52967
  • Molnibalage
    Az elején töménytelen intro effekt. Szép, ilyet én nem tudok, pontosabban sajálom rá az időt, hogy megtauljam és összelegózzam az elemeket hozzá.

A funny clips részig a zene nekem nem tetszik, de ez egyéni ízlés dolga. A felvételek, ha jól értem MP repülés közben készültek. Ahhoz képest jó, de ugyebár gyakorlatilag ezért nem lehet közte igazán látványos, n+1 próbálkozásból összehozott. (A külső nézetek nincsenek letiltva PvP-n? Mert akkor ezzel bizony lehet kicsit csalni, bár én biztosan nem élnék vele.)

Azt képtelen vagyok felfogni, hogy hogya a francba van élvezhető FPS felvétel + minden árnyék bekapcsolásával + TGP-vel. Nem gyenge vasam van a CPU-t leszámítva, de ez még TE alatt is megfekteti a gépemet úgy, hogy lejebb veszek mindent és kis recésséget megengedek itt-ott. Van egy olyan érzésem, hogy hiába vennék meg jó CPU-t, ez akkor sem változna.

A vicces jelenetek nagyon jók, egy kettőnél elég rendesen mosolyogtam.

A végén a lapozgatós befejzés jópofa, de ez is csak videó edit skill, ezt én is meg tudnám csinálni. asszem bár elsőre egy dologban nem vagyok biztos. :)

A videó hangulatos, de továbbra sincs benne technikás kamerakezelést igénylő dolog. Nem is lehet az MP és éles repülések miatt.

A videó készítő verseny számomra pont ezért fura. Egyszerűen az, hogy PvP hadjáratban kell és éles repülésen gyakorlatilag lehetetlenné teszi az egészet.
  • z0ty4
    2014 Year End Video + "Bloopers"
    van benne pár uj kameranézet is neked való Molny.
  • z0ty4
    Falcon Online Video Challenge 2015
    a nyeremény sem gyenge
  • z0ty4
    jó kis anyag
  • repvez
    Ezt most találtam, AF ről BMS-re való áttérésnél a különbségek beállitások leirása, rendszer configurálása.
  • z0ty4
    monnyonleeee
  • repvez
    Senki többet harmadszor! a fogadást lezárom és sajnos az nyert aki azt mondta, hogy nem lesz semmi :(
  • Borisz80
    ja. ezt ismerem, csak azt nem tudtam hogy a "grinder" ezt takarja.
    Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2015.01.10. 16:32:43
  • axenet
    Légiharc taktika.Amikor lóversenypálya szerűen váltjátok egymást (4es kötelékben 2en 2en, 2es kötelékben 1-1). Egyszer az egyik néz az ellenség felé, aztán a másik, és így nyomjátok visszább az ellent.
  • Borisz80
    mit jelent az hogy "grinder"?
  • z0ty4
    pontosan
    halálod után és öröklöm a gépedet ( joy-al, trackir-el mindennel együtt )
  • Cancri55
    Ezek az összeesküvés elméletek..... Zotya a halálomat karja :D
  • z0ty4
    jó lenne ha kijönne, kicsit beindulna az élet :)
    viszon ami jó hír, hogy a Falcon online-on sem akar a Balkán kampány elindulni, lehet a 4.33 miatt.
  • Molnibalage
    Egy hét múlva a DCS 2.0 jön.
    Én nem fogadnék arra sem, hogy nyár előtt jön a BMS4.
  • Gundark 1 1
    Nem adják ki :) Majd két hét múlva. Ja nem az az Il2 :)
  • repvez
    Kérem tegyék meg tétjeiket! az elkövetkező napokban 10.-éig kiadják e a 4.33-at. Igen vagy nem ha igen melyik nap melyik óra? A nyertes Ajándéka egy példány a BMS4.33-asból és egy tetszőlegesen választott screenshoot :D

• Molnibalage
    Hm...

• Molnibalage
    Az AF elegáns (?) megoldást használt, kód szinten (asszem) 45 vagy 30 fok a max FOV.
  • arrow19
    Nekem 2007 óta van Track IR és csak kamerázáshoz használom, mert nem megkönnyít, hanem megnehezíti az életem... Nem lehet értelmesen beállítani.
    Ezt már többször leírtad tisztában vagyok vele.

