37
  • FTeR
    kontra: attól még nem lesz ROOT ;)
  • [HUN]PAStheLoD
    mp3 ak mondjuk mp3 felhasználó fileai, vagy csak read jogok vannak hozzá , de tényleg nem valami világrengető az érvelésem :)
  • [HUN]PAStheLoD
    hát hogy most mondod nekem is fogytán a zsiráfos lemezem , hát még a zsiráf nélküli :DD
  • [HUN]PAStheLoD
    irónia, de mind1 ;]

amúgy ott a Power proci is elég izmos.. és például photoshoppolni kiváló az ímek ,]
  • [HUN]PAStheLoD
    statisztikailag aki képes összetákolni egy linuxot, hogy DCGui-n valahogy dc-zhessen, az már csak nem szedne le minden sz.rt ;]
  • mrzool
    "Hát ennyire biztonságos ez a nagy win-es világ!!!"

Ne gyere már a hülyeségeiddel! Bazzeg, hogyan magyarázzam jobban, hogy ez NEM vírus, ez egy egyszerű program, amit ha elindítasz, letörli az mp3 fájlokat - HA, ismétlem, HA olyan júzerként futtatod, aminek van jogosultsága törölni...

Egyszerűen nem értem, mi a baj azzal, ha a balfasz felhasználó adminként elindít egy olyan alkalmazást, mely megkeresi és letörli az mp3-kat. Szerinted az oprendszer hibája? Gratula...
  • NEXUS6
    "Nincs ebben semmi extra, ezzel az erővel én is írhatnék egy programot, ami letöröl minden *.avi-t, megoszthatnám nude_girls.exe néven, és akkor én lennék a gonosz vírusíró? Nevetséges..."

Hát egy makróvirust írni is kb ennyi hozzáértést követel (számtek szakközép szint), és még is éveket lehet kapni érte büntibe.

Hát ennyire biztonságos ez a nagy win-es világ!!!
  • pemga
    Hű, Te gonosz vírusíró .

Szerintem kezd kicsit bulvárosodni ez az újság is... Mindössze a terjedés módszerében tér el bármi más worm-tól. Erőteljesen emlékeztet pl. az "albán" vírusra: "Mi lenni szegény ország, kérem elküldeni ez levél sok ismerős, kérem törölni hdd tartalmát."
  • mrzool
    Próbálj már logikusan gondolkozni. Nem vírus, max féreg, de a terjedése annyiban merül ki, hogy ha talál vmilyen fájlcserélőt a gépen, bemásolja magát a megosztott mappába egy csábító néven. A sok hülyegyerek meg letölteni, mert azt hiszi hogy a kedvenc dvd törő programjának a legújabb változata. Elindítja, a progi pedig letörli az mp3-akat, ha ez nem lett volna világos, itt van egy másik cikk róla: http://www.virushirado.hu/hirek_tart.php?id=558

Nincs ebben semmi extra, ezzel az erővel én is írhatnék egy programot, ami letöröl minden *.avi-t, megoszthatnám nude_girls.exe néven, és akkor én lennék a gonosz vírusíró? Nevetséges...
  • Waterhorse
    Mondjuk ez megint csak egy újabb csel, egy jó ilyesztgetés: "Ne használj fájlcserélőt mert van egy vírus ami kárt tehet a gépedben."

Pfff, mintha eddig nem lett volna, hahahahaha!! Eddig is volt, eddig is megferőzödhettem volna, már volt is rá példa, ettől aztán nagyon megilyedtem. Agyaisten ez már hír? Ez is valami?
    Én meg tegnap olyat sz@rtam, hogy tele volt baktériummal, és vigyázzon mindenki aki csapvizet iszik, mert megkaphatja. Ez most tök új, eddig még nem volt ilyen, ne igyatok csapvizet!!
  • Waterhorse
    Hát én majdnem kivertem a balhét, ha ez hivatalos lett volna. De megemlítették a cikkben, hogy ez ugyanolyan jogsértő mint a fájlcserélgetés.
    Hát már hogy a fenébe ne? Ez volt a legelső gondolatom amikor elolvastam a föoldalon a részletet. Felmászik a gépemre és minden mp3-at letöröl? Hát álljunk már meg egy kicsit, valaki alat már nagyon elszaladt a ló!!

Ha jól értettem ez is egy vírus. Tehát nem csak az van veszélyben aki letölti a vírust tartalmazó programot. Ha ezt valaki megteszi, és kiszabadítja a vírust, akkor én már észre sem veszem ha az illető fertőzött gépéről megkapom. Nem jól gondolom ezt? Valaki homyálosítson föl.
  • Runo
    Úgy vettem észre, a hozzászólók nagyon nagy többsége nem lvasta elég figyelmesen a cikket!

"Maga a vírus egy, a DVD-lemezek másolásvédelmét feltörő programnak álcázza magát, megtévesztve azokat, akik ilyen jellegű alkalmazásokat keresnek a p2p hálózatokon."

