Falcon 4.0 - BMS 4.3X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Magyar címen lehetne egy félhipotetikus hadjárat '93 táján. Az agresszív szerb rezsim betámad a környéken vagy valami hasonló. Nekünk lenne akkor még MIG-21,23,29 és SZU-22. Egy idõ után meg beszállna a NATO/ENSZ és segítenének.
Aztán jöhetnek képbe még a környezõ országok is. Lehetõség az van...
Nagyon sok info kéne a környezõ országok haderejérõl.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Talán az europai jobb lenne ott nagyobb a zsárazfoldi rész igy nem kell olyan messzire repkedni egy bevetés alatt,csak ott ki legyen a feketebárány akit le kell gyözni?Mert a balkánon meg lehetne csinálni a '94-es koszovoi akciot.Taszárrol indulo gépekkel.
Egyébként johet a leirás.
Nemtudom hogy mennyire haladt azota a manualal az a srác amit egyszer küldtél,de azt is elküldhetnéd mégegyszer mert ujratelepitésnél letörlödött.
Valaki említette, hogy szeretne egy magyar hadjáratot. Nos melyik térképen? Az Europe-on vagy Balkánon? Az utóbbit még soha nem tettem fel FF3 alá, de megnézhatem azt is. Ha tényleg akarjátok, akkor leírom, hogy hogyan kell használni a szerkesztõket és csinálhatjuk többen is.
A mod magyon halad. Észak-korea szinte már teljesen kész.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Más. A www.openfalcon.org csak nekem nem jön be? Ezt vágja a képembe:
"You don't have permission to access /index.html on this server"
Annyira már jutottam, hogy a chafff és flare kidobásokat tudom állítani. Amelyik gépen nincs a valóságban ott átírtam 0-ra. Egyes gépekét meg megnövelem. Pl. F-4G-re több chaff. Érthetõ okokból.
A rakétákat is próbáltam buherálni, de nem történt semmi eddig. Az AA-2C tulajdonságait áttettem az AIM-120C-re, de most is halálpontos maradt és egyéb paraméterei sem változtak. Érdekes..
http://falcon4.nekromantix.com/downloads.php és http://www.zianet.com/baldeagle2/TheaterUtilities.htm
A http://bop.agria.hu -n megtalálod.
Bár megjegyzem ez a kérdés kicsit azért zavaró. Miért, azért egy kis nyelvtanulás nem árt meg senkinek. Nekem sincs nyelvizzságm, de azért boldogulok.
Más. Kipróbáltam egy bevetés erejéig a modot. Kurva jó!!! Végre nem halálos ítálet a Sidewider indítás. Még a H-5 is ki tudott elõle térni. Azt meg öröm volt nézni, ahogy dolgozott az északiak légiereje. Q-5 és H-5 kötelékek szépen taroltak. 12 gép leradírozott vagy 35 jármûvet. Aztán jött a bosszú. (ÉN!!!) 😊
Ja és NAGYON nagy az élet a frontvonalon. Van vagy háromszor annyi jármû, mint eddig, pedig a déli oldalra jóformán mág semmit se raktam ki.
Létezik ehez a gameshez magyarosítás?
Apró problémék sajnos vannak. Kezdetben amikor ki lehet a hadjárat indulásakor ki kell választani, hogy melyik században repülj, azt hibás, még a régi állapotot mutatja, de az elsõ mentés után azonnal jó. Tehát belépsz, beállítod a prioritásokat és OK. Aztán exit vagy elõtte save és újra belépsz.
Északi-oldalról gondolom úgy se akar senki tolni vele...
Lesz egy elõre elmentett állás is a csomagban, ahol az északi oldalnak értelmesebb prioritásokat adok meg.
F4browse és Tacedit a két progi ami kell.
AF-hez nem jó, azt nem ismeri fel. (kösz LP...)
Egyébként hogyan kell használni azt a progit amivel a modositásokat végzed,mert lehet hogy én is megnézném mit tudnék kezdeni vele.Azt meglehet adni neki hogy mondjuk ki-kivel van?Tehát mondjuk egy balkáni hadjáratnál a magyar 29-esek a szövetséges oldalon álljanak és akár ök is támadhatnák a jugoszláv gépeket?
FF3-ban viszont az éjszakai kabinnál nálam csak a zöld jelzõfények világítanak, éjjellátóval sem látszik csak a koromfekete mûszerfal, 3d-s kabinnál persze jó. AF-ben 2D-s kabinnál is látni jól a kabinban. Ezenkívül más komolyabb hibáról nem tudok.
Azt megnéztem én is, de abban nincsennek új grafikai elemek. Ha jól olvastam az infót, az a Korea map-hoz egy pontosabb radartérkép, valami elképesztõ részletességgel ha jól emlékszem.
Akkor ugy néz ki mire végzel a modositással addigra az FF4 is kint lesz.
