28
most vettemes nem megy bruhuu
-
toza #28 senkisetudja mar... -
rabbiddgog #27 meglehet javítani? -
toza #26 igazan jolenne ha torolni lehetne topikt. -
emkusz #25 :S -
#24 :D -
toza #23 kuka lett belolle ha izgat vkit .. :D -
toza #22 moderator vki stbmegoldott a gond....meglehet szuntetni ezt a topikot..nem tom hogy kell..kossz a velemenyeket mindenkinek meg ijenek.. -
toza #21 ?nincs otlet tobb?mert azota nemigen jott ossze semmijen teszt vagy alaplapban kiproba..szal senki tobbet?
-
#20 toza uzeni....na..jakuza kossz a leirast..ezekkel mar probalkoztam de semmi..szal alap rol( sw1 on sw2 on sw3-4 off sw8 off )szazra rakva..ahogy kell.. bejott boot utan h 1100(100*5)..szal vmi tortent..meg biosban is vannak fix orajel vs fsb beallitasok es ott 1.1 en es 1.2 n is van 100 as meg 133 mas is..de belovom valoba 11 es szorzot ir..ami szurke..szal nem allithato(sajnos..rohatt szorzolock...:(...de belott erteknel boot utan be all 1.1 122*5 re..
meg ha ala alitom..marmint 1.1 ala akkor ott is mindig 5 os szorzot ir..de ad logikusnak tunu Mhz de mindig 80 tol 122 ig es 5 os szorzoval..szal nyilvan gaz van..tualatint meg ahogy en kiszurtem pdf bol rohattul nem tamogattya a lap..
szal ez van..de a kerdes az h tok e jumperekkel vmi tolni..vagy h van e vkinek 1000 es elado?!:Dvagy konpatibilis lap?:D
...ja egyebkent vvin 98 eljut tolto kepernyoig..aztan ahogy neztem..ha engedejezes lepesenkent..(vagymiaz)akkor mindig msmouse.vxd nel fagy..meg xp nel is mikor be akoarna jonni a knajtrajderes tema..
nyilvan ez az ucso hozza szolasom h nincs mego szoval majd kossz mindenkinek..
-
#19 Uzenhet,de : Akkor menne jol, ha jol detektalna az alaplap a szorzojat a processzornak, de nem jol detektalja, mert nem ismeri meg a processzort.
Igy 11x helyett, megy 5x-s szorzoval a processzor.
Es mivel az intelnel nem lehet szorzolockot kiiktatni mashogy nem is fog menni nagy valoszinuseggel abban a lapban. -
#18 toba üzeni:
1.1en meg 1.2n is mehetne 100on (biosban néztem) -
#17 Hm el is felejtettem, hogy a 766-tol 100MHzre emelkedtek a Celeronok front side bus-a.
Amugy szorzot nem fogsz tudni allitani a gepen, maximum csak orejelet allitani kezzel ugyanis az intel processzorokban szorzolock van.
Leirom ide neked a dip kapcsolokat.
SW1 be - SW2 be , SW3 ki - SW4 ki; igy hasznalja a processzort alapbeallitassal (66/100/133)
SW1 ki - SW2 ki, SW8 be; ezekkel a beallitasokkal engedelyezed a kezi orajelallitast az SW3 - SW4 kapcsolokkal.
SW3 be - SW4 be ; 66 MHz
SW3 ki - SW4 be ; 100 MHz
SW3 ki - SW4 ki ; 133 MHz
SW5 be,SW6 ki - ezek az alapbeallitasok
SW7-el lehet engedelyezni az alaplapi codecet (hangkartya)
SW8-al lehet beallitani, hogy legyen e SoftMenu vagy ne legye SoftMenu (A SoftMenu II-t ellehet erni a BIOSban, amivel ott is belehet allitani kezzel a processzor orajelet es egyebeket.)
-
#16 Sajnálom, hogy igazam volt. dehát ez van. :(((
De azért ne itt próbáld eladni :)) bááár, amennyi hozzánemértőembervan.... :)) -
#15 Csakhogy itt valoszinuleg az a problema hogy a lap nemjol detektalja a processzort, mivel az 1100-es celeront nem tamogatja.
