53049
  • VO101Tom
    Én ma tesztből elindítottam az Ostsee kampányokat (4.33U4), futtattam az órát egy ideig, be is ültem pár Norvég F-16-ba, de semmi gond nem volt sem 2D térképen, sem 3D be- és kilépéskor sem. Repülés közben stabil 60 fps volt (vcync be van kapcsolva) 30% CPU és 9-10 GB RAM használat volt közben (ebből kb 3-4 GB a win10 alapból), ami Falcon többi térképéhez képest sok, de a térkép is sokkal nagyobb és sokkal több egység is volt benne. Kilépésnél adni kell neki időt míg visszalép a menübe, de ezt leszámítva semmi probléma nem volt vele.
  • fireman73
  • VO101Tom
    Innen a 3.28.88:
    https://tomsflightart.jimdo.com/ostsee-theater-download/
  • fireman73
    Pontosan melyikre gondolsz?
  • VO101Tom
    Akkor inkább azt szedd le ami a lap tetején van, a normál változatot.
  • fireman73
    Erős PC-m van,de én nem nyomok hadjáratokat,inkább repkedek szólóban...
  • VO101Tom
    Developer addonban vannak a hadjáratok. Milyen gépen akarod futtatni?
  • fireman73
    Melyik a jobb?
  • fireman73
    DEVELOPER-Add-On Ostsee-TestV3.40.01
  • VO101Tom
    Melyiket szedted le? A kiadott normál verziót, vagy a tesztverziót?
  • molnibalage83
    Tomcatz jószándékú, de kb. fogalma nincs sajnos arról, hogy mik a Falcon korlátai. Az én gépemen a TE-ből kilépés után kifagy az Ostee.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.11.24. 19:59:05
  • fireman73
    Köszi az infót,le is töltöttem,de ez bemásolós!
    Ezek után mit és hová kell beírni ,hogy a THEATERS-ben tudjam választani?

• VO101Tom
    A Controls beállítások vége felé is kellene lennie, ahol a képernyőre kerülő feliratok ki/be kapcsolásának tudsz billentyűparancsot adni.

Az Ostsee theater működik 4.33 alatt, de iszonyatosan erős gép kell alá. 7700K procival, 1070-es kártyával átlagos reptéren állva 25 fps TE-ben. Ami érdekes, hogy felszállás után megvan a stabil 60, szóval ha a taxizás alatt nem fájdul bele a fejed, akkor utána már talán rendben leszel. Én szoktam rajta repkedni, van hozzá pár TE is (SA10 SEAD egész hangulatos), bár nincs sok single mission egyenlőre.

Viszont november eleje óta letölthető TomCatz weblapjáról egy fejlesztői tesztverzió három hadjárattal (elso, masodik, harmadik), amiken első látásra is látszik, hogy borzalmasan sok egységgel számolnak, nagyon impozánsan is néznek ki, de ez alá méééég brutálisabb gép kell. Én még nem tudtam tesztelni, meló miatt decemberig nem is nagyon lesz időm, de ismerősi körben eddig aki kipróbálta, annak a gépe fel is adta a próbálkozást rövid úton. Nemtom Tomcatz milyen gépen fejleszti, de sajnos nagyon optimalizálatlan még. A jó hír viszont, hogy saját bevallása szerint naponta több órában csak ezt kalapálja, a hadjáratot és a bugokat, remélhetően hamarosan lesz szélesebb körben játszható tesztverzió is.
  • fireman73
  • repvez
    a falcon telepitett mappájában az user mappa / config mappa és azon belül a Falcon bms. cfg. és abban a fájlba keresd a pretty screenshotot és ird át a 0-át egyre.
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2017.11.24. 18:53:26
  • fireman73
    Sajnos a config menüben nem találtam ilyen opciót!
  • repvez
    az rendben van ,de attól még semmi összefüggés a kettő között, csak anyi , hogy most állnak nei a v3nak és mire végeznek addigra a 4,.34 is kint lesz már igy azzal kell , hogy kompatibilis legyen.
    Egyébként amit eddig olvastam a 10.ik teszt verziónál jár a 4.34 es, de ezt sem tudni, hogy ez már a kód zárás folyamata vagy mégcsak a plusz dolgok beletétele , de remélem ,hogy ujra lesz valami karácsonyra mint tavaly.
  • molnibalage83
    A v3 topikban merült fel, hogy ki mit fejlesztene a Nordicon és benyögtem, hogy a '80s battalion rostereket és szóljanak, ha kellek. Másnap jött a pm.
  • repvez
    Ez nem jelent semmit, mert lehet a 4.34 et kiadják holnap , de a v3at meg csak fél évre rá.

