53049
  • zsoltfireman
    http://www.freefalcon.com/FF5.5/Free...ckpit_Pack.rar ezt mégegyszer ha lehet,mert nem jó a link
  • zsoltfireman
    Szia Joe,

Nem raktam fel a cockpit pack-ot,elsőként az alap exe,azután szerettem volna az 5.55-t de a végefelé jött a hiba
  • zsoltfireman
    Nos, ez volt a baj.Minden OK! Sajnos a patch miatt,lehet újra...

• Molnibalage
    Az 3D világot értintő adatbázis kb. kész, de még le kell tesztelni pár váloztatást. Pl. a sikló bombák indítási távolsága eddig hibás volt, de még nem teszteltem le a változtatást.

Próálkoztam pár 2D-s változtatással, de nem sok sikerrel. Poénból 100-szorosára növeltem az vörös CBU sebzését és blast radiusát és 100-ra tettem a hit chance-t. Semmi sem történt. Érdekes módon legalább egy vörös ARM viszont regált a változtatásra.

A '90-es hadjárat a '80-as módosított változata. A '80-as következő körös finomhangolásába még nem kezdtem bele, de elvben nem lesz több az fél napnál. A századokat kicsit átmozgatom és változtatok ezt-azt. Ezután a '90-es hadjáratban csak lecserélem néhány szám átírásával az egységek egy részét. Több lesz a Stingeres védelmű Hawk, a Chapparal helyett Avanger ADS lesz, stb. Az OBB gyak. 100%-ban ua. csak a battalionban más egységek lesznek. Repszázadoknál ugyanez pepitában.

Kicsit fikcionális lesz, egyes fegyverrrendszereket megengedek vörös oldalon, amikkel nem rendelkeztek még akkor, de ez a kék oldalon is igaz lesz pár helyen. Pl. 1994-ben lesz M90 Mjölnir a Viggeneken és LGB Mirage-2000D gépeket. (Tudtommal akkor még csak igen marginális volt ez vagy egyáltalán nem volt nekik.)
  • JoeDestroy
    Ha hibával leállt a patch telepítés, újra kellene tenni az egészet.
    A cockpit packot is felraktad?

Install procedure:

FreeFalcon 5.5

http://www.freefalcon.com/FF5.5/5.5_Installer.rar

FreeFalcon 5.5.5

http://www.freefalcon.com/FF5.5.5/FreeFalcon_5.55.exe

FreeFalcon Cockpits

http://www.freefalcon.com/FF5.5/Free...ckpit_Pack.rar
  • zsoltfireman
    Köszi! Próbálom,csak közben pingálok F-16-ost :-D
  • z0ty4
    Avionics tedd Realistic-re. Asszem ez az.
  • zsoltfireman
    Erről beszélek:
    Érdekes,pláne,hogy egy jópár kapcsolót sem tudok kapcsolni,fények,katapult biztosító kar,stb.
    Hát nemtudom mi ez az anomália,ráadásúl az 5.55 patch is hibával leált a futtatáskor.
  • z0ty4
    Az nem az OF-ben volt? Mikor nyomtál egy AG gombot bejött a Blank felirat.
    FF-ben ilyet még nem tapasztaltam.

Balázs! A 90' Molnyfalconnal hogy haladsz?

Ha kell valamit tesztelni rám számíthatsz, sajna a BMS4 joy probléma miatt hanyagolva, ezért marad a MF.

Jah, tetszett Aragorn megszólítása: Molly ezen jót mosolyogtam.
  • Molnibalage
    Nem tudom. Finom nincs, hogy ha elmented játék közben az alt+c és után s lenyomásával, hogy az hol tárolódik. Egy videó jó lenne arról, hogy miért nem jön elő a TGP. Nekem semmi gondom nincs vele. Ott van az oldal választáskor bal oldalt, fent.
  • zsoltfireman
    Mi volt az a fájl FF5-ben,amit,ha bemásoltál akkor az MFD-k "kész" állapotban voltak?
    Nem felejtettem olyan sokat,de egyszerűen hiába klikkelgetek az MFD-n nem tudom a TGP stb. előhozni
  • Molnibalage
    A köv release 1-2 héten belül jön. Felrakni is jóval egyszerűbb lesz.
  • Molnibalage
    Az FF5.5.x óta alapból ott kellene hogy legyen a -hires.
  • Molnibalage
    \acmibin könyvtárban vannak vhs kiterjesztésű fájlok. Az 1.1 verzió már konvertálás nélkül játsza le. Részben fizetős, az extrákért már fizetni kell, de az alap funckiók is bőven jók szerintem. Szimplán meg kell nyitni a progival a vhs fájlokat.
  • Molnibalage
    Most FF vagy BMS4? Mert a BMS4-ben csak a KC-10-nek van TACAN-ja, bár én azt sem tudtam használni. A távolságot jól mutatta a HSI, de az irányjelző csak körbe körbe forgott...
  • zsoltfireman
    Köszi!
  • repvez
    az exe után kell beirni és kell egy szokoz is elé
    FFviper.exe -hires
  • zsoltfireman
    FF5-ben a hires inditással nem boldogulok. Mi a pontos név? FFViper-hires?
    Így indítom,és még mindíg csak 1024X768
  • z0ty4
    Megvan, a Freefalcon oldalán találtam pdf-et. Gyííííííí repülni
  • z0ty4
    Ó bakker, valaki segítsen pls. Most tettem újra a Molnyfalcont és megint minden skin hófehér. Mit hova is kell másolgatni, hogy működjön? Lassan már a Windows-om is átmásolom.
  • repvez
    Ne busulj én sem :P
    ennyit tudok rola amit leirtam
  • hooah
    Molni

Visszatérve a ACMI felvételhez, ennek mi is a menete, mert még nem néztem. Elvileg készít egy valamilyen formátumú fájlt? Hova is?
    Ha ez meglenne akkor azzal a piros-kék-sárga háromszögekkel,bogyókkal dolgozó Tacviewel játszam le? Hogy is leene ez, már ha nekem egyáltalán felismerné a Falcont, mert azt valahogy nem akarja, látja a DCS-eket meg mindent de a Falcont sehogy (lehet pipálni, és alul megjelennek az ikonok).
  • hooah
    Igen persze, csak a mikéntjét nem tudom.
  • repvez
    Igy van az a TACAN csatornája a tankernak az Y végüek mint légi kordinátát az X végzödésüek meg foldit jelentenek mint a repterek.

