Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
A vicc az, hogy ez az új modell alig jobb csak, mint a jelenlegi, amihez csak egy kurva jó skin kell.

Tessék ezekkel összevetni.

Igazából lehet, hogy jobban járnánk, ha VO101Tom és LESCO csinálná az összes skint. Persze nekik véges szabadidejók van, de legalább olyan jó skinnerek, hanem jobbak, mint Red, aki a MOD-omban levõ A-6E és EA-6B skineket csinálta még az FF-hez. Olyan jó skinek, hogy a modellek poligonszáma kb. 3-4-szer akkorának tûnik.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

repvez
Na ma jobban meg tudtam nézegetni a 29esrõl a képeket.Összehasonlitva eredeti képekkel 2 fõhiba van vele a többivel el lehet lenni vagy egy jó texturával fel elehet javitani

A jelõlt részeket kellene átdolgozni a szárny belépõéle vastagabbnak kellene hogy legyen és a elõnyulvány ivét kell hogy kövesse,de azon is kell modositani,mert most a képen olyan mintha függõleges felûlete is lenne .Itt, közel hasonló helyzetben látszik:

A KOLS rendszer talapszata tul nagy vagy tul kiáll az orr sikjából.
Az eredetinél szinte csak vizsintbe hozzák az orrkúp hoz :

ÉS ezen a részen mintha nagyobb lenne az orrkúp átmérõje is IRL.

A kabin most vagy azért fircsa mert a pilóta mérete nem aránylik megfelelõen,de talán tul nagy hely van a pilóta feje felett a kabinnál és ezért túnik púposabbnak, de ha csak ennyi hibája lenne már az is jó ,ugyan ez a hajtómûveknél is, összehasonlitva eredeti képekkel még a válalható kategóriába esik a mostani verzió is, taláncsak a Skin sterilsége okozza a furcsaságot és 2048as fototecturával tökéletes látvány lenne.

DE még mindig inkább Ilyen Hayab féle modellekkel legyen tele a játék mint TOMCATZ és NIZMO féle Mindenhonnan átkonvertált felesleges poligonhalmazokat tartalmazokkal.
Molnibalage
Jihá, segítséggel sikerült a hordozós bugot megszünteti, mûködnek a hadjárataimban és TE-ben is.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

arrow19
<#hawaii>
Igen. Off helyzetbe csak hajtómûtûz, hajtómû túlmelegedés, üzemanyagfolyás stb esetén lehet állítani az elõírások szerint.
Borisz80
Tehát igazából is így van a kapcsoló alapból mielõtt beszállnak a gépbe?

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

arrow19
MASTER az alapállapot elvileg leis szokták plombázni, Throttle IDLE cutoff ugyanezt csinálja:
Molnibalage
Elvileg úgy kellene lennie szerintem.

Borisz80
Ti is úgy emlékeztek hogy az elsõ pár BMS update-nél a Master Fuel Switch az a rampstartnál ki volt kapcsolva?

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Borisz80
ööö.... biztos.... <#nemtudom>

Molnibalage
Ez annyire nem igaz, hogy most nyílt egy új zár fórum más kapcsán és engem is meghívtak oda.
Ide.

repvez
igen ,sajnos ez jellemzõ a külföldi forumon,hogy nem lehet értelmes épitõ kritikát emliteni,mert megsértõdnek és nem azt értékelik, hogy szeretnénk segiteni,hogy még jobb legyen hanem azt hiszik hogy fikázzuk a munkáját, mikozbe még ilyet sem tudunk.ÉS mivel mi keveset is posztolunk oda, ugy is tunhet, hogy csak trollkodni mentünk oda

Egyébként Hayab eddig elég jó munkát végzett a modelleken,de a 29-es nem olyan gép ami megbocsájtja a modellezési egyszerüsitést,mert akkor torzul a forma.
Sok olyan részlete van ami 3 nézeti rajzokhoz nem leheLt igazitani,mert nem látszik.
Az orr rész pedig tényleg nyultabb és keskenyebb a KOLS tul nagy és nagyon kiemelkedig a felületbõl

Beirtam a mig 29 blueprint és az elsõ képtalálat ez volt álam.Ezzel nem kell szörnyülködni.Aki minõségi modellt akar az minõségi rajzot is használ hozzá,nem egy 5 éves rajzát használja hozzá.
Vannak tipuskiadványk amik rendszerint tartalmaznak pontos nézet és részletrajzokat is és fotókat.

nagy méretü keresztmetszetek

Molnibalage
A 3D modellen sem párhuzamos, akárhogy nézem, fõleg az utánégetõ és a GSF részt... Azt téveszthet meg, hogy a törzs alatti hajmóû dudor részt egyszerûítette le...

Borisz80
Köszi srácok a videófelvevõs segítséget!
Akkor váltás lesz majd.

Borisz80
Meglehet. Ezek szerint annyira senkinek sem fontosak ezek a dolgok.
A Falcon az mindig is Falcon marad. Sose lesz DCS. Én boldog vagyok az alap modellekkel is.
Modellek terén nekem csak egy dolog számít, hogy az igen is gyönyörû legyen! Az pedig a kabin!

