53049
  • molnibalage83
    Ezt lehet valahogy vezérelni máshogy is a kabinból? Ha igen, akkor tudnék nélküle élni és kb. meg is lennék.
  • VO101Tom
    A BMS problémája tuti régebbről ered, nem a windowshoz van köze, mivel a G940 Hotas minden gombja tekerője és kapcsolója teljesen jól működik minden más játékban (Win játékvezérlőben három külön eszköznek veszi a joyt, gázkart és a pedált). BMS is látja, ha a joynak a gázkart választom ki, csak akkor a boton lévő hat switcheket nem ismeri fel. Úgyhogy amikor a joy aktív akkor a gázkar HAT switcheit bill kombinációval kell megoldani, amit a külsős program tesz rá. Egyébként a gázkar gombjait és tengelyeit rendesen látja. Csak a hat switcheket nem.
  • repvez
    ez azért van mert a win csak 8 tengelyt és 32 gombot képes kezelni egy eszközön.
    Ezért kell a DX shift ezzel megduplázod a lehetőségeket. vagy ezt hidalja át egy saját szoftver.

Mondjuk csodálom, hogy ez a korlátozást még mindig nem képes a win megoldani, pedig a microszoft is érintett az FSX révén a kabinépitök dolgával, igy nekik is kedvezhetett volna a win10 kiadásakor vagy akár egy ujabb nagy frissités alkalmával modositani a periféria kezelést.
  • molnibalage83
    Tehát, ha meg a Logitech/Saitek féle eddig is problémás módon futok neki, akkor meg kb sz*rt sem ért, amit eddig csináltam. Csak elindítottam egy üres profilt és a pinky váltásos módokat akkor már nem érzékelte.

Csak "picit" szenvedős ez az egész. Hol a Logitech/Saitek féle cuccnak van láthatatlan korlátja, hol a belsőnek...
  • VO101Tom
    A BMS nekem a gázkar hat switcheit nem érzékeli. A mod váltást sem érzékeli. A G940 windowsos programjában adtam mindegyik mod alatt különböző bill kombinációkat a hat switchnek, a BMS-ben azokat a bill kombinációkat keresi, nem közvetlen a gázkar hat switcheit programoztam fel. Egyetlen hátránya, hogy BMS indításakor el kell indítani ezt a profilert is, hogy a bill kombikációk aktiválódjanak a boton. EZ tuti működik BMS-ben is. De mint mondtam nekem másik joyom van, hogy hasonló megoldás van-e X52-re azt passzolom (a BMS belső settingset használom, sem az excel-es megoldás, sem alternate launcher nincs fent).
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.02.25. 21:50:26
  • molnibalage83
    SimRangeKnobUp
    SimRangeKnobDown

Funkciókat, akkor hogyan rakhatom egy másik rotaryra? Mert a belső setup erre nem képes, az Excet táblában meg tengely definiálást nem látok...

Ha meg a DX settings gombra kattintok, akkor ezt kapom, hiába vagyok rendszergazda és adtam meg azért futtatásra is ilyet az Excelnek.

Sakk matt.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.02.25. 21:46:57
  • molnibalage83
    Úgy látszik nem. Értesz. Tökéletesen értem, hogy a kapcsolónak mi a funkciója. Csak hol funkcióként, hol a gomb neveként hivatkoznak rá. Követhetetlen.

Azért említem, mert nem ismeretlen. Programoztam már fel X52-est. Most meg erre jutok a játékkal...
  • VO101Tom
    Tökéletesen értem, hogy 4+1 gomb. Az elnevezésekkel van bajom. Össze vissza hívnak mindent.

Ha tökéletesen értesz mindent, akkor mi a probléma? Az ugye megvan, hogy a HOTAS elnevezések és a BMS manualba betett ábrák is az eredeti F-16 manualból vannak kimásolva? Te most tulajdonképpen azon rugózol, hogy az eredeti gép mérnökei a hülyék, és érthetetlen amit csinálnak? Értem én, hogy mi mindenhez jobban értünk, de azért na. Nem kéne átesni a ló túloldalára.

