53049
  • Wampapa
    Figyelem a házat :)
    F 16V sim
  • repvez
    úgy látszik, hogy errefelé nincs nagyon hideg, mert a wampa nem bukkant már fel itt egy ideje

Utoljára szerkesztette: repvez, 2016.11.29. 16:53:42
  • molnibalage83
    Elég durván néz ki.
    Volt alkalmam kipróbálni a WIP változatot. Sajnos egy csomo helyen katasztrofális volt az FPS úgy, hogy minden effekt ki volt kapcsolva...
  • Lysandus
    Most a steamen is ennyi.
  • repvez
    Akinek hiányozna még az eredeti falcon 50%os akció van itt a steamhez képest
  • repvez
  • molnibalage83
    Döbbenetes, hogy a FreeFalcon 5 első kiadása februárban 8 éves lesz.
  • Borisz80
    Utólag is Boldogot!

És akkor ismét egy kis falcon nosztalgia.
  • z0ty4
    régi szép idők. freefalcon + hamachi
  • molnibalage83
    Vazz, 18-án lesz 10 éve (!!!) annak, hogy az első Falcon videómat összeraktam. Atyaég.. Öregszem.. :(
  • z0ty4
  • molnibalage83
    Akkor a te egészségedre is ittam ma. :)
  • z0ty4
    köszönöm!
  • repvez
    Boldogot Zotya!
  • molnibalage83
    Particle MOD.
  • VO101Tom
    Ha ez segít, az utolsó pár oldal hozzászólói közül ChrisBV is bannolva van, gondolom ő is annyi időre, mint te, white_fang csak figyelmeztetve lett, de ő nem is írt többet.
    Nem olvastam végig a topikot, de gondolom nem volt előzmény nélküli a dolog, a három napos ban pedig nem a keményebb büntetések közül van, szerintem ne foglalkozz vele sokat. Az meg, hogy kinek volt igaza, nos, egy idő után az adminokat ez qrvára nem érdekli, ha rendet kell tenni (vagy megelőzni, hogy sokszor flémmé eszkalálódott témákat valakik újra meg újra felhozzák), akkor adnak a legtöbbet írkálóknak pár nap pihit és el van rendezve. Ha továbbra sem tiszta, hogy miért kaptad, vagy azt hiszed kifejezetten ellened irányult, akkor meg kérdezd meg valamelyik admint, ha lesz hozzáférésed megint.
  • molnibalage83
    This day discovery topikba volt F-35 linkelés és duma. Szokás szerint

ad.1 adatok szintjén pontatlan.
    ad.2 érevlési hibás

Én válaszoltam. Más is. Csak én kaptam bant elvileg, de ezt én nem látom, mert ilyenkor hiába vagy belépve olvasni sem lehet semmit. Az F-35 threaded lezárták. Akkor mégis hol beszéljek róla? Az moderációban nincs olyan rész, hogy F-35-ről tilos beszélni.

Ja, a topikot meg én nyitottam, de oda se neki, ez az én topikom, én hoztam létre...

Bocs, de a modik most mellélőttek, de irgalmatlanul...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.11.10. 19:24:42
  • Borisz80
    Ismét ECM téma. Bár elég régi :D
  • VO101Tom
    Hátööö... Ha jól értem az egyik topikban téma volt valami, ami az adminoknak nem tetszett, bezárták. Ha erre bárki a témát egy nem is oda tartozó de még aktív topikban folytatná, szerintem nincs olyan admin, aki ezért ne adna pár nap gondolkozási időt :) my2c
  • molnibalage83
    A bajuk azzal volt, hogy szerintük OFF. Most akkor írtam volna azt nekik, hog "mi a fasznak zártátok be a másik topikot"...?

Ez nem a meggyőzésről szól. Ha valaki faszságokat akar hinni azután is, hogy én (és más is...) leírta azt, hogy a a modern légiharcban a géágyú jelentéktelen, az az ő dolga.