Az Openfalcon-os menu vajon mikor jön ki meg a fasza kabin.....?
Mod: Az összes repcsi és heli ki van téve, már csak a földi egységek vannak hátra. A méretek is már készen vannak és 1 kivételéven minden típus függesztményei ki vannak javítva. Ha majd teszteléskor valaki hibát lát szóljon és én átírom.
multi install
A kézikönyv az nagyon tuti hozzá, az biztos.
Remélem nemsoká tényleg jön az FF4 is 😊
Észak-koreai oldalon ki van már pakolva kb. 1200 páncélos. Az eredeti mennyiség kb. 30-40 százaléka lesz benne lemodellezve. Egyes fegyvernemeknél ez eltéhet egy kicsit. C-2 és E-2C-t nem teszek bele, mert egyenlõre ûgy tûnik, hogy nem hajlandók bevetést repülni hordozóról és amúgy is van E-3.
1 hordozó csoport maradt, 48 harci géppel. 12 F-14A, 12 F/A-18A, 12 A-6E, 12 A-7E, 8 EA-6B századokkal.
Az oroszok és kínaiak csak légierõvel vesznek részt a harban amennyibem bekapcsolódnak a küzdelembe, de az oroszokat lehet. Sajnos moddolásbeli gondok vannak. Nem tudtam eddig még önállóan battaliont kipakolni, úgy, hogy mûködjön és a létrehozott brigade-ek sem jók neki valamiért ezért a létezõ battalionokat bõvítem ki. Egy brigade-ben 5 battalion van. Ezt nagyon sok helyen nincs feltöltve. Mivel légvédelembõl több van egy kicsivel, mint kell azokból is lehet bármi mást csinálni.
A nagy kérés már csak az, hogy hogyan lesz szétterítva a mod. Elvileg a \terrdata\objects könytávrból kellenek a kis méretû file-k amik tartalmazzák a felfüggesztsi pontkról és az egységekrõl az infokat (lásd FF3 manual 46 oldaltól) , meg persze a .cam kiterjesztésû file.
Kinek kell majd?
(valszeg SA-7) és összes MFD elmegy, hajtómû meg leáll, de lenézek jobb oldalra és csak egy hibajelzés van. Nosza, hát próbáljunk újraindítani! Magassságom is volt hozzá. Sikerült is és öröm volt nézni ahogy életre kelt a rendszer.
Egyébként az AF kódja egy rakat szar az FF-hez képest. Ha elkezd lassulni a játék, az FF maxra húzva 18 gépes dogfightban sem esik 9 FPS alá, és egyenletesen szaggat, az AF nem. Eleve kisebb FPS számmal megy még valamivel gyengébb graf beállításokkal is és nem egyenletesen szaggat, hanem néha másodpercekre kimerevedik. Szégyen..(pedig sokkal randább, mint a másik)
Nekem 1 giga Ram van a gépemben ( Kingston ) 2,4-es P4 celeron, biosban 10%-al húzom, úgy még stabil 2,66 Mhz így.
Csak azért írtam ezeket a dolgokat, mert én nem vagyok szakértõ, de egy barátom azt mondta, kicsi a procim. Neki dettó ez a kártyája van, AMD alaplap, proci nemtudom a pontos konfigurációt. A lényeg: az ami nálam döcög neki hibátlan.
Tehát a kari bírná.
Lehet benne valami, mert a Lock On-nal is teszteltem. Azokon a beállításokon amin õ játszik én nem tudok, pedig ugyanaz a kártyánk.
Sajnos vennem kell egy jobb alaplapot, meg procit hogy ki tudjam használni a kártyámat.
A hordozókon ez lesz.
1. csoport:
- 12 F-14A
- 12 F-18A
- 12 A-6E
- 12 A-7E
- 6 EA-6B
- 4 E-2C
A helikopterek, S-3B és a C-2A Greyhoundok valszeg nem lesznek lemodellezve, bár a raketták elfogyása miatt szükség lehet rájuk (supply). A AIM-54 a 2-3 napra el szokott fogyni.
2. csoport:
-12 F-14A
-12 F-14A
-12 A-6E
-12 A-7E
-4 E-2C
-6 E-6B
Moddolásban elég sokmindenre rájöttem. A battalionok összetételét meg tudom változtatni ezért kevesebbet kell kirakni majd. Ez igaz a vadásszázadokra is. Akár azt is meg lehet tenni elvileg, hogy 30-40 gép legyen bennük, így azok már ezredek volnának.
Nem biztos, de lehet, hogy rájöttem, hogy hogyan lehet hordozóra repcsiket pakolni.
Ami eddig komoly változás, hogy a legfejeletteb Sidewinderek a H és J verziók és még a P lesz használható. MIG-29 nem lesz északi oldalon.
Mivel Misaswa Tokiótól 400 mérföldr északra van, az ottlevõ gépeket vagy egy új bázisra teszem valahol Kadena közelében, vagy valahol el lesznek máshol délen.