Cancri55
Valódi fotókkal hasonlítottam össze, tele van a net vele, egyébként vannak dcs modellek, amelyek tényleg nagyon jók, letölthetõek, szerintem meg lehet a módja azok hasznosítására a mbs-ben is, a hajtómûvek a valóságban nem párhuzamosak.

Molnibalage
Szerintem itt sokan szimplán lusták. 😊

Borisz80
Én ugyan nem fogok oda posztolni semmit se, mert az jön majd hogy nem becsülöm meg más munkáját és csináljak akkor jobbat. Attól hogy én nem tudok jobbat attól a sz@r még sz@r. Nyugaton viszont nem tudják ezt elfogadni, meg nehogy megsértsék a drága készítõt... de ezt a témakört már lebeszéltük itt egyszer.

Nem kell 100k poly, csak ne legyen amorf. Nekem az említett rész a legszembetûnõbb.
Bár tökmindegy, mert a falconnal nem külsõnézetben repülök és nem szoktam gyönyörködni a modellekben. Max akkor zavarna ha repülhetõ lenne (kabin, FM... 😉 ) a 29.

Molnibalage
Az eltérések meg abból is adódhatnak, hogy ahány háromnézeti rajz, annyi pontatlanság van. Csak írd be a keresõbe, hogy MiG-29 side view vagy blueprint és szörnyûlködj...

Molnibalage
Ha te ennyi képbõl láttad ezeket, akkor zseni vagy, mert az összetartó vonalak miatt - perspektívikus ábrázolás - ezeket meg sem lehet állapítani. Az orrkúp hozza megfelelõnek tûnk, ha oldalról megnézel egy fotót. A beölõ gyakorlatilag nem látszik, a hajtómûves kommentet meg nem is értem. Most az a bajod, hogy túl párhuzamosak vagy hogy nem azok?

Cancri55
Orrkúp az túl nyújtott, más a geometriája, a kopoltyúk mellett szárnytõ íve sem jó, és a hajtómûvek második felétõl nagyobb az átmérõ, és a két hajtómû nem párhuzamos egymással, a beömlõ nyílások összébb tartanak, ezek valódi fotókkal összehasonlítva tûnnek szembe, a kabin az szinte teljes újratervezést igényel.

Remélem tudtam segíteni.

Molnibalage
Tessék felsorolni. A kabin részt már posztoltam. Egyébként meg tessék figyelembe venni azt, hogy ez nem DCS, nem 100k polyból készül a LOD1...

Cancri55
hát annak nem csak az orr kabin része nem jó, több sebbõl vérzik az a modell ...

Molnibalage
Csak egy javaslat. Mi lenne, ha esetleg kint is leírnátok ezeket...? Valahogy annyira unom, hogy sokan csak itt tudnak panaszkodni, de talán, ha szólnátok odakint is, hogy mi a baj....

L Viper
Nagyon jó. Az újabb verziók elképesztõen konfigurálhatók. Minõség, felbontás, stb terén. Nagyon vinyó és fps barát <#eljen> Bár inkább a gyerekeim videóznak, nem én 😄
Frapsról álom volt erre váltani.
Borisz80
Mondom hogy gond van a kabinrésszel. Túl púpos.

Molnibalage
A 4.33 annyira legenda, hogy Dee-Jay tacview fájlban mutott pár újdonságot. Emiatt megy pl. a tamtam a Korea '80s topikban, hogy a 4.33 miatt a meglevõ toolok sanszosan nem lesznek használhatóak miközben új még nincs. Tehát minden szépésge ellenére a 4.33 alatt lehet, hogy az összes megelevõ 3rd party thetart nem lesz fejleszthetõ vagy annak is örülni lehet, ha egyáltalán futnak. Ugyanis a 4.33 új modellezõ értékeket vezet be, amik jelenleg nincsenek a mostani DB-be, ezért az is kérdõjel, hogy ezeket hogyan lehet egyáltalán importálni.

Az újdonság az, hogy a függõleges indíthatósága a SAM-eknek egy "flag"-gal szabályózható. Tehát a Tor, SA-10-nél a rakéta függõelegesen indulhat el, ahogy a valóságban. Az SA-10-nél az eredmény nagyon szép, az SA-15 az problémásabb, mert a kezdeti tolóerõvektoros elfordítása a rakétának a Falconban nemigen modellezhetõ korrekten.

Molnibalage
Ez most trollkodás akar lenni? A felsorolt gépek készen vannak elég rég óta. Mindrõl volt kész screenshot. Ez a 29-es LOD is késznek tûnik, a skinek nagyon WIP-ek az én szememben, mert túl sterilek.