De azért kibannolni, mert OFF egy topikban, mert egy másikat lezártak? Ez meg miféle hülye logika...?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.11.10. 11:10:14
  • repvez
    Erről beszéltem, nem lehet és nem is kell mindenkit meggyőzni, hogy úgy jó ahogy Te látod vagy tudod.
    Olvastam amúgy a topicot és csak elejét akarták venni a dolgoknak és már ismernek annyira, hogy addig nem hagyod a dolgot míg neked nem lesz igazad így egy kicsit szüneteltetnek, hogy Leüljön a téma, ennyi.
  • molnibalage83
    Egyébként lehet próbálkozni Falconban, hogy 4 v 4 légiharban 5 nm-os térközzel indítva kit szednek le először AAM-me és ki az aki only gun mellett túlél...
  • molnibalage83
    Ős FF tagok is bannolva vannak valamiért, mikor bannolva voltak semmi különöset nem láttam. Nem temp, perbam. Én csak 3 napot kaptam.

Egyébként furcsa, hogy mindig csak én lehetek személyeskedő... Esetleg nézzél be a This Day discover topikba, hátha nincs kitakarítva és akkor láthatod mi volt... A többiek személyeskedtek meg levegőbe beszéltek (hülyeségeket) és tényeket írtam le. Érdekes módon F-35 szarságokat lehet kommentelni, de ha válaszol rá valaki, akkor le kell állítani. Máhol nem lehet válaszolni, mert az F-35 threadet is lockolták. Milyen elegáns...

Pl. eleve hülyeség volt az a kiejelntés, hogy az F-35-ön nincs gépágyú. A F-35A jelen állás szerint cirka 70%-át adja majd a teljes gépparknak. Azon pedig alapból van. Izé... Az F-35B pontosan úgy tudja hordozni, mint a leváltandó Harrier II, amin szintét törzshöz simuló pod van, tehát az F-35B semmivel sem rosszabb, mint a jelenlegi gép. Izé... Az F-35C az, ami egyedül eltér az előd Hornettől, csak éppen ez jön a legkésőbb, mert a Navy szinte nem is kér belőle nagyon, mert a Growler + SH + stealth UCAV kombóban hisz. (Egyelőre...)

Aztán mikor posztoltam, hogy 1982 óta 120+ légigyőzelemből 3 db gun kill - az is mind 1982-ben - azt is simán ignorálták. Olyan ellenfél ellen, ahol nem volt sem AWACS, sem HOBS rakéták DAS-ról nem is beszélve meg data linkekről. Az 1973-as 4.arab balhébn is 66% a killeknek AAM volt. 1982-re ez 70% fölé ment, 1991-től kezdve meg 100% AAM volt úgy, hogy FM moduált AIM-9M volt a csúcs bevetett rakéta dual IR detektor nélkül. Az FM vezérlés a 70-es évek ópiuma volt, az AIM-9M még akkor is ezt használta, amikor a Stingeren UV + IR tartományban dolgozó rosetta scan (pszeudó képalkotás) volt. És ezekkel is ezt érték el. Az AIM-9R-et törölték ezért csak 10 évvel később lett képalkotós AIM-9 változat, aminek alig van köze evolúcióban az korábbi AIM-9-hez, amit China Lake-ben raktak össze.

Az AIMVAL tapasztalatai is azt mutatták, az akkori rakétákkal, hogy many vs many légiharcban öngyilkosság a gun használata legtöbb esetben. Akkor a HOBS rakéták korában vajon milyen jelentősége van a gá-nak? Kb. semmi.

Ezeket írtam le, 0 személyeskedéssel.
  • repvez
    Nem azzal van baj, hogy reagálsz rá, hanem ahogy teszed. A stilus , de ezt már párszor megtárgyaltuk ,de még mindig nem esik le.
    Mindenkire rá akarod erőltetni a véleményed és csak az a jó amit te tudsz vagy elképzeled.
    Nem furcsa, hogy csak Te kapsz bannt és figyelmeztetéseket rendszeresen a forumokban és persze mindig más a hibás.
  • molnibalage83
    Hát ez csudijó, már a BMS4 fórum moderáció is megy a földbe. Kaptam 3 napos bant csak mert reagálni merészeltem az F-35 heater kommentekre számokkal és érvekkel....
  • molnibalage83
    Jelenleg még a hullámhossz különbségek sincsenek modellezve az eltérő radaroknál. Az sincs modellezve, hogy a radar sugárzásnak irányérzékenysége legyen tudtommal. Ha egy SA-2 elkezd dolgozni ellenkező irányba hozzád képest, a te RWR-od akkor is jelezni fog, mikor a főnyaláb nem is néz feléd... Első körben a ARM rakéták - főleg a régebbiek - nem all aspect képessége és a radarok sidelobe/main lobe/back lobe modellezése kellene a hullámhossz mellett és akkor még van egy-két faktor. Ez sci-fi jelenleg.

