53049

Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Már nem csak egy vonal az út 
A Koreában is nagyon jó lett. A völgyekben nagyon élethű, ahogy kanyarog, főleg picit magasabbról. -
A Repvez által megadott linkben van. -
woow végre lesznek utak XDDD
forrás
-
Ez Tom's Korea 2015?? -
Hmmm. Csak ezért raktam fel most a Falcont, hogy ezt kipróbáljam. Mármint a "tájcsempéket". Igényes munka, tetszik 
-
Ok, hétvégén akkor majd átnyálazom, hogy a 3D-n kell-e alakítani, kell-e cserélni, mert UV-t csak utána lehet csinálni, ha a 3D végleges (illetve lehet előtte is, csak nem éri meg :) ) -
Elvileg minden rész ki van alakitva rajta, az más kérdés, hogy lehetne mit javitani és részletezni még,de kezdésnek megfelel.Csak mint irtam néhol van még benne topologiai anomália és a felületeket kisimitani egy két helyen, hogy ne legyen olyan kockás. A turbo smooth elhagyásával felére lehetne redukálni a polygonszámot ha a smooth goupok megfelelöen tartják a formát. Föleg a tankercsőnél és a hátsó féklapoknál vannak gondok.
A TS talán meglenne,csak technikai jellegü gondom van, mert már nincs mikrofonom , a PS3eye meg valamiért nem reagál semmire nem tudom használni beszélgetésre , kép van ,de hang nincs. Mondjuk ugy is TIR nek vettem . -
Megkaptam. A modell 3D része készen van? UV mappot utólag módosítani elég macerás, főleg ha mondjuk újabb részleteket adnál hozzá, vagy a 3d struktúra komolyabban változna. TS-en tudunk dumálni valamikor? Az megvan még? -
Elküldve!
Sok mindenkinek küldtem PM-et és segitettek is 611Eagle nálam is team wieverrel mutatott pár dolgot, és még akkor kiadásra sem került 4.32es bms-ről készült videot is megmutatta igy a gépén MSN-en chateltünk.
DE én jobban szeretek ugy dolgozni, hogy van egy kézzelfogható referenciám video vagy könyv amit többször visszanézhetek elemezhetek, a szó elszáll ugye.
Tom is tartott nekem egy gyorstalpalót és csak ámultam, hogy 2 kattintásból jobban megoldott dolgokat mint én egy nap alatt,de ha nem gyakorlom és nincs meg leirva , hogy mikor mit kell használni akkor elfelejtem és ott vagyok minha semmi sem lett volna elötte.
Azokra jók amikor egy konkrét dolgot nem tudsz arra tényleg, jó ha rákérdezhetsz valakitől,de egy egész folyamatot nem lehet , föleg ami nem annyira konkrét mint egy menü beállitás.A modellezésnél minden modellnél egy kicsit improvizálni kell mégha hasonló is az eljárás.
És ugy általában, a motivációm és a kedvem a béka alatt van mostanában bármihez is. -
Ok, küldd át, és megnézem. -
Tom Catz-nek egyébként írtál PM-et a 3D modellezés kapcsán? Kizártnak tartom, hogy ne segítene. Engem semi ismert az első PM előtt és simán válaszolt. Nagyon kevés olyan ember van, aki nem reagál PM-re. Hayab pl ilyen...
Azt viszont meg kell értened, hogy a többség azt fogja mondani, hogy akkr TS/Skype, mert leírni sokkal sokkal tovább tartana, mint elmagyarázni. Tehát, ha a beszélt angol nem megy, vagy az illető anyanyelve, akkor itt véget is ér a történet...
Nekem anno 611-Eagle úgy integrálta a 3D modelleket, hogy Teamview-eren keresztül hagytam a gépemen tevékenykedni... Mikor harmadjára csinálta ezt csak azt nézve, hogy mit csinál megértettem az LOD importálást és skin kiosztást, fejből reprodukálni tudtam az egészet. -
Ja ok, igy már értem , azt hittem csak azt akartad, hogy az eredeti modellhez kiadott texturából PSD-t csinálni , hogy jobb texturát lehessen rá késuiteni és könnyebb legyen módositani.