fireman73: a pretty screenshot opciot keresd a config menübe vagy erre a kifejezésre keress rá, hogy hol kell állitani
  • fireman73
    Balkans

Utoljára szerkesztette: fireman73, 2017.11.24. 17:57:16
  • molnibalage83
    Nem tudom, asszem nem. Sok értelme nincs annak a helyszínnek, mert hadjárat nincs hozzá. (Az FPS drop miatt nálam a sima TE is vicces volt...)
  • fireman73
    Ostsee-Theater műkszik 4.33 alatt?
  • molnibalage83
    Infók fű alól. A Nordic v3-ban közrefogok működni. Egy pm-ben elkottyintották, hogy a v3 csak a 4.34 release után jön. Azt nem tudom, hogy a v3-at mikorra tervezik, de ebből mindenki spekuláljon azt, ami akar. :)
  • fireman73

A zöld szövegeket, hogyan lehet eltüntetni?
    Utoljára szerkesztette: fireman73, 2017.11.23. 23:38:18
  • molnibalage83
    Nem jár érte ban, már megint drámázol a semmin.
  • VO101Tom
    Nézd. Ennek a tanácsolás dolognak sok olvasata lehet. Múltkor mi is bannoltunk egy gyereket ATAG fórumról, aki képtelen volt leszakadni a témáról, hogy Arma III screenshotokkal példálózzon, hogy a Clodbanb a víz milyen szar. Meg betett Arma III gameplay videókat. Hiába mondtuk neki, hogy teljesen más a két program, ráadásul pont Armát sikerült megtalálnia, aminek nincs az a gép ami elég lenne olyan látástávolsággal, ami repszimhez viszont kötelező. Mindezt úgy adta elő, hogy ő csak segíteni akar, de nem érti hogy lehet a clod ilyen szar. Mondtam neki, hogy screenshotokkal nem tudunk mit kezdeni, ha van fejlesztői tapasztalata, vagy jártas a komputer grafikában, és hajlandó heti x órát erre áldozni a szabadidejéből, akkor beszélgessünk róla. Persze ez nem volt, de a témát csak nem hagyta abba. Aztán még pár udvarias figyelmeztetés után repült. Sem időnk sem kedvünk ilyenekkel szórakozni, hogy én azzal töltsem a délutánom, hogy megmagyarázzam, hogy miért csináltunk meg valamit valami más helyett. Aminek száz különböző oka lehet kezdve technikai korlátoktól egészen odáig, hogy tökmindegy lenne, de mi így döntöttünk és kész (főleg amíg ingyen kapja).
  • repvez
    Nos igen , itt meg bann jár érte, ha valaki csak egy kicsit is kiváncsi vagy probál valami infót írni tanácsolni, hogy ezt igy és igy lehetne csinálni.
  • VO101Tom
    Na, az sem a programozónkon múlik, ő még belső fórumra is alig tesz fel valamit. Szerencsére nem csak ő dönt erről
  • repvez
    Mindegy ne menjünk bele megint ebbe az adatosdi dologba, a lényeg, hogy még igy is jobb hangulata van mint bárminek.

Az meg megint más dolog, hogy attól , hogy szabadidőben ingyen fejlesztik még a tájékoztatás nem kerül pénzbe ,de legalább a közösség felé jelzés, hogy igen létezünk nem felejtkeztünk meg rólatok halad a munka.
    Ebbe semmi követelözés nincs vagy nem kell elárulniuk semmit sem, hogy mit fejlesztenek. Nézd meg Tom-ékat , ök is ingyen nyomták az elején mégis volt kommunikáció, hogy itt tartunk .

• VO101Tom
    Valszeg netkód tesztelésére van ez a verzió, ne 4.34-et kelljen visszahívni, kalapálni ha valami nem oké.

Tapasztalatból tudom, hogy játékfejlesztésnél még "kiadás előtt két nappal" is beüthet olyan bug, ami hetekkel veti vissza a kiadási dátumot. Ezért vannak a sok félkész játék kiadva, amikor a release date felülír minden más érvet. Hosszú távon nekünk a a jobb, ha a kiadási dátum tolódik, de a játék rendben lesz. És amennyire olvasni lehet, a Falcon megint tulajdonost váltott, ilyen környezetben nagyon nehéz dolgozni és ígérni bármit 4.34-ről.

A tulajdonosi kérdés csak azért érdekes nekünk, mert megszoktuk, hogy a játékfejlesztőktől vesszük a játékot. Falconnál ez nem így van, azt a Tommo is azért vette meg, mert üzletet látott a kereskedésben, de sem játékfejlesztői kapacitása, sem igénye nem volt. Nem csodálkoznék, ha ez a Billion Soft is hasonló licenc gyűjtögető vállalkozás lenne, akinél parkol a szoftver egy ideig, beszed érte valamennyi pénzt, aztán továbbad rajta.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.11.22. 18:17:29
  • molnibalage83
    Ez nem lovaglás. A jelenlegi modellező érték szerint, ha IR AAM rakéta jön rám, akkor nyomatom is az end mission gombot kb. csak akkor nem talál el, ha mázlim van és DLZ legszéle volt és véletlenül kimanővereztem. Köszönőviszonyban nincs a harcászati helyzet modellezéssel. Ez nem realisztikus, de a még nagyobb baj, hogy nem is élvezetes.

Hiába van a kampány, ha a kőkorszaki DPRK ellen repülni kurva unalmas és egyoldalú, (főleg, hogy a hadjáratokban az campaign MI is kikúrt ostoba) a '80-as évek végi IR AAM is meg mission impossible, mikor meg a csúcs SARH rakéták (pontosabban a repcsik radarjai) olyan érzékenyek a beaming + chaff kombóra földháttérben, hogy arra szavak alig vannak. A ODS éles bevetései "picit" másról árulkodnak...

Az, hogy egy update mikor jön ki, az nem jelent semmit. Egyébként ki mondta, hogy mennyire van közel az major kiadás? Senki nem mondott semmit, ahog eddig is. Erről is volt szó. Ez egy közösségi fejlesztés, amit ingyen adnak neked és nem kérnek el semmit. Semmiféle elvárásod nem lehet feléjük. Ezt jó lenne végre felfogni....
  • repvez
    Hidd el balage, a bms még igy is, hogy azok az adatok nem stimmelnek amiket te hiányolsz még mindig jobban visszaadja a feelinget , hogy egy nagy háborus kampány része vagy mint a DCS vagy bármely másik fog.
    Az meg már bocs ,de egy kicsit unalmas, hogy éveken keresztül ezen lovagolsz.

Nekem csak egy valami nem tiszta, hogy ha most kiadták az u4 et akkor ez azt jelenti, hogy a 4.34 még nagyon messze van a kiadástól vagy nem értem, hogy miért nem lehetett a nagy patchel együtt kiadni ezt.
    Ezt az uj tulajos dolgot én sem értem, mert egy éve pont amiatt kapták meg a fejlesztői jogokat,mert uj tulajjal megegyeztek és az nem ez a cég volt.

Azért ennél egy kicsit jobb komunikációt elvárnék, hogy tájékoztassák a közösséget, hogy mégis mi a helyzet .
  • VO101Tom
    Ez lényegtelen ahhoz képest, hogy amióta kijött a 4.33, nincs online pvp war. Aki repül BMS-el, annak ez hiányzik a legjobban. Aki meg nem... nos, annak a data vagy feature csere is tökmindegy lenne, nem igaz?
  • molnibalage83
    Az idézőjel elmaradt. Számomra "csak", mert mivel és sehogy sem repültem vele, számomra ez indifferent.

És nem is fogok, mert számomra a moddolatlan BMS4 nem nyújt élvezetet. A mindenféle zavarásra érzéketlen ARH és IR rakéták korában repülni számomra nem élvezet. Az meg igen érdekes környezet, ahol hieprszuper TGP-s Block 52 repül, de ennek kiküszöbölésére az online kampányban meg Sparrowos F-16 és AIM-9P meg G-vel repkedő gépek vannak.

Így lassan 15 év közösségi fejlesztés után a játék modellező részét illene már kikalapáln főleg, hogy forrás is van hozzá...
    Az általam belőtt MOD modellező értéke a Hpasp féle IR/EO anyagot nézve elképesztően jól sikerült úgy, hogy akkor azt még nem is ismertem. Magamnak én módosítom, de ezzel online nem lehet repülni...
  • VO101Tom
    Én is csak annyit tudok amennyit az első postban írnak, a szerzői jog új tulajdonosa. Nem ismerem a céget.
  • z0ty4
    reméljük visszatérnek a nagy multi kampányok
    ez a Billion Soft ez ki?
  • VO101Tom
    "Csak"? 4.33 kiadása után azért állt le minden online war, mert a netkódja túl nagy sávszélességet követel. A fagyásokat és a multiplayert a két legfontosabb dolog lenne rendbe tenni, hogy végre 4.33 alatt is menjen pvp kampány.
  • molnibalage83
    "There are no data or feature changes included in this patch."

Csak pár CTD és MP upgrade.
  • VO101Tom
    Ha valaki nem olvasta volna, kint van a BMS 4.33U4:
    https://www.bmsforum.org/forum/showthread.php?32320-Falcon-BMS-4-33-U4-Incremental-Installer
  • fireman73
    Gondolkozom,hogy letőltsem az Israel map-ot, Balkán gyönyörű!