A 4.33 nem legenda.

repvez
vagy még ez is jó lehet felvételhez

Jól nz ki ez a 29-es de valahogy mégis furcsa, lehet csak a skinek egyszerüsége,tisztasága miatt,de mégsem jön át az a részletesség mint a Rafale-nál

Ahogy nézem sztem ez már a 4.33-as verzióba készülhetett,mert a kabin üveg shader most nem csillog igy ha jól tudom
arrow19
Nézd, az hogy a Fraps tömörítetlen aviba vesz és lerántja a winyód írás olvasási sebességét a 0-ra és generál több gigás filet amellett hogy játszol, eléggé nagy hátrány a Bandicam meg támogatja az összes grafikai chipset (Cuda, AMD APP, Intel Quicksync) hardveres tömörítését ezzel helyet idõt és encodeolást spórol meg. Aztán hogy a közelébe sem ért nem tudom mire gondolsz de a Fraps felett már eléggé eljárt az idõ.
z0ty4
ja hát belekezdett õ már sok mindenbe. Harrier, Rafale, B1, mig23, és sehol semmi.
mindenki szajkózza a 4.33-at ami megint csak egy legenda.....
mindent a szemnek....

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

arrow19
+H264be rögzíteni egybõl mint raw aviba.
Molnibalage
Nekem a bandicam a fraps közelébe sem ért.

arrow19
Kb akkor jár 30-40Gb-nál lepörög a winyód bufferje és elfogy és leesik a FPS. Esetleg a Bandicamet próbáld meg Fraps elég gyatra eresztés plusz ha gyengusz géped van nem eröltetném.
Borisz80
Fraps. Mint mindig.... megvan.

A MiG-29 modellnek enm jó az orr-kabin része.

Molnibalage

Borisz80
Tudnátok egy kicsit segíteni?
Próbálkozok a Fraps-el, de a videófelvételkor kb 4 perc után mindig gyakorlatilag 0-ra csökken az fps. Kb 1 percig tart, aztán nagy nehezen normalizálódik egy idõre.
20 képkockával, half-size, loop buffer 30 sec-el veszem.

Ötlet hogy mitõl van ez?

VO101Tom
jajj, annak még rosszabb híre van 😊

www.pumaszallas.hu

repvez
Fõleg ,hogy invitel 😊
VO101Tom
Évekig szívtam T-Home-al, tudom milyen fosch az :/

www.pumaszallas.hu

repvez
10/0,5-ös net 6990-ért. Ezután elhiheted hogy nekem megérné azt az 1000est is 😛
VO101Tom
Nem rossz 😊 Én most 3700-et fizetek a 40/20-asért, egy ezressel kerülne többe ez... a gond, hogy már ez is bõven elég mindenre (épeszû keretek közt persze, nincs itthon szerver park, meg ilyenek), egyszerûen nem éri meg a plusz ezrest sem (*first world problems 😄 )

www.pumaszallas.hu

repvez
Valaki bekötteti? 1000/100 Mbites net 4690-ért
garantált 300/50

Azért ezzel már lehet elég jó szervert üzemeltettni is 😊
Bárcsak Lenne lehetõségem csak a töredékére is 😞
Nekem legutóbb az exe.-s változat nem indult, csak ha telepitettem az eredeti játékot.

Mi baj Po?Megtudtam, hogy az apám...nem az apám. Apád a lúd? Igen. Hmmm...biztos nagyon meglepődtél!

Borisz80
kicsit belobogott a fenyõfa <#nevetes1>
MiG very low

Borisz80
Az biztos, hogy nem falconnal kapcsolatos dokumentumban láttam kb 1 éve, (el is kerekedett a szemem, mert magyarországon még ránézni sem lehet az Amraam-ra) de már fogalmam sincs hogy hol volt vagy van.

Borisz80
Nekem se volt a BMS-el ilyen reg gondom, csak a régi Freefalcon-okkal.
Olvasd el amit Jana linkelt.

Leegyszerûsítve a telepítés:
-nem kell telepíteni a sima Falcon 4.0-t
-itt a topicban fent megtalálod a Falcon 4.0 exe-t. Leszeded, bárhova teheted.
-BMS telepítõ elindít, az megkérdezi hogy hol van a falcon 4.0 exe, megmutatod.
-telepít
-Ezután már nincs szükség a falcon 4.0 exe-re. Törölhetõ.

Ha nem az update-ekkel együtt lévõ installt használod akkor a BMS install setup könyvtárat nem szabad törölni a telepítés után, mert ide kell rakni az update-ket és ezzel kell telepíteni is õket. A normális uninstall-t is innét végezd.

Az updatekkel együtti installt nem ismerem. Én még mindig az egyenként telepítgetõsnél vagyok leragadva.

A modolást azért nem ajánljuk, mert kompatibilitási problémák léphetnek fel ha multizni akarsz.

arrow19
Lehet azért mert nem kell a Falcon 4.0-át feltelepíteni.<#whatever>
Elindítod a BMS telepítõt letöltöd a falcon4.exe-t betallózod utánna next next next.
Registry clean
Install FAQ
How to install updates
...és lehetõleg ne a moddolással folytasd.
z0ty4
most találtam. gondoltam megosztom.

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Molnibalage
Ezt Vampire megjegyézsére reflektálva linkelted? Õsrégi, talán BMS4 docs könyvtárában is ott van. Vagy más célod volt vele?