25
  • Hegyikecske
    #25
    A winfos oldalát is csak IE-vel lehet nézni...
    ÉS amugy nekem is többféle böngésző van fenn de mégis csak az explorert használom, mert a többibe vmiért ne mmüködik a java, e jó ez így a ff-ban is fedeztek már fel kritikus hibát, ennyivel előrrébb van az ie, és böngészni lehet vele, ha vmi meg jobban érdekel ugyis megnézem másik progival is.
  • arty
    #24
    hm.

    és amikor a win98adban nem volt benne az ie6? és le kellett kapnod 70mb-ot? az is egyszerűbb, mint lekapni a firefox 8megáját?

    szted az ie7-et melyik oprencerbe fogják integrálni? addig nem is fogod letölteni? ;) nem egyszerűbb leszedni a 8 megás firefoxot?

    talán nem tudod, de a firefoxban 1 klikk és máris frissül a böngésző (nem, nem 70-200megákkal), a plugines, stb.

    szted ennél egyszerűbb a windows update? :D



    Felfedező: mire jó példa?
  • Felfedező
    #23
    Legjobb példának a gportal.hu-t tudnám felhozni, amiben csak IE-el müködik a grafikus oldalszerkesztés...
  • rgranc
    #22
    galocza: szerintem is inkább bunnynak van igaza, ha (HA!) ugyanúgy jól jeleníti majd meg minden böngésző a szabványos weboldalakat, akkor nagyon sok embernél az fog dönteni, hogy mi van előretelepítve, mert minek telepítene még egy böngészőt, ha egy már van. Ez volt eddig is (sajnos), csak a tudatosabb felhasználók keresték a szabványkövetőbb, biztonságosabb böngészőket...
  • bunny
    #21
    Szerintem az IE-t azért használják/juk sokan, mert ott van a windows-ban, a lapok megjelennek vele, ennyi. Ha kompatibilis lesz, és mondjuk pont uganúgy jelenik meg egy oldal IE és mozilla alatt (ami azért lássuk be alap dolog kellene hogy legyen) attól én még IE-t fogok használni.
    Azért mert itt van, nem kell más telepíteni, stb.
  • galocza
    #20
    ha ez lesz, az ie megint sok részesedést fog veszíteni... 8)
    eddig 2 előnye volt:
    -integráltság
    -nem szabványos, ie-specifikus lapok megjelenítése
    ha megjelenít szabványos lapokat is, a fejlesztők nem ie-re írnak -> még egy csomó felhasználó gondolkodik el alternatív böngészőn. szvsz saját sírjukat ássák, de én nem sírok: ebül szerzett részesedés ebül vész el.
  • arty
    #19
    a nagy többség által elfogadott ajánlás = kváziszabvány ...

    de az MS eddig megtehette ... :((((
  • TeszteloPontHu
    #18
    Ezek nem szabványok, hanem ajánlások, mint minden internetre épülő dolog (pl. a protokolok is csak ajánlások).
  • pascal
    #17
    Ez marketing, amíg az IE vezet addig a M$nak az a jó ha a böngészője nem követi a szabványokat (Igenis szadványok, miért ne lennének a web kitalálójának ajánlásai szabványok, szabványok nélkül hol lenne a világ???)
  • romero83
    #16
    Úgy látom ide olyan emberek írnak, akiknek gőzük sincs a témáról.
    Ha szabványos egy weblap az nem azt jelenti, hogy IE alatt rosszul fog megjelenni.
    lásd példa: Weblabor

    Az a baj az IE-vel, hogy általában külön CSS lapot ígényel. Mert máshogy értelmezi vagy rosszul (ez plusz munkát jelent).
    Szerintem úgy érdemes weblap-szerkesztéshez hozzáálni, hogy először a szabványnak megfelelő legyen, majd kiegészíteni azzal a néhány dologgal, amit az Internet Explorer máshogy értelmez. (Amit remélek a 7. verzió már nem fog igényelni).