Azért kell videózáshoz, mert fokozatmentes FOV állításra jó, mikor az egér nem.
    Videózáshoz hajrá, itt rosszul fogalmaztam FOV zoom from the cockpit into an another AC in a BVR situation.
    Utoljára szerkesztette: arrow19, 2015.01.07. 15:24:06
  • Molnibalage
    Nekem 2007 óta van Track IR és csak kamerázáshoz használom, mert nem megkönnyít, hanem megnehezíti az életem... Nem lehet értelmesen beállítani. Azért kell videózáshoz, mert fokozatmentes FOV állításra jó, mikor az egér nem.
  • arrow19
    A FOV zoom kidobása nem elvetemült ötlet én arra gondolotam, hogy lehetne mondjuk restrictelni MP servereken (pl. mint a RAMP/TAXI startot) hogy ne távcsövezzenek vele pl. én csak ennyit kérnék. Nálam alapból kivan kapcsolva a user configban az egérgörgőn egyszerűen HSI/altimeter scrollozásnál zavart és levettem.
    1. 1920x1200px vs. ~576 mpx igen ezt azért énis kitudtam számolni, köszi.
    2. Ezt is megértem de akinek nincs az mondjuk ne a mélyvízben (BFS,BFB,RF4.0) kezdje...Szerintem aki komolyan foglalkozni akar ezzel annak a minimum egy gázkaros joystick és bármiféle head tracking device.
  • z0ty4
    pláne a rendesen működő Trackir
  • Molnibalage
    A FOV zoom kidobása totálisan elevetenült ötlet. Vagy a bajod az, hogy egérgörgőn van? Mi máson kellene lenni?

1. A 27 colos monitorodak is fényévekre van a felbontása az emberi szemhez képest.
    2. Nincs mindenkinek 27 colos monitora meg Track IR4/5-je...
  • arrow19
    Igen tudok róla és örülök is remélem a mouse scroll-t és a FOV zoomot is kidobják a fenébe ideje lenne.
  • Molnibalage
    A BMS 4.33-ban egyébként az RWR elvileg nagyon változni fog, megszűnik tűpontos műszernek lenni.
  • arrow19
    Mármint SC nélkül gondolom.
    Igen

Ez így nem igaz. Az első F-15C gépeken, amiknek sansoszan AN/APG-70-je volt. Az F-16C gépeken még a '90-es években sem volt általános.
    Igen, az NCTR-t szinte 10 alkalomból 0.1x használom nagyon ritkán csak egy opcióként írtam azonosításképpen

A Falcon RWR-je és minden repszimé a leginkább felülmodellezett dolog. Ennek megfelelően az, hogy mire használható a valóságban és mire a BMS4-ben eléggé messze vannak egymástól.
    Jogos ezért is írtam hogy a távolság és az irány relatív (felülmodellezett) viszont az h milyen gép nagyjából kiszürhető mennyire faktor (ergo ha egy <21>-van az RWR-en kétlem hogy ha az FCR-en 20nm-ről grinderezik félaktív BVR rakétákkal lövöldözik rád)

Csak akkor a Sinai meg egy skizofrén helyszín, mert van totál fejlett TGP és data link meg radar, de repülsz '70-es évek eleji AIM-7J és ősrégi AIM-7E-2-vel. Ez a fajta rodeózás is vicces. A.S nem akarta a DB-t babrálni és ezzel kerülte ki a "holy weapon" effektust, hogy legyen értelme az MP-nek...
    Jogos, és így igaz ezzel tisztában kell lenni nem kell foggal körömmel a történelembe kapaszkodni ez egy ilyen hadszíntér összességében 2v2 VWR engagementekre tökéletes.

A hitbox torzítást mintha cáfolta votl Mav-jp. Eleve nem is szükségszerű. A SC azt csinlája, hogy a 3D modell megjelenített geometriáját skálázza át. A hitbox meg egyszerű számsor, megjelenítéskor nem használja a kód. A Nimitz is kaphatna 1x1x1 lábas hitboxot is... :)

Jogos, és számomra nem is a hitbox ami számít csak feltűnt hogy sokkal pontosabban lövök a gunnal ezért mondtam h user preferred.

Lényegében egyetértünk.

Utoljára szerkesztette: arrow19, 2015.01.07. 14:26:24
  • Molnibalage
    Ugye Dee-Jay írta hogy a smart-scale azért van hogy a vizuális azonosítás könnyebb legyen és hogy kompenzálja a látótered és a szemed felbontását, nekem 27" monitorom van simán megmondtam melyik gép hogyan fordul milyen pozicíóban van a légi harcban.

Mármint SC nélkül gondolom.

A szenzorok, ezt meg én nem értem, mert NCTR simán van 1985
    Ez így nem igaz. Az első F-15C gépeken, amiknek sansoszan AN/APG-70-je volt. Az F-16C gépeken még a '90-es években sem volt általános.

RWR meg mégelőtte
    A Falcon RWR-je és minden repszimé a leginkább felülmodellezett dolog. Ennek megfelelően az, hogy mire használható a valóságban és mire a BMS4-ben eléggé messze vannak egymástól.

oké h atompontos de van azért érzésed arról h mivel akaszkodtál össze a levegőben a besugárzott radarjelek alapján (teszem hozzá nem az iránya alapján kell tájékozódni VWRben) TGP tudom hogy nem volt de pl azzal is betudod azonosítani a gépet, én azt nem értem hogy többször el lett mondva és le lett írva a manuálokban ez a szim egy block 52 gépet szimulál akkor te miért úgy repülsz hogy ezekből a dolgokból mondjuk kb az 1/4ét ha használod, mert nekem ez olyan mintha úgy akarnád megülni a bikát hogy zsebre van téve a kezed ettőlf
    Csak akkor a Sinai meg egy skizofrén helyszín, mert van totál fejlett TGP és data link meg radar, de repülsz '70-es évek eleji AIM-7J és ősrégi AIM-7E-2-vel. Ez a fajta rodeózás is vicces. A.S nem akarta a DB-t babrálni és ezzel kerülte ki a "holy weapon" effektust, hogy legyen értelme az MP-nek...

A smart scale miért lenne MP critical? Ez egy olyan opció mint a felirat "user preferred" ha akarod használod ha nem akkor nem. Ha bevan kapcsolva segíti a vizuális azonosítást és a távolságérzetedet, én személyszerint kikapcsolom mert szeretek kötelékezni és én úgy vettem észre a hitboxokat is "torzítja" (innen a 6 AA kill) az univerzum ugyanaz de a látásuk különböző, pl a FOV zoom, a FOV look closer vagy a padlock ugyanilyen jó példa erre attól h látod és használod ezeket a "opciókat" nem biztos hogy jobb neked...
    A hitbox torzítást mintha cáfolta votl Mav-jp. Eleve nem is szükségszerű. A SC azt csinlája, hogy a 3D modell megjelenített geometriáját skálázza át. A hitbox meg egyszerű számsor, megjelenítéskor nem használja a kód. A Nimitz is kaphatna 1x1x1 lábas hitboxot is... :)
  • arrow19
    Olvastam a topicot gondoltam kipróbálom, hogy smart scale OFF és mivel VWR-ben nem érzem magam akkora királynak és nem is szoktam nagyon belemenni 1v1 gunfightokba gondoltam a Sinain, ott elég nagy a tumultus általában és nincsenek BVR rakéták. Ehhez képest 6db gépet szedtem le ebből 3 volt gunkill, folyamatosan láttam mikor hogyan gyorsul az ellenséges gép pl. egy loopnál. Nem volt az az érzésem hogy egyik pillanatban még előtted van .5nm-re utánna overshootolod mert van 50csomó különbség köztetek ui. ez pl a tankernél is tapasztalhatja sok ember lényeg a lényeg, nekem bejött marad így. Ugye Dee-Jay írta hogy a smart-scale azért van hogy a vizuális azonosítás könnyebb legyen és hogy kompenzálja a látótered és a szemed felbontását, nekem 27" monitorom van simán megmondtam melyik gép hogyan fordul milyen pozicíóban van a légi harcban. A szenzorok, ezt meg én nem értem, mert NCTR simán van 1985 óta RWR meg mégelőtte, oké h atompontos de van azért érzésed arról h mivel akaszkodtál össze a levegőben a besugárzott radarjelek alapján (teszem hozzá nem az iránya alapján kell tájékozódni VWRben) TGP tudom hogy nem volt de pl azzal is betudod azonosítani a gépet, én azt nem értem hogy többször el lett mondva és le lett írva a manuálokban ez a szim egy block 52 gépet szimulál akkor te miért úgy repülsz hogy ezekből a dolgokból mondjuk kb az 1/4ét ha használod, mert nekem ez olyan mintha úgy akarnád megülni a bikát hogy zsebre van téve a kezed ettől nem leszel jobb hanem még jóhogynem a saját képességeidet korlátozod egy PVP szituációban. Hidd el én örülnék a legjobban (ezt már többször írtam a fórumon is) ha mindegyik blocknak csavarról csavarra külön cockpitja illetve az avionikára vonatkozó (M tape és az FTT tape) különlegessége csak ez még nincs és nincs is tervben jelenleg ez egy block 52 szimulátor és lehet itt különböző theaterekbe kalapálgatni avionikában ugyanúgy egy bk52lesz egy túlmodellezett Sniper XR-el. A smart scale miért lenne MP critical? Ez egy olyan opció mint a felirat "user preferred" ha akarod használod ha nem akkor nem. Ha bevan kapcsolva segíti a vizuális azonosítást és a távolságérzetedet, én személyszerint kikapcsolom mert szeretek kötelékezni és én úgy vettem észre a hitboxokat is "torzítja" (innen a 6 AA kill) az univerzum ugyanaz de a látásuk különböző, pl a FOV zoom, a FOV look closer vagy a padlock ugyanilyen jó példa erre attól h látod és használod ezeket a "opciókat" nem biztos hogy jobb neked...
  • Molnibalage
    Az AI és 6 gépes lelövésre. Ki lőtt le kit és mi köze van ahhoz a smart scalingnek?

A szenzoros szemlélet részt értem, csak akkor én megint azzal jövök, hogy nem mindenki a csilivil Block 52 korszakot szereti.

A topikból érdekse módon a legérdekesebb rész hiányzik. Ez nem MP critial és mindenki azt lő be, amit akart. Ezzel viszont a játékosok nem azonos univerzumban repülnek, mert nem ugyanazt látják...
  • arrow19
    Mire gondolsz, melyik kommentre?
    Utoljára szerkesztette: arrow19, 2015.01.07. 13:27:55
  • Molnibalage
    Jana, kint a smarc scalinges topikba írt kommentjeidet nem igazán értem.
  • Borisz80
    Ha valakinek meg van a NATOPS F-14A/B Flight Manual -vagy máshonnét tudja-, megtudná mondani hogy az F-14A/B verziónak mekkora a középen lévő kijelzőjének (Vertical Display Indicator) a mérete? Vagy az alatta lévő kijelzőjét (Horizontal Situation Display Indicator).
    Dánke!
  • Gundark 1 1
    Mint irtam Balázs nem tűntem el, olvasom a fórumot. Ha van időm akkor inkább STO RoF meg DCS, mondjuk az a legkevesebb. Ennyi év után már unom kicsit a falcont. Talán ha némi grafikai előrelépés lesz előveszem megint. No meg én az igazán modern cuccokat szeretem veled ellentétben, nekem a block52 a kedvencem :) RoFban is a helyi F22-est viszem a SPADXIII-ast. Multizni meg az STOval szoktam, lévén az alapban az. Szerettem azt amikor csapatként harcoltunk, de mindenkinek egyre kevesebb az ideje, nehéz egyeztetni. Valóban nem nőtt a csapatunk már jó ideje. Nem is nagyon fog amig nem történik valami :)
  • Molnibalage
    Anno az FF5 alatt vérre menő vita volt Ara és mással, hogy az utánégető bevilágítja -e a gépet vagy sem. Szerintem rohadtul és örülnék, ha a gépeken ez látszódna. Mivel ez Nizmo munkája ez halottnak a csók kategória...
  • z0ty4
    BMS Lighting Effects
    Molny vélemény? inkább itt mint a dcs fórumban
  • JoeDestroy
    Üdv mindenkinek!!
    Szintén késve ugyan, de BÚÉK! :)
  • Wampa reloaded
    Hali

BUÉK mindenkinek, utólag is.

Miket vettél, leirod ?

• L Viper #48082
    Minden tisztelt szimulátoros kollégának: