53049

Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Akkor majd egyszer lesz Win10 is.
A shadowplay-jel vettem fel Witcher3 longplayt. Aztán nem kellett. Nyáron Dying Light alatt sehogy sem tudtam rávenni, hogy működjön az a fos. Tökmindegy melyik felvételi módját próbáltam, nem ment. A Falcon BMS-hez trükközni kellett és akkor sem szépen vette fel.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.11.05. 17:57:35 -
A win7 teljesen jól működik, ahogy azelőtt is működött. Még egy XP sem fog gondot okozni, ha nem akarsz DirectX9 fölé menni soha. Nem is ezzel van a baj. Hanem hogy az elmúlt X év fejlesztését egyáltalán nem kapja már meg. Frissítgetik rajta amit nagyon muszáj, de új fícsöröket már nem kap meg. Amik egyrészt biztonsági frissítések, másrészt a windows működését teszik jobbá. És időnként idegesítővé, de ez mindegyikkel előfordul.
Nálam a 7700K procinál kellett cserélnem Win8-ról, bepattintottam az új alaplapot és procit, erre kiírta a windows, hogy a processzorommal (!) nem kompatibilis, csak a Win10. Ilyet sem láttam azelőtt, és tényleg, a hűtés csak akkor működött rendesen (hőtű ventilátor fordulatszám szabályozás) amikor Win10 került a gépre. -
honnan tájékozodsz ilyennel kapcsolatban? nekem 2 laptop meg egy asztali gép megy win 10 el , kb azóta, hogy megjelent és nem kellett azóta fizetnem semmit sem se évente se máshogy akkor sem amikor nagy frissitések jönnek és szinte ujra kell huzni az oprendszert, persze, ugy, hogy megmaradnak a fájlok utána.
ugyhogy ezt az éves licencet nem tudod, honnan vetted, ugyan ugy használható mint a 7es eddig is.
video capture, meg az nvidia driverében is van ahogy tudom:
shadowplay -
Először inkább freeware-t néznék.
Egy operendszertől meg elvárom, hogy működjön. Lehet, hogy csak nekem van nagy igényem...
Ahogy hallom a Win10 esetén már éves licenszdíj van. Kedves...
Ehhez képest a Win7 esetén ilyen nincs. Alig várom már, hogy évente lehúzzanak 21k-val azért, hogy a gépem működjön. Legalábbis a munkatársam ennyit fizet. -
Hát akkor nem csodálkozok, ha van pár anomáliád a programokkal kapcsolatban. a win 10 szten már jobb a win7nél és sokkal tobb frissités jon rá, hogy a sérulékenységet megakadályozzák és igy kevesebb esély van a virusokra is, nem kell a eröforrászabáló avg vagy más.
Bandicam használható ingyenesen is, csak 10 percig meg watermark ot tesz rá, csak ugy mint a playclaw, de sztem lehet rá találni ellenszert.
-
Win7-em van.
A Bandicam fizetős, ha jól látom.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.11.05. 17:02:40 -
bandicam ezt nagyon sokan használják és a leirás szerint is a kor szinvonalát hozza.
A virusirtonál , meg a win10 beépitett defendere ahogy mondtam, földi halandó számára sztem megfelelö, ha még egy kis tudatos internet használat is társul mellé akkor nem lehet gond vele.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2018.11.05. 16:34:50 -
Leszedtem valami free-t, csak még nem volt időm kipróbálni. A FRAPS tényleg ezeréves vacak.
Az AVG helyett ki mit ajánlata? Idegesítő lett, ahogy állandóan promotálja minden vackát. -
Sztem az AVG-t és a frapsot már el lehet felejteni, a windows virusirtója már ugyan olyan jó ha nem jobb , söt nemsokára a legjobb lesz ahogy olvastam.
A fraps helyett meg már vannak olyanok amik szinte nem is vesznek el a teljesitménybol vagy azonnal tömöritenek akát 4k ig is.
-
Vazz, nem is ezt akartam betenni...
Mindegy, 10 éve volt. Elképesztő. Hová tűnik az idő...
Viszont a Falcon él és élni fog.
-
Azóta helyreállt. -
Talon11 #50473 Nálam bejön. Talán javítás volt a háttérben? -
Nálatok sem jön be a BMS4 forum? -
A windowed módot még nem próbáltam ki. Az ugye a parancsikon vagy maga az exe-nél a properties alatt van?
Az új videó szerkesztése kapcsán a sok felejtésem és lassú belejövése ellenére azt érzem, hogy félelmetes, hogy mennyivel többet tudok, mint amikor sorozatban gyártottam a videókat 10 éve. A szűk keresztmetszet már nem a videó szerkesztési, hanem a teljesen megkopott falconos kamerkezelési technika. Meg az, hogy képtelen vagyok csak rendesen beállítani a gombokat, mint régen és már arra sem emlékszem, hogy a free camera hogyan aktiválható. Totál noob lettem... :(
Ehhez képest lehet majd viszonyítani.
Intro reamke-et csinálok megint a 20. évfordulóra. Teszek majd fel preview-ot mert érdekelne majd, hogy kinek mi tetszik jobban, hogy a végső változat méltó legyen. -
A windows szokott ilyet csinálni, volt akinek minden ki és visszataszkoláskor felezte az fps-t. 2-3 után már diavetítés volt.
Passz, hogy mitől lehet, rendszerszintű az ok, nem a Falcon miatt ilyen (nálam pl semmi gondja annyiszor és oda taszkolok ahova akarok).
Ha jól emlékszem nekik az oldotta meg, hogy "ablakban" futtatták (keret nélkül), és akkor nem volt ilyen gond. -
Nagyon durva dolgokat csinál a program. Átálltam a külső AA-ra. Olyan, hogy hol látszik pár sec eltéréssel a hatása az opciónak, hol nem. Egyik pillanatban recés a gép, a másikban nem.
Lehet, hogy a kőkorszaki FRAPS maga a gond? Most megint visszaált reboot után az FPS, de felvételkor nem várt értékre zuhan vissza.
Milyen más jó képrögzítő van? A Shadowplay egy rakás szar, nem is működik.
Okkal akarom 50PFS-ben megcsinálni a videót, mert zongorázható a különbség a 30 és 50 FPS között látványban.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.11.05. 07:47:51 -
Hát ez kemény. Belövöm újra ma úgy, hogy QS ki van lőve. Minden rendben. Visszalövöm, QS1 = rakás szar megint. Kilövöm, nem áll vissza az FPS. Az Alt + enter 2x hogyan segítene? Hol kéne nyomni?
Alt tab miatt lehet gáz? Bár az első két alt tab után nem volt semmi és a TE reaload után sem.
Az AVG okozna valamit?
Az alt+tab után kb. 1 sec-re visszaugrik a teljesítmény a normálisra, majd visszalockol 50FPS alá kint és 30 FPS alá bent. Néha 15 FPS-re.
Eddig soha nem csinált ilyet, bár pár év alatt alig párszor lőttem be. De ez akárhogy nézem, ultragáz. Ilyen nem szabadna csinálnia semmilyen programnak.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.11.05. 07:36:46 -
Alt+Enter 2x nem segít?
Vagy próbáld ki eleve ablakban futtatni, UHD monitoron nekem másképp nem is megy. -
Hát nem tudom mi van nálam, de érdekes dolgokat csinál ez a BMS4. Elkezdtem videózni üres TE 140-150 FPS.
Nem állítottam át semmit és bezuhant 20-40 közé. Külső nézetben néha pillanatokra visszaugrik, de egyébként totál pocsék. Úgy, hogy semmihez sem nyúltam.
Érti ezt a görcs.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.11.05. 01:08:08 -
Igen, a külső nézetnél van ilyen, csak nem azt választottam. Majd megkérdem kint.
Más téren is elég hülye lett a BMS. Hiába állítom be a TE-ben az A-10-es skint zöldre én mentem el nem jegyzi meg a játék. Csak akkor lehet skint választani, ha felszállsz TE-ben vagy hadjáratban, levegőben levő gépnél nem állítható. Ez is jól odabasz a videózásnak... -
azt hiszem most is ott van a key filok között, bár azt nem tudom, hogy azzal csak a nézetet tudod mozgatni vagy az befolyásolja e a pilota fejmozgását is.
Mert ha jol tudom, akkor a nézet opciok között van olyan választási lehetp4őség, hogy külsö nézetben a körülnézét is TIR el vezéreld vagy nem.
Ilyenkor gondolom megmarad a pilóta belső nézetére a külsö nézet meg vagy egér vagy POV kapcsoloval mozgatható.
DE sztem a külsö forumon, gondolom hozzáértöbb emberek is vannak ezzel kapcsolatban.
Ahogy csodabogár mondaná, én csak vezetem, hogy mitől megy nem tudom. :) -
Csak így nem tudom újraalkotni a nyitó képét külső nézettel az intronak. Pech.
Régen talán a Config Editorban volt ez állítható, de annyira elfelejtettem már az egészet, hogy nem találom a txt fájt, amit a BMS4 állít. Nem minden opció érhető el a confignál. -
Ez jó kérdés, ha kabinban ülsz, akkor a pilóta feje követi a trackIR-t, a többiek látják hova nézel, látják ha bólintasz, satöbbi.
Külső nézetben ez lehet, hogy ki van kapcsolva, mert akkor gyakorlatilag a pilótának csak a tarkóját látnád állandóan, amivel pl nem lehetne szemből normális képeket csinálni. -
Az miért van, hogy a külső nézetben a pilóta fejmozgása nem követi a TIR fejmozgását...? Régen tudta ezt már az FF is. -
Annyit tudok, hogy rámentek még1x, hátha a dds save setup volt más mint ami általában kell. -
Beszarás, hogy az hogyan került oda nem tudom. Az LE-ben nézve a textúra fehér és nem átlátszó volt nekem, pedig abban az átlátszóak - mint pl kabin - azok átlátszóak. Lehet, hogy nem is kell, enélkül is talán elég jó lesz az intro elején amit sikerült megcsinálni, nem kell ez a bohóckodás. Ne fáradj vele, csak ha tényleg pár kattintás.
Köszi, hogy megnézted.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.11.03. 23:48:18 -
Megkaptam.
Alpha channel mindegyikben jónak tűnik, viszont itt van a szám és a kiterjesztés között egy extra space karakter a nevekben.
Pl. 2656.dds helyett 2656 .dds a fájlnév
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.11.03. 23:35:28 -
PM ment. -
A dupla fájlnév nem a játék miatt nem lehet így, hanem a windows miatt. Azonos fájlnév nem létezhet egy mappában.
Átküldesz mailen két fájlt ami látszólag ugyanazok? Megnézném én is... -
Az összes.
Fogtam a Block 40-et és wireframe exportot csináltam LodEditorral. A wireframe-t átszíneztem zöldre, kitörötltem a hátteret és elmentettem no mipmap dds-ként. Mikor be akartam másolni, akkor azonos fájlnévvel léteztek a KoreaObj könyvtárban pislogram erősen.
Bármelyik F-16C megfelelne, ami AIM-120-at indít. Az intro-t forgatnám újra, csak az elején kipróbáltam volna valamit.
Alpha channelt nem tudtam állítani sehogy. Ezeréves PS és dds pluginom van... -
ha átlátszóra akarod akkor ahoz az alfacsatornát állitsni kell, ahhoz van valami plugin PS-hez amivel ezt át tudod állitai. -
melyik az a két dds? -
Videó készítéshez lenne skinezős segítségre szükségem. Hiba exportálom ki az F-16 textúrát és próbálom átlátszó zöld wireframe textúrát rárakni gépekre az istennek sem sikerül. Eleve azt nem értem, hogy hogy az istenbe van olyan, hogy két dds fájl azonos névvel lehet a Koreaobj könyvtárban.
Hogy az istenbe működik a 4.33...? -
Mármint a tiszta feltelepített 4.33 U akárhány után is a 4.32-es kiosztással? -
A BMS-full.key az tartalmazza az összes default billentyűzet beállítást.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.11.02. 23:58:44 -
Valakinek esetleg van olyan keyfájlja, ami a 4.32-es beállításokat hozza vissza? -
Féloff, DCS.
-
Wampapa #50447 Üdvöm. Warthog joyhoz tudtok javasolni axis beállitást ?Az A 10C vel repkedek mostanában csak. Végül is az alapbeállitás is jó, nagyon stabil, csak kicsit lomha. Furcsa, hogy simán a windowsal működött a pinky lever mint funkciováltó, a saját driverével meg csak egy gombnak látja a játék. Éppen meg nem ölöm magam, még kényelmesebb is a billentyűzettel váltanom.
. -
Szétesés és kilépési hullám amiatt, mert egy visszaeső renitenst kivágtak? Aligha... -
A majd újra megjelenő szimulátor történelem írásomból.
2005 július végén az addig titokban működő OpenFalcon (a továbbiakban OF) csapat úgy döntött, hogy felfedi tevékenységét. Az G2i azon bejelentése után alakult meg ez a fejlesztői csoportosulás, miszerint az F4: OIR nem fog megjelenni. Ekkor néhány régi F4UT fejlesztő összeállt és az SuperPAK széria fejlesztésének folytatását tűzte ki célul a BMS féle kód tovább fejlesztésével és harmadik nagy változatának támogatásával. Ez lett volna az OpenFalcon 1.0, ez már béta állapotban volt az F4: AF kiadásakor. A Lead Pursuit felől érkező jogi fenyegetések hatására úgy döntöttek, hogy tiszteletben tartják a licenszüket – számomra nem ismert, hogy az LP mikor és hol szerezte meg ezt és az, hogy ez meddig volt érvényes – és nem adják ki egyelőre az OF 4.0-át, de azért a fejlesztést nem állították le. Az OF csapat lehetővé tette a kisebb fejlesztők számára a bedolgozást és korlátozott mértékben segítséget is nyújtottak a fejlesztéshez szükséges alapok elsajátítatáshoz a saját fórum felületükön.
Az OF csapat a fejlesztés során csak néhány képet és videót osztott meg, de ezeken látszott az, hogy az avionika és az online repülésért felelős kódrészek fejlesztése ígéretesen halad. Azonban sajnos jött a szokásos „Falcon-átok”. 2006 augusztus közepén egy áprilisi dátumozással bíró OpenFalcon 4.1 változat jelent meg a fájlcserélő hálózatokon. Bár már ebben is számtalan figyelemreméltó fejlesztés volt, azonban stabilitás táján akadtak problémák. A bibi az volt, hogy miért és hogyan lett elérhető a közösség számára. A jelek szerint egy virtuális század valamilyen úton-módon hozzájutott ehhez a változathoz. Valószínűleg tesztelésre kapták meg egy fejlesztőtől vagy annak valakijének a valakijétől. A virtuális század viszont megzsarolta (!) az OF fejlesztőket, hogy nyilvánosan elérhetővé teszik a béta változatot, amennyiben számukra nem biztosítják a legújabb, még fejlesztés alatt álló változatot. Az OF csapat erre nem volt hajlandó, válaszul ők tették elérhetővé mindenki számára az OF 4.1-et. Érthető, hogy az OF csapat ezután az incidenst követően felháborodott, a fejlesztést leállították, a weboldalukat bezárták. A közösség számára félő volt, hogy soha nem kaphatják kezükbe az OF végleges változatát, mindezt néhány tapló miatt. Valahol szomorú, hogy elvileg az intelligens embereket tömörítő szimulátoros közösségben is vannak ilyen formátumú alakok...
Közben azért a FreeFalcon csapat sem ült babérjain, de az LP fenyegetései miatt eleinte csak fájlcserélő hálózatokon keresztül volt elérhető (legalábbis egy ideig) a legújabb FF változat, a FreeFalcon 4 / Redviper 1. (A Redviper nevet a programozók egy csoportja miatt kapta.) A FF4/RV1 2007 január utolsó napjaiban vált elérhetővé. Számtalan új 3D modell és skin mellett új kinézetű kezelő felületet (UI), új időjárás megjelenítést és particle effekteket kapott a kód fejlesztése által. Itt jelent meg először a fények modellezése legalább az objektumokon. Ez azt jelentette, hogy egyes esetekben már nem textúrát vetítettek textúrára, hogy ezzel modellezték a megvilágítás hatását, hanem valódi fényforrások voltak. A kód azonban csak azt tette lehetővé, hogy épületeken és járműveken látszódjon a fény, de magán a talajon a fényforrások által kibocsátott fény nem volt megjeleníthető. Annak ellenére, hogy fényforrások voltak, valódi vetett árnyék modellezés nem létezett. A repülőgépek árnyéka csak textúra volt és teljesen irreálisan viselkedett. Az infracsapdáknak sem volt még fénye. Lényegében a kabin világítást és a repülőgépek helyzet- és orrfutó reflektor fénye volt modellezve.
