53049
  • Siluro
    Én megköszönném :) [email protected] THX!
  • Molnibalage
    Még nem mindet, de komolynak csak az F-22, B-1B és Rafale-é tűnik. Majd csinálok screeshotokat.
  • repvez
    kiprobáltad azokat a kabinokat amik a linknél voltak? kiváncsi lennék hogyan néznek ki a játékban.Mondjuk a Mig21/23-as.
  • Molnibalage
    Van egy igen jó kis videom. F-18-as ról JDAM próbaoldás során a kísérő/filmező A-4-est telibe kapja a hibásan leoldódott bomba. Eszméletlen. Akniek kell elküldöm amilben.
  • Molnibalage
    Bakker, ezek közül még egy csomó nekem sincsen meg! Le is szedem.
  • repvez
    Valaki találkozott már olyan hibával ,hogy inditáskor kéri a lemezt és benne az lpf4.msi fájt,majd miután ezt az elérési utat megadtad végigfutat egy telepito szerü dolgot amire ez van irva:Please wait while Windows configures Falcon4Allied Force.Mikor végig ér a csik akkor pedig ez a hibakod jön elö:File verification failed (code:36)
    Ez az után jött elö hogy megtaláltam a stopwork's cockpitet az AF-hez és gondoltam kiprobálom a telepitésénél csak anyit irtak hogy cseréljük ki a régi mappát az ujra,semmi telepitgetés.Ezután el is indult,de mivel a kabin 1600x1200-as igy nem használta a játék a felbontást meg nem tudtam nagyobbra rakni.Ezért átmásoltam az 1024-es mappába is és onnantol jött elö az emlitett hiba,utánna visszatettem mindent az eredeti helyzetbe de semmi nem javult meg.Most azt hiszem telepithetem ujra.
  • repvez
    Ha valaki nem ismerné innen beszerezhetö pár kiedészités a régi falconhoz
    kabinok,területek
  • Seaweed
    Koszonjuk (a tobbiek neveben is) az elismerest ;)
  • Molnibalage
    Nos, nincs blokkolva az UDP port semmilyen szinten, a szolgáltatóm ezt kapásból rávágta. De akkor miért nem megy a lobby...? A tűzfal beállításoknál létrehoztam a portokat, de így sem történik semmi..
  • f2d
    Itt valami megindult.
    Napokban több nagyobb hangvételű mű is megjelent a repülőgépszimulátor rajongóknak magyar kezekből. Molinbalage kézikönyve és Seaweed BoP pack-ja remek munka, nem mellékesen a bop weblap üzemeltetése, és folyamatos frissítése is elismerésre méltó "mutatvány". Azthiszem aki kedveli ezen műfajt annak most egy kicsit megdobban a szive, és reménykedik, hogy mégtöbb ilyen és ezekhez hasonló remekmű fog napvilágot látni a jövőben. Én úgy gondolom nem halt ki ez a szegmense a számítógépes játékoknak, csak a kedvelőinek létszáma csökkent, viszont aki megmaradt azok igazi jó közösséget alkotnak még most is, és megtesznek mindet a szimulátorok kishazánkbanvaló tovább éléséért.
  • Bucser
    Azt kérd, hogy forwardolják ezt a portot a te gépedhez (valószínűleg ők tudják, hogy neked milyen IP-d van az ő saját belső hálózatukon) ÉS meg tudják oldani... Annyit mondj nekik, hogy egy program amit muszáj használnod ezt a portot használja de nem jut át a jel mert valszeg a belső hálózaton a router blockolja.
  • Molnibalage
    Ezt nem igazán értem. Csak annyit tudok, hogy valahogy közös IP címünk van sok más emberrel. De akkor, hogy különböztetnek meg minket? Az egész net számomra egy homály....Tehát akkor kérnem kell, hogy engedélyezzék ezt a portot?
  • Bucser
    Na én most elkezdtem kazánokkal repkedni SFP 1 meghozta kedvem meg a WOV (lock on még nem játszik mert öreg a masinka hozzá de az AF elfut rajta:) úgyhogy átnyálazom a manualt amit balage csinált:) aztán irány írtani a gonoszokat:D
  • Bucser
    Nagyon egyszerű szolgáltatót meg kell kérni, hogy a te ip-d felé nyissa meg a fakken portot vagy szétrúgod a hátsóját mert nem szolgáltat. Ugyanis nem zsíroskenyeret akarsz rajta keresztül árulni sem fel le tölteni hanem játszani.
  • Molnibalage
    És ha nincs is router? WLAN-on jön a net. Akkor mit csináljak? DC++on is csak passzívban lehetünk.
  • repvez
    Na lehet hogy megtaláltam a hibát a multikapcsolathoz.
    A Pumaszálláson kaptam az infot,ezuton is köszönet érte.A routeren portforvardot kell csinálni a 2934 és 2935-ős UDP portoknak.
    Falconlobbyval probálkoztam és azon a két helyet amit adott simán felkapcsolodott,de nem volt bent senki igy semmilyen pályát vagy küldit nem tudtam kiválasztani,igy egyenlöre csak azt tudtam leellenörizni hogy felkapcsolodott.
    Kérdezném hogy másnak is sikerült igy?
  • Pitti
    Engem is érdekel
  • DummyBoy
    Kepfeltoltes, imageshack? És természetesen jöhetnek :)
  • Seaweed
    iaro.srv.hu
  • Molnibalage
    Volna egy kérdésem az itt jelenlevőkhöz. Érdekel valakit az AF és FF3 közti különbség grafikailag? Mert akkor csinálok pár képet arról amiben sokkal szebb az FF3. Csak hova rakjam fel őket?
  • Molnibalage
    Aki tud jöjjön. Max. lesz egy kis élőszóban oktatás is.
  • Molnibalage
    Amen. MSN-en megtalálsz.
  • neuro
    most hétvégén már tényleg kipróbálhatnánk multiban hamacsival...
  • Molnibalage
    Pár sor lemaradt a manualból. Igazából a legfonotsabb:

A játékot neten keresztül tolni számomra lehetetlen. Képtelen vagyok máshoz csatlakozni még a FalconLobbyval is. A Hamcahi nevezetű LAN emulátort ajánlom erre a célra.

