Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Basszus ez kurvajól néz ki. Asszem kipróbálom. Virágbolti változat elérhető vajon? Megvenni kétlem, hogy megtudnám bárhol.
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.10.02. 15:36:08

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

L Viper
Nem árkád a régi sem, sőt, moddolva veri a 2-t, de lebutítható, ahogy a Falcon is (de úgy nincs ennek sem értelme).. Már megjelenésekor nagyon megszerettem, azóta meg már az 1.15-nél jár a közösségi mod,
Szerintem a 2-vel nem is játszik szinte senki. Nekem nagy csalódás volt, noha van ami szebb benne,
Egyébként a hadjárat képernyő teljesen ugyanaz, mint a régiben is volt, ahhoz nem nyúltak,

Ha ezt megnézed, rögtön látod, miért tolják többen a régit.

Itt meg egy régebbi írás, egy kis EECH történelem, összehasonlítás a 2-vel:
1. rész.
2. rész.
Akkor még 1.12 volt csak: 2007-es az írás.

Molnibalage
A szimulátor történelmes írásom miatt kérdezem. Az első rész is dinamikus hadjárattal bírt? Az első rész arcade vagy inkább szim?
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.10.01. 22:46:09

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

L Viper
A régi EECH - t fejleszti inkább a közösség. A 2 elég bugos és korlátozott eléggé típusok terén. Kipróbálás után visszatértem a régihez, mert ott rengeteg helyszín, gép stb van...
Nem nagyon foglalkozok már vele (kb 2013 tavasza óta), mert a repkedés mostanában csak az FS vonalra korlátozódott. Az is ritkán, mert nincs szabadidőm gyakorlatilag.
EECH Central
Az SG-s topik is halott.
Pár régebbi képem itt.
Molnibalage
Szinte? Valódi dinamikus hadjáratot csak ebben és Falconban láttam eddig. Azt nem tudom, hogy a helis szimé milyen mélységig ment el. Tisztán taktikai volt, vagy félig átfolyt már stratégiaiba is? Voltak stratégiai célpontok és supply rendszer is? A Falcon 3.0-át is ki kellene próbálnom, mert a 1995-ös DID féle EF új HD változatát is fel kellene tennem. Vipera egy éve küldte el.

Gundark 1 1
Hihi Lémisztő Vipela majd mesél neked. De szim volt az, rendes. Jókat szórakoztam vele anno. A hadjárata kellemes volt. Mondjuk akkoriban még tudtak programozni és szinte mindennek a hadjárata dinamikus volt. Elég intelligencsen reagált sok mindenre. Pl ha az útkereszteződést őrző szovjeteket kipattintottam onnan, akkor az M1esek meg a Bradley-k vadul gyepálni kezdték a túlélőket.
Molnibalage
OFF

Enemy Engaged 2 dinamikus hadjáratára emlékszik még valaki? Mennyire volt mély a Falconhoz képest? A játék szimulátor volt vagy inkább árkád vonalon mozgott?

ON

Cancri55
Mondjuk a tankert és az awacs modellt ráncba szedhetnék, a földi orgánumokra pedig teljes mértékben rá fér a stoppolás.

Üdv Urak! Akik még nem ismerik, bátran csatlakozzanak, ha gondolják:
DCS World MAGYAR Felhasználók csoportja a FB_ON!
vagy Digital Combat Simulator World MAGYAR Felhasználók csoporja a Google+ ON! Csatlakozz!

Molnibalage
N+1-szer téptem a számat a kinti fórumon is, hogy nem a lényegetelen huszadrangú repcsiknek kellene új modell, hanem a legközönségesebb és gyakoribb jáműveknek. Hiába modern és elsővonalas pl. a Rafale egyetlen hadjáratban sem szerepel, kabin sincs hozzá. Az én szemszögenből a Rafale modell gyakorlatilag értékelen egy M1A1 magy M60A3-hoz képest. A szállítógépekkel dettó ugyanez a helyzet. Most tegye fel mindenki a kezét, mikor látott ilyet valaki hadjáratban közelről...?

Molnibalage
Elérhetőek ezek a modellek? A topikot is linkeld légyszi. Köszi.

L Viper
No igen, a modellek ráncfelvarrása már nagyon is időszerű lenne <#eljen>
z0ty4
M1A1
M2A3 Bradley
a képek falcon online-ról vannak, ha nem lenne vki regisztrálva.

