és küld el emailben! neuro(kukac)agria(pont)hu
  • neuro
    Goldolkoztam már egy FAQ-n, lehet a hétvégén össze is rakok egyet.
    De a hadjárat megnyeréséről szerintem egy 10 oldalas doksit is lehetne írni :)
  • Bucser
    OFF

Helivel Csak óvatosan:) azért abban vannak jobbak:) MOndjuk úgy hogy Árkád(egeres billentyűzetes) heliben:)
  • Seaweed
    jah hat nyugodtan csinalhatsz te is faq-ot. en nem fogok az tuti mert meg komolyan nem fekudtem ra a programra...ha valaki akkor Neuro max..de ezt vele beszeljetek meg.
  • Molnibalage
    A FAQ-val mi lesz? davidi18-nak FRAP-szel vettem fel videokat fegyverkezelésből és navigációból. kb. 700 mega az egész. Ha kell kivágom a fontos képeket belőle. Ha valahova fel lehetne tenni... Megírnám hozzá a szöveget is.
  • Seaweed
    Jah hat en se szoktam a flakon repmodelljerol aradozni...de enyire en se huzom le..maximum addig megyek el hogy FS szintu es meg "elvezheto" is ha ugy all az ember hozza ;)) De hogy OFP-ben levo kenyszer FM-hez hasonlitani....khhmm...nah jo nem mondok semmit mert ideteved aztan megsertodik..

Ettol fuggetlenul foldon es meg heliben is OFP 4 eva!
  • repvez
    a flashpoint repülésmodeljét a falconéhoz hasonlitja .ennyi
  • Molnibalage
    Nem értem, hogy pontosan mire is utal ez a link. Segítenétek? Kicsit késő van már a gondolkodáshoz.
  • repvez
    végülis lehet igy is nézni a dolgot
  • Seaweed
    lál
  • Molnibalage
    Azt, hogy TE-t hogy kell csinálni abban semmi különös sincs.(szerintem)
    Arról, hogy ÚJ hadjáratot hogyan lehet csinálni azt nem tudom.(Nem is tudom, hogy lehet -e? A régihez volt valami, de az iszonyat bonyás volt és sosem volt időm rájönni, hogy is működik.) Ha azon múlik én is segítenék esteleg megírni a FAQ-t, de mi kerüljön bele? (+ fogalam sincs a honlapszerkesztéshez)

Gundark: A földi egységeket úgy tudot, mozgatni hogy duplán rákatt és akkor látszik hogy hova megy.(status lekéredezésével is megtudod, hogy merre tart vagy mit csinál) Az engineer egység ahova megy, és ha az sérült és megérkezett elkezdi megjavítani. Ha a fronthoz értek, akkor egész intelligensen viselkednek, de odavinni messziről inkább kézileg nyerő.
  • Seaweed
    Szerintem Neurot meg lehetne kerni (ha mar magatol el nem kezdte ;)) hogy csinaljon ide is faq-ot...csinalt mar il2/pf-nek, lockon-nak, es sfp1/wov-nak is zsir faqot ;)))
  • repvez
    Egy faq ide is hasznos lenne.A kampány generáláshoz vagy misson készitéshez.Aki tud angolul az ugy is a manuált bujja aki meg nem annak egy kis támpont lehet ez (PL.:Nekem).
  • Gundark
    Jó :)))
  • Molnibalage
    Mármint, hogyan parancsolok a földi egységeknek?
    Majd este leírom, hogy csináltam, most mennem kell suliba.
  • Gundark
    ÖÖ :) Hogy csinálod? Rábököl egy egységre és megmondod hogy hova menjen? vagy van ákcióparancs is?