De ok, akkor visszakérdezek, ezt az elnevezést, hogy cursor enable hogyan sikerült bármi mással összekeverni, ha a BMS controls throttle szekcióban (TQS), oda van írva, hogy TQS: RDR CURSOR - Cursor Enable, és szerinted milyen elnevezés lenne a logikus, ha ez nem jó? (egyébként a TQS és az SSC gombjai is részletesen le vannak írva a manualban üzemmódok szerint, a –1 és –34 doksikban is.

Szerintem teljesen érthető minden, a BMS-nél jobb és részletesebb leírásokkal egyetlen másik szimulátorban sem találkozol (a callback nevek is azért vannak ott kékkel, hogy ha az eredeti elnevezést nem sikerül beazonosítani, akkor keresd azokat). Ha az X52 nem konfigolható normálisan, azért nem a fejlesztők a hibásak.

És mindezt úgy, hogy val Falcon múltam és ismerem több gép terminológiáját is.
    Nemtom ezt miért emlegeted ennyit, látod, hogy semmi jelentősége.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.02.25. 21:34:35
  • molnibalage83
    Kilépek, belépek, erre mi van?
    Működik a gépágyú...
    ... de most meg az uncage nem működik. Úgy, hogy SEMMIT nem állítottam át.
    Így nehéz.
  • molnibalage83
    Nah.

A TMS, CMS, DMS és társai működnek. Csak éppen..

... az override módok nem. Le se tojja a BMS, hogy fel van programozva három MODE állásra. Hogy miért? Mert csak...

A gépágyú továbbra sem akar megszólalni. Miért? Mert csak. Pedig a belső setup is érzékeli, hogy detent 1 és 2. A hardver működik, a win szerinti is.

A gázkaron levő lenyomható görgő is csak FOV zoomot csinált, ameddig a belső setupban nem tettem át egérre a FOV-ot, amit amúgy is alapbeállításban csinált, amíg keyboardon volt. Tetszik érteni? Átállítottam, ugyanúgy működik a FOV, de most már az uncage lenyomásra megy. Ez szabadította fel a key config számára.

Kérem ezek után magyarázza meg nekem valaki, hogy akkor ez hol egyszerű és triviális...
    Összevissza működnek dolgok.
  • repvez
    iért lenne annyira bonyolult, 2 csoportba van szedve egy ami a boton egy ami a gázkaron van . kb 30 gomb.
    Csak ezekel kell foglalkozni ha autentikus beállitást akarsz a joyra.
    A HAT 1 és HAT2 simán mehet TMS,DMS,CMS,Trim. A gázkar 4 irányu gombjára meg ha csak offline játszol mehet a radar kurzor., ha a potméterek szarok a gázkaron és az egér emulátor se jo .
    A többi meg már gyerek játék
  • Daniel075
    Ezért jó a funkciótlan dcs viper ott nem kell sok mindent beállítani, mondjuk ha akarnál se tudnál.
  • molnibalage83
    Tökéletesen értem, hogy 4+1 gomb. Az elnevezésekkel van bajom. Össze vissza hívnak mindent. Gyakorlatilag úgy tudtam megcsinálni ezt profilt, hogy az üzemmódok ábráját a callback nevet és az eredeti bill kiosztásból kellett összenézni, hogy ugyanarról van-e szó...
    Iszonyatosan komplikált. És mindezt úgy, hogy val Falcon múltam és ismerem több gép terminológiáját is.

Egy kezdőnek szerintem esélye nincs a játékot beállítani úgy, hogy repülni tudjon vele.
  • molnibalage83
    Máshogy nem tudtam elrendezni és ezt tűnt az én kézmozgásomnak logikusnak.
  • Daniel075
    Működni biztos fog csak sok köze nincs a valódi hotas elrendezéshez, ami nem baj ha neked így jó.
  • VO101Tom
    Képtelen vagyok megérteni, hogy nektek hogyan ment a beállítás, amikor ekkora ordító ellentmondások vannak az n+1 doksi és mód által. A kevesebb néha több lenne...