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Tetszik nekem is...<#eljen>
z0ty4
wow kész az uj Tanguska
kép
2
3
kiváncsi vagyok TGP-n hogy mutat <#violent>

Borisz80
Azt látom hogy vannak műszerek, kapcsolók, nyomógombok meg háttérbe panel texturák amiket kirakosgathatok a monitorra ahogy tetszik. De én arra lennék kíváncsi hogy lehetséges e egy amatőrnek új műszert kreálni hozzá vagy komolyabb programozási tudás kell hozzá? Pl. orosz mach mérő.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

JoeDestroy
Kirakósjáték.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

Borisz80
A helios-hoz lehetséges új műszereket kreálni? Bonyolult?

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

JoeDestroy
Már próbáltam, volt hozzá elég jó profil csinálva.
A saját (Falcon Helios kommunikáció) korlátain belül jól működik. (Nem minden kapcsoló állása megfelelő mindig)

Igazán a DCS A-10C-nél használtam többet. (Bár már igen régen repültem)

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

repvez
Ok, tárgytalan az előbbi csak nem néztem eléggé körbe ! Ott van az csak másik gomb alatt
repvez
JA és ki lehetne cserélni a képfeltöltés gomb linkjét a http://tinypic.com/-ra? Mert a gyári az csak 35kb-os képeket enged és nem lehet URL-ról képet áttenni ha nem támogatott oldalról szeretnél ide beszurni (pl: Photobucket)
Molnibalage
Melyik év karácsonyát? 😊

repvez
Sztem már megvárják vele karácsonyt vagy ujévet esetleg húsvétot esetleg tetszőleges sorrendbe az elkövetkező években 😊

Amugy meg 3-4 hét 😄

Utoljára szerkesztette: repvez, 2014.09.23. 22:25:10
Gundark 1 1
Az új rész mikor jön? Van valami ígéret rá? (tudom két hét)
Borisz80
A Helios-t használja itt valaki az F-16 műszerekhez?

Willenbrock
Múlt héten Komárom felett is repkedtek egész délelőtt, sugárhajtómű sivítására ébredtem, eleinte azt sem tudtam mi van 😊

z0ty4
hogy kell Falcon online-ra regisztrálni?
felmentem ts-re de senkit sem látok és kiad vmi hiba üzenetet. kép
ha a honlapra felmegyek látom, hogy vannak ts-en és szerveren is.
segítene valaki?
Utoljára szerkesztette: z0ty4, 2014.09.22. 17:59:11

z0ty4
a héten szabin vagyok, ha van valakinek megnézni ezt a coop szervert dobjon privit <#integet2>

Újra Top Gun Győr és környéke felett.
Vadászgép repült Győrszentiván felett
Hétfőn 14 óra körül vadászgép repkedett Szentiván felett.
A tapasztalatszerzés érdekében MI–8 típusú szállító helikopterek, valamint JAS–39 típusú Gripen vadászgépek repültek be Győr légterébe.
A felkészülés keretében, szeptember 15-18. között minden nap délelőtt 10 és délután fél 3 között repülési feladatokat hajtanak végre. A különböző repülők (JAK-52 típusú, légcsavaros repülőgépek, valamint JAS-39 típusú Gripen vadászrepülők) a légvédelmi oltalmazás gyakorlását segítik elő.
A repülőgépek tevékenysége miatt fokozott zajterhelésre lehet számítani Győr térségében – hívta fel a figyelmet a Honvédelmi Minisztérium.

Ma pont Győrbe utaztam és jó volt hallani az elhúzó vasmadarakat :-)

z0ty4
<#integet2><#taps><#violent>
mikor nézzük meg? ma jön meg az uj proci <#hawaii>

axenet
Falcon Online Coop server, 0-24 :

FO Coop server
Utoljára szerkesztette: axenet, 2014.09.16. 11:27:43

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

arrow19
Na akkor nekem 1db kéne a throttlebe 😊
JoeDestroy
A CTS potiból az alábbi az ami teljesen olyan mint ami most a joyban van.
251 B 12 F 104 A 5 N B
Mind méreteiben, mind ellenállásértékben. (Megmértem névleges 100KOhm). (D5mm tengely, 3,5-re lapolva a többi méret is stimmel)
Amit eddig találtam HALL szenzort csak kiegészítő vasakkal, kisebb átalakításokkal lehet betenni.