Se adat, se erőforrás, se lehetőség. A jelenlegi jammer kód range modifierrel dolgozik. A valóságban is van ilyen range faktor, de egyes zavarás Y/N alapon megy. Ha működik, akkor adott körülmények között nem lehet rávezetni sehogy. Erről majd lesz szó a HTKA-n megjelenő új HT összefoglalómban is.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.11.09. 11:16:39
  • Borisz80
    Ha már ennyi információt fel lehet lelni az ECM alkalmazásához (már amennyit ki lehet ezekből következtetni), lehetséges lenne legalább ezt lemodellezni a falconban? Szerinted mennyire engedné a kód?
    A hangsúly azon kellene hogy legyen hogy nem mindent zavar egyszerre, hanem tudatosan bizonyos radarfajtákat lehetne csak zavarni. Oké hipertitkos meg minden de azért mert az elméleti használat módját lemodelleznék a titkos dolgok (zavaró képességei, mit mennyire tud zavarni, burn through tulajdonságok stb...) maradhatnának a mostani falcon szinten, ha már úgy sem reális. De az eljárással még is közelebb kerülne ez a rendszer is a valósághoz.
    Csak hangosan gondolkozom :)
  • molnibalage83
    Naná hogy az. Nincs olyan repszim a világon, ahol a zavarás nem abból állna, hogy benyomsz egy gombot. A Falcon világában ráadásul a folyamatos zavarásnak szinte nincs is hátránya a modellezés korlátai miatt legfeljebb HC MP szerveren, MI ellen nem faktor.
  • Borisz80
    Nemrég hallottam hogy a falcon ecm alkalmazása teljesen valótla, hogy csak egy ki/be kapcsolót kell kapcsolgatni. Kíváncsivá tett, hogy még is hogyan történik az F-16-on valóéletben a zavarás. Kutatgattam egy kicsit az F-16 ecm panelja után.
    Jegyzetelgettem.
  • Borisz80
    Köszi. Most újra kell néznem a Vasmadarakat :D
  • molnibalage83
  • Borisz80
    Alt+tab-olás nálam is rettentően belassítja. De nincs janhas modellem.
  • VO101Tom
    Nálam belassulni szokott, ezért hanyagolom is alt-tabolást amikor csak lehet. De nálam lehet, hogy a sweetfx miatt.
  • z0ty4
    Szia!
    Még nem próbáltam,de ez egy nagyon jó hír.
  • Cobrastyle
    Kedves Falconosok! Nem vagyok nagy repülő, csak ritkán repülök magam szórakoztatására a sima 4.33-al. Arra lettem figyelmes miután feltettem JanHas új gépét, hogy mikor "beülök" a pilótafülkébe és Alt+Tab-al leteszem a játékot tálcára, majd vissza, akkor 8-10 fps-el gyorsul a képfrissítés, tartósan. Nem tudom, hogy JanHas F-16-osa előtt is így lett volna.Valaki tapasztalt már hasonló jelenséget? Mi lehet az oka? Elképzelhető, hogy van még "tartalék" fps is?
  • VO101Tom
    Na, ezt jó tudni, elmentem :)
  • Borisz80
    Közben megvan.
    dat/art/ckptart/"géptípus"/3dckpit.cfg
    "viewlimit_pitch_down 70.0;"
    90 fok már megoldja a gondot.

Ma a cougar gázkar radarkurzorját is sikerült felkonfigolni.

• VO101Tom
    Hmm, nem hiszem, hogy ezt lehetne állítani anélkül, hogy 3d programban a kamera limiteket átszabnák...
  • Borisz80
    Hol lehet azt állítani, hogy nagyobb szögben tudjak lefelé nézni? Mondjuk 90 fokban akarok ránézni az ülésre. Mert ahogy növeltem a FOV-ot 120-ra úgy nem tudok eléggé lefelé nézni. Pl. nem látom a bal oldali panelen már a nav fények kapcsolóit.
  • VO101Tom
    Ez egész hangulatosra sikerült