A számtalan új 3D modell mellett a FreeFalcon 3 és az Allied Force-hoz képest gyönyörű 3D kabinbelsőt kaptak a Block 40/42 és 50/52 változatok, ezen felül a 2D kabinok is megújultak. Azt hozzátenném, hogy eddigre már számtalan 2D kabin volt használható az eltérő Falcon 4.0 változatokban. Ezek kinézetre mind helyesek voltak, csak a művészi leképezésben tértek el egymástól, tehát más színeket, árnyalatokat használtak, csak egyéni ízlés dolga volt, hogy kinek melyik tetszett. Ezeket tetszőlegesen lehetett használni, emlékeim szerint a fájlokat átmásolva más változatba is jó volt az összes. A SuperPAK3/4 és Allied Force változatokban elérhető 2D kabinnak volt egy specialitása, „szélesvásznú” nézettel is bírtak. Ezeknél nagyobb volt a belátható terület előre felé nézve, az alap nézetben. A 3D kabinoknál újdonság volt a 6 szabadság fokú (6 DOF) fejmozgást követő eszközök (pl. Track IR 4) támogatásának megjelenése az OF-hez hasonlóan.
A FreeFalcon 4 idejében Aeyes* már annyi és olyan minőségű kabint készített, hogy az én szememben volt értelme azokkal a gépekkel repülni, még ha az MDF, HUD, repmodell és sok más modellezése nem volt pontos vagy F-16C szintű. Az eltérő gépek alapvető paraméterei más taktikai képességet biztosítottak, de a „körítés”így már megfelelő színvonalú volt.
*http://www.cockpits.nl/
További újdonság volt a GPS vezérlésű fegyverek sokkal korrektebb modellezése. Ezek már korábban is szerepeltek az adatbázisban, de nagyon rossz absztrakcióval modellezték őket. Lényegében AGM-65 rakéta keresőfej és a lézervezérlésű bombák repmodelljével keresztezett modellezéssel bírtak. Az FF4/RV1-ben a kétezres évek eleji állapotot modellezték le, lényegében a játék korlátai miatt. Előre definiált fix célok ellen tömeges és párhuzamos célmegsemmisítés volt lehetséges, de nem előre kijelölt célok esetén a lézervezérlésű bombákhoz hasonló képességekkel bírt, csak nem igényelte a TGP általi célmegvilágítást. Előre definiált céloknál az „össze legózott” objektumok külön elemei voltak célokként megadhatóak a tömeges célmegsemmisítésnél, tehát maga a játék struktúrája segítette ezt fajta modellezést. A JDAM-ek alkalmazását lásd a lenti oktató videón.
https://www.youtube.com/watch?v=Kg7tnqsu53s&list=PL485D1BC9820873D7&index=20
A FF4/RV1-hez egyébként mindösszesen két patch jelent meg több, mint két éves pályafutása alatt, ezzel az egyik legstabilabb közösség által fejlesztett Falcon 4.0 változatnak bizonyult. Galéria az FF4/RV1-ről alant. Kéretik figyelembe venni, hogy a képek egy része igen régi, tömörítettek és anno hardveres korlátok miatt nem minden esetben volt élsimítás bekapcsolva és a mai szemmel alacsony felbontás mellett is.
Az OpenFalcon következő 4.3 változata kb. 1 héttel az FF4/RV1 kiadása után lett elérhető, ez is fájlcserélő hálózatokon keresztül terjedt. Ez is kiszivárogtatás volt – valószínűleg egy fejlesztő által –, de még ez is csak béta változatban leledzett. Ez kb. a 2006 augusztusi fejlesztői változata volt az OF-nek.
Az OF 4.3 javítása és további fejlesztése érdekben egy újabb csapat formálódott, de a kód változtatása nélkül, ez volt a GlobalFalcon (továbbiakban GF) kezdeményezés. A GF-nek sikerült egyezségre jutni az OF csapattal és a később általuk kiadott változatok megtarthatták az OpenFalcon nevet. Az OF 4.4 2007 márciusában, a 4.5 augusztus közepén látott napvilágot. Ezekben hexa editálással elértek némi FPS javulást és az időjárás modul újra működőképessé lett téve. A 4.6 változatban főleg textúra hibákat javítottak (ez 2008 májusában érkezett), a legutolsó változat a Falcon 4.0 megjelenésének 10. évfordulóján vált elérhetővé 2008. december 12-én. Ebben végre befejezetté vált a 3D-s kabin is.