Elmondom a nagy titkot, ha nem tudod, hogy mi mire való, akkor kérdezel és próbálgatod, ahogy bárki más.
    A Radar kurzor mozgatás azért 5 gomb, mert mozgatni és benyomni is lehet (a benyomás a "cursor enable" gomb), a cursor zero az csak az MFD-n érhető el (CZ gomb az MFD-n jobboldalt), de IRL nagyon sokat használják, ezért SZIMULÁTOR kezelhetősége miatt betették külön választható gombnak is (nincs mindenkinek MFD kerete otthon, egérrel klikkelni meg sokkal macerásabb, mint egy gombnyomás). Ugyanígy szimulátoros megfontolásból van benne a toggle stop movement, mert a régi Cougar Joyokon magától is elmászkál, ezt tudod a gombbal megállítani.

A radar cursor mozgatás AG módban is ugyanazt csinálja, mint AA módban, mozgatja a kurzort a radaron vagy a HSD-n, mozgatja a TGP fejét vagy a Maverick érzékelőjét is. Ez mozgatja a kurzort a Harm HAS módban, ezzel kormányozod a rakétát a Man in the loop fegyvereknél, ezzel mozgatod a HUD-ra tett kurzorokat akár mavericknél, akár AA dogfight SLEW módnál. Bármi, aminek képe van és mozgatható, vagy kurzora van és mozgatható, azt ezzel kezeled.
  • molnibalage83
    Nem is tettem rá semmit, de ha jól csináltam és értettem a dolgokat, akkor a linkelt profilnak működnie kéne. Ma este ki tudom próbálni.
  • molnibalage83
    Mivel a Saitek nem engedte a MODE választót használni a két override és semleges állapotra, ott a gázkar egyik csúszkára tettem. 1/3-1/3-1/3 pozícióra gombnyomást lehet definiálni a Saitek külső progival. Ezt nem tudja az Excel.

Eddig nem láttam még olyan Saitek termékt, ahol a csúszka vagy a két tekerő ne zizegett volna picit. Radar kurzornál ez nem zavaró, de emiatt FOV-ra nem jó. Semmilyen tisztítással és babusgatással nem tudtam segíteni ezen soha, de megpróbálhatom, hátha csoda történik. Nekem úgy tűnik ennyit tud ez a termékszínvonal.
  • Daniel075
    Nem tudom kinek van igaza de gyárilag is úgy van beállítva minden létező joy-nál ahogy írtam.

A sliderhez meg a mouse axishoz mindenképp kell a Logi program, ami meg csak a sima bill gombokat szereti a kombókat nem.
    Utoljára szerkesztette: Daniel075, 2020.02.25. 17:41:09
  • repvez
    miért mondanánk két kóülön dolgot, ez nem zárja ki egymást.Az unshifted az első layer, a ahifted meg a második amikor nyomob a pinkyt.
    Ha a tekerentyük zizegnek akkor meg kell probálni ujra kalibrálni öket, vagy esetleg kis kontackt prayel javitani a kontackton , hogy megjavuljon.,

ÉS mit jelent a bend vagy mire használnád? semmi olyan funkciórol nem tudok, amihez bármilyen csuszkát kéne használni .
  • molnibalage83
    Na, nem kell túlmisztifikálni. Ketten mondtok kétfélét. Kb. ennyire evidens...

Ezen felül nem egyenszilárdak a módszerek. A Saitek / Logi külső konfiggal lehet band-et definiálni a slidereknek. Ezzel az Excellel nem.
    Csak mivel mindig remegnek ezek a tekerenytűk, emiatt FOV-ra tenni nem lehet őket, mert remegne a képernyő. Ezért is nincs rajtuk semmi. Egyelőre nem tudtam nekik kitalálni semmit.
  • Daniel075
    Azért kell shifted és unshifted-hez is ugyanazt (SimHotasPinkyShift) megadni hogy rövid lenyomásra működjön a pinky EXP mód.
    Utoljára szerkesztette: Daniel075, 2020.02.25. 17:21:42
  • repvez
    Sztem nem.
    Mert a pinky alapbol a 256os számó gombra van állitva, igy ha beállitod a pinky shift funkciót az első layeren a 8as gombra , akkor a benyomás után a 256 utáni gombokra fog ugra amiket ott beállitasz neki.
    DE ha jol látom, akkor a TQS= gázkar funkcióit a botra tetted , bár lehet hogy igy akarod használni nem tudom, de sztem igy nehezebb a megfelelő használatot elsajátitani.
  • molnibalage83
    Így működni fog a pinky? Két sora van a keystrokes felproginál, de én csak az egyiket használom. A másik funkciója nem világos, mert két funkciót egy gombra nem kéne tenni. De akkor az micsoda...?
  • repvez
    Balage, nem kell ezt tulmisztifikálni.
    Fogod a joyt, a 4 irányu gombokat és pl megkeresed a TMS hez való sokocat és annak megfelelöen hozzárendeled.
    A progi már magátol fogja tudni a többi funkcióját is attól függöen , hgy röviden vagy hosszan nyomod.
    Mert te most minden egyes funkciónak külön gombot keresel, de vannak olyanok amik alapből müködnek ugyan arra a gombra csak a nyomás hosszában térnek el.

DE ha használnád az excelt akkor kb 5 perc alatt már kész lennél, mert minden oda van irva meg képpel ilusztrálva , neked csak kattintgatni kell.
    A DX gombok azért fontosak, mert igy nem kell használni semmi külsős progit vagy profilt , hogy használd a beállitásaid.
    Mivel a win és azon belül a DX minden egyes gombhoz társit egy számot, ezt láthatod a kalibráló menüben is, ezek a számok nem mindig sorrendben követik egymást a gombokon.
    A DX beállitásnál ezekhez a számokhoz rendeled , hozzá a gombok funkcióit.
    PL ha a key file-ba a 7es gombra van a tüzgomb téve, de neked a DX gombod a 9es a tüzeléshez, akkor a fileba a hozzá való kódot ki kell cserélni 7 ről 9 re .

Ezt az excel könnyen megcsinálja neked. igy legközelebb mindegy milyen gépre dugod a joystikot, ha ezt a keyfilet bemásolod és beállitod a BMS-ben akkor azonnal a megszokott beállitásaid tudod használni anélkül, hogy elölről kellene kezdened mindent.

Amugy aTQS nem Trottle qudrant Switch , hanem Trottle quadrant system= az egész gázkart jelöli.Tehát ami funkció elött az áll hogy TQS az csak annyit jelent, hogy a gázkaron kell keresni a gombot hozzá.
  • Daniel075
    Igen mindkettőhöz add hozzá hogy működjön az EXP mód is.
  • molnibalage83
    Köszi.
    Ez alapján mégis a kurzor mozgatás gomb négy irányával.

A pinky switch-nél a SimHotasPinkyShift mindkét állapothoz mehet? Tudni a rendszer, hogy akkor radarnál EXP mód vagy kombinálni akarom?

Ha lenyomva tartom hosszan, akkor fogja végig shiftnek kezelni?
  • Daniel075
    Az egyik képen a throttle A-A mod van a másikon meg stick A-G

Itt megtalálsz mindent:
    TO-BMS1F-16CM-1.pdf
    29. oldal
    55. oldal
  • molnibalage83
    Na most akkor megint zavarban vagyok.

Külön programozható fel a cursor négy iránya, az enable és a zero is. Ez 6 db billentyűzet kombó. Ez a nevük ezeknek.
    TQS: RDR CURSOR - Up
    TQS: RDR CURSOR - Down
    TQS: RDR CURSOR - Left
    TQS: RDR CURSOR - Right
    TQS: RDR CURSOR - Cursor Enable
    TQS: RDR CURSOR - Cursor Zero
    TQS: RDR CURSOR - Toggle Stop Movement

Ez a callback nevük.

SimCursorUp
    SimCursorDown
    SimCursorLeft
    SimCursorRight
    SimCursorEnable
    SimRadarCursorZero

TQS = throttle quadrant switch, tehát négyállású, csak le is nyomható, de üzemmódtól függő, hogy mit csinál. AA módban mozgat radarkurzort, de az AG módnál bizony nincs ott ez a kapcsoló a leírásban.