S mivel valoszinuleg nem tualatin nem 100 MHz-el mukodik, hanem sima 66MHz-el, azert fagy a gep 81MHz-nel.
Amugy itt van hozza kezikonyv: Abit SL6-e.pdf -
#14 toza uzeni...a rohatt eletbe..ez tenyleg csak 1000 ig tugya..:((((( kokaii...:((barcsak ne lett volna igazad...bruhuuu..mindegy azert meg probalkozom vmivel hatha:D akkor nem kell vkinek egy elado 1.1 nem tualatin magos celereon ?:Dmajd beviszem boltba telszteltetni ha jo szolok es postai utanvetel erdekel vkit?hahaha...... -
#13 toza uzeni h..az alaplap bios frissites utan tugya 1.53 ig...hasznalt a proc ..elvileg spantol vettem..asztmondta mukododik de megsem..128 cache 100 fsb vel kene 1100 et tolnia de semmi..5*122 re all be..van vmi otlet a nevecseges 122 *5 re?hogy az mitol lehet?vagy valtoztathato e? mer nincs konyv a laphoz pdf es manulajaban meg a kapcsolgathato allitassal valtoztathato csak a fsb manualisan de az nem hasznal..de van ott par jumper csak az nem tudom mire jo.hatha azokkal megy..szoval gyanus h rossz?:/(egyebkent kossz az otleteket!:))
http://www.abit-usa.com/products/mb/manual.php?categories=1&model=106 -
#12 PIII-ból is van Celeron, nekem a régi olyan volt, 1,3 GHz. Amúgy az 1100 Celeron az ma már maga egy probléma... -
#11 Ezek az adatok a gyártó honlapjáról valóak! Tehát így van!
"ha egy procinak 5-ös szorzója van, akkor az max 667-es PIII."- de ki beszélt itt PIII-ról???
Ugyanis Celeron processzorról van szó, ami PII. -
#10 ha egy procinak 5-ös szorzója van, akkor az max 667-es PIII. -
#9 ez persze nem így van. -
#8 nyílván tudom hogy van, kit érdekel, én azt mondom, hogy ez nem az lesz. -
#7 Az alaplapod a gyenge pont.
A gyári leirásban a következő processzorokat támogatja.
CPU
1. Intel Pentium® III 500~1GHz processor socket based on 100 & 133MHz FSB
2. Intel Celeron® 566~677MHz processor socket based on 66MHz FSB
3. Reserves support for future Intel Pentium® III /Celeron processors
Bios frissitéssel PII procikat 66fsb-vel 766Mhz-ig kezeli, 100 fsb-vel 1Ghz.
Ennél többet nem lehet kihozni a lapodból. :( -
Borg #6 1100-ból van tua meg cu is még. -
#5 ezt az 5-ös szorzót nem igazán vágom, és szerintem 66-os fsb-jük van. nem tualatin, nem?
ram sem biztos hogy jó az alaplappal, jól van-e a hűtés rajt.. -
#4 gondolom használt,nem? -
Borg #3 Pontosan, utanvettel, postan, aluljaroban semmit ami rossz is lehet... csak kipróbálás után. Főleg olyantól akit nem ismersz.
Két lehetőséged van.
a.) a proci halott
b.) az alaplapod biosa nem támogatja. Nézz el az abit weblapra, keresd ki a lapodat, és nézd meg, hogy a legujabb bios tudja e ezt a fajta procit. -
#2 elsőlépésként megtanulni hogy semmit nem veszünk így..... -
toza #1 abit sl6 alaplap,1100 postan utanvetel proc..berak lapba..122*5 os szorzot ir..bios nullazas utan 730(81*5 os szorzoval..is csak vvindoz boot kifagy udvozlo kepernyonel. 100 ra allitott fsb t nem hajlando elfogadni szorzot allitani biosban nem tudom...van vmi lehetoseg?otlet ha van jolenne..itt forumon mar csak huzasrol van szo..de nekem el se indul:D vagy is :(
help mailben is jo vagy barmijen segicsseget kosz