    Külön linkeléssel a html kódban meg kell adni:
    <!--[if IE]>
    <link rel="StyleSheet" type="text/css" href="ie_style.css">
    <![endif]-->

    És külön stíluslapot létrehozni.
  • Sityi
    #15
    Akkor is nyitott a kérdés: mivel a tecskógizdaságos egységsugarú átlaguser valamilyen IE-t használ (és emiatt minden weboldalelőállító kisiparos rá van kényszerítve (elméletileg) arra, hogy a lapja IE-kompatibilis legyen), mi lesz az eddigi oldlakkal, amiket IE-re optimalizáltak? Gondolom minden webművész kollégával előfordult már, hogy a Photoshopban megálmodott tervet szétsclice-olva tökéletesnek mutatkozott Mozillában, Operában, Dreamweaverben, GoLive-ban, míg az IE-ben szétcsúszott...
  • FTeR
    #14
    1. valszeg új IE megörzi a kompatibilisságot, tehát lesz benne quirck mód, így minden lapot az elvártként fog megjeleníteni (ha jól összehozzák)

    2. quirck módban egyébként nehezebb programozni, mert sehol sincs konkrétan leírva, hogy mi hogyan jelenik meg ;)

    3. "At this moment, February 2004, it is a Candidate W3C Recommendation." Tehát nincs szabvány...
  • Macc
    #13
    Hat rohadtul el tudnak terni a div-ekkel megoldott oldalak! Es a div az csak egy toredike egy CSS formazott site-nak, a tobbi megjobban elter IE-nal. Uh remelhetoleg MS osszeszedi magat. Bar nagyon felek nem fog neki sikerulni. 1-2 apro benasag tuti bennemarad, es marsem lesz emiatt kompatibilis.
  • Coornail
    #12
    Helo!

    Hogy a bánatba ne lennének szabványok?
    Ezt ki mondta neked? :D
    Másrészt egy rendes lapot manapság a css segítségével divekkel oldanak meg, amik nem szoktak túlzottan eltérni. Persze vannak kompromisszumok amiket kötni kell, de ezek után nem jelent többletidőt akármilyen böngészőre optimalizálni.
  • CAD
    #11
    Egy apro problema van, annyi, hogy nincsenek szabvanyok. De amugy minden ok... :)
  • testerlnx
    #10
    Én is úgy gondolnám, hogy a szabványok arra valók hogy betartsuk Őket, akik meg tesznek a szabványra azok meg arra valók, hogy jól betertsanak nekik!!
  • blackeagle
    #9
    Csatlakozom. A sok pancser seggnyaló webmester szétszutykolja a weboldalt ,aztán lehet szidni a linuxot hogy de szar mert nem jól jeleniti meg.
    Pont ideje hogy leírták az ie nem mindig szabványosságát.
  • droland
    #8
    romero83 te megbuknál ha marketingből kellene felelned... nem azt célzom ami jó, hanem amit többen használnak (ami attól még lehet jó)...
  • Zedas
    #7
    Mennyé vissza kapálni... ;)
  • grebber
    #6
    IE powa várom :)
  • Frenzy
    #5
    Ez nem pancserseg. Mert ha a celzott felhasznalok 90%-a IE-t hasznal, akkor valoszinuleg azon fog jol mukodni a weblap, mert a ceget valoszinuleg nem fogja sirasra osztokelni, ha nem szabvanykompatibilis a weblapja, de az annal inkabb, ha a termeke nem ugy jelenik meg a felhasznaloknal, ahogy azt szeretnek.
  • romero83
    #4
    Sztem az alapból pancser aki egy szabványokat nem követő böngészőre fejleszti weblapját. Ennyit erről.
  • Macc
    #3
    Hat igen jo lenne, ha CSS kompatibilissa valna, en szurkolok nekik!
  • hornbali
    #2
    Érdekes felvetés, engem is érdekelne a válasz.
  • Sityi
    #1
    "[...] a szoftveróriás böngészőjének egyik legnagyobb hátránya, hogy némileg eltér a szabványtól, ami nagy kényelmetlenséget jelent azon fejlesztőknek, akik a lehető legnagyobb kompatibilitásra törekednek a különböző böngészők között."

    Ez akkor azt jelenti, hogy azok az oldalak, amik esetleg rosszul jelentek meg Mozilla/Opera/stb. alatt, most már Explorer alatt se fognak jól működni és a pancser webmestereknek újra kell készíteni őket? (Csendben megjegyzem, nem biztos, hogy pancserek, csak az esetleges szűkös határidők miatt csak IE-re optimalizálták.)