Nos, ebből azt szűröm le, hogy főleg azok vannak veszélyben, akik ezt a programot keresik, és töltik le gépükre.
    Mivel a filecserélők NAGYON NAGY többsége inkább a kész filmet tölti le, ezért úgy gondolom, a vírus készítői nem igazán azt a tábort célozza, akit igazából szeretett volna
  • archkoven
    Ja, és az mp3-akat én is rég kiírtam cd-re, majd dvd-re, mert a vinyó is beadhatja a kulcsot.
  • archkoven
    Na azért annyira nem kell betojni! Mindössze annyi történt, hogy két és fél felhasználó a gépéről egy program letörölte az mp3-akat. Ennyi.
    Ez még nem az armageddon.
  • trabant
    Kimented dvd-re, hallgatni meg a gépről hallgatod, aztán ha letörli a riaa, visszamásolod. Ennyi.
  • blackeagle
    Persze és egész nap pörög a cd mint egy barom. Ez tényleg gazdaságos.
  • neonlight
    jah elég venni egy 20gb-os vinyot a gépbe meg egy dvd irot. ha a vinyo meghal, elpusztitja a virus, stb.. kit erdekel? dvd-n van minden ware :)
  • crx
    Nekem tök mindegy a cd röl ha letörli gratulálok neki a winyon meg nincsen mp3.
  • blackeagle
    Miért ne adhatna root jogokat ? Csak olvasható és kész. Hallgatni tudja mindenki ,törölni csak root - ennyi.
  • FTeR
    fájlt törölni nemcsak root tud, és hát mp3hoz NEM rendelünk root jogokat, tehát ez az érvelés halvaszületett.
    Ugyan a cikk nem írja, de valszeg úgy működik, hogy amikor júzer rákattint a dvd cracking feliratú gombra akkor csúnya mód inkább az mp3akat kezdi törőlni.
  • FTeR
    nem, arra értettem, hogy a linux felhasználok %a a winhez képest minimális, így egy ilyen júzer erroror (tehát ami nem biztosnági rést használ ki) progit írni rá nem éri meg.
  • blackeagle
    Nem átlag felettiek ,de fél pillanat alatt megoldom ,hogy még látni se fogod a könyvtáram ,nemhogy a tartalmát ,nemhogy töröljél is belőle és akkor még be is kell jönni.
  • Anteris
    "Egyrészt a linux júzer nem szed le DC-ről találomra hülyeségek"

ja vagy úgy, a Linux-használok átkag feletti IQ-val rendelkező kurva okos emberkék mind, míg akik windoózt nyúznal mint tökkelütött hülyék: Úgye ezt akartad maondani?
  • trabant
    Van megoldás, úgy hívják hogy archiválás. Valszeg ezzel a vírussal is az üres ritek lemezek (bólogató zsiráf nélkül persze) eladását akarja ösztönözni a riaa. :)
  • trabant
    Mi benne a profizmus? Hogy egy ilye baszott drága gépbe nem tudnak egy radeon 9200-asnál jobb kártyát belehajítani?
  • [HUN]PAStheLoD
    Egyrészt a linux júzer nem szed le DC-ről találomra hülyeségeket, másrészt esetleg mondjuk nem rootként kószál a rendszerén és az mp3-at _esetleg_ védi valahogy.. de ha nem így lenne, akkor is, az első "áldozat" hírére a linuxos oldalak tele lennének a "hogyan védjük meg mp3-ainkat?" posztokkal és cikkekel..
  • [HUN]PAStheLoD
    Sztem komolyan gondolja, és az iMac-ben állítólag nem a hw a drága, hanem a _profizmust_ kell megfizetni..
  • blackeagle
    Ez hülyeség. Linux alatt nem hallgatnak zenét ? Nem cserélgetnek mp3-at ?
  • arty
    emlékeztetnélek, hogy amerikában pedig 3% az apple részesedése, europában pedig jelentéktelen.

az ausztrál 30%-odhoz egy forrást meg tudnál jelölni? nem kötözködésképpen, csak hátha a cikkben leirják, hogy vajon miért - kiváncsi vagyok szimplán.
  • trabant
    ... ha ismernéd belülről is, tudnád hogy ugyanaz van benne (kivéve a procit). És ezt adják el neked dupla áron. Akinek ez eddig se volt nyilvánvaló, néha olvasson teszteket, ismertetőket is.
  • entreri
    "ugyanazt a hardvert (mek)"

Ezt ugye Te sem gondoltad komolyan...
  • trabant
    Aki már képes dupla áron megvenni ugyanazt a hardvert (mek), az már a cdt is a boltban veszi, annak minek ilyen vírust írni.
  • testerlnx
    Multkor mar beszeltek technikai ellen lepeseken, gondolom erre gondoltak :) Erdekes, hogy most mar a barmilyen eszkozt nyugodtan alkalmazni mernek...
  • testerlnx
    Megint csak emlekeztetnelek, hogy szamos orszagban pl Ausztrali 30% folott van a desktop-okon az Apple... Szerintem az nem kis szazalek! Kicsit nezz korul... Ne kis hazankban gondolkozz, mert itt sajnos sok a pici puha parti csoka :(
  • trabant
    Ezt tuti az a buzi riaa követte el. Ezzel bebizonyították hogy ez egy bűnöző banda, ezért simán le kéne sittelni az egészet.
  • h4x0r
    Ez is csak ID-10-T hiban keresztul juthat be. Tudjatok, user error, replace user. :-D
  • FTeR
    haha, RIAA felvett 1 programozót

Egyébként mielőtt még valaki meglovagolná a wines dolgot, más OSre nem érné meg ilyet írni a kis % miatt.