Egyébként ha megkapod öket, akkor esetleg a 29-est elkérném,csak hogy lássam, hogy hogyan is kéne kinéznie egy modellnek amit a játékba integrálnak. Mert sajnos a körülmények úgy alakultak, hogy még mindig ott tartok a gripennel ahol legutobb vagyis az UVW-zásnál .
Esetleg ha gondolod ahhoz is megcsinálhatod :P, egy tesztnek talán jó lesz amin kiprobálom , mit hogyan kell a DOF-olást meg egyebeket. -
Ok. UV módosításhoz a nyers 3D fájl kell, amiket a játékba installál, az már nem jó. -
De csak LOD formátumban, azzal nem tud semmit kezdeni, nem módosítható zaz UV map. -
egyébként itt az oldala ahonnan le lehet szedni a modelleket is
Persze az engedélyek miatt jó ha tudja. -
Megtaláltalak. VO101_Tom. Írtam neki PM-et.
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.16. 13:11:50 -
Vagy regelve a BMS4 fórumon? Milyen nickkel?
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.16. 13:06:22 -
Egy UV mappot (amit skinpalettának hívsz) módosítani nem nagy cucc, ha a 3D modell kéznél van. Ha csak ennyi kell, én megcsinálom, csak hozz össze tomcat-el, mert én vele még nem beszéltem, és valszeg egy ismeretlent elhajt a rákba, ha odamegy, hogy "figyu, add már ide a modelleket amiket csináltál" :) -
Úgy, hogy ő ezeket már régen megcsinálta máshoz. Tehát ezeket csak adaptálta a Falconhoz. Egyébként pont az elbaszottsága miatt látszik, hogy mindent ő csinálta. Senkinél nem láttam akkora amatőr munkát, hogy 30-100k-s modellekhez olyan skinpalettát csinál, hogy a két szárny és vezérsík azonos skinnel bír. Röhej... -
Látom, de legközelebb azért ne mindenki nevében beszélj, mert mint a mellékellt ábra mutatja nem biztos, hogy ugy értik ahogy gondolod és általánosan hülyének néznek minket, hogy nem értjük miért csinálják.
Mindamellett TomCatz munkássága se teljesen tiszta nálam,de őt mégsem basztatják miatta, hogy hogyan tud ilyen gyorsan ilyen sok gépet csinálni, mikor más hónapokat éveket van el egy géppel. A BMS srácokat is megértem, hogy nem akarnak beleszaladni jogi procedurába,de sztem mire a játékba belekerül annyi modositás lesz a modellen, hogy az anyja nem ismerne rá .Tehát ha tudják az eredeti modell eredetét ,de nem hangoztatják, hogy honnan van akkor a kutya nem találja ki .
ÉS ujra elérkeztünk ahhoz a ponthoz amit sokszor szoktam hangoztatni, hogy az viszont a BMS csapat felelősége, hogy ha kiadnák az egységes dokumentáció és progikat amivel a modelleknek az integrálásását és egyéb folyamatait lehet csinálni, akkor talán kevesebb lenne az ilyen olyan visszaélés, mivel mindenki tudna egymásnak segiteni .Ha már ingyenes és közösségi fejlesztésű játéknak van titulálva .