A gápágyú használatot azért nem részleteztem, mert én egyik alüzemmódot sem használom. A két szép szememmel célzok.
  • Pitti
    Örömmel hallom és várom szeretettel...
  • neuro
    Ezt írta C3P0 az egyik Falconos fejlesztő, csak hogy lezárjuk a vitát :)

As for the 3D pit - yes, in the next commercial product this will radically change. The 3D pit for that next product is mightily impressive. In this respect, we have all have to tip our hats to the producers of Lock On which in major ways really pushed the envelop in flight sims -- graphics and 3D pits. The 3D pit set the bar. Our product will exceed that bar in looks and functionality.
  • Pitti
    Be tudna valaki linkelni egy bármilyen Falcon virtual cockpit-jét?? Nekem csak az AF van meg...
    Csak, hogy tudjam mi alapján ítélek...
  • Pitti
    Ez egy 800x600-ra "butított" kép, 50%-os jpg tömörítéssel. Még így is ki tudok igazodni rajta, (az 1280-as eredeti felbontáson még jobb):
  • Pitti
    Tágíthatod a horizontomat, én nyitott vagyok mindenre :D
    Nézelődéshez TrackIR-t használok amivel a lockon 1.1 óta zoomolni is tudok. Tény, hogy max zoomon torz mint az állat, de úgy soha nem használom. Valamint közel 170-180fokos látószöget nem igazán lehet egy sík képre vetíteni "halszemoptika" nélkül, az meg természetesen torz...
    Azzal viszont vitatkoznék, hogy a műszerekről csak nagy zoommal kapok értékelhető infót, megfelelő felbontás mellett (2xAA 4xAF) normál zoommal tökéletesen látok mindent, nagyon ritkán kell közelebb hajolni a monitorhoz. A műszereken lévő skálát nem biztos, hogy mindíg tökéletesen látom, de azokat fejből tudja az ember, még a valóságban is...mint pl apám zsigulijában ha függőlegesen áll a mutató akkor 80-al megyek :D ez még a kresz könyvekben is bennt volt anno :D:D:D
  • DummyBoy
    Köszönjük szépen :)

Remélem mihamarabb fentelsz ... kikerül nyomtatásba és megy szépen a polcomra (A FC és az IL-2-es mellé :) )

Riszpekt! Jöhet a
  • neuro
    de ez lett az ezredik :P
  • Molnibalage
    Manual fronton a helyzet: Kész! Elküldtem neuro-nak. Még holnap elkészítek pár ACMI video-t és TE-t is. Jó poén lett volna, ha ez az ezredik hozzászólás
  • neuro
    küld át ha kész van, és majd felrakom valahogy :)
  • Molnibalage
    Dehogy akarok összeveszni! Csak táítom a horizontját, meg tudja hogy mi alapján ítél. Apropó! Jó már a szerver? Pár óra és kész a mű.
  • neuro
    nehogy összevesszetek már, hogy melyik játék a jobb
  • Molnibalage
    Az alap az tényleg ronda, de az gyakorlatilag SP1 óta változatlan. Az is csak annyiben lett új, hogy 640x480-ról felhúzták 1024x768. Amit te láttál az viszont tényle 8-9 éves.

Na de a Lock On cocpitja is khhmm... Lehet hogy szép, csak használhatatlan és ha kizoomolsz annyire torzít, hogy ehaj! A műszerről értékelhető infót akkora zoomban kapsz, hogy semmit sem látsz már kifele, de ezért van ott a HUD. Bár gyakorlatilag alig neged rajta valamit állíani. Még a sebességjelzés módját se tudom állítani. A Ma-számmérő a műszerfalon az jól mutat, de a HUD-on tök baromság van kiírva. (CAS van TAS helyett)
  • Pitti
    A 3D virtual cockpitről beszélünk igaz? én becsülöm a 9 éves technikát meg ahhoz képest tényleg jó, de ma már ez nem szép, ha még nem bizonyították volna be, hogy lehet jobbat, szebbet csinálni (IL2, Lockon) akkor nem is szólnék egy szót se... de ez nekem nem tetszik, sorry
    Én amúgy csak a F4-AF virtual cockpitjét láttam "élőben", hát az említésre sem méltó :( pl #781. A fehér háromszögeket a video alapján mondtam...
  • Molnibalage
    Az lehet, de azér azt nézd, hogy ez egy majd 9 ÉVES motorral van megcsinálva. Ehhez mérd. "műszerek mutatói nem fehér háromszögek" Ezt nem értem. A valóságban is ilyen a mutató.
  • Pitti
    Ja... lehet, hogy akkor felületesen olvastam a topicot bocsi... szóval ez olyan 5 poligónból összerakott kockapit... nekem etalonnak számító lockonhoz hasonlítani sem lehet, ahol csillan a fény a fémes részeken, besüt a nap...árnyékok vannak, és a gömbölyő az gömbölyű, a műszerek mutatói nem fehér háromszögek, a műszereken üveg van. Valamint a műszerek fénykép minőségűek...
    Ennyi...
  • Molnibalage
    Mégis mi a baj vele? Egyébként pont egy egész hónappal ezelőtt már ítram ide erről a video-ról. Furcsa. Akkor senkit sem édekelt...