Ha ezt a csatornát beirod ez alapján tudod megtalálni a tankert az irány és magasság szerint.
  • hooah
    Ha légitankolást akarok végezni, és kapok az WACS-től irányt meg két számot meg egy betűt (pl 23Y), akkor azt használnom is kell? És ha igen hogy, hova kell bevinni a TACAN-ba?
  • zsoltfireman
    Tessék:
  • arrow19
    Wow Zsolti elkérhetem?
  • zsoltfireman
    Első BMS 4.32 festésem, 480th Fighter Squadron Spangdahlem AFB

• Molnibalage
    Nem tudom, hogy ez mennyire hivatalos. Lábak és kneepad.

• Molnibalage
    Sikerült rájönnöm az F-15E rack hibára. Most már jó.

• Molnibalage
    Ez asszem a készülő új kicsi delta.
  • repvez
    Köszi majd feldobom valahova a fájlokat aztán ránézhetsz , nem egy nagy dolog egy joystik mechanika és csak azt szeretném megnézni hogy a méretek megfelelöek-e nem ütköznek bele egymásba ahol nem kell meg hogy milyen erös rugö kell bele.
    Ehhez kell csak valami ütközés vagy fizikai szimulácio amit eddig nem sikerült aktiválnom
  • Molnibalage
    Nekem 1 GB-os 4850-em van és 3,8 GHz-es CPU. Az összes shadert levéve a víz kivételével is lemegy az FPS 24 tájára még a ritkásabb helyszíneken is. Mai áron egy cirka 60k-s VGA kellene hozzá, és CPU-ból is lehert, hogynem E szériás kellene, nem valami i5 vagy i7. Szó se róla, nagyon erőforrásigényes lett, de legalább nem szór a FPS a konfig szerint, mint az OF.
  • JoeDestroy
    :) már jobban...
    Zeltwegen is említetted már asszem a válás. Azóta is zajlik?
    Megnézzük mit lehet tenni, Viper kollégának talán még valami kövület kártyája van, és neki jól megy.:)
    Legkésőbb a jövő héten délutánonként átl. ráérek. Néha délelőtt kérnek ezt azt mailen bentről.

Repvez.

A szerelés modulban biztosan tudok segíteni, a szimulációt ritkán használtam így az neccesebb.

Minimális módosítás kellett a key fileban és azt megcsináltam a setupban bent, de néztem én is az excellt, az a beszúrandó, cserélendő sort tudja szerintem legenerálni, amit a keyfileba kell tenni.
  • repvez
    Nálam nem szaggat 512mbon 4850en , Sztem ingább CPUbol eszik a falcon többet
  • Molnibalage
    Hát, az sovány nekie... Az ajánlás ennél jóval durvább.
  • repvez
    Akkor te tudod hogyan kell kezelni a telepitésben találhato excel fájlos key fájl generatort? Mert én is modositanám a Hotaszomhoz megfelelöen, de nem tudom mit hogyan .

MÁs:
    nem tudom hogy mennyire vagy mostanában ráérőben a baleseted miatt, majd kérnék még egy kis segitséget inventor terén is föleg assembly és szimulácio tertén, a modellezés megy.
  • zsoltfireman
    Huhhhh...Remélem jobban vagy! Sajnos itt nállunk is zajlik az élet,most válok másodszor!
    Nade,az élet megy tovább!
    Örülnék,ha tudnál segíteni,mert sokat felejtettem! Sajnos nemtom miért de szaggat a BMS 4.32
    Pedig 1GB Ati HD 5800-as karim van,érdekes! Jó lenne,ha Skype-n tudnánk értekezni!
    Az én joyomra is jó lenne egy konfig Logitech Wingman Extreme 3D PRO-m van
  • Molnibalage
    Totál OFF, de valami elképesztő. Ilyenkor sajnálom, hogy én a művészethez fakezű vagyok.

• JoeDestroy
    Szevasz Zsolti!
    Próbálgatom :) bizony szép lett!!!
    Lassan átvehetjük, zömmel úgyis itthon vagyok, mert táppénzbe szorított egy f..sz autós.
    Már a csuklóm sem fáj annyira, hogy ne tudjam kezelni a botot.

Apropó.
    Míg nem tudtam normálisan repkedni, addig megmódosítottam a Jagtang féle TM COUGAR profilt hogy teljesen kompatibilis legyen a BMS4-el (apró módosításokkal a key fileban is), + csináltam egy működő Cougar MFD profilt is.
    Publikálnám a kinti fórumon is (itt kellene egy kis segítség majd a gyenge angolom miatt), changeloggal, és egyéb kiegészítésekkel. Mivel még nem találtam más realisztikus logikával megírt progit a joyhoz.
    Had legyen mivel szórakozni a kinti pilótáknak is:)
    A dokumenteket még nem írtam meg.

Ha érdekel valakit hamarosan leveheti a médián a cuccaim közül.