repvez
Ez kisebb méretü és analóg jelet ad kifejezetten játékvezérlőkhöz fejlesztve,márcsak a beszerzési helyet kéne és az árát kideriteni

itt elvileg az Márcsak az a kérdés, hogy még beszerezhető e illyetve mennyiért,mert ez az ár a mai árfolyamon 11ft 😊
Utoljára szerkesztette: repvez, 2014.09.15. 13:24:41
repvez
Márcsak azt lenne jó tudni, hogy egy egy ilyen rece-ugrás mennyire jelentkezik a játékon belül érezhető e vagy nem.
Illetve láttam, hogy létezik 14bites verzió ez pontosabb eredményt adhat vagy ha a vezérlő panel csak 10 vagy 12 bitet tud akkor nem lesz tőle jobb semmi esetleg még kezelni sem fogja tudni?
JoeDestroy
Helyesbítek, kvázi (a mi szempontunkból nézve) analóg.
Nem négyszög a kimenő feszültség, hanem recés.
12 bit a felbontás, ami 5000mV/4096lépső=1.22mV egy növekmény.
A bot elektronikai oldaláról nézve ez egyenes jelnövekedés.
Abszolut elfordulást mér a szenzor.

JoeDestroy
Ami szerintem jó:
ENA22 F1 0505 CCW180 N
ez 5VDC mellett analóg 0-5V kimenet +-0,3%.
D6mm tengely, 14mm hosszon, karimás felfogatás, D22mmx14,5mm testrész, a teljes hossza tengelyestől 30.5 mm.
De van menetes felfogatású is.
3 eres kábel:
1 5VSUP
2 out
3 GND

Ha tényleg beszerezhető, ezt azért bele lehet reszelni a botba. Nem olyan nagy ez.

repvez
Ezek lineális jelet ad mint a hagyományos potik vagy négyszög jelet ?
Azért ez a majd 3 cm-es átmérő nem épp a legkisebb, mivel én ujra akarom az egész mechanikát csinálni valami hasonló kialakitást gondoltam mint a warthognak csak egyszerüen kivitelezhető modon.

Jana: Jónak tünik az elgondolás,de nem látom tisztán ,hogy hogyan rögzül a tengely ami elforgatja a mágneseket
Utoljára szerkesztette: repvez, 2014.09.15. 10:39:57
arrow19
Na ennek utána kellene járni, pontosan melyik kell nekünk.

Poti helyett én is HALL szenzor lenne a végleges megoldás, mert ugyebár az nem kopik...
JoeDestroy
Nagynehezen ráleltem hogy kell itthon keresni ezeket a kütyüket.
(még a műszerészeknek is fejtörést okozott)

HALL szenzoros potik.
A szöghelyzetadók a megfelelőek a joyba.

Repvez, neked is ezt ajánlom a figyelmedbe, mert nem kell a mágnessel és a tartójával bíbelődni. (egybe van tokozva minden)

z0ty4
jövőhéten jön az uj proci
Intel® Xeon® Processor L5420
ezzel még elmegy egy darabig a gép
csere volt szőrén-szörre a q8200re.
Utoljára szerkesztette: z0ty4, 2014.09.14. 13:26:30

Szia!

Ez a Ministick van a Cougar-ban, ami nem egyezik meg azokkal melyeket linkeltél.

Viszont amit adtam linket, onnan be tudom szerezni, mert azért sokkal olcsóbb mint a Red Dog-nál a 20EURO/db, csak a szállítást nem kérem Magyarországra, hanem vagy Kanada vagy öcsémhez USA-ba, ő meg postázza simán nekem. Ez még nincs lerögzítve, de utánajárok.

Most mindenképpen rendelek Red Dogtól, mert az enyém szinte használhatatlan, de akinek nem sürgős annak is tudok majd adni, mert mint láthatjátok 3USD csak. 10db biztos rendelek, az meg csak 26,74USD.

Utánanézek a tengely potiknak is honnan lehetne beszerezni, hátha olcsóbb lesz mint red dog-nál az 5EURO/db.
JoeDestroy
PM ment.

Boconadi
Te keptelen vagy beallitani a trackIR-t, a hardware-ed, optimalizalni a geped. Komolyan mondom neha nem ertelek 😄DD
repvez
A 114es HSz ben lévő képek nagyon ugy tünnek nekem mintha ujrakezdték volna a modellezést az elejéről , mivel az első Hszben már szinte kész texturázott kabint láthattunk itt meg mégcsak a forma van kialakitva,Nem hinném, hogy most azzal akarna vakitani, hogy most teszi fel a kezdeti képeket hamár szinte a kész modellt is mutathatná.
Molnibalage
Honnan derül ki, hogy újrakezdték...?

repvez
Én ezt már az elején mondtam,,mert egyedül ilyen gyorsan ilyen sok gépet fülkével lehetetlen megcsinálni a nuláról.