A B-52-ek is Kadenaból mennek majd, de még próblkozok azzal, hogy a térképen kívûl létrehzoni egy bázist. Ott elvileg nincs terep, de léteznek az editorban a koordinátái.
Új az nVidia ugye? Szedd le hozzá a legújabb drivert és egy coolbits 2.0 nevû reget, ami egy csomó rejtett cuccot elõhoz a driverben ... ellenõrizd le ...
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
Kinek van/volt ilyen problámája és mit lehet tenni? A manual és a readme nem segít semmit.
megcsiánáljam akkora darabszámmal, mint kb. a valóságos és hogy azt egyáltalán
elbírja -e a motor. Info még a '95-ös Top Gun-ból nagyrészt, persze ezek becslések és
arra az évre vonatkoznak, ebbõl próbálok visszavezetni '83 környékére, meg innen is:
http://www.globalsecurity.org/military/world/dprk/airforce.htm
http://www.globalsecurity.org/military/world/dprk/air-force-equipment.htm
Észak-Korea, légierõ:
- MIG-23 46db
- MIG-21 160db
- SU-7 20 db
- SZU-25 20-36db
- J-6(MIG-19) 180db
- Q-5 40db (egyes források szerint meg 150 db)
- J-5(MIG-17) 240db
- H-5(IL-28) 80db
- MI-24 50 db
- AN-2 270db
- MI-8/17 70db
- AN-24 10db
- (MIG-29 20 db, de ez tuti, hogy nem '83, mert akkor még az oroszoknak is alig volt)
Dél-Korea, légierõ:
- F-5A/E 130db (vagy több, mert 90-ben még 200 db repült)
- F-4E 96db + 36 db tartalék
- AH-1F/J 65 db
- MD-500 68db
- RF-4C 27db
- RF-5A 10db
- C-130 10db
USA, légierõ, Korea:
- F-16A 54db (bár ez a C verzióra vonatkozik, régen lehet, hogy több volt, mert az A
verzió kisebb harcértékû)
- A-10 48db (asszem 1 wing állomásozott állandó jelleggel)
- (harci helikopterek és szállító helikopterek ???)
USA, légierõ, Japán:
- F-15A 54db (Kadena)
- F-16A 36 db (Misawa, de ez nincs rajta a térképen úgy tudom, úgyogy ennek kell új
reptér is)
Plusz még ehhez jönnek a hordozókon levõ gépek, amik a játékban alá vannak becsülve
számszerûleg. Van 1 F-14A, 1 F/A-18A, 1 A-6E, az egyik csoporton a másikon meg
1 F-4S, A-4N (amit akkor már nem is használtak) és 1 A-7E század. Arra még nem jöttem
rá, hogy hordozóra, hogyan rakhatok ki repzázadot.
Aztán a szárazföldi erõk:
Észak-Korea:
- 4500 db önjáró löveg
- 2300 db rakéta-sorozatvetõ
- 3700 db harckocsi
- 2500 db páncélozott szállítójármû
- 2300 db vontatott tüzérségi eszköz
Dél-Korea:
- 900 db önjáró löveg
- 140 db rakéta-sorozatvetõ
- 1800 db harckocsi
- 1550 db páncélozott szállítójármû
- 3500 db vontatott tüzérségi eszköz
Légvédelem:
Észak-Korea:
- kb. 5000 db csöves légvédelmi eszköz (nagyrészt teljesen elavultak)
- SA-2 240db indító
- SA-3 36db indító
- SA-5 24db indító
- hatalmas mennyiségû Sztrela (SA-7)
Dél-Korea:
-3 fejlesztett Hawk osztály és két Nike-Hercules rakétaosztály 100db mozgatható és 10
fix telepítésû állvánnyal
Na most ezt lemodellezni 1:1-ben kicsit húzos. Elõször megnézem az arányokat és
megpróbálom felére/harmadára összevinni az összes ezközt számszerûleg.
A felfüggesztési pontokat és a fegyvereket is megváltoztatom itt-ott.
Hej, ha egyszer kész lesz... Lehet majd minimumra húzni a megjelenítést a sok egység
miatt.
ODS0.512 terület
Ha nincs TS akkor MSN is megteszi, csak egy közös szobában kell lenni.
Akinek megvan a játék és szeretne résztvenni az jelezze és azt hogy kb milyen idöpontban.Persze a zökkenömentes lebonyolitáshoz nem ártana egy TS server.
Egyébként az hogy megy a gyakorlatban ha mondjuk 6 ember szeretne csatlakozni akkor 4 ember beül egy 4es kötelékbe,de a másik 2 csak a köv küldihez tud csak belépni ami monjuk fél ora mulva szál fel akkor neki meg kell várni mig letelik az idö ?
FF3-ban alakítgatom a '83-as koreai hadjáratot. Ha majd kész lesz elküldjem valakinek?
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF