52967
  • VO101Tom
    Gondolom úgy vannak vele, hogy a coop és online warok amúgy is olyan fokú csapatmunkát követelnek meg, hogy egy-egy jelszó elkérés a TS-en csak nem jelenthet gondot...
  • Borisz80

"Password: Ask an Admin"
    Komolyan ez a jelszó? Vagy értsem úgy ami oda van írva.

Tudom hogy TS-en kellene jelentkezni, de eddig amikor volt rá időm akkor rohadtul nem volt ott senki olyan akitől kérni lehetne. Órákig meg nem fogok várakozni. Még mindig túl van ez bonyolítva. Fórum reg, ott jelentkezni, TS reg, ott jelentkezni, de nem mindegy hogy kinél, ő meg vagy van vagy nincs... az embernek elmegy a kedve a repüléstől mire oda jut hogy végre repülhessen.
  • z0ty4
    BLUE SIDE ONLY

Connect to IP: 205.161.29.14
    Password: Ask an Admin

IVC: 205.161.29.14

Connection Bandwidth: 1024

ts-en regisztrálni kell magad valakinél....
  • Borisz80

Másnál is előfordul hogy repülés közben kifagy? Mostanában sűrűn előfordul.

Elküldenétek légyszi a coop kampányhoz szükséges ip-t, ivc-t, sávszélességet meg jelszót please ?
    Verrrrry very dánke!

"Bomba sebzési gondok?"
    Normális az (falcon szinten) hogy három légvédelmi ágyú teherautóval 10-10-10m-re áll egymás mellett (szóval egy 30m-es sugarú körben vannak) és a középre trafáló Mk-84-es csak a telibe kapott teherautót viszi el?
  • arrow19
    Done. :)
  • z0ty4
    mai coop szerver Janával, adta nagyon
    ( ez a CFT meg )

• repvez
    az eddig kiadott probaverziók alkalmával próbálta valaki a Win10et, hogy megy vele a falcon?
    Jó lenne ha nem kéne miatt még egy rendszert fenntartani és hibátlanul vinné .

@Jana: Ha lehet még észrevételem. A banner alatti gombok lehetnének kisebbek és a szövegmezők szélesebben jobban mutatna, több hsz elférne egy oldalon.A HSZ-ek fejlécének a betüszinei lehetnének erősebbek, hogy a válasz gomb legalább jobban látható legyen.

Amugy csak igy tovább, jó lesz .
  • molnibalage83
    Nem. Semmilyen rakéta füstjét sem, de kitolható, mert text edittel meg lehet ezt változtatni. A Korea '80s hez készült MOD a SAM-eknél ezt kitolta. Fenrir kérésre gyak bármit elékszít. Megkérjem, hogy AAM-nél is tolja ki azt, hogy a füst meddig marad meg? A valóságan percekig vagy tovább, de FPS miatt eze lehet, hogy nem megy. Rákérdezek és tesztelném így is. Szerintem ma már bírná az Falcon, mert DX9 supportos.
  • Borisz80
    BMS-ben is ilyen sokáig lehet látni a Sidewinder füstjét?
  • z0ty4
    F-16 Shoots Down Drone

egyre jobb a fejléc Jana
  • z0ty4
    repulos sztorik
  • Borisz80
    Falcon Online Coop kampányba hogyan kell bekapcsolódni? Itt is regelni kell? Vagy csak felmegyek és kész?
  • Talon11
    Szép design lett, nekem is tetszik!
  • Borisz80
    Jó, majd. Ahhoz ki kell vinnem, mert egy 2,5 négyzetméteres sötét szobában van, és nem látszik belőle szinte semmi.

Jana!
    Meg tudnád úgy csinálni a bejelentkezés gombot, hogy ha itt megnyomom és bejelentkezek akkor autómatikusan visszakerülök a falcon topicba? Régen ilyen volt.
  • VO101Tom
    Nekem tetszik az új design :)
  • repvez
    Tehetsz fel képet azért, hogy milyen lett !
  • molnibalage83
    Már vagy egy hónapja.
  • z0ty4
    most nézem, te lettél a házigazda? wow grat !!!!!
  • arrow19
    Megnézem majd és javítom, egyenlőre erre volt időm. Köszi az észrevételeket!
    Utoljára szerkesztette: arrow19, 2015.06.22. 18:08:07
  • molnibalage83
    Faszányos a kinézet. A bejelentkezés felirat tényleg megtévesztő.
  • Borisz80
    TV-vel kapcsolatban tudnátok konkrétumokat mondani, hogy milyen paraméterek között keressek játékokra valót. Nem csak szimulátorra.
    Ami tv-n próbáltam azon a gyors mozgások elmosódott mákossá váltak. és a felbontása is csak 13xx x 768. Falconba is érzékelni lehetett. Ez nem jó.
  • Borisz80
    Az ICP project behalt, mivel a hozzá értő ismerősnek csak a lelkesedése volt nagy, a tenni akarása már nem. Én meg nem értek az elektronikához.
    A pit maradt couger mfd-kel meg egy külön numerikus billentyűzetre konfigolt icp-n. A kabin műszerek továbbra is a műszerfal mögé passzoló monitorra vannak kitéve az mfd extractorral. Warthog joy és saitek gázkarral. A 3d-s kabint meg ki lehet kapcsolni a falconban, és csak a hud meg a kabin teknő marad ott.
    A régi pit műszerfalat kidobtam csináltam 3d-set. Lefestettem szürkére, feketére, a nem működő műszereket statikusra elkészítettem, így most már nincsen nyomtatott műszer a műszerfalon. Ennyi. Szerintem így fog maradni, a látványvilágomnak megfelel, valamint szaktudás híján nem is tudok tovább lépni. Pénzem meg nincs arra hogy az elkészített ICP-t meg analóg hajtómű műszereket megvegyem.
    Még talán azt fogom kipróbálni hogy a műszerfalként használt monitorra megjelenített HUD-ot rátükrözöm a pit reflexüvegére.
  • repvez
    Alakul szépen. Egy észrevételem lenne, a bal felső menüt (bejelentkezés) át kéne nevezni Főoldalra vagy hasonló, mert igy mindig azt hiszem, hogy nem vagyok bejelentkezve pedig de.
    Illetve a s küldés gombra rácsúszik a szövegdoboz és a fehér felirat teljesen eltünteti azt igy alig látni, hogy hova kattintsak, de ez gondolom javitva lesz,csag gondoltam szólok
  • arrow19
    Dolgozom rajta, chill.
  • molnibalage83
    Mi történt a topikkal? Chrome alatt teljesen szét van esve az egész nálam, a karakterek meg hatalmasak...
  • VO101Tom
    nem hiszem, hogy technológiai korlátai lennének, sokkal inkább üzelti megfontolás, hogy a 3d vision-t vedd meg, ha 3d-ben akarsz játszani. Szerintem.

A 3D kép kialakítása nvida kártyán úgy ment, hogy control panelen bekapcsoltam, hogy használok 3D-t, le kellett szedni egy 8 dolláros szoftvert hogy a samsung tv-vel kompatibilis legyen (szerencsére letölthető 2 hét próbaidővel, amit végül ki sem használtam), és onnantól bármilyen játék alatt egy bill kombinációval tudtam a 3d-t ki és bekapcsolni. Nem a játékok állították, hanem közvetlenül a kártya.

AMD-s kártyákról nem tudok semmit.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.06.22. 14:13:01
  • repvez
    igen valamire emlékszem,de ki tudja, hogy azóta mi változhatott a HDMI 2.0 csatlakozóval , engedélyezve lett e a 1080p és a 60 hz.
    Vagy mi a helyzet ha AMD VGA van a gépbe.

Esetleg, hogy a játékot ugy beállitani, hogy függetlenül a VGA tipusától maga a TV rendszere ugy érzéelje, hogy 3d forrás. mintha 3d film lenne .
    Ehhez talán elég lenne a side by side megjelenités, ahogy a DCS wordbe is van ilyen opció.
    De BMS alatt nem tudom, hogyan lehetne egyedi felbontást és egyéb tulajdonságot beállitani, mert a menüben nem ajánl fel ilyet.
  • VO101Tom
    Én használtam 3D TV-t egy ideig, de asszem erről már írtam vagy itt vagy a dcs topikban. Aktív szemüveges Samsung. Az nVidia kártya minden filmet, képet, satöbbit simán lejhátszik, viszont a játékoknál csak 720p, vagy 1080i-t engedett (az 1080i az 25 fps!!) - szóval szép, meg jó, meg működik, csak játékhoz használhatatlan. A Falcon egyébként qrva jól nézett ki, a 3D-s kabin nagyon állat. Csak hát ugye az MFD már nem volt kivehető normális ülés pozícióból, ami gáz.
    Ha megveszed a 3D vision-t, az nvidia saját 3d szemüvegét, az elvileg engedi az 1080p-t is játék alatt. A nagyobb felbontásokkal, 4K-s tv-kkel mi van, azt passzolom.

A 3d vision-hoz egyébként nem is kell 3D-s TV, csak olyan aminek jó nagy a frissítési frekije. A 3D-s képet a videokártya generálja és a szemüveg osztja szét a két szem között. Elvileg ez akár projectorral is működhet, ha az is legalább 100-200 Hz-en működik...
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.06.22. 13:38:56
  • repvez
    Ha jól tudom akkor AXE játszik projectorral, talán ö tud erről nyilatkozni.
    TV-vel kapcsolatban meg azt kell nézni, hogy melyiknek menynia válaszideje, bár repszimnél azért nem anynira létkérdés mint egy FPS nél , hogy az egér mozgásnál ne késsen sokat.Azon kivül a méret és a felbontás meg a pénztárca ami befolyásoló tényező lehet még, meg egy jó VGA, hogy megfelelő minőségben tudja futtatni a 3 monitort.

Mondjuk arra én is kiváncsi lennék, hogy ha egy 3d képes TV-t vennék akkor hogyan kéne ha lehet egyáltalán beállitani a falcont, hogy 3d kompatibilis forrást kapjon a TV és igy használni lehessen a hozzáadott szemüveget.
    Mert ha nem is Occulosus élmény,de valamilyen szinten csak lenne hatása ennek is.
    Side by side modban kéne futtatni a játékot.

Amugy meg ha kabinnal használod akkor ez a progi gondolom hasznodra lesz , hogy csak a hudot lástd és azt a megfelelő helyre tudd pozicionálni.
    Hud tool

Egyébként a ICP projectel mi lett ?
  • Borisz80
    Mivel a DCS fórumon irreális válaszokat kaptam, így itt is megkérdezem. Lehetőleg ne milliókba kerülő cuccokat mondjatok, hanem egy átlag dolgozó pénztárcájához mértet.
    Ti milyen tv-t javasolnátok szimulátorozáshoz, a simpithez. Vagy jobb lenne több monitoros (3) megoldás, esetleg projector használata?
    Oculus-t hagyjuk, mert nem kapható, illetve ha van oculus nem kell simpit se. Szóval az oculus nem jöhet szóba.
  • molnibalage83
    Hatalmas OFF, de Falcon videó helyett először ezt csináltam. Kicsit vissza kell szerezni a régi skillekből ezt-azt. :)

• molnibalage83
    Éjszaka tiszta vagy alig felhős idő esetén a probléma nem annyiar súlyos.
  • Borisz80
    Jó ez. Van még elég baja a falconnak, hogy most pont ez miatt ne repüljünk rossz időjárásban.
    Na meg akkor ne repüljünk éjszaka se?
  • arrow19
    PVP kampányban? Legtöbb Mi ilyenkor alacsony fenyegetés (kb. MIG-21) és csak területet véd nem támad. A PvP-ben mindig is a nagy sebességgel kissebb felugró groupok (4v2) a legnagyobb fenyegetés.
  • molnibalage83
    És minden más téren hazavágná a szimulációt, mert az MI átlát a felhőn...
  • Borisz80
    Ideje volt már hogy tényleg komoly időjárási viszonyokat is berakjanak. Emlékszem annak idején, a Balkánra hírdették nagyon hogy hogy rossz idő és hogy ilyen meg olyan műszeres leszállás szükséges. Erre jól befostunk és elkezdtük begyakorolni a papír szerinti minimum időjárási feltételekkel a műszeres bejövetelt és leszállást. Látótáv min 200 m (persze ft-be átszámoltuk), a beton elején lévő fényeket szinte a földet érés előtt 3-5mp-ben lehetett csak meglátni. Aztán jött az első Balkán, mi meg csak röhögtünk a rossz időjáráson, mert simán alkalmas volt vizuális leszálláshoz az adott időjárási paraméter.
    Ismét bebizonyosodott az a mondás hogy "Hard training, easy war".

A full rossz időjárás is új kihívások elé állítaná a virtuális pilótát a csapásmérések szempontjából.
  • molnibalage83
    Nagyon egyszerű. Az master vagy override módban úgy hagytad valamiért a radart. A Falcon rendszerem, meg az "ahogy hagytad" elv szerint működik. Ha utolája AA master-ben the valamért GM módban hagytad, akkor leközelebb is úgy lesz.
  • z0ty4
    thx valahova fel is írom, hogy máskor ne legyen ilyen. egy 4gépes Su24-ről maradtam le ez miatt :)
    na go vissza lemans 24h -re :)
  • arrow19
    Elnyomkodtad vagy az OVRD miatt van h elfelejti milyen módban van AA-ban MFD ~> GM ~> CRM / AG-ben CRM ~> GM én ezért rakom inkább vagy RF-et Quietre vagy CRM/GM ~> STBY az override néha bugzik akkor jó ha gyorsan kikkell nyomni ha huzamosabb akkor standby vagy RF/Quiet :)
    Utoljára szerkesztette: arrow19, 2015.06.13. 08:09:13
  • z0ty4
    srácok, tudja valaki, hogy ez hogyan történt? AA-ben ag radar volt AG-ban meg AA.
    kapcsolgattam mindent újra, dte újra betöltöttem de semmi. szerveren most ilyen pocsék idő van 7000-27000-ig semmit sem látsz.

Utoljára szerkesztette: z0ty4, 2015.06.12. 21:34:58