-
Fresco írt, hogy dolgozik az E modellen is. -
Csinált E modellt is Tom, de ahhoz nincs skin. Az is csoda, hogy ezen a modellen láthatólan hála istennek nem tükrözte le legalább a vezérsíkokat. Bármilyen szép modelleket is csinál Tom Catz a normális skin palettát sajnos már nem csinálja meg, de ha mégis, skin nem csinál akkor sem. Szerintem Tom eredeti skinjei ocsmányak. 30-60k polys modellek randábbak, mint pl. Neozino skinjéval a 2-3k-s MiG-31... -
Ha nem látnám a talajt simán DCS-nek nézném. Nagyon szép. Kell. E is van? :) Mert akkor tényleg dobjuk ki a többi vasat, ezzel megoldunk mindent :) -
Az ziher. Kaptam egy rakás PM-et. A skin megvan elvileg, majd hétvégén csekkolom. :) -
jól néz ki tényleg. következő videódban tuti benne lesz :)
-
Ez tenyleg csudaszépséges! :) -
Talán ez a legszabb gép amit valaha láttam Falconban. F-16? Kinek kell az. Rakor erre buta bombát és ezzel hasítok. :) -
Tom Catz F-15 modelljéhez valaki csinált értelmes skint..! Bakker, ezeket miért nem osztják meg...? Az EF2000-hez is csinált dema. Csak azért nem pakoltam bele a MOD-ba ezeket, mert Tom skinjei kifejezetten csúnyák...
-
Nem bírtam magammal... -
A Korea '80s-ben pár elérhető, de a többi abban jön. -
Talon11 #48131 Nagyon szépen meg van csinálva az A. Burke, nekem tetszik!
A többi alkotása csak a 4.33-ban jelenik meg? -
Hayab újra alkot. -
Más a felépítmény és a textúrája a decknek szintén teljesen más. -
És ebből a rövid videoból és ebből a nézetből miből gondolod, hogy az uj modell?
Egyébként kezdem azt hinni, hogy a BMS fejlesztői kezdik elveszteni a realitást és a kapcsolatot a közösséggel és nem hogy ösztönöznék és a kompromisszumot keresnék inkább akadályokat tesznek eléjük.
A screenshootos topicban olvasom, hogy Dema tett ki egy képet a F104-es ről, erre Red Dog azt irta neki, hogy ha lehet ne kerüljön ki a kép a forumról mert nem tiszta az eredete. És DEma értetlenül állt a kijelentés elött mivel 50%ban Ő és egy másik srác csinálta a nulláról egyedül annyi a gond vele, hogy a másik lelépett és most nem érik el, hogy biztosan beletehetik e a játékban mivel részben ő is közbejátszott a készitésbe.
Komolyan mondom, hogy amit nem a zárt kis fejlesztőcsoportjuk csinál hanem valaki nyilvánosan probálja bemutatni, hogy mit készitett azt nem engedik hogy betegyék. Csodálom még a táj texturáknál és a gépek texturáinál még nem kötöttek bele, hogy olyan képeket használtak fel benne amiről nem volt engedély a készitőtől. -
Ez az új Hornet és valami új CVN, mert ez nem Tom Catz modellje így szemre.
-
-
Na, ezt megnézem. Köszi. -
köszi Tom, ezt a progit megcsekkolom. -
Sajnos multisampling nélkül teljesen midegy, hogy milyen élsimítás beállítás van, nálam recés marad megjelenítés. Legfeljebb 2-es szintet lövök be, vsizont ekkor elég a 2x-es élsimítás. Ehhez képest 16x és legjobb opció mellett is recés egy kicsit és FPS meg a béka segge alatt.
Ezen felül az advanced részben a bal oldali oszlpnál az alsó kettő trükkös, mert képes teljesen elbaszni a nagyobb objektumok textúráját, ezért csak a felső van asszem bepipálva. -
BMS alatt egyetlenegy grafikai beállítás tudja megfogni a PC-t, a multisampling. Azt kapcsold ki teljesen. Én még a HDR bloom-ot és HDR blur-t vettel egész alacsonyra, nem tetszik, amikor csillog fénylik az egész gép és a kabin is (kicsit túltolták ezt az effektet sztem).
Video felvételhez én ezt használom: Open Broadcaster Software. Live Streamelésre találták ki, de winyóra is tud menteni, viszont alig érzed meg ha megy. Sokkal jobb mint a fraps (nekem egy régi AMD procim van 2.8 GHz magonként)