Akkor most megint mi van? Hogy a búbánatba vannak ekkora ellentmondások...?
    Most akkor szerencsétlen user mit programozzon fel? Mert a fentiek alapján a négy állású kapcsoló egyes alesete, hogy mozgatja a radarkurzort. A radarkurzor direkt mozgatása viszont soha nem lesz CURSOR/ENABLE 5 állású kapcsoló.

Vagy megint csak én nem értem és nincs rendesen elmagyarázva. A bibi az, hogy a callback name alapján kéne az Excelben a joyt konfigurálni.

Képtelen vagyok megérteni, hogy nektek hogyan ment a beállítás, amikor ekkora ordító ellentmondások vannak az n+1 doksi és mód által. A kevesebb néha több lenne...
  • Daniel075
    BMS key editorban a mode selector úgy működik mint egy 3 állású kapcsoló.

A next AG weapon csak akkor kellhet ha különböző A-G fegyverek vannak a gépen és akarsz köztük váltani. A-A-ben ez a NWS msl step hosszan nyomva.
  • molnibalage83
    Okas, meglátjuk mi lesz. Kb. készen vagyok a gombokkal...

De a X52 Pro oldalon szerkeszteni a tengelyeket az kb. kínzással ér fel. Meg látszik, hogy itt pl. engedi a MODE selector-t. Mert látom, hogy anno azt akartam pl. a override három állású módra tenni. Gondolom nem sikerült...

Azt sem értem, hogy ha a backspace a "next AG weapon", akkor hol a búbánatban van a "next AA weapon"?
    Az FF időkben ez volt az A-G és A-A mastermode váltó is egyben. Ezeket hogyan kellene kinyomoznom?

Itt ajánlatottak valami alternate launchert. Ezt használta valaki?
  • Daniel075
    A táblázat első sorában van általában Sim-el kezdődően amit át lehet másolni a joy-hoz mint funkció, a többi csak a leírás hogy mi is az pontosan.
    Utoljára szerkesztette: Daniel075, 2020.02.25. 11:26:29
  • molnibalage83
    És ez mitől lett volna egyértelmű....? Azt használom és nem volt az. Pont a lentiek miatt.
    Haladok vele és akkor majd megmutatom, hogy mire jutottam. Mondjuk kipróbálni csak otthon tudom majd, hogy működik-e...
  • Daniel075
    Megnyitod a BMS Key File Editor.xls t és ott elég egyértelmű mit hova kell másolni (SimToggleMissileCage).
  • molnibalage83
    Uncage felprogramozása. Ez kell a IR rakéta és az AGM-65-höz is.

3 ilyen opció van az Excelben. Az US Int. keyboard pdf-ben meg van egy.
    Ez alapján akkor a kedves user mégis hogyan állítsa be...?

Próbálhatod végig mindet. Én az alapján választottam, hogy mi jelent meg a keyboard kiosztáson. Na de, kérdem én, akkor a többi mire jó...?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.02.25. 10:56:49
  • Daniel075
    Az alap exceles x52profile magától tudja ezt ha nem módosítod másra a pinky kapcsolót.
  • molnibalage83
    Ezt hogy állítom be? Vagy ezt magától tudja? Ez a bajom. Lehet, hogy ti ezt kitapasztaltátok, de ez sehol nincs leírva...
    Vagy én nem találom...
  • Daniel075
    Ha röviden nyomod meg a pinky kapcsolót akkor radar/hsd zoom ahogy a valódi hotas-on is, ha lenyomva tartód akkor meg pinky DX shift.
  • molnibalage83
    Na, megint jól sikerült összezavarni. Mert akkor most vagy az egyik vagy a másik. Ha funkciót adsz a gombnak, ahogy én akartam, akkor nincs "SHIFT" funkciója. Vagy akkor megint én nem értem...
  • Daniel075
    Igen a pinky a DX shift meg egyben a pinky fov amivel zoomolsz radaron.
    Az exceles táblába betöltöd az alap x52 pro profilt és ott van szinte minden ami kell csak kicsit módosítani kell rajta. De ott van segítségnek a tm cougar profil is, onnan is lehet csalni.

Nálam a mini joy (rdr cursor) alatti gomb a cursor enable/zero.
    Utoljára szerkesztette: Daniel075, 2